Azt ugye tudod, hogy most nem velem, hanem Demszky pajtással vitakozol?
Félt, amikor dobálni kezdték?
- Elsősorban a körülöttem lévőket, főleg a színészeket és táncosokat féltettem. Utólag kiderült, hogy okkal, hiszen egyiküket kővel eltalálták. Nekünk, politikusoknak a narancs- vagy tojásdobálás a világ minden demokráciájában egyfajta munkaköri kockázat. Ezekben a narancsokban azonban vasdarabok voltak. De repült kő és üveg is. Az viszont eszembe sem jutott, hogy a beszédet félbeszakítsam.
Olvasd el még egyszer, amit írtál, és keress benne hajmeresztő ellentmondásokat. Azért nem akarok segíteni, mert didaktikailag eredményesebb, ha te találod meg őket.
Ha jön a húsvét, gondolom a jóérzésű, hálás budapesti polgárok elhalmozzák kedvenc főpolgármesterüket húsvéti képeslapokkal (postán, emailen), pl. tojásokat ábrázolóval.
A nyilas nyulas képeslapok már direkt Szálasira emlékeztetnék, így jóérzésű ember ilyet nem küldhet neki.
Körmendy Zsuzsanna: Miért volt esernyő Demszky védőinél?
Körmendy Zsuzsanna: Felelős értelmiségiként állítom: ne hagyjuk elveszni ezeket a tehetségeket. Most megmutatták, mit tudnak, ne tegyünk úgy, mintha ők csak a dolgukat tették volna a fizetésükért, mert nem, ők ennél sokkal, de sokkal többet tettek. Ebből az egész március 15-éből néhány év múlva senki nem emlékszik semmire, csak a görcsös beszédekre, az álságos megnyilvánulásokra, a szerencsétlen gyerekek stratégiai védelmi célú bevonására az állami produkciókba. Ugyan, ki fog emlékezni az MSZP privát, zártkörű zászlófelvonására az ideiglenesen megszállt Kossuth téren? Ki fog emlékezni rá, hogy volt egy kormányfőnk, aki reformcselekménnyé fokozta le az 1848-as magyar forradalmat? Senki nem fog emlékezni semmire se – de ez a négy fiú örökre emlékezetünkben marad. Ahogy léptek, ahogy néztek. Ahogy ugrottak és hajoltak, csuktak és nyitottak, pedig még zenekíséretük sem volt. Ők négyen, a fekete öltönyükben, fekete esernyőikkel a Petőfi-szobor előtt ágáló, öregedő Demszkyvel, aki Gergényi kitüntetése óta erkölcsileg teljesen szétmállva eleven díszletként szolgált a négy fiú páratlan produkciójához, ők négyen, nos, nem félek leírni: a kormány számára 2007 tavaszán ők mentették meg március 15-e becsületét. Egy gondolat azonban azóta is bánt engemet. Nem lógott az eső lába, nem tűzött a nap. Miért voltak fölszerelkezve ernyőkkel? S vajon ki osztotta szét a tojásokat?
Reggel futólag halottam a TV-ben, hogy valami Amerikai legalizáció párti szervezet elnézést kért, amiért kiállt a legalizálás mellett, mert valami eddig nem ismert, vagy bizonyított mellékhatása van a marihuánának.
Ha valaki tudna infot, linket az ügyben megköszönném.. Én nem találtam.