Keresés

Részletes keresés

dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 79

Egy fokkal jobb a fingós vígjátékoknál...

Előzmény: szuperfizikus (78)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 78

Ez legyen a legnagyobb örömöd az életben.

Mégiscsak szomorú lehet az életed, ha ide kell járnod röhögni. 

Előzmény: dezsoKE (77)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 77

Kíváncsi vagyok, és nem tagadom, röhögni jövök ide.

Előzmény: szuperfizikus (76)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 76

Ha neked ez kamuzás, akkor mit keresel itt? 

Szereted a kamuzást hallgatni?

Én ha nem szeretem a kamuzást, akkor nem járok oda meghallgatni.

Te mégis idejársz. Vajon miért?

Előzmény: dezsoKE (75)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 75

Ne értem aggódj, kamuzz tovább! Az egész újfizika gumiszoba arra való.

Előzmény: szuperfizikus (74)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 0 0 74

Már dadogsz is?

Olyan zavartnak tűnsz.

Tudom meleg van. Iszol te rendesen? 

Előzmény: dezsoKE (73)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 73

El.

Előzmény: szuperfizikus (72)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 0 0 72

"Lassan el kell kezdeni kamuzni. Itt már el is kezdtétek."

Össze vagy zavarodva? 

Most akkor el kellene kezdeni, vagy már elkezdtük?

Előzmény: dezsoKE (71)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 71

Igazad van. Lassan el kell kezdeni kamuzni. Itt már el is kezdtétek.

Előzmény: szuperfizikus (70)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 70

"Einstein ezt azért mondta, mert a reletivitáselmélet és a kvantumfizika nem passzol össze."

dezsőke, ezt a mondatot ismételgetitek 100 éve. Nem unjátok még? 

Előzmény: dezsoKE (68)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 69

"...amatőrcsillagász voltam a teljes gimnáziumi és első egyetemi éveim alatt."

Én akkoriban az amatőr nőgyógyászattal próbálkoztam, és csak érett fejjel lettem amatőr csillagász. Kb. 15 évig jártam rendszeresen. Ott láttam először távcsövön keresztül a Jupiter holdakat. 

"Hát, többet mint te!"

Az alapján, amit itt leírtál, nagyon kétlem. 

"Nincsen semmiféle hasonlóság a gravitációs lencse és az alapeset optikai lencsék működése között."

Dehogy nincs, csak te még nem jöttél rá. 

"Annyira nincsen, hogy egy ilyen alakú anyagdarabbal lehet szimulálni azt, ahogy a gravitációs lencsék módosítják a fénysugarakat:"

A pohártalpas kísérleteket én már régen olvastam. És ettől még sokkal furcsábbakat is.

"Tehát nem domború gyűjtőlencsével, vagy homorú szórólencsével, hanem konkrétan BOROSPOHÁRTALPPAL."

Most arra vagy büszke, hogy itt a neten elolvastad? Azt bárki tudja. Én ettől már sokkal előrébb tartok.  

"És az nincsen külön kitárgyalva az optikakönyekben, mivel a talpaspohár alja nem számít optikai eszköznek."

Hát persze, hogy nincs kitárgyalva. (Egyébként van olyan könyv, amelyikben benne van.) Az optikai lencséket leképezés céljából készítik, a pohár talpa erre nem jó. A gravitációs lencséket pedig a természet alkotja, szintén nem leképezés céljára. Ezt mindenki tudja, aki ezzel a témával foglalkozik. 

Te meg  bután úgy teszel, mintha rajtad kívül ezt senki nem tudná. Nagyon el vagy szállva magadtól, pedig  éppen csak kapisgálod a témát.   

Előzmény: Elminster Aumar (67)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 68

Tehát te jobban tudod, hogy mire gondolt a költő, mint ő maga. :-)

Einstein ezt azért mondta, mert a reletivitáselmélet és a kvantumfizika nem passzol össze. Amint az köztudott.

Előzmény: szuperfizikus (66)
Elminster Aumar Creative Commons License 2021.06.30 0 0 67

"Elminster, ha nem csak a Wikipediáról tájékozódnál, hanem te magad is csillagászkortál volna, akkor nem hordanál össze ennyi butaságot."

Szépen mutatod a Dunning-Krüger hatást. Csak a tájékoztatás céljából: amatőrcsillagász voltam a teljes gimnáziumi és első egyetemi éveim alatt.

"Semmit sem tudsz például az optikai lencsék és a gravitációs lencsék analógiájáról."

Hát, többet mint te!

Nincsen semmiféle hasonlóság a gravitációs lencse és az alapeset optikai lencsék működése között.

Annyira nincsen, hogy egy ilyen alakú anyagdarabbal lehet szimulálni azt, ahogy a gravitációs lencsék módosítják a fénysugarakat:

Tehát nem domború gyűjtőlencsével, vagy homorú szórólencsével, hanem konkrétan BOROSPOHÁRTALPPAL. És az nincsen külön kitárgyalva az optikakönyekben, mivel a talpaspohár alja nem számít optikai eszköznek.

Előzmény: szuperfizikus (57)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 66

"Nem tagadta meg. Egy szóval sem. Azt mondta, nem érti teljesen."

dezsőke, ha egy tudós a saját találmányáról 50 év múlva azt írja, hogy ő maga sem érti, az pontosan azt jelenti, hogy már nem hisz benne.

Majd ha nagy leszel, megérted. 

Előzmény: dezsoKE (65)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 65

Nem tagadta meg. Egy szóval sem. Azt mondta, nem érti teljesen.

Szerencsére te már érted. Esetleg majd kapsz az Akadémiától egy díszérettségit, miután elnyerted a Nobelt. Ha máshogy nem, makaón. :-)

Előzmény: szuperfizikus (64)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 0 0 64

Sejtettem, hogy időpocsékolás a laposföldes agyadat győzködni.

A fény kvantumja a mai fizikában a "foton", amit Einstein talált ki.

A "téridő" a relativitáselmélet alapja, amit szintén Einstein talált ki. 

Ezeket tagadta meg idős korában. 

A fényelhajlás ma elfogadott mértékét (vagyis hogy 50%-ban a tömegvonzás, 50%-ban a görbe téridő az okozza), szintén Einstein találta ki.

Ahhoz, hogy vitaképes legyél, minimális ismeretekkel kellene rendelkezned a témában. Te ezzel nem rendelkezel. Itt nem elég tudni azt, hogy a Föld nem lapos. 

Előzmény: dezsoKE (63)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 63

Mellébeszélsz. Arról adj forrást, hogy Einstein megtagadott valamit, amit ő talált ki korábban.

Előzmény: szuperfizikus (62)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 62

Persze, hogy tudok. Már ide a fórumra legalább 10x beírtam. 

A fotonokról ezt írta Einstein 1952-ben: "Ötven év tűnődés sem hozott közelebb ahhoz, hogy megfejtsem, mi a fény kvantumja."

Kb. ebben az időben írta le, hogy a "téridő" a valóságban nem létezik, csak mint egy fizikai mező struktúrája értelmezhető. 

De neked és Elminsternek ezt hiába írom le akárhányszor, nem jut el a feketelyukká vált agyatokig. 

Tovább ismételgetitek a bebiflázott butaságokat. 

Előzmény: dezsoKE (59)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 61

Akkor adj példát, kérlek!

Előzmény: szuperfizikus (55)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 60

De, és sokan sokszor, sokkal pontosabban igazolták, mint ahogy te egyszer cáfoltad.

Előzmény: szaszg+++ (56)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 59

Tudsz forrást adni, mit mikor hogyan tagadott meg Einstein?

Előzmény: szuperfizikus (58)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 58

A gravitációs fényelhajlás jelenlegi magyarázata tökéletesen hibás alapokon nyugszik. A jelenleg használatos elhajlási képlet alapja az, hogy a nagy tömegű égitestek tömegvonzása miatt térül el a tömeggel rendelkező "fotonok" pályája. Miért hibás ez? 

Fotonok nem léteznek. A tömeggel rendelkező fényrészecskék gondolata még Newtontól származik, (ebből lettek a fotonok), és Newton szerint a fényrészecskékre is hat a tömegvonzás. Ez teljesen hibás. gondolat. A tömegvonzás nem hat a fénysugárra, mert a fény nem fotonokból áll, és nem is tömeggel rendelkező fényrészecskékből. A fény hullámokból áll, amire a tömegvonzás nem hat.

A jelenlegi hibás elhajlási képlet is Newton elméletén alapul. Ezt a newtoni képletet Einstein egyszerűen megszorozta 2-vel, mondván, hogy az fényelhajlás fele részeben a tömegvonzásból származik, a másik fele pedig a görbe téridőből. Mindkét ok hibás. Sem fotonok nincsenek, sem görbe téridő nincs. (Idős korában Einstein mindkettőt meg is tagadta.)

Tehát a mostani fényelhajlási magyarázat tökéletesen hibás elméleti alapokon nyugszik, ezért is nem tudnak vele előrébb lépni. Bár vannak próbálkozások, éppen az optikai lencsékkel fennálló analógiát felhasználva. 

Előzmény: szaszg+++ (56)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 57

Elminster, ha nem csak a Wikipediáról tájékozódnál, hanem te magad is csillagászkortál volna, akkor nem hordanál össze ennyi butaságot.

Már megállapítottuk, hogy senki nem vagy a csillagászatban. Ehhez képest fanatikus vakhittel adod elő azokat a dolgokat, amiről semmit sem tudsz. 

Semmit sem tudsz például az optikai lencsék és a gravitációs lencsék analógiájáról. Csak szajkózod a szokásos butaságokat. De hát nem becsülnénk meg az okos embereket, ha nem lennének olyanok is, amilyen te vagy.

Előzmény: Elminster Aumar (54)
szaszg+++ Creative Commons License 2021.06.30 0 0 56

Cask hogy az áltrel alapja, a szabadesés egyetemessége, NEM egy helytállóbfeltevés volt!

Előzmény: Elminster Aumar (54)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 0 0 55

Elméletben, gyakorlatban, számítógépes modellekkel.

Előzmény: dezsoKE (53)
Elminster Aumar Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 54

"Vagyis a fény elhajlását a hely szerint változó gravitációs mező okozza. 

Miért nem tudják ezt a mai csillagászok?"

A válasz nagyon egyszerű: ami leírtál az egy hibás hülyeség, egy hozzánemértő laikus alaptalan kitalációja. Ezért nem tudják a csillagászok. Ezzel szemben a mérésekkel milliomod-tizedesjegyig ellenőrzött, és megfigyelésekkel bizonyított általános relativitáselméletet kenik-vágják. (Mellesleg ez az általános relativitáselmélet írja le HELYESEN a gravitációs lencsehatást, aminek persze az égegyadta világon semmi köze az optikai lencsékhez, ezért aztán amit az optikai lencsék analógiájára fantáziálsz itt össze gravitációs lencsékkel, azoknak sincsen közük a valósághoz.)

Előzmény: szuperfizikus (50)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 0 53

Azt kutatsz, amit akarsz. Hogy kutatsz egész pontosan, ha nem titok?

Előzmény: szuperfizikus (52)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 0 0 52

"Te nagyon hülyének nézed a tudósokat, kutatókat."

Erről szó sincs. A csillagászok nagyobbik része jólképzett, tehetséges ember, de elnyomják őket a mesecsillagászok. A valódi csillagászok nem foglalkozhatnak a valódi problémákkal, mert ezek tabu témák. 

Például, a mai einsteini dogma szerint gravitációs mező nem is létezik, csak valamiféle "térgörbület". Ezért a tehetséges, ambiciózus csillagászok nem is kutathatják a gravitációs mezőt. Persze ez így nincs sehol leírva, csak valódi kutatásra nem adnak kutatási támogatást.

"Azt hiszed, csak te vagy okos. "

Erről sincs szó. Csak az én kezem nincs megkötve a tabuk által. Azt kutatok amit akarok, és éppen azokat a témákat szeretem, amelyekkel az elnyomott csillagászok nem foglalkozhatnak.

"A sohamegnemjelenő könyved a világ csodája lesz."

Nem hinném, hogy csoda lesz, de sok újat fog hozni a csillagászat és a fizika számára. 

Előzmény: dezsoKE (51)
dezsoKE Creative Commons License 2021.06.30 0 1 51

Te nagyon hülyének nézed a tudósokat, kutatókat. Azt hiszed, csak te vagy okos. A sohamegnemjelenő könyved a világ csodája lesz.

:-)

Előzmény: szuperfizikus (50)
szuperfizikus Creative Commons License 2021.06.30 -1 0 50

Nézzük tovább részletesen a csillagászat problémáit!

Folytassuk a második csoporttal, a NEM látható, de mégis létező objektumokkal!

Mint azt már említettem, ma már jól ismert jelenség a gravitációs lencsehatás. Ennek oka, hogy változó gravitációs mezőben a fény nem egyenes vonalban terjed, hanem elhajlik az erősebb gravitáció irányába. (hasonlóan, mint amikor változó sűrűségű közegben hajlik el a fény).

Vagyis a fény elhajlását a hely szerint változó gravitációs mező okozza. 

Miért nem tudják ezt a mai csillagászok?

Azért mert ők megszokták, hogy számukra csak az létezik, amit látnak. 

A gravitációs mező viszont nem látható. Sem szabad szemmel, sem távcsővel, sem semmiféle más eszközzel. De mégis ott van mindenütt. 

Mivel a csillagászok nem látják a gravitációs mezőt, nem ismerik az eloszlását, a szerkezetét, a tulajdonságait. Ezért nem tudják azt sem, hogy miféle gravitációs lencsék léteznek, és ezek milyen változatos formájú és színű virtuális képeket eredményeznek. 

Vagyis a gravitációs mezőt (ami valóban ott van az univerzumban mindenütt) azt nem látják, és így nem is foglalkoznak vele.

Viszont azokat a virtuális képeket, amelyek valójában nem létező objektumok, azokat látják, és azt hiszik, hogy ezek tényleg léteznek. 

Vagyis teljesen fordítva ülnek a lovon.

Ezért is van szükség a csillagászat megújítására.  

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!