Keresés

Részletes keresés

szimizso1 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6733

Az Omegának a Van egy szó, Van egy hang című dalához mit szólnátok? Sajnos nincs meg a youtube-on. Így mindenkinek fakultatíve ajánlom a meghallgatását:-)

Ebben legalább hammond is szól.

Holnap összerakom a lezlit. Ma szerettem volna, de a tegnapi festés alkalmával hiba csúszott a tetejébe, és újból kellett festeni.

Egy imerősöm azt nyilatkozta a lezli mostani állapotáról, hogy: úgy néz ki, mint a szoreál kolóniál ágyneműtartó kommunista szombaton elkészítve!

Igyak a véréből?:-) 

Előzmény: dombi39 (6732)
dombi39 Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6732
Nem teljesen off: de ilyenekért érdemes élni (igaz Trambi bá'?).
Let it be
okumoto Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6731

Lehet, hogy elragadtattam magam. Ok.

Előzmény: tehtube (6730)
tehtube Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6730
Légyszíves ne túlozz. Nem kéne, meg nem lenne olcsóbb garanciában azt a motort visszaküldetni hogy rosszat küldtek, cseréljék ki?
Előzmény: okumoto (6727)
tehtube Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6729

Szia. Köszi az együttgondolkodásért. Érdekes ötlet, mert a perkát simán ki tudom küldeni máshol. Az alap ESI-ben is két sztereó kimenet van, tehát a sub-on kinyomott monó orgonát legfeljebb az egyik oldalra panorámáznám, míg a perkát a másikra. Az én turbós ESI-mben viszont további 2 sztereó kimenet is van, a választék zavarbaejtő bősége :-)

Egyenlőre azt nem tudom elképzelni hogy a többi hang figyelésével való vezérlés hogyan nem indítja ismét el a perkát?

Azt hiszem a T és a további Aurora szériáknál már ilyetén perka van.

Az ESI monofónikus üzemmódjai Moog-féleségeket imitálnak, szóval totál monofón vagy minden lenyomásnál ujraindított(retriggerelt), de monofón perkára képes. Polifón üzemmód monofón VCA burkológörbével szerintem ismeretlen a szintetizátoroknál, minek is?

A kapcsolás érdekes megoldás, akár be is lehetne építeni, de a többi ESI-vel való kompatibilitás csökkenne.

Most ugrott be mi lenne a megoldás, ugyebár megvan a TREKII-SSP kapcsolási rajzom. Annak és az igazi A0-28-nak valójában 3 bemenete van: 1 a sima orgonahangé, 2 a vibrátós hangé, 3 a perkáé. :-) Igazán, jó a felvetésed!

Előzmény: Lizzi (6728)
Lizzi Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6728

Szia Zsolt,

a múltkor említetted hogy még nincs megoldva a perka monofóniája ay emuban. Szerintem ha külön kimenetre rá tudod tenni csak a perka hangját akkor egyszerüen meg lehetne oldani egy kis kapcsolással aminek az egyik bemenete a perka hangja a másikon pedig egy jel az orgonahangból ami úgy vezérelné a perka hangerejét mint az eredetiben. Az elekromossághoz értő szakik gyorsan össze tudnák dobni és fillérekből megoldható. Nekem megvan a vermona kapcsolási rajza amiben ez pont így működik. Nem túl bonyolult. Persze ezt nem lehet beleépíteni így ez egy külön egység lenne. Érdemes lenne kipróbálni.

Előzmény: tehtube (6726)
okumoto Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6727

Nekem tetszik szimizso1 lábas lezli'je. :) Érdekes megoldás, biztos nagyon szép lesz még cirmossággal is. Mikor hallhatjuk? ;)

tehtube Super B3-hoz nincs mit hozzáfűzni... csak leborulni előtte! Büszkeséggel tölt el, hogy kis hazánkban ilyen kultúrája van a Hammond-nak. :)

Tovább öregbíteném a Motion Sound lezli' 'építéssel' :) ... ti. új motoron töröm a fejem. Legalábbis egy olyanon, amelynek a szíjtárcsája megegyezik az eredetiével. Ugyanis a német 'barátaim' felső motort (szíjtárcsával) küldhettek alsó helyett garanciából... :(

A szíjtárcsa már kész. Elindul hamarosan Pest felé, ahol (remélhetőleg) az Uzimex Kft. munkatársai rászeparálják egy MS-be illő Maxon DC motorra. :) Így újra lesz egy régi/új/eredeti lezli motorom a Pro-145-be. Megfelelő szíjtárcsa átmérővel! :)

tehtube Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6726

A hangmúzeum magában a hanxerben van benn. Semmi különös extra "csak" a torzító, zengető. Na ok, egy extra, mert 1936-os és még visszafoldbackeletlen az alsó oktáv. Még hátravan az utolsó állomás, a string bass.

A saját fejlesztésű EMU orgonámban azonban lassan a 3. fázisnál tartok.

1.0: 2007 feb. Még TREKII-s AB3 rövid mintákkal, loopokkal össz 14 féle. Igazából még csak kísérlet volt hogy milyen lenne, de azonnal bevált és sok koncertre vittem.

2.0: 2007 júl. Újbóli mintavételezés a megelőző tapasztalatokkal a Joeyes, Rhodás A100-ból lényegesen hosszabb mintákkal és loopokkal 21 féle.

2.1: 2007 okt. A hangerő pedálból swell pedál lett folyamatosan változó loudnesses hangszínnel, dögösebb hangkarakterrel, a vibrátó továbbfinomodott. Hangban nagyon lényeges változások, mert ezzel lehet "tolni" az orgona hangját.

Már megterveztem a 3.0-t is. Az EMU tulajdonságait persze szem előtt kell tartanom. Ennek ellenére külön rátehető perkája, választható nyávogós normál vagy sírós chorusvibrátó, még több presetje (30-40), külön választható folbackeletlen alsó oktávja, rugószengető csattanása lesz. Valószínűleg az eladó 1974-es B3-asomból hozom a hangot, mert korra, állapotra, alkatrészekre, hangra az állhat legközelebb egy gyári új B3 hangjához. A hatalmas adatmennyiség miatt itt már kénytelen leszek szg-t használni a szerkesztéshez.

Továbbá megterveztem egy rendes 25-ös sugaras, orgona felé billenő midis basszpedált, amely szerintem nagyon olcsón kijöhet (<100e) és még lényegesebb, pehelykönnyű lesz! (4-5kg) Annak is neki kéne látnom.

Nem kell weboldal, jobb hogy összesen egy fórum van mindenki millió információjával. Persze Youtube van. Üdv, Zs.

Épp most van szétszedve a Fatar SL161 kontakttisztítás miatt, nemrég volt az A33. Teljesen jók ezek az olcsó olasz mechanikák. 8 éves lányom imádja elemi darabokra lebontani, majd összerakni ezeket. Kontaktok, gumipogácsák, minden billentyű, rugó le. A 161-et hamarosan felszerelem a Hammond XB3 midis dupla lezlivezérlő félholdjával.

Előzmény: djuice (6725)
djuice Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6725
Tube mester, gratula az új megfejtésedhez AB3-adat illetőleg. Hihetetlen hogy még mindig találsz újítani valót a cuccon! :) Bár leginkább hallani kellene amit leírsz, gondolkodom is hogy neked egy Hammond Hangmúzeum weboldalt kellene nyitnod ahová feltöltenéd különböző fázisokban kifejlesztett soundokat, konstrukciókat. Persze más ha valaki Pest közelében él, az könnyebben tiszteletét teheti nálad a Hammond Hivatalban egy kis szeánszon. :)
djuice Creative Commons License 2008.02.21 0 0 6724
Sajnos későn kapcsoltam én is de a Bartókon Kaltenecker kolléga épp most Nord Electrozott az új Cd-jükről az Éjszakai Jazz Klub műsorban. Sajnos nagyon hallani azt a digitális Hammondot, de azért nem rossz! Sőt, a Joey nyúbíszríjéhez képest felüdülés! Ja, és a Kalti nem egy Jimmy séma zenét játszik annyi bizonyos! :) A rádió hangtárában esetleg visszahallgatható a feltétel vagy buy the cd!
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6723

Beszéltem a Nagy Tiborral.... egyelőre nyitva hagytuk a kérdést.

Délután lekentem megint a lazúrral a dobozt. elötte persze csiszoltam. Sajnos egy kicsit sötétebb lett a kelleténél, de mostmár mindegy. Selyem fényű lakkot kap majd, nem tudom, hogy érdemes-e akkor is tükör símára lakkozni, mert az orgona sincs tükörre lakkozva. Persze nem a lustaság beszél belőlem, csak egy kicsit hideg van a lakkozáshoz. Lehet, hogy most abbahagyom, és majd nyáron folytatom, amikor már jó meleg lesz, és ki tud száradni rendesen. Addig meg vigyázunk rá:-)

Előzmény: trambi (6721)
tehtube Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6722

Elkészült az AB3-mam következő felturbózása a plusz 3 csővel.

1. A kétcsöves rugós zengető kis lökésre is csattan, ahogy kell :-)

2. Az egycsöves inzert embertrelenül megnyomja a kimenő jelet. A 122 félállásban hangosabb mint eddig max-on. Eddig is hangosabb volt az átlagnál, de hangerőből sosem elég :-) A másik lényeges hogy tized hangerőnél is dögös csöves torzított hangot ad max torzító állásban. Szóval sokoldalúbb lett. Tud a finom, semleges szalonhangzástól a legvadabb rockdöngölésig mindent, meg ami a két véglet között található.

A fentiek a szokásos sok belső hely esetén külön dobozban is elhelyezhetők, de az én A orgonaszekrényemnél szűkebb mincs, amibe B3 beleférne, így lett belefaragva az A0-28 előfokomba. A kis hely ellenére mindenhez könnyebb hozzáférni mint öblösebb társainál :-)

trambi Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6721

Emilben megy a telefonszám, és beszélj vele,teljes száradás után még vagy két három réteg , és közben lehet lakkcsiszolni, autofényezök által használt vizes

2000-es finomságu papirral. Sok sikert ..... 

Előzmény: szimizso1 (6720)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6720

Tramibibácsi!

Az az információ jutott a fülembe, hogy a Nagy Tibornak van EL34-hez kimenő trafója. A múlt héten megkaptam a telefon számát, de valahova eltettem, és nem találom. Esetleg, ha beszélsz Vele, kérdezd meg kérlek, hogy van-e neki, és mennyibe kerül. Aztán megint kinyomozom a telefonszámát:-)

Üdv. és köszönöm előre is! 

Előzmény: trambi (6714)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6719

Lehet, hogy hülyeséget írtam a vízzel kapcsolatban:-) Bocsánat!

Előzmény: szimizso1 (6718)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6718

Sajnos vizes higítású dolgokat nem használhatok, mert a furnérom rögtön kéri a váltását! Ezért vagyok kénytelen szagolgatni a lakkbenzint:-( Kénytelen vagyok lakkozni, mert most nagyon nem szép a felülete.

Neked is köszönöm a tippet!:-)

Előzmény: 1956 (6717)
1956 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6717
természetesen naranacshéj
Előzmény: 1956 (6716)
1956 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6716
Szerintem ne lakkozz. A rönkházam építésénél a fa  védelemmel kapcsolatban sok okosságot tanultam. Amit ajánlok, az a BIOPIN termékcsalád narancshély olaja, vagy a HABIOL kemény olaj. Remek kopásálló, szép bársonyos (a hajópadlómra ezt használtam) és utólag kiválóan javítható felületet ad.
Előzmény: szimizso1 (6711)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6715

Lakkozni kell a dobozt legalább kétszer, mert a vastag lazúrt, lehet, hogy vékonyan kentem, és beitta mindet. Még ragad, ezért valami mást kell rajta csinálni, meg kiszellőztetni a pincét.

Előzmény: trambi (6714)
trambi Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6714

Volt is ilyen film anno,- papa mama Ő meg én-

szimizso1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 6713

Szevaszka!

Ha Te vagy a Leslie-m "anyja", akkor ezentúl Latyinak fogom hívni!:-)

Megyek meg is nézem, hogy milyen lett.

Előzmény: camilla2 (6712)
camilla2 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6712

Igen,guritani azt tucc te pancser :-))))

Szép lett,nem véletlen hogy én vagyok az "anyja " :-))

Na komolyra forditva,guritsd le ,finom csiszolás után lakk és a Zsuzsi a nyakadba ugrik :-))

ui:tudom  és én is szeretlek :-)

Előzmény: szimizso1 (6711)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6711

Szóval olajkőris lett a vastaglazúr vége. Le is hengereltem a dobozt. A hangrésekből a feketén maradt részek igen egzotikus látvánnyal bírnak:-) Majd megszokjuk. Egyébként az orgona színével szinte teljesen azonos! Ennek örülök a legjobban.

Ilyen lett:

Köszönöm mégegyszer a segítséget!

Holnap még legurítom egyszer, aztán majd meglátom, hogy lesz-e lakkozva.

Előzmény: trambi (6710)
trambi Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6710

A vastag lazurt is lakkozhatod  akrilán lakkal , de felesleges mert egy selyemfényü  kemény felületet ad, amiről  messziröl senki nem mondja meg hogy nem politurozott pl.

Előzmény: szimizso1 (6709)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6709

Köszönöm a tippeket. Ilyen lazúr festéket nem mertem venni, mert nem tudom, hogy utána lehet-e lakkozni. Vízben oldódó lakkot meg nem is használhatok, mert meleg enyvvel lett felragasztva a furnér. Egyébként elárulta magát az asztalos, mert neki is hullámos lett a furnérozás, aztán másnap egy meleg vasalóval simította ki a göröngyöket:-) Ennyit a lehetetlen furnérozásról.

Valószínű, hogy vékonylazúrt veszek majd, hogy lehessen lakkozni utána. A tölgy szín, vagy az olajtölgy lesz a befutó szín. A hang résekben a cirmosságot meg majd még kitalálom, hogy mivel tudom szebbé tenni. A lábak alá filces bútor csúsztatót vettem.

Előzmény: tehtube (6707)
trambi Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6708

A fától is függ amit pácolsz, itt azt hiszem dió finért használt a mester, ez kb fél év alatt beérik, és a pirosból, borvörös mahagóni szin lesz. Mivel ez szobai használatra

készül szerintem a többi butor a meghatározó, hisz együtt kell vele élni majd.... 

Előzmény: tehtube (6707)
tehtube Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6707

Most jutott eszembe, a színnel egyben kell vigyázni. Nálunk ha mahagóni -angolul mahogany- színt szeretnénk, az eleddig MINDIG csak piros lett. Szóval attól javaslom a tartózkodást. Eredeti színek, világos/sötét cseresznye, amerikai dió -a legáltalánosabb-, tölgy, juhar.

Nem rossz annak a DB3-nak műlezlije, dehát egy 122 után mit vársz?

Aztán ha bedugod a nagytesó rca bemenetébe a hangerődobozán úgy meghallgathatod igazi 122-n is.

Előzmény: szimizso1 (6706)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6706

Hátul van egy lába. Magam esztergáltam a kerek részeit:-) Gondoltam, hogy a három lábon nem fog billegni annyira a házgyári parkettán.

Más. A viscount db-3-as jól műkszik! Valóban a lezliizélése nem egy nagy durranás, de a hangja nagyon tetszik. Érdekes, hogy a gyerek is szivesen játszik ezen az alkalmatosságon. Kíványcsi leszek majd, ha a nagytesója is készen lesz, hogy bekapcsolja-e.

Előzmény: tehtube (6703)
trambi Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6705

Igazi HIFI "tűlábas" megoldás, alá üveg tálca és nincs kobor rezonálás. Bár a négy

kerék is ugyan ezt a feladatot ellátná , és  könnyebb lenne  hurcolni.

Én ajánlanám neked a vastag lazurok valamelyikét, /pl trilakost/ ha nem fujod, lakkozó szivacs hengeres felhordással, nagyon szép felületet kapsz és késöbbiek folyamán is javitható könnyen. Ha meg szintelen marad az ugynevezett "üveglakkot"

amivel gitárokat fényeznek, ezeknek  igen nagy strapabiró tulajdonságuk van.

Más,  nagy örömmel hallom hogy   "vekahet" Tibi ujra birtokba vette a megujult

trep leslijét, és akkor megint szól a "téli rege" , nem csak Ladánybenénél...

Sok sikert hozzá 

Előzmény: szimizso1 (6702)
dombi39 Creative Commons License 2008.02.19 0 0 6704
Elnézést: a 6679-re gondoltam. A bocsánat kérését pedig elfogadom.
Előzmény: szimizso1 (6695)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!