Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2008.02.10 0 0 6648
Köszi a tanácsot! :)
Előzmény: szimizso1 (6645)
okumoto Creative Commons License 2008.02.10 0 0 6647

Most amennyit lehet, lazítok az éxíjon... Illetve közelebb teszem a motort a dobrotorhoz. A sebességét nem fokoztam a control panel süllyesztett szabályzójával. Hagytam így, bár most lassabban forog a dob ... :( De nem rossz így sem! ;) Azért volt súrlódó hang/zaj, mert nem egy síkban volt a tárcsa és az éxíj. Ezt megoldottam. A Horn rotornál (nálam is) nagyon laza az ékszíj. Lent korábban is feszesebb volt. Lehet, hogy már gyárilag feszítette a motor tengelyét és ezért hibásodott meg? 2 forintos kérdés: Mit okoz a laza ékszíj? (Azon kívül, hogy nem képes forgatásra... :D )

145-147? ... kituggya...

Előzmény: tehtube (6646)
tehtube Creative Commons License 2008.02.10 0 0 6646

Az az érdekes hogy nekem a KBR-3D-ben semmi gond vele. Mint mutattam, laza is mint a rigalánc.

További meggondolás tárgyává tenném, hogyha ennyi bosszússágot okoz ez az új és szerintem nem is olcsó eszköz (nem tudom mennyibe került), nem érdemes-e átpártolni egy 145-147re? Azok preamposak.

Előzmény: szimizso1 (6645)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.10 0 0 6645

Az első képen jól látszik az a kis hajtómű, ami két izmos csapággyal támasztja meg a tengelyt. Így az oldalirányú terhelést jól bírja, és a hajtómű kopása miatt nem kell a motort is a kukába landoltatni.

A második képen, szerintem okumoto motorja látható. Legalább is ilyennek gondolom. Azon csak kis szivacs csapágyak vannak. Tehtube mesternek vázoltam nagyjából a készítését, és hogy mi okozza a halálát.

Persze egy ilyen motor cseréje nagyon drága! 10-60 ezerig terjed!!! Tehát azt mondom, hogy használd minél többet, és a garancia elött megint cseréltesd le, mert a cserélt alkatrésznek a garanciája újból elöről kezdődik!

szimizso1 Creative Commons License 2008.02.10 0 0 6644

Tényleg jó kis motorok! Ritka földfém mágnesek vannak benne, aminek a mágneses fluxusa nagyobb, mint a "szokásos" mágneseké. Ezért nagyobb a forgatónyomatéka. A kommutátor csatlakozása is precízebb, viszont sokkal kényesebb az esetleges csapágy kismérvű kopása miatt, már használhatatlanná válik sajnos. Szerintem ezeket a motorokat úgy tervezték, hogy a tengely irányban egy kis hajtóművön keresztül valamit meghajtsanak, és akkor örök életű a motor. A közvetlen szíjhajtásra nem alkalmas, főleg, ha jól meg is feszíted a szíjat.

A kisebb átmérőjű szíjtárcsa miatt még nagyobb fordulatra is kényszeríted, -igyaz csak fast üzemben- ezzel még egy kicsit rontasz a helyzeten.

Előzmény: okumoto (6642)
tehtube Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6643

...és még Veszprémben is van gyáregységük! Dícséretes!!!

A lapos, kerek motor meg igencsak hasonít a 2101-es lezli motorjára.

Namost ez egyenáramú, az ok, de léptetőmotor? A 2101-é szemmel is láthatóan igen.

A Motion Soundét szemmel nem láttam, de kituggya'?

Előzmény: okumoto (6642)
okumoto Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6642

:) Ja...Maxon motor van a MS lezli'kben... (elvileg nagyon spéci...)

http://www.maxonmotor.com/

Előzmény: okumoto (6641)
okumoto Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6641

Sziasztok,

MS Pro-145 kálvária:

Sikerült úgy pozicionálni az új motort, hogy zajtalanul forgassa a dobrotort/ékszíjat. :) Köszönöm mindenkinek a segítséget! Egy kis ék segített, nem kellett hozzányúlni a fa részhez. A régi motor szerintem szerelhetetlen, ugyanis pont olyan, mint tehtube 3D-s Motion Soundjában a felső (egyetlen) motorocska. Szóval jelenleg szépen muzsikál a lezli'm, remélem, így is marad! Ezek a motorok (képek) csak illusztrációk, sajnos nem tudok most képet készíteni az "eredeti" motorról, de nagyon hasonló...

Köszi még1szer!

szimizso1 Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6640

Szia!

Mi lett a régi motoroddal? Vissza kellett küldened cserébe?

Előzmény: okumoto (6638)
tehtube Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6639

Szia. Azt könnyen tudod ellenőrizni hogy nem súrlódik-e valahol az éxíj. A motor pozicionálásával nem lehet kiküszöbölni a súrlódást? Akkor tényleg marad a famunka. Mindenesetre ne legyen feszes az éxíj, mert akkor igen hamar csapágyassá válik a motor és szerezheted be a harmadikat :-)

A tölcsérnél is egész lazának nézem a képeimen. Nem lehet hogy zsíros? Gondolom ilyen szilikon anyagú neked is az ék,- vagyis akarom mondani gömbszíjad. :-)

Szárazon jobban tapad, kisebb feszítőerő kell.

Előzmény: okumoto (6638)
okumoto Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6638

Tehtube mester!

Szia. Nem tudom, hogy emlékszel-e... Némi problémám akadt a MS Pro-145-ös alsó motorjával. Múlt héten megküldték Németo.-ból a cseremotort. Annyi szépséghibával, hogy pont úgy néz ki, mint a felső motorka. (Kisebb ékszíjtárcsával szerelték, mint az eredeti alsót, ami eddig benne volt.) De ez, talán nem végzetes probléma. Kicseréltem hát a motorokat, és prímán működik alul is egy 'felső' motor, persze az ékszíjtárcsák mérete nem egyforma, ezért lassabban forog a dobrotor, de a control panel-en (a Pro-145 elején) lehet állítani forgási sebességet. Szóval ebbe még bele is nyugodnék. Hanem az ékszíj furcsa hangot ad. Én arra tudok gondolni, hogy a kisebb átmérőjű ékszíjtárcsa miatt, kissé laza lett ez az ékszíj. Szerencsére úgy oldották meg a motor rögzítését, hogy lehetőség van a mozgatására. Kitoltam a legtávolabbi pontra, de még mindig nem elég. Valószínűleg picit hozzá kell nyúlni a fához és még egy kis helyet "reszelni" a motornak, hogy kellően megfeszítse az ékszíjat. Ha Fast üzemmódban ujjal picit "feszítek" az ékszíjon, megszűnik a súrlódás-szerű hang. Ugye ez a probléma? A laza ékszíj kelt ilyen hangot?

(A motor hangtalanul működik, sehol sincs a fogorvosi fúróhoz hasonlító zaj...) :)

Köszönöm, ha tudsz valami megoldást!

tehtube Creative Commons License 2008.02.09 0 0 6637

Este az MTV1-en látni lehetett Gál Csaba Boogie mögött LittleBig billentyűs munkáját, de sajna nem a B3-mal. Volt egy másik, valai Dejo vagy mi nevű csapat. Ott előretolva nordos lábbal C1 virított. Minden soundot lehetett hallani, gyakorlatilag gitárokat, orgona nuku.

Csak sajnálkoztam és vígasztaltam magam pár jobb énekesnővel.

akapuli Creative Commons License 2008.02.08 0 0 6636
szerintem oda ne tedd föl, mert ki lesz moderálva! :-)
Előzmény: dombi39 (6635)
dombi39 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 6635
Elnézést!!!!! A szólógitárok fórumra akartam volna feltenni.... Ezért nem szabad több Mozillában egyszerre több fórumot megnyitni! Még egyszer bocs a Hammond-tól.
Előzmény: dombi39 (6634)
dombi39 Creative Commons License 2008.02.08 0 0 6634
OFF: Ha valaki (pl Trambi bá!) akarna egy Warwick Thumb BO 5-húros basszusgitárt (valakinek), akkor van egy eladó!
Előzmény: ham_peet (6631)
LittleBig Creative Commons License 2008.02.08 0 0 6633
Én vagyok az a Premecz......
Az orgona meg tényleg emlékeztethet egy nagyon kicsit a C3 alakra, de nem az. Eredetileg B2, aztán abból B3 lett. A doboz pedig a erre a "Northern Chop" dobozra hasonlít a legjobban:

http://www.bborgan.com/custom_choppers.htm

Ez nem meglepő, mivel ezen képek alapján lett csináltatva. Most fejeztem be a pedálok kapcsolásának megoldását is:

http://premecz.atw.hu
LaurensHammond Creative Commons License 2008.02.07 0 0 6632
A koncert zarasakor esett le, hogy anno irtad "parolaztatok" Jackie-vel, mikor a vegen bemondta Premecz Matyas nevet! Gratula hozza Matyasnak is, tudom itt a forumon van Ő is, de rovid agyam miatt, most a nick nevere nem is emlekszem. Jo volt bizony, igaz csak egy szolo volt, de a kiseret, szonyegek nagyon izesek, itt-ott Billy Preston hangzasara, stilusara emlekeztettek.
Tehtube szaktars, az nem C3 volt? Igaz ugyanaz, csak a pontositas vegett:-)
Jackie meghat igazi progressziv ember, szerintem ezzel a zenevel is meghaladta a korat...jo volt, es Tina hangja is nagyon ott van a topp-on!
En is DVD-re karcoltattam egy baratommal elesben az M1-rol. Bizony jo volt latni Jackie Orszaczky-t, kar hogy nincs mar tobbe, csak a lemezeken....
Előzmény: tehtube (6629)
ham_peet Creative Commons License 2008.02.07 0 0 6631

Ha szeretne valaki estleg egy Rhodes Mark I.-es zongorát a Hammondja mellé...

Sajnos el kell adnom. :-(

szimizso1 Creative Commons License 2008.02.07 0 0 6630

Ma elvittem egy asztalos-bútor restaurátorhoz a dobozt, és a hozzávaló kellékeket. Elmondtam, hogy hogy szeretném, ha kinézne. Jövő hét végére igérte, hogy készen lesz. Hagytam neki bőven macerát..... meg is kérte az árát, de szerintem nem volt észveszejtően drága. Persze ezt is ki kell fizetni. Viszont a lakkozást nem vállalta. Azt majd nekem kell lekennem valamilyen selyemfényű lakkal.

Addig megtekerem a keresztváltót. 4,5mH tekercset kell csinálni kettőt.

Szorítsatok nekem, hogy szép legyen:-)

Előzmény: tehtube (6626)
tehtube Creative Commons License 2008.02.07 0 0 6629
Köszi, felvettem jó minőségben. Még a szobaantennámat is sikerült szellemképtelenítenem :-) Jó volt mégegyszer látni Miklóst és jó volt hallgatni hogy van igazi Hammond B3 orgona benne.
Előzmény: LittleBig (6628)
LittleBig Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6628
FIGYELEM!
Ma este 0.15-kor Orszáczky koncert az MTV1-en. A nyári A38-as buli felvétele!

M
tehtube Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6627

Mondtam neki, viszek kamerát, sk felvételt fogok csinálni.

Ja, meghogy foglaljon nekem helyet a 4. sor 14. helyén :-)

Akkoriban Papp Gyula A100 dolgozott.

Előzmény: 888800000 (6625)
tehtube Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6626
A párkányelem egy nagyon egyszerű díszcsík gérben vágva 3 oldalon. Alul meg padlószegélyelem. Pici szegekkel rögzítve. Mi ebben a bonyolult?
Előzmény: szimizso1 (6623)
888800000 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6625

Jajj de jó! Megyek! Asszem két éve is volt  Fecó (de lehet hogy három).

Nagyon jól nyomta akkor is, sokat szolozott, jó volt nagyon. Talán jobb volt mint a Kisstadionos koncert. Közvetlenebb... Meg a májusi szellő...:-)

Akkor A100 volt talán? Messzebb álltam nem láttam jól, de mintha nagy Hammond lett volna... Köszi az infot!

Előzmény: tehtube (6621)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6624

Van egy hangszóró javító emberem. Mindenféle hangszórót javít eredeti minőségben! Komáromi Géza, 0614106601. Szerintem jobban jársz vele:-)

Előzmény: LittleBig (6622)
szimizso1 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6623

A holnapi napra tettem fel minden lapomat:-) Akit említettem ismerős elvállalta a furnérozást. Persze neki is volt nagy meglepetés amikor mondtam neki, hogy doboz állapotban van:-) Végül is nem rettent vissza a munkától. Holnap ott leszek végig vele, és árgus szemekkel nézem majd a történést és aktívan részt veszek benne. Egyébként van két darab 3tonnás spanniferem (árú rögzítő) Ezzel bármit meg lehet szakítani!:-) Tehát erőnek nem vagyok híján.

Ma lábainak valót esztergáltam meg, és a reflex nyílást zártam le. Nem lesz rajta "esővető"....... nagyon macerás lenne a megoldás. Azért szép lesz nagyon:-)

LittleBig Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6622
Nincs valakinek egy elfekvő Leslie vagy egyéb mély hangszórója?
Csak 16 ohmos érdekel, ha nem Jensen akkor esetleg JBL, Fane, vagy hasonló márkák.... Leslie-be kéne, kb 100W
tehtube Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6621
Balázs Fecó május elsején a Tabánban két Hammonddal (T200, portaB3) és két 122 lezlivel fogja osztani a soundot. Helyek: érkezési sorrendben :-)
tehtube Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6620
M2 lead egy csomo Egymillió Fontos Hangjegyet 1976-ből a héten. Kár hogy nem lehet tudni a pontos műsort. Ma Bergendy Tabán volt.
tehtube Creative Commons License 2008.02.06 0 0 6619

Munka közben hallgatom a Leslie Overdrive rádiót.

Hamarosan jön Rhoda Scott, volt egy nagyon jó híres orgonista, Shirley Scott, Nemrég fellépett egy német nőci, Barnara Dennerlein, és ismét egy német is, Scott is,

Maggy Scott  (volt már)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!