Van olyan hogy szépen megyek haza, benzintakarékosan aztán a téren a suhancok mutogatnak beszólogatnak meg minden, olyankor lerakom a pecacuccot aztán gyorsulás, kerekezés, max speed. Azután már másképpen néznek rám :D A legtöbbet ismerem is.
Én gyorsulni akartam egyet, a csajok nem hitték el hogy mennyire megy a gép, aztán lenyomtam a haver szimóját, csőgázzal indultam, hátrahúzódtam az ülésen. A csajok csak lestek hogy a csili-vili simsont otthagyja egy guberált bontószökevény. Az a kerekezés nagy volt, már egy párszor megismételtem. Ha látok 1 jó csajt akk csak megállok aztán jöhet a gyorsulááááás! 1-2 autós is néz, csak végsebességre nem megy nagyot.
Na jóó... talán annyira nem is volt véletlen, talán tényleg sok ember volt, és talán még azt is elismerem hogy életveszélyes volt! de tuti hogy életem végéig kell ezt hallgatnom???:)
Átverés, csak arra volt jó, hogy mióta ez a k'rvanagy álriadalom lett, eladhatatlanok a segédmotorok... A 2008. decemberi Magyar Közlönyben volt, miszerint csak a négykerekű SMKP-kat sarcolják meg...
nah nemtudom ki mit tud a rendszámozásról, itt egy webcím: http://scheerti.blog.hu/2008/02/01/rendszamos_segedmotorok_2009_tol remélem nem elavult nagyon
Az a gondom hogy 30-40000 forintom van erre. De minél kevesebb, annál jobb. Az azért durva hogy véletlen egykerék. Én a mustanggal csináltam egyszer ilyet. Hátul ült egy csaj aztán befosott rendesen :D
Mégvalami... a vázmerevítésnek sem látom értelmét, csak annyit érsz el vele, hogy a tank levételénél le kell ereszteni teljesen a benzint, hogy az alsó átkötő csövet le tudd szedni. Hidd el, idegesítő tud lenni... :) És szerintem nem az az egy vasdarab hiányzik arra a vázra, sokat meséltem már erről az ifa alá becsúszottal, az elsővillája meglehetősen elgörbült, de a váznak egy mili hajlása nem volt, nem is rogyott meg, szóval szerintem fölösleges.
Esetleg az enyémet viheted 80-ba, bár nemtudom, hogy eladjam-e... :) 100%-osan üzembiztos, és ahogy megy... Kristóf is tud róla nyilatkozni ...amikor a majálison a tömegben egykerekezett vele "véletlen"... :)
Nekem Yamaha DT80-as az elsődleges gépem, az alkatrész tényleg nem olcsó, de ritkán kell hozzá bármi is, sajnos megkímélt darabot nehéz találni, nekem szerencsére sikerült kifognom egyet, amin gyári szinte minden csavar. Kicsit lelakott, de az ember szépen lassan rendbe teszi. Végsebessége 100-hoz körül van, futóműve isteni, ereje hihetetlen, váltója világi, 6 sebesség nagyon finom, fogyasztása ha kitépem a belét 4 liter, kényelmes, jó magas építésű ami jó földutakon, terepen és városban is mert átlátsz a forgalom felett. Egyedül a berugójával volt gondom, meg újra kellett tekercseltetni, 1984-óta ennyi törődést igényelt.
Tudom hogy ez a mondatom nem lesz népszerű itt, de a legszarabb nyugati 50-es is többet tud mint a legjobb keleti, hiába tuningolsz halálra egy Simsont, ha egy fojtatlan Honda MB alapból 7 lóerős. És mindezt normális megbízhatósággal, és fogyasztással.
Ha megbízható akarsz S51C vagy S51E Lehetőleg nem valami "tuningmestertől", ezalatt tizenegynehány éves tanyasi hülyegyereket értek. Bár inkább ne hagyatkozz az én előitéleteimre, csak volt már vagy 45 motorom, eddig sajnos a tapasztalat ezt mutatja... Szóval a lényeg, hogy tirisztoros gyújtása legyen. Hiába mondják, hogy "áá a megszakítóssal se volt semmi baj", meghogy "a tirisztoros ha elromlik, azt se tudod, mit cserélj ki rajta". Ne hidd el, ezek baromságok, a megszakítóval nekem sokkal több gondom volt, mint a Mustangon, ott egyedül az utángyárott kondik 45 km-es hatótávolsga szabott nekem határt. De még annyit hozzáfűznék, hogy nekem komolyabb gondom sosem volt a Mustanggal, sőt szeretem is, ha nem lett volna úrrá rajtam anno a simson vehetnék láz, akkor máig a Mustang lenne az elsődleges motor... csak erre már túl sokat (legalább 80 000 vételárral együtt) költöttem, hogy továbbadjam 50 v 60 000-ért...
pl a modern krosszmotorok se tetszenek annyira mint a régi krossz czetkák.Nem voltak tökéletesek,de azok még igazi gépek voltak.Azok a hangok amiket kiadtak :D
Jók azok a nyugati gépek,de a teljesítményt meg a minőséget meg kell fizetni. minőségi olaj (5-6ezer forintos) 10ezer km-enként új dugó (10ezer körül) fúrás,drága gumik stb.
Azon gondolkozom hogy lehet hogy napi használatra jobban járnék egy simsonnal mint a mustanggal. Csak pénz meg kevés van. A blokkot a simson villát meg a joe-féle vázmerevítést megcsinálom de a festést csak szakemberre bízom. A vázat meg a kisebb dolgokat megoldom de a nagyobb dolgokat (tank, doboz, sárvédők, kerekek) szakemberre bízom. Vagy az a másik lehetőség hogy veszek egy jól lefestett motorhibás mustangot. Csak mostanában nagyon felverték az árukat. Annyiért már majdnem simsont kapni ami nagyságrendekkel jobb. Na most mit csináljak? Kellene egy pofás, megbízható napi használatra alkalmas gép.