"Amit mi megtehetünk (a fanatizmuson és a fanatikusokon való
szórakozáson túl), az pedig az informálás, a felvilágosítás.
Leleplezni a fő feminista hazugságokat a patriarchális elnyomásról,
női kvótáról, családon belüli erőszakról, bérkülönbségről, stb.,
egyáltalán kétségeket és gondolatokat ébreszteni a femináci agymosás
ellenében."
Azt hiszem hogy az az értelmezéseddel a baj, hogy tovább próbálod egyszerűsíteni azt, amit én egyszerűen írtam le.
Csakhogy így már nem helyes.
A kérdésedre : igen.
De már írtam is régebben.
Akit kapásból követek ha indul befelé az égő házba, vagy nem próbálom nála jobban tudni hogy a szakaszosan spriccelő artériás vérzést hol fogjam le amíg ő tépi a nyomókötéshez a pólójából a kötözőanyagot.
- műszaki szaktudás, amiről beszélve foggalmam sincs, hogy miről beszél az illető ... (műszaki szaktudás kinyilvánításának minősül nálam, ha valaki azt mondja: "csavarkulcs")
- bányász
- útépítőő munkás
- alpinista
- favágó
- rendőr
- mozdonyvezető
- vasmunkás
- autószerelő
- tűzoltó
- buszsofőr
- teherautó vezető / kamionos (aranyér nélkül)
- villanyszerelő / erősáramúúú hmmmm ...
- szobafestő-mázoló
- ács
- burkoló
- gépész
- agrármérnök gumicsizmában
1 műszaknyi "kosszal" ... kb, mint ahogy Teddy Meldrum szédül el a mosószappan szagú cselédlányoktól ...
de mindez hiába, ha folyton menstruál ... akkor már inkább egy nem menstruáló könyvtáros ... vagy egy gimnasztikai labda ... ;)
azért szomorít ez el, és okoz nem kis csalódást, mert felül kell bírálnom a fétiseimet ... én szerettem őket, de be kell látnom, van, amikor nem elegendő ezek megléte ...
"Aki úgy kell föl reggel, hogy ő nö az akkor is az ha egyedül van a szobában, (képzelete tele van pasikkal) , akinek pedig nem ez a fő szerepe, hanem anya v feleség az nem változik olyan könnyedén."
Ha valaki anya, feleség, az nem nő? Nem szerepek és egyik sem változik "könnyedén".
Karinthy csak frappánsan azt fogalmazta meg, hogy mit tud megerősíteni egymásban a két nem.
Tudod, vélemény és vélemény között is van különbség.
Karinthy már száz évvel ezelőtt megírt olyasmiket a nőhatalmi kérdésekről (ld.: Capillária), amiket a Red Pill csak nemrég kezdett el pedzegetni, és a szóban forgó idézete is elég jól írja le a valóságot (vagy legalább is annak egy fontos részét).
Akármekkora zseni is Karinthy akkor is csak egy ember véleménye, és úgy idézgetitek, mint vmi kinyilatkoztatást.
Aki úgy kell föl reggel, hogy ő nö az akkor is az ha egyedül van a szobában, (képzelete tele van pasikkal) , akinek pedig nem ez a fő szerepe, hanem anya v feleség az nem változik olyan könnyedén.
Igen, nyilván ki lehet egészíteni azzal, hogy az elaléltak közül sem üti meg mindenki a mércét, mert hiába alél, ha nem 63 Celsiuson tálalja a levest, vagy nem kapott férjöltést szüléskor, stb ... Tehát az óhajban benne van az is, h az alélt hölgyekének legyen szándéka a férjöltésre, és az levesnek a 63 Celsiuson való tálalására ... ha ez nincs meg, akkor attól szintén elvitatja a nemi identitását ... kb egy szub transzi is lehet nála nő, ha a feltételeit megüti, amíg fel nem emeli a szoknyáját ... de ha elég, h csak térdel, és vasalja az alsónacikat, akkor az nőbb lesz mondjuk a nagymamájánál ...
"Én tákoltam bele a könnyebb értelmezhetőség miatt a semlegesnem -et, mert szerintem az ember szó csak a második-harmadik ráfordulásra adja ki hogy különbség van a hímnemű ember és a férfi, vagy a nőnemű ember és a nő között."
Nincs mit rágcsálni ezen a gitten, nagyon egyszerű, neked az a nő, aki vonz szexuálisan, aki nem, az (csak) nőnemű.
Viszont csavarjunk most egyet a kérdésen, te a saját nemedről is meg tudod mondani, hogy hímnemű ember, v. férfi az illető?
Nekem úgy tűnik, h Bandi szeretné, ha a nők (az összes) úgy viselkednének, mint a Parfüm c. filmben az emberek, h csak meglengették előttük a parfümös kendőt, és mindenki elkezdett fetrengeni az eufóriától ... Szóval, ha így tekintenék őt (leginkább nők), h ő mekkora egy nagy kan.
Aki pedig ezt nem látja meg, vagy nem érdekli különösebben a Bandi kukija, arra nyilván megsértődik, és elvitatja annak nőségét, hiszen férfiúságában érzi magát sértve ...
"élet sok területén nem igazán érdekes az illető neme, se férfié, se nőé."
Ezzel vitatkoznék. Mindkét félre igaz, ha kellemes benyomást tesz az ember a másik félre, az előnyös. Egyszeri látásra ,azonnal másként mint szexuálisan elég nehéz jó benyomást tenni. Ha már ismerem egy ideje az más. Akkor lehet az eszéért is.
Szerintem azért elég sok más lehetőség is van, és a hétköznapi élet sok területén nem igazán érdekes az illető neme, se férfié, se nőé.
Például a legtöbb ember, akivel valamilyen konkrét szerepben kerülünk hosszabb-rövidebb kapcsolatba, mint pl. egy bolti eladó vagy egy megbízó. Vagy aki sporttárs, munkatárs.
Sok kolléganővel dolgozom együtt. Akit nőnek tartok annak irányában érzek szexuálisan késztetést. Akinek irányában nem, az ugyan olyan (jó) kolléga mint egy férfi kolléga. Ember, ahogy mondják.
Szerintem mi csak a mi szemünkkel tudjuk nézni a történelem bármelyik másik szakaszát.
Szerintem az akkori általános emberi viselkedés lényegesen eltért a maitól. Olyan lényeges részletekben, ami miatt bennünket az akkori társadalom perceken belül kivetne magából vagy megölne.
Arról elmélkednünk hogy mi milyen bölcs királyok lettünk volna az akkoriak helyében.. hm.. szerintem teljesen instabil terep.