Hát itthon még egy deka havat sem tettem arrébb, csak megtoltam picit az opellal, hogy be tudjak járni a garázsba :D rükvert bő gázfröccs derékszögbe bele a mélyebb hóba, onnan meg első kerék még kivitte :D gondoltam is rá, hogy ha most túlságosan hátramegyek, akkor áshatom ki, de nem :)
Pedig te a gyengébb szériából kaptál. Néhány éve kaptam Somló hegyi Jufarkot, termelőit, akkor tetszett meg. Azóta a Szabó pincészetét szoktam venni, az a legjobb, de nem mindig találok. Próbáltam más pincészetekét is de valahogy másabbak. A multkor az egyik bevásárló központban találtam rá arra a borra amit most kóstoltál, elég jó áron is volt, így vettem pár üveggel, gondoltam Jufark-Jufark, ha gyengébb is biztos jó. Hát azért jóval gyengébb. Persze ízlés kérdése is, lehet hogy te meg a Szabó pincészetéből származóra mondanád ugyan ezt.
Én nem hallottam róla, egyedül arról, hogy ha visszatáplálod a hálózatba - amit max napelemmel lehet, kollektorral úgy tudom nem -, adóköteles lehet-e, vissza lehet-e igényelni...
Manapság örülj ha a szellentést és a levegőt nem adóztatják...
Sajnos. De ez az iható-e, valamint tényleg csak lehúzás-e a csatornadíj engem most érdekel... negyed évente 20 ezer annyira nem sok, pl. villany drágább, hogy elgondolkodjak, tényleg létkérdés-e a csatorna, és a házi vízmű tényleg nem parasztvakítás, illetve tanyákra való...
Viszont szilveszter előtt ezt megtalálhattam volna :D nem baj, majd legközelebb használhatjuk, ha pár napig nem leszünk elérhetőek:
Amíg nincs pénz, addig nagyon sokan úgy oldják meg a kutat, ahogy tudják. Környezettudatosság és nélkülözés egymással nem korreláló fogalmak.
A másik háznál pl. a pottyantós budi abszolút szigetelt, abból is ugyanúgy üríteni kell a fekáliát, mint az emésztőből. Csatorna nincs. Kút van. De miután nem tudom, hogy a szomszédok pottyantósa milyen, ezért én is csak locsolásra használtam fel a kút vizét.
Itt meg, miután dombtetőn vagyunk, nem is tudom, mennyiért fúrnának/ásnának egy kutat... Nyáron azt az 50 négyzetméter kertet elbírjuk pénztárcával, vezetékesről.
Én úgy tudom, még demokráciában élünk. Max kitiltanak negyedszer is :D
Az index nem tudja hozni azt a színvonalat, amit én elvárok. Több témát nem is lehet összefogni, vagy csak minden olvasónak külön-külön kell megtenni. Egyszerűen nincsenek mélységi szintek, amik kellenek, mivel itt mindenről van szó.
Karbantartás nem sok idő, ha valaki meg csak hülyeséget ír, le lehet tiltani, törölni lehet két kattintással mindent amit írt. Ettől nem félek, csak a sok áthelyezéstől, de egyértelműre kell csinálni, felhasználóbiztosra :D
Addig elkezdem írni a listát, remélem nem vágnak érte dutyiba :D nem nagyon szeretik mostanában a listákat...
Ti addig ötöljétek ki, mi legyen a neve, mert azzal kell kezdenem. Az a legjobb, hogy könnyen be lehet majd idézni az indexet, vagy egy-egy hozzászólást, de ezt még le kell tesztelni :D
Amúgy csak jelzem hogy egy idegen fórum szervezése itt szabálysértés! A valaki olyan is meglátja akinek nem kéne.....
Mellesleg szerintem a másik fórum hülyeség is. Az indexszen mindennek van topicja. De egy olyan oldalt én is el tudnék képzelni, mint egy blog, csak közösen írva. Vagyis nem beszélgetés menne rajta, hanem témakörökre osztva mindenki írhatna egy-egy bejegyzést. (aki akar) Sóval lenne oldalt egy menü, abból kiválasztanám a zöldségeket, ott lenne egy hagyma alcím, és arra kattintva előjönnének az ott található írások címei, és az írjának a neve. És persze kéne hogy lehessen listázni egy-egy felhasználó írásait. És persze lehetne egy olyan menüpont is, ahol a legfrissebb bejegyzések jönnének elő. És persze lehetne egy olyan menüpont is, ahol lehetne új téma inditását kéni, afféle gyakori kérdések rovat. Pl. hagymát szeretnék termeszteni, írna valaki róla?
Sok,kertbarat van, de azt tapasztaltam, hogy az emberek nagy resze nem szeret keresni. Igy, ha van ra otleted, valami jol rendszerezett keret kellene.
Azert itt folytatom, mert ne kerteljuk megint tele a kerteset. Igaza van Noranak, ekezetmentes cim kellene.
Én mint moderátor? Két hét kitiltással kezdenél! :-))) Amúgy meg nem vállalnám, nem tudnék mindig résen lenni, és elég öntörvényű is vagyok, aminek az lenne a vége hogy mindenki jól megsértődne. Meg lehet hogy néha magamat is kimoderálnám. Ha iszok, van hogy a saját szavamba is belevágok. :-)
Én egész nap nem voltam itthon, Jani vette át. Hogyaszongyanekem': mijjenárammegszakítót rendeltéltenekemésminek???!!! Miután ma vizsgáztam KRESZ elméletből (átmentem!!!), plusz mellépakolták az eü. tanfolyamot is, csak néztem ki a fejemből, hogymivan. Aztán lassan derengett.... DIÓ!!!!
Nem akarok vitatkozni! Azt tény, hogy a nők kockázati besorolása jövő évtől drasztikusan romlani fog. Arra akartam célozni, hogy akiben felmerült a gondolata egyáltalán, annak még van két hete komolyan végiggondolni.
A bankszámlán való megtakaritás meg bizonytalan, mert
a) az emberek 99 %-ának égeti a kezét/zsebét a pénz. A nyugdij megtakaritás az amihez nem tudsz bármikor hozzányulni, de legalábbis százszor meggondolod.
b) nem lehet tudni, hogy mikor jön egy kormány és zárolja a bankszámlákat (lásd Argantinában). A biztositást meg nem tudják zárolni, legfeljebb visszavásárolod az anyacégtől.
Ha már itt tartunk, kínkeservvel szabadultam meg a "blúzos" biztosításomtól, úgy, hogy felét kaptam vissza annak, amit hosszú évek alatt összegyűjtöttem... Jó buli volt!
Akkor inkább túrom a földet, és addig élek, amíg meg bírom benne termelni, amit megeszek.
Biztosítást én soha, csak a holt testemen át... nem éri meg.
Van egy jó oldal, nem akarom reklámozni, de ha érdekel valakit, privát üzenetben megírom a címét.
Inkább nézz be a legolcsóbb bankba, ahol a legjobb ajánlatot kapod, és kösd le akár évente a pénzed, jobban jársz. Csak nagyon kevés nyugdíjas megtakarítás van, ami megéri.