Szóval olajkőris lett a vastaglazúr vége. Le is hengereltem a dobozt. A hangrésekből a feketén maradt részek igen egzotikus látvánnyal bírnak:-) Majd megszokjuk. Egyébként az orgona színével szinte teljesen azonos! Ennek örülök a legjobban.
Ilyen lett:
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
Holnap még legurítom egyszer, aztán majd meglátom, hogy lesz-e lakkozva.
A vastag lazurt is lakkozhatod akrilán lakkal , de felesleges mert egy selyemfényü kemény felületet ad, amiről messziröl senki nem mondja meg hogy nem politurozott pl.
Köszönöm a tippeket. Ilyen lazúr festéket nem mertem venni, mert nem tudom, hogy utána lehet-e lakkozni. Vízben oldódó lakkot meg nem is használhatok, mert meleg enyvvel lett felragasztva a furnér. Egyébként elárulta magát az asztalos, mert neki is hullámos lett a furnérozás, aztán másnap egy meleg vasalóval simította ki a göröngyöket:-) Ennyit a lehetetlen furnérozásról.
Valószínű, hogy vékonylazúrt veszek majd, hogy lehessen lakkozni utána. A tölgy szín, vagy az olajtölgy lesz a befutó szín. A hang résekben a cirmosságot meg majd még kitalálom, hogy mivel tudom szebbé tenni. A lábak alá filces bútor csúsztatót vettem.
A fától is függ amit pácolsz, itt azt hiszem dió finért használt a mester, ez kb fél év alatt beérik, és a pirosból, borvörös mahagóni szin lesz. Mivel ez szobai használatra
készül szerintem a többi butor a meghatározó, hisz együtt kell vele élni majd....
Most jutott eszembe, a színnel egyben kell vigyázni. Nálunk ha mahagóni -angolul mahogany- színt szeretnénk, az eleddig MINDIG csak piros lett. Szóval attól javaslom a tartózkodást. Eredeti színek, világos/sötét cseresznye, amerikai dió -a legáltalánosabb-, tölgy, juhar.
Nem rossz annak a DB3-nak műlezlije, dehát egy 122 után mit vársz?
Aztán ha bedugod a nagytesó rca bemenetébe a hangerődobozán úgy meghallgathatod igazi 122-n is.
Hátul van egy lába. Magam esztergáltam a kerek részeit:-) Gondoltam, hogy a három lábon nem fog billegni annyira a házgyári parkettán.
Más. A viscount db-3-as jól műkszik! Valóban a lezliizélése nem egy nagy durranás, de a hangja nagyon tetszik. Érdekes, hogy a gyerek is szivesen játszik ezen az alkalmatosságon. Kíványcsi leszek majd, ha a nagytesója is készen lesz, hogy bekapcsolja-e.
Igazi HIFI "tűlábas" megoldás, alá üveg tálca és nincs kobor rezonálás. Bár a négy
kerék is ugyan ezt a feladatot ellátná , és könnyebb lenne hurcolni.
Én ajánlanám neked a vastag lazurok valamelyikét, /pl trilakost/ ha nem fujod, lakkozó szivacs hengeres felhordással, nagyon szép felületet kapsz és késöbbiek folyamán is javitható könnyen. Ha meg szintelen marad az ugynevezett "üveglakkot"
amivel gitárokat fényeznek, ezeknek igen nagy strapabiró tulajdonságuk van.
Más, nagy örömmel hallom hogy "vekahet" Tibi ujra birtokba vette a megujult
trep leslijét, és akkor megint szól a "téli rege" , nem csak Ladánybenénél...
Gratula az előre lépéshez! Remélem, hogy beváltja a hozzáfűzött reményeket.
Nálam is van némi előrelépés a lezlim ügyében. Ma délután nagy smirglizésbe fogtam a hanglyukakból kezdtem kicsiszolni a fekete festéket több-kevesebb sikerrel. Sajnos maradéktalanul nem sikerül eltávolítani a festéket, így marad a "cirmosság":-) Gondoltam, hogy bepácolom valamilyen szép színűre a dobozt. Ha van valakinek ötlete, szívesen fogadom.
1: +2 csővel és 1 trafóval az Organ-Mate csöves zengetőerősítőt építette bele.
2: +1 csővel egy plusz effekt inzert erősítő, amivel bármilyen effekt az előfokba befűzhető, de igazából a lényeg, hogy a kimenőszintet fel lehet tekerni a 10×-re, így egy torzított soundhoz sem kell alkalomadtán megsüketülni.
Mellékelek képeket az összehasonlítás végett. Kissé sűrűbben vannak már az alkatrészek.
Nagy tervem, hogy kicserélem a kockamotort kerekre. Persze akkor a scanner átkerül az indítómotor helyére. Utána gátlástalanul lehet a motort menet közben fel-le kapcsolgatni :-)
Jót írtál, csak a 6679-esre gondoltál. Én szerintem maradhat, mert jó lenne elrettentő példának. Bár én is szoktam ilyeneket mondani, de én sem vagyok büszke rá:-) Ráadásul elnézést is kért.
Kérem a moderátort, hogy 6697-es hozzászólást TÖRÖLJE. Ez nem méltó a "Hammond orgona" fórumhoz. Ilyent többet nem akarunk itt hallani, látni. Köszönöm.
Ráérzésre már működik, de jó lenne tudni a részleteket:-)
Ma elhoztam a lezli dobozom az asztalostól. A tetején több darabból lett összerakva a furnér. Csodaszép lett! A nútokból még ki kell csiszolnom a fekete festéket, és lehet lakkozni, meg összerakni. Gondolkodom valami szép pácoláson is.... majd meglátom, hogy hogy néz ki jól.
Ha esetleg valakit érdekelne: Megválnék a remek állapotban lévő, külsőleg restaurátorral felújíttatott 722-es leslie boxomtól. A szabványos 11 pólusú lezli csatlakozón keresztül a digitális Hammond, Roland és Oberheim orgonákhoz is közvetlenül lehet csatlakoztatni. (Elég nehezen cipelhető szerkezet, inkább lakásba való mint szinpadra.)
Az egyszerűbb tranzisztoros változatokhoz képest a következő előnyei vannak: - 4 független erősítő utat tartalmaz, ebből kettő fix, a másik kettő pedig rotor csatorna - a fix csatornán keresztül megszólaltatható egyéb keyboard amely nem igényel lezli hatást, de a Hammond lezlis hangját is a direkt hanggal keverve meg lehet szólaltatni - a rotosonic dobban egy (mély)középsugárzó van, az igazi mély hangok a rotor csatornából le vannak választva és egy fix hangszórón keresztül szólnak, így a pedálhangok moduláció nélkül szólhatnak, nincsenek animálva.
Akit esetleg érdekel, írjon nekem egy emailt. Üdv.:
van ötletetek, hogy hol szerezzek hanglemezt, vagy bármilyen felvételt Ingfried Hoffmann-tól? A Memphis Black: Soul Clubot sikerült mp3ban megszereznem, és az nagyon tetszik, jó lenne ha lemezen is hallhatnám. :)
Azt hiszem, én így sohasem fogok játszani, klasszikust tanultam és játszom, amennyire tudok, időnként az Eminent-et csak konzolként használva játszom a B4 szoftverrel.
Igazad van, egy kicsit elkapott a hév, nagyon tudok haragudni az értelmetlen rombolás láttán, bár trágárságommal magam is némileg hasonlóképpen cselekedtem.
Bocsánat, többet nem teszem.
(Rendszeresen olvasom a topicot, tetszik a lelkesedésetek, ahogyan rajongtok a Hammondért, és igyekeztek szakszerűen megmenteni hangszereket. Sok, számomra új információt olvastam itt.)