Feleségem ultimátumot adott nekem, hogyha most már nem építek azonnal-de-rögtön egy terepasztalt mert nagyon óhajtana villanyvasutazni (amiért mellesleg egy jó ideje nyúz már) akkor rettenetes dolgok fognak történni, amiket én nem óhajtottam megtudni, hogy micsodák, inkább építettem egyet.:-) Szeretném ha ez egy olyan topik lenne, ahol képes beszámolókkal, építési leírásokkal, ötletekkel, trükkökkel ismertetnénk meg egymást és jómagam szívesen olvasnék, néznék meg hasonló építési leírásokat mint amibe én fogtam.
Ne is! Mert ha legközelebb kiállításon látni fogom az asztalod, (remélhetőleg lesz alkalom) ez minimum plusz öt perccel több nyálcsorgatást jelent majd. Legalább is nekem!
Szeretnék Boldog Új Évet Kívánni mindannyiotoknak!!
Nevezett anyag létezik 5mm-es vastagságban is (Fixprix a neve.). Tekintettel az eredeti felhasználási céljára, azaz laminált padló alá lépszajcsökkentésre, szigetelésre, hosszú-hosszú évekig kifogástalanul fog szolgálni a vágányok alatt is.
Szia, azért nem javasolnám látható helyekre, mert ugyan szépen ráragadt a Palma faragasztós ágyazat, de hosszabb távú tapasztalatom nincs, miként viselkedik az évek folyamán. Továbbá ez 3 mm vastag, vagyis töltésnek nem elég magas (létezik 6 mm-es verziója - az nekem vastag lett volna). Hangszigetelése megfelelő - persze pl. a Noch szivacsos ágyazatának 100%-os csillapításához nem mérhető. :-)
Magam azért használtam fel, mert olcsó (345,- Ft négyzetmétere, a csomag 2070,-), és pehelykönnyű: kb. 10 dkg 1 m².
sziasztok. Ha van egy analóg asztalom hogy tehetek bele motoros fordito korongot az nem gond ha az digitális medikernél kapható flejsmann ra gondolok. bocsi az amatör kérdésért. De az is vagyok. De ha valaki tud váaszolhatna .kösz
Sziasztok.Szeretnék boldog új évet kívánni mindenkinek.
Továbbá pár képpel szeretném zárni ezt az évet,ha nem probléma.
Haladtam kicsit a völgyes-betonüzemes agymenésemmel.Részben elkészült a betönüzem mögötti domborzat,és a kerítés is haladgat.Azért csak haladgat,mert egy bontott tartály i gerendáit daraboltam fel oszlop gyanánt.A közöttük lévő hézagot pedíg fogpiszkáló darabokkal töltöttem ki.Próbálva ezzel a betonpaneles kerítést imitálni.A másik oldalra is saját készítésű épületet készítek.Egy cégtelephely lenne a konténeres és szemetes gépeknek.Ez obi-s henger alakú faanyag,és egy gyógyszertári látogatásból származó fa nyelvleszorító kanalak felhasználásával készül.A tető még kérdéses.A kerítés alapja itt is a darabolt családi gyufa lessz.Egyenlőre így állok,és még van vele munka bőven.
Üdv mindenkinek,és további jó munkát kívánok az új évre.
Én is csak a látható részt kövezem le, mondjuk 30-40 centit. Minden alagutam ívben végződik, addig burkolom alul-felül, amíg bármilyen szögből lehet látni.
A parafát csak az ágyazat alá használom, a rejtett tárolón laminált padló alá való 3 mm-es habanyagot építettem be (az a zöld szörnyűség, ami az ágyazatos vágányok között, lent látható).
Egyértelmü hogy a három közül a kéziszórásos közeliti legjobban a valóságot.Lehet hogy én lusta vagyok, de de az alagútnak csak a látható 10-15 cm-ét csinálom meg szórással a további rejtett helyeken marad a parafa.Ugy látom Te is a lazább szerkezetü parafát használod .A szokásos kompromisszum:Ha tömör szépen vágható a rézsü,ha lazább jobb a hangszigetelése.
Az jó hangszigetelő lenne... csak az a baj, hogy még a kétoldalú (szivacsos) ragasztócsíkról is azt hallottam, hogy nem tart eléggé (elmozdul), és szerintem a hungarocel még lágyabb és kevésbbé tartós.