A lakhelyem :Kunszentmiklós, tel.70/332-1985 A tuningoláson ne azt értsd,h állandóan nyomom őket minden jóval csak,bizonyos időközönként ásványi anyagokkal és nyomelemekkel +vitamin amit a természetben nem kap meg és ezek természetes anyagok bevitelével oldom meg,no gyógyszer és antibiotikum,ha már azt kell adnom nekik akkor nagy baj van. Az oltásokat nálam is megkapják és slussz!Eddig még sosem volt olyan nagy gond nálam/de nem merem elkiabálni/ és az elhullás is csak természetes szelekció.
Sziasztok!Az én nyulaim purinás tápot zabot búzát szotyát esznek és almaecetes vizet kapnak minden nap.Ezt a jó tanácsot egy öreg nyúlásztól kaptam ,név szerint nyuszi bácsi Vecsésről amikor eredeti fekete cser nyulakat vásároltam tőle majd tenyésztettem tovább.Ő mondta h az almaecetes víz a legjobb a bélbetegségek megelőzésére,szúnyogok ellen pedig a ketrec egy sarkát kenjem be gázolajjal.Hát igaza volt a kisöregnek, nekem nagyon is bejöttek a tanácsai és én ezeket most tovább is adom h aki akarja próbálja ki és használja ha baj van.Egyébként sosem adok a nyulaknak gyógyszert hanem mindig gyógynövényes /ill. természetes/ anyagokat.Ha vkit érdekel menjen fel WWW.ENERGY.SK OLDALRA NA MAJD OTT MEGLÁTJÁTOK MIRŐL BESZÉLEK.Az eredmény magáért beszél, szerintem nálam a várható legjobbat hozta ki a nyulakból és most főleg amikor hasasok akor kapnak még további tuningot h szépen fejlődjön az anya és a kicsik a pociban.Egynelőre ennyit most távlatokba és aki nem hiszi járjon utána!
Egy biztos,elgondolkodtató a dolog!Szerintem minimum félvérek az állatok.Bár nekem is van egy alom aminek az anyja egy ezüst szinü,az apja meg "kékvérü" magyar óriás.Az alomban a 9 kicsi közül csak 1 db visel fehér foltot. A többi az hozta a standard szineket.
Ezek alapján szerintem jól csináltad, hogy eláltál a vásárlástól.
Voltam helybe ma egy Magyar óriás tartónál és csupa tarkák voltal a nyulak ,de nem úgy mint a lepkatarkák hanem a fején fehér az orra és fehér csík a szemeközt. Rákérdeztünk , hogy biztos magyar óriások -e és azt válaszolta hogy visszaütnek és így hozzák a tarkaságot. Állítása szerint azért nam etet tápot, mert a táptól kapnak el minden betegséget. A méretre, küllemre legszebb baknak meg kék volt a szeme. Úgyhogy ugrott egy uj vásárlás. Mi a véleményetek a TARKASÁGRÓL????
Egyet értek!Anno jó volt ilyennek akkor minek a nagy változás!!! Úgy vesszük észre a családdal hogy kezdünk mindent el lopni a Németektől! Az maradjon meg a német óriásosoknak azok a tenyésztési módszerek! Jani amikor 1szer itt voltál azt mondtad hogy a Magyar óriás az a szegények nyula!!! Akkor nem kell nekünk a németeknek a módszere!!!!
Még nem láttam egyiket se, csak abból kiindulva, hogy ha minden egyébben jó így a magyaróriás, meg eddig se a bundája miatt tenyésztették, akkor mi értelme van változtatni rajt.