Sziasztok!Az én nyulaim purinás tápot zabot búzát szotyát esznek és almaecetes vizet kapnak minden nap.Ezt a jó tanácsot egy öreg nyúlásztól kaptam ,név szerint nyuszi bácsi Vecsésről amikor eredeti fekete cser nyulakat vásároltam tőle majd tenyésztettem tovább.Ő mondta h az almaecetes víz a legjobb a bélbetegségek megelőzésére,szúnyogok ellen pedig a ketrec egy sarkát kenjem be gázolajjal.Hát igaza volt a kisöregnek, nekem nagyon is bejöttek a tanácsai és én ezeket most tovább is adom h aki akarja próbálja ki és használja ha baj van.Egyébként sosem adok a nyulaknak gyógyszert hanem mindig gyógynövényes /ill. természetes/ anyagokat.Ha vkit érdekel menjen fel WWW.ENERGY.SK OLDALRA NA MAJD OTT MEGLÁTJÁTOK MIRŐL BESZÉLEK.Az eredmény magáért beszél, szerintem nálam a várható legjobbat hozta ki a nyulakból és most főleg amikor hasasok akor kapnak még további tuningot h szépen fejlődjön az anya és a kicsik a pociban.Egynelőre ennyit most távlatokba és aki nem hiszi járjon utána!
Egy biztos,elgondolkodtató a dolog!Szerintem minimum félvérek az állatok.Bár nekem is van egy alom aminek az anyja egy ezüst szinü,az apja meg "kékvérü" magyar óriás.Az alomban a 9 kicsi közül csak 1 db visel fehér foltot. A többi az hozta a standard szineket.
Ezek alapján szerintem jól csináltad, hogy eláltál a vásárlástól.
Voltam helybe ma egy Magyar óriás tartónál és csupa tarkák voltal a nyulak ,de nem úgy mint a lepkatarkák hanem a fején fehér az orra és fehér csík a szemeközt. Rákérdeztünk , hogy biztos magyar óriások -e és azt válaszolta hogy visszaütnek és így hozzák a tarkaságot. Állítása szerint azért nam etet tápot, mert a táptól kapnak el minden betegséget. A méretre, küllemre legszebb baknak meg kék volt a szeme. Úgyhogy ugrott egy uj vásárlás. Mi a véleményetek a TARKASÁGRÓL????
Egyet értek!Anno jó volt ilyennek akkor minek a nagy változás!!! Úgy vesszük észre a családdal hogy kezdünk mindent el lopni a Németektől! Az maradjon meg a német óriásosoknak azok a tenyésztési módszerek! Jani amikor 1szer itt voltál azt mondtad hogy a Magyar óriás az a szegények nyula!!! Akkor nem kell nekünk a németeknek a módszere!!!!
Még nem láttam egyiket se, csak abból kiindulva, hogy ha minden egyébben jó így a magyaróriás, meg eddig se a bundája miatt tenyésztették, akkor mi értelme van változtatni rajt.
Sziasztok!Nem merem elkiabálni de ha január végén megellik a két anya és fel is neveli őket akkor lesz eladó v elcserélhető nyuszi,egy vadas és egy vasderes anya adja most a magját az állománynak egy vadas bakkal.Márciusban megyek Monorra börzére remélem ott is tudok vmi szét jószágot venni az állományomhoz.Minden megoldás érdekel h sikeresen tudjam a további szaporítást megtenni.Förike szépek a nyulaid még képen is ,lehet h beszélünk a fekete ördögökről.
Én gerzson57 vagyok.Korábban már érdeklődtem fehét óriás nyulak után,de eredménytelenűl.Most látom a képeket nagyon szépek. Szeretnék vásárólni egy ivarérett bakot,természrtesen FEHÉRET.Tudnál ebbe segíteni.