Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6711

Szóval olajkőris lett a vastaglazúr vége. Le is hengereltem a dobozt. A hangrésekből a feketén maradt részek igen egzotikus látvánnyal bírnak:-) Majd megszokjuk. Egyébként az orgona színével szinte teljesen azonos! Ennek örülök a legjobban.

Ilyen lett:

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Holnap még legurítom egyszer, aztán majd meglátom, hogy lesz-e lakkozva.

Előzmény: trambi (6710)
trambi Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6710

A vastag lazurt is lakkozhatod  akrilán lakkal , de felesleges mert egy selyemfényü  kemény felületet ad, amiről  messziröl senki nem mondja meg hogy nem politurozott pl.

Előzmény: szimizso1 (6709)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6709

Köszönöm a tippeket. Ilyen lazúr festéket nem mertem venni, mert nem tudom, hogy utána lehet-e lakkozni. Vízben oldódó lakkot meg nem is használhatok, mert meleg enyvvel lett felragasztva a furnér. Egyébként elárulta magát az asztalos, mert neki is hullámos lett a furnérozás, aztán másnap egy meleg vasalóval simította ki a göröngyöket:-) Ennyit a lehetetlen furnérozásról.

Valószínű, hogy vékonylazúrt veszek majd, hogy lehessen lakkozni utána. A tölgy szín, vagy az olajtölgy lesz a befutó szín. A hang résekben a cirmosságot meg majd még kitalálom, hogy mivel tudom szebbé tenni. A lábak alá filces bútor csúsztatót vettem.

Előzmény: tehtube (6707)
trambi Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6708

A fától is függ amit pácolsz, itt azt hiszem dió finért használt a mester, ez kb fél év alatt beérik, és a pirosból, borvörös mahagóni szin lesz. Mivel ez szobai használatra

készül szerintem a többi butor a meghatározó, hisz együtt kell vele élni majd.... 

Előzmény: tehtube (6707)
tehtube Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6707

Most jutott eszembe, a színnel egyben kell vigyázni. Nálunk ha mahagóni -angolul mahogany- színt szeretnénk, az eleddig MINDIG csak piros lett. Szóval attól javaslom a tartózkodást. Eredeti színek, világos/sötét cseresznye, amerikai dió -a legáltalánosabb-, tölgy, juhar.

Nem rossz annak a DB3-nak műlezlije, dehát egy 122 után mit vársz?

Aztán ha bedugod a nagytesó rca bemenetébe a hangerődobozán úgy meghallgathatod igazi 122-n is.

Előzmény: szimizso1 (6706)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6706

Hátul van egy lába. Magam esztergáltam a kerek részeit:-) Gondoltam, hogy a három lábon nem fog billegni annyira a házgyári parkettán.

Más. A viscount db-3-as jól műkszik! Valóban a lezliizélése nem egy nagy durranás, de a hangja nagyon tetszik. Érdekes, hogy a gyerek is szivesen játszik ezen az alkalmatosságon. Kíványcsi leszek majd, ha a nagytesója is készen lesz, hogy bekapcsolja-e.

Előzmény: tehtube (6703)
trambi Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6705

Igazi HIFI "tűlábas" megoldás, alá üveg tálca és nincs kobor rezonálás. Bár a négy

kerék is ugyan ezt a feladatot ellátná , és  könnyebb lenne  hurcolni.

Én ajánlanám neked a vastag lazurok valamelyikét, /pl trilakost/ ha nem fujod, lakkozó szivacs hengeres felhordással, nagyon szép felületet kapsz és késöbbiek folyamán is javitható könnyen. Ha meg szintelen marad az ugynevezett "üveglakkot"

amivel gitárokat fényeznek, ezeknek  igen nagy strapabiró tulajdonságuk van.

Más,  nagy örömmel hallom hogy   "vekahet" Tibi ujra birtokba vette a megujult

trep leslijét, és akkor megint szól a "téli rege" , nem csak Ladánybenénél...

Sok sikert hozzá 

Előzmény: szimizso1 (6702)
dombi39 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6704
Elnézést: a 6679-re gondoltam. A bocsánat kérését pedig elfogadom.
Előzmény: szimizso1 (6695)
tehtube Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6703

Hátul min áll a lezli? Így jó ahogy van a kopoltyúja.

Lila szín, rózsaszín, narancssárga? :-D

A te ízlésedre bízott a dolog. Az orgonád szőke.

Előzmény: szimizso1 (6702)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6702

Gratula az előre lépéshez! Remélem, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket.

Nálam is van némi előrelépés a lezlim ügyében. Ma délután nagy smirglizésbe fogtam a hanglyukakból kezdtem kicsiszolni a fekete festéket több-kevesebb sikerrel. Sajnos maradéktalanul nem sikerül eltávolítani a festéket, így marad a "cirmosság":-) Gondoltam, hogy bepácolom valamilyen szép színűre a dobozt. Ha van valakinek ötlete, szívesen fogadom.

Íme egy pár kép a készülő lezliről.

Előzmény: tehtube (6701)
tehtube Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6701

Misi elkészült a felturbózott A0-28-ammal.

1: +2 csővel és 1 trafóval az Organ-Mate csöves zengetőerősítőt építette bele.

2: +1 csővel egy plusz effekt inzert erősítő, amivel bármilyen effekt az előfokba befűzhető, de igazából a lényeg, hogy a kimenőszintet fel lehet tekerni a 10×-re, így egy torzított soundhoz sem kell alkalomadtán megsüketülni.

Mellékelek képeket az összehasonlítás végett. Kissé sűrűbben vannak már az alkatrészek.

Nagy tervem, hogy kicserélem a kockamotort kerekre. Persze akkor a scanner átkerül az indítómotor helyére. Utána gátlástalanul lehet a motort menet közben fel-le kapcsolgatni :-)

ozjo Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6700
Köszi!
Előzmény: tehtube (6699)
tehtube Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6699
Szerintem neked az van a legközelebb a Kecskemétet illetően. Pesten én vagyok.
Előzmény: ozjo (6698)
ozjo Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6698
Tudsz 1 jó hozzáférési helyet?
Pl. Viktoraudio?
Előzmény: tehtube (6697)
tehtube Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6697

Hammond Inside 2.dvd, Jimmy Foster 1-2.

A legjobb, mi adhatóóóó :-D

Előzmény: ozjo (6696)
ozjo Creative Commons License 2008.02.18 0 0 6696
Van e vkinek egy kezdő jó anyaga a baszzusjáték fejlesztéséhez?
Mert 1-2 alapon kívül nem nagyon megy még ez a dolog
Akár balkéz, akár pedál
Köszi
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6695

Jót írtál, csak a 6679-esre gondoltál. Én szerintem maradhat, mert jó lenne elrettentő példának. Bár én is szoktam ilyeneket mondani, de én sem vagyok büszke rá:-) Ráadásul elnézést is kért.

Előzmény: dombi39 (6694)
dombi39 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6694
Kérem a moderátort, hogy 6697-es hozzászólást TÖRÖLJE. Ez nem méltó a "Hammond orgona" fórumhoz. Ilyent többet nem akarunk itt hallani, látni.
Köszönöm.
Előzmény: Tcím (6679)
tehtube Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6693

Letölthető hammondos mp3-ak innen

(bal klikk-hallgat, jobb klikk letölt)

tehtube Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6692

Huhuhuhúúúú! Rossz a link vége, nem com, hanem HU!!! www.victoraudio.hu

Előzmény: tehtube (6690)
tehtube Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6691
Nincs, de nagyon egyszerű, felesleges.
Előzmény: szimizso1 (6689)
tehtube Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6690
Szia, Laurens topiktárstól. www.victoraudio.com Van tőle két Ingfried Hoffmann lemezem is. Hammond Bond, Hammond Tales.
Előzmény: benkodavid (6687)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6689

Viscount DB3-as hoz keresnék magyarnyelvű kezelési útmutatót.

Ráérzésre már működik, de jó lenne tudni a részleteket:-)

Ma elhoztam a lezli dobozom az asztalostól. A tetején több darabból lett összerakva a furnér. Csodaszép lett! A nútokból még ki kell csiszolnom a fekete festéket, és lehet lakkozni, meg összerakni. Gondolkodom valami szép pácoláson is.... majd meglátom, hogy hogy néz ki jól.

mokusmisi Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6688
Ha esetleg valakit érdekelne:
Megválnék a remek állapotban lévő, külsőleg restaurátorral felújíttatott 722-es leslie boxomtól. A szabványos 11 pólusú lezli csatlakozón keresztül a digitális Hammond, Roland és Oberheim orgonákhoz is közvetlenül lehet csatlakoztatni.
(Elég nehezen cipelhető szerkezet, inkább lakásba való mint szinpadra.)

Az egyszerűbb tranzisztoros változatokhoz képest a következő előnyei vannak:
- 4 független erősítő utat tartalmaz, ebből kettő fix, a másik kettő pedig rotor csatorna
- a fix csatornán keresztül megszólaltatható egyéb keyboard amely nem igényel lezli hatást, de a Hammond lezlis hangját is a direkt hanggal keverve meg lehet szólaltatni
- a rotosonic dobban egy (mély)középsugárzó van, az igazi mély hangok a rotor csatornából le vannak választva és egy fix hangszórón keresztül szólnak, így a pedálhangok moduláció nélkül szólhatnak, nincsenek animálva.

Akit esetleg érdekel, írjon nekem egy emailt.
Üdv.:

Misi

L722 elölnézet
L722 oldalnézet
L722 hátlapok nélkül
L722 hátulnézet
L722 címke
benkodavid Creative Commons License 2008.02.17 0 0 6687
helló,

van ötletetek, hogy hol szerezzek hanglemezt, vagy bármilyen felvételt Ingfried Hoffmann-tól? A Memphis Black: Soul Clubot sikerült mp3ban megszereznem, és az nagyon tetszik, jó lenne ha lemezen is hallhatnám. :)

üdv
dávid
Tcím Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6686
Köszönöm, tetszettek! :)
Előzmény: tehtube (6685)
tehtube Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6685

Ja, meg a Rondó. Kedvenc utánjátszóim: America-Rondo Japan

Pont úgy szól az orgona. A basszer kissé félremegy itt-ott.

De hogy maradjunk hazai vizeken, Mókusmisi topiktársnak sincs mit szégyenkezni:

America - Artons

Szintén természetesen az orgona viszi a többieket.

Előzmény: Tcím (6684)
Tcím Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6684

:) Köszönöm, ez volt az első találat:

http://www.youtube.com/watch?v=45pIvr4gJD4

Azt hiszem, én így sohasem fogok játszani, klasszikust tanultam és játszom, amennyire tudok, időnként az Eminent-et csak konzolként használva játszom a B4 szoftverrel.

Előzmény: tehtube (6683)
tehtube Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6683

Igen, valóban szerencsésebb ha a témánál maradunk.

Indulatok levezetésére is kitűnő alkalmatosság a Hammond orgona, mondjuk egy Nice-America utánjátszással :-)

Előzmény: Tcím (6682)
Tcím Creative Commons License 2008.02.16 0 0 6682

Igazad van, egy kicsit elkapott a hév, nagyon tudok haragudni az értelmetlen rombolás láttán, bár trágárságommal magam is némileg hasonlóképpen cselekedtem.

Bocsánat, többet nem teszem.

(Rendszeresen olvasom a topicot, tetszik a lelkesedésetek, ahogyan rajongtok a Hammondért, és igyekeztek szakszerűen megmenteni hangszereket. Sok, számomra új információt olvastam itt.)

Előzmény: ozjo (6680)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!