zso70, mi is a Molnarhoz keresunk neveket - szerintem a Molnár Borbála nagyon jó, mert jó ritmusa van, komoly név. Ezért teszik nekem a Molnár Boldizsár is például.
Amugy a molnárhoz talán inkább a magáánhangzóval kezdődő vagy legalábbis lágy hanggal kezdődő nevek a jobbak, mert különben nem lehet kimondani.
Nem gondolod?
Szia Zso,
Janka nekem is tetszik! :-) Csak nálunk a vezetéknév is a-a magánhangzóból áll, ezért lett elvetve a Tamara, a Dalma, a Hanna, és társai... :-(
Viszont az én mániám az alliteráció, mit szólnátok valami jó kis M-betűs névhez?
Melinda, Melitta, Martina, Mirtill....?
Üdv:
Monkey
Hát igen, nekünk is a Janka tetszik legjobban, de azon is gondolkodom, hogy az okos emberek szerint ugy igazán jo hangzásu a név, ha vegyitődik a magas, ill. mély hangzás, tehát a miénkhez magas lenne jo. De ilyet nem találok, van valami ötletetek???
Ha rám hallgatsz:
nekem nem tetszik a Molnárhoz az a név, ami R-rel kezdődik. Így kettő már kiesett. Nekünk is tettszett a Rozi, de mi is R-rel végződünk (Manninger).
Szerintem a Janka a legjobb a Molnárhoz. A BOrbála túl kemény ehhez a vezetéknévhez.
t.
Sziasztok,
a szülés...-ből már ismerek sok mindenkit. Én is névválasztási gondban álok. Már van egy fiam, Ő megkapta a Bendeguz nevet, rettenetesen büszkén viseli, s örül, hogy nincs belőle legalábbis az Ő korosztályában sok ( 6 éves ). Eredetileg Dánielnek készült, be is van jegyezve, de rájöttem, hogy nagyon nem tetszik, igy lett 2 utoneve.
Most a fiu már megvan, ezt a Kedvesem választotta, Sámuel, DE nagyon reménykedem a kislányban. És hezitálok, mert tetszik a Borbála, Janka, Réka, Rozi. Dilemma, hogy melyiket????????
( Ja, vezetéknév Molnár)
– Te gyerek! Hova tetted a vasvellát? Nem megmondtam, hogy ne játssz vele, mert mindig elhagyod?
– Ne rajtam keresse, édesapám! Yvonne néném ganyézza vele a disznókat.
– Akkor szaladj át a Henrietta ángyodhoz, és kérdd kölcsön tőlük!
– Nem lehet, mert Nikoletta körösztanyám elvitte az övékét, szénát gyűjteni…
– Nosza, ugorj hát át a Roland szomszédhoz, és kérdd el szépen holnapig.
– Nincs itthon a Roli bá. Brigitta nénikémhez ment a feleségével, a Lucia mamával, mert megszületett Jennifer, az unokája. De Georgina, a bótos mondta, hogy most lehet kapni…
– Nem veszünk újat, nem herdáljuk a pénzt! Kerítsd elő Norbert ecsémet, hátha ki tud segíteni.
– Nem hiszem, hogy ráérne. Külföldi vendégeik vannak. Tudja, édesapám, a János bácsi és a Julis néni, ha jól tudom azt a fene cifra nevüket…
Tudom, már volt, de sok az új név a topikon.
A Fricskák című e-könyvben van a fenti írásom…
http://www.extra.hu/hajoka/valasztek.html
Én olyat nem szoktam!!! (fejet leharapni!)
Egyébként én is becézem a gyerekeimet, csak nem a keresztnevüket "tekerem" ki. Csak ahogy a nagyobbik fiam mondta anno, amikor nem tetszett neki, ahogy szólítottam, hopyg "Anya, inkább valami állatosat!" Szóval nálunk kismackók és kiskutyák rohangálnak, bár a nagy, mint komoly 8 éves kezdi kinőni.
Egyébként lánynevet meg úgy választottunk, hogy jól becézhető legyen. Következetesek vagyunk nem? :-)))
És miért baj, ha nem becézhető? Én egyik fiamat sem becenéven szólítom, Kristóf és Bálint, ez a nevük. Igaz, idősebb rokonok már szóltak a komolyság miatt, de én pont emiatt választott ezeket a neveket.
örülök, hogy tetszik a választásunk! Sokan hülyén néznek ránk, ha mondjuk a gyerek nevét, de kit érdekel? Ő egy olyan jakabos Jakab, nekünk nagyon eltaláltnak tűnik a választás és ez a lényeg. Azt hittük különben, hogy senki nem lesz olyan elvetemült, hogy ilyen nevet adjon rajtunk kívül, erre a babaúszáson a kb. 30 gyereből 3 (!) Jakab volt. Egyik félévvel idősebb, másik féllel fiatalabb, mint a mienk. Meglepődtünk rendesen...
Jakus különben a 9. hónapig Andrásnak készült, végül Meizl Jakab András lett. Ő most épp "Mejz Bizi"-nek hívja magát, ami magyarul Meizl Bohóc, merthogy olyan bohóc, én sokszor hívom annak. És mutatja az ujján, hogy "tettő" éves. Csuda helyes.
Szilvásgombóc! Mindkettő nagyon szép, a Bence is, és a Gergő is, de a családban vannnak már, testvérek, s ráadásul az egyik igen korán tragikus sorssal végezte. Ezek után érthető, hogy miért nem fordult meg a fejünkben egyik sem.
Kriza!
A Meinzl Jakab nagyon jó!!! Különben nekünk is tetszik a Jakab, még a végén az lesz - ha nem Anna. Egyébként tényleg elég szép név a Sárándi, de azért ezek a kis frappáns rövidek is kutya jók tudnak lenni!!!
Ágibági: mit szólnál a Bencéhez vagy a Gergely (Gergő) nevekhez? Az utóbbit én is szerettem volna, de Lackó lett (mint apja-nagyapja, stb), legközelebb már én is dönthetek.. :)
Ha lány lesz, Virág Eszter nevet szeretnék. Az Anna nekünk is tetszik nagyon, de sógornőm is azt akar és nem akarok ennyi egyforma nevet a családban. Különben szerintem nehezebb lány nevet adni, mint fiút.
Szia Ágibági,
a Lőrinc szerintem is édes. Amúgy meg könnyű dolgod van, egy Sárándihoz nem nehéz nevet választani. Ilyen szép vezetéknevet! Nekünk egy Meizl-hez kell kitalálnunk valamit, amihez a Jakab nagyon jól sikerült - szerintünk legalábbis -, de nincs még egy J betűs, ami tetszene, pedig az úgy kágyítja a zl-t a név végén. Most épp a Bertalan van versenyben, én már kezdem úgy megszokni, hogy folyton lebercizem a Pocakot. Mert hogy fiúnak látta a doki!
Az Anna is nagyon tetszik, vagy a Johanna.
Remélem, már jól vagy! Jó válogatást, kevés rókázást Neked!
Az Álmos jó!
Feltéve, ha bejön az, hogy nomen est omen. Eddig ugyanis egyik sem az a a nagy hétalvó, 3 éve nem aludtam végig EGYETLEN éjszakát sem. (És nem csak azért, mert a tesvérek készítésével voltunk elfoglalva! ;o) )
A Boldizsár HOSSZÚ! Még ha szótagszámra nem is annyira, azért így kimondva nekem olyan hosszúnak tűnik... Úgy egyébként nem lenne rossz. Na de hátha Anna lesz.