Keresés

Részletes keresés

scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.05 0 0 463
Igen repatrialt a szegenyebbje, meg a szerencsevadaszok.
A deli szlavokat anno totoknak hivtak. A mai napig elnek mint Szerbiaban, mint Romaniaban.
Előzmény: FriendlyFire (455)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 462

"inteligensebb , racionálisabb"

Nemlesz ebből neked bajod?

Hogy a Nagy Magyar Hazzaffy-tól egy szlovák inteligensebb , racionálisabb?

Előzmény: hento (460)
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 461
Ha szigorúan a topik témájánál maradunk, akkor ez nem válasz arra, hogy a szlovákok miért előztek be minket.
Előzmény: hento (460)
hento Creative Commons License 2008.03.05 0 0 460
A szlovákok sokkal szorgalmasabbak, mint a magyarok. Ezen kívül a csehektől ragadt rájuk egy inteligensebb , racionálisabb gondolkodás.
Or Kán Creative Commons License 2008.03.05 0 0 459

"Dzurinda rég megcsinálta a megszorításokat"

Állandóan vetítetek, pedig nemcsak Gyurcsányból és az ő állhatatos lényéből áll a világ.

:o)

Előzmény: Törölt nick (456)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.05 0 0 458
Istenem, milyen szép is lenne, ha engem is úgy hívnának, hogy Donyeba!
Donyeba Péter.
Ha Zábrenszky tanító bácsi elolvasná a nevemet a számtanfüzeten, nem viccelődne többé rajtam. Egyszer ugyanis felírta a táblára a nevemet, és azt mondta, annak, hogy „hun csík, meg hun nem csík” még van valami értelme, de olyat, hogy „hun čík, hun nem čík” még a Jóisten sem látott.
Az osztályban mindenki nevetett, és én ezután úgy írtam a nevemet, hogy Huncsík Péter, de a bizonyítványomra megint csak az került, hogy Hunčík.
Aztán az egyik sírkövön végre rátaláltam arra a névre, amit kerestem. HERCZEG. Elhatároztam, hogy otthon megmondom apámnak, hogy engem holnaptól Herczeg Péternek hívjanak. A baj csak az volt, hogy arra a bizonyos sírkőre az volt felírva, hogy: „Tu odpočíva drahý manžel a otec Jozef Herczeg. Žil 52 rokov.”
Néhány nappal ezelőtt Pécsett egy pszichodrámatréningen összefutottam volt osztálytársam, Klukon Tibi unokahúgával, Beával. Bea tizennyolc éves kora óta Pesten él. Beszélgettünk a régi ismerősökről, a tősgyökeres sági családokról. „Nem szeretek hazajárni – kezdte. – Szörnyű, hogy nyomulnak ezek a szlovákok.
Nagyapám mesélte, hogy a háború előtt még csupa rendes magyar ember élt Ságon. Most meg ott az a sok Števčat, Hriadelský, Hlavička meg Otrekal. Remélem, te még nem lettél szlovák!
A nagybátyám sokat mesél arról a legendás ifi csapatról. Bélik, Gaucsík, Klukon, Huncsík, Ligacs, Galo, Szkladányi. Hát csak tartsátok magatokat.
De hogy ezek a szlovákok honnan jöttek Ságra, azt csak a Jóisten tudná megmondani.”

Az egesz cikk itt olvashato : Ó, azok A DRÁGA SÁGIAK! .

Elnezest doki, remelem nem baj, hogy ideztem toled. scg

Előzmény: Sir Balamber (446)
Sir Balamber Creative Commons License 2008.03.05 0 0 457
Szigorúan gasztronómiailag. De ha vitatkozni jobban szeretsz mint enni, akkor vedd úgy hogy nem szóltam :)
Előzmény: Derek (449)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 456
Én ezt annak tudnám be, hogy szerintem a keleti blokk országaihoz képest mi sokkal több szociális juttatásban részesültünk, a "jugók" után mi gazdagabbnak számítottunk mint a szlovákok vagy románok. Ukrajnáról nem is beszélve. Ezért nagyobb a hiszti itt, szerintem. Dzurinda rég megcsinálta a megszorításokat, amit mintha nagyobb fegyelemmel vettek volna tudomásul.
Előzmény: Törölt nick (428)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.03.05 0 0 455
ja, a "tótmagyarok". Az öntudatos szlovákok repatriáltak anno. Csak a bizonytalan identitású "tótmagyarok" maradtak. Bár az Alföld romániai és vajdasági részén más a helyzet, tótrománokról, meg tótszerbekről nem hallottam! :-)
Előzmény: scorpio-grass (412)
FriendlyFire Creative Commons License 2008.03.05 0 0 454
Hát igen.
Előzmény: Törölt nick (453)
Törölt nick Creative Commons License 2008.03.05 0 0 453

Tótkomlós.

Olvastátok A komlósi Tóra c. könyvet Benedek István Gábortól? Ritka szép gyöngyszem.

Előzmény: Derek (442)
hanyattesett Creative Commons License 2008.03.05 0 0 452
Az az undorító, hogy tudják, hogy hazudnak. Tudják, hogy tudjuk, hogy hazudnak, de cinikusan azt gondolják, ha egy embert sikerül megtéveszteni, akkor már megérte.
Előzmény: Or Kán (346)
subadubadu Creative Commons License 2008.03.05 0 0 451

>>Látom, hat év alatt sem változott meg az alapvető ballib kommunikációs stratégia. "Bármit is kúrunk el, Orbán a hibás."<<

Egy uj alkalmazottam jott hozzam panaszkodni, hogy az elozo alkalmazott mennyire rossz munkat vegzett. A valaszom az volt: "Teged nem azert alkalmazlak, hogy kritizald az elozo dolgozokat, hanem hogy a termekunket fejleszd."

Szerintem a kormanyunknak sem a hat evvel ezelotti kormany kritizalasa a feladata. Aki ma Orbant hibaztatja az orszag rossz sorsaert, az elfogadja, hogy dolgaink egyre rosszabbul mennek es mentsegeket keres kormanyunk csapnivaloan rossz tevekenysegere.

Előzmény: Commander Pepe (21)
Derek Creative Commons License 2008.03.05 0 0 450

"A pasztorkodas is regebbi mesterseg mint vegyipar. A desznok is nagyon jol megvoltak vegyipar nelkul."

Persze,amikor a lakossag 90 szazaleka a mezogazdasag valamely teruleterol elt,most meg 2008 van .
te mennyi kajat termelsz meg?

Előzmény: scorpio-grass (447)
Derek Creative Commons License 2008.03.05 0 0 449

Na persze mint delikat kaja, oszt?

Megel belole a termelo,mert kulonlegesseg,de ha ezzel akarnad meoldani a nepelelmezest akkor az emberiseg tobbsege ehenhalna.

Hagyjuk mar a huleseget.

Előzmény: Sir Balamber (444)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.05 0 0 448
Elteszem magam mara, hogy tudjam tovabb epiteni ezt az orszagot. :)
Jó éjszakát mindenkinek!
Dobrú noc!
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.05 0 0 447
Vegyiparrol volt szo.
Amikor a viz kelekezett a Foldon az is kemia folyamat volt. De nem varta meg, hogy az ember altal letrehozott ipar, majd letrehozza :(
A pasztorkodas is regebbi mesterseg mint vegyipar. A desznok is nagyon jol megvoltak vegyipar nelkul.
A kohaszat is regebbi mint a vegyipar.
Oszinten neha jobb fogni az eke szarvat, s nezni ahogy tori foldet.
Előzmény: Derek (441)
Sir Balamber Creative Commons License 2008.03.05 0 0 446
Ebben az egész magyarságban az a legfurcsább talán hogy olyan mint a levegő. Amíg van (magyar környezetben élsz, magyar könyveket vehetsz, magyarul ügyintézhetsz és magyarul mennek a filmek a moziban a szindarabok a szinházban) észre sem veszed, de ha kipróbáltad valaha is milyen az, amikor valahol nem jó magyarnak lenni, ahol amúgy minden jelentősebb középületet egy-egy híres építész tervezett (pl. Ybl Miklós) vagy végigmentél egy 100.000 fölötti nagyvároson úgy, hogy nem hallottál magyar szót, de a temetőben órákon át sétálhatsz magyar sírok között akkor észreveszed hogy magyar vagy..
Előzmény: M.Zoli (438)
Sir Balamber Creative Commons License 2008.03.04 0 0 445
De.. :) Az ilyenekről nekem a kárpátaljai bácsika jut eszembe aki úgy volt 5 ország állampolgára, hogy ki sem ment a faluból..
Előzmény: scorpio-grass (443)
Sir Balamber Creative Commons License 2008.03.04 0 0 444
Szigorúan gasztronómiailag ajánlom a figyelmedbe Váncsa szakácskönyvét. Ott elég jól le van írva, mennyire sokrétűen képesek osztályozni a spanyolok az erdőben para dión tartott disznók sonkáját aszerint mennyit legelt az erdőben. Horror ára van ott a jó sonkának, mellesleg nagyon sok mangalicatenyésztő innen is oda adja el. Csak azt akartam mondani, hogy ebből is meg lehet élni nagyon jól :)
Előzmény: Derek (441)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.04 0 0 443
Az elso meg Csehszlovakiaban, szlovakul anyakonyvezve. Cseh oroszlan a cimerben.
A masodik Cseh-Szlovakiaban, A vezteknev szlovakul irva a keresztnev magyarul. A cimer az a felosztott negyes.
A harmadik Szlovakiaban. Magyarul anyakonyvezve. A cimer a kettoskereszt.
Egyszeru nem.
Előzmény: Sir Balamber (440)
Derek Creative Commons License 2008.03.04 0 0 442
Valamikor minden szlavot totnak hivtak ,lsd totszerdahely zalaban akik ugye horvatok voltak es azok ma is
Előzmény: scorpio-grass (437)
Derek Creative Commons License 2008.03.04 0 0 441

Butasagokat beszelsz. A haztaji diszno sincs meg a kemia nelkul,hiszen az allatorvos ugye be szokta oltani mindenfele nyavajak ellen,es aztan amit eszik ugye az sem termett volna meg mutragya, novenyvedelem nelkul es amikora diszno feldolgozzak ott is bizony nagyon sok anyag hasznalnak pl pacleben ami szinten a kemia termeke.

Lehet naturalisan is allatot tenyeszteni de akkor ehenhalnank.vagy a lakossag 80 szazaleka paraszt kell hogy legyen.De akkor te nem irogatnal ide,hanem faekevel turnad a foldet mert ugye az ekevas is kemiai termek,a kohaszat ugye amikor a vasoxidbol acelt gyartanak az egy kemiai folyamat is.

Előzmény: scorpio-grass (433)
Sir Balamber Creative Commons License 2008.03.04 0 0 440
Na ezt kifejthetnéd :)
Előzmény: scorpio-grass (439)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.04 0 0 439
Nem semmi! Tiszta Kozep-Europa:)
En ennel egyszerubb vagyok. Gyermekeim harom kulonbozo orszagban szulettek, de egy korhazban. Mindegyik neve mas-mas torveny alapjan van anyakonyvezve.
Előzmény: bopat (426)
M.Zoli Creative Commons License 2008.03.04 0 0 438
Udv.

Asszem a helyedben jobb dontest annal nem hozhatnek, hogy megadom nekik a magyar kulturabol, nyelvbol azt amit tudok, es arra kerem a felesegem tegye ugyanezt o is a szlovak kulturaval es nyelvvel, mindekozben megtanitom oket angolul, es a hovatartozast pedig rajuk hagyom, mert ezt ugyis ok fogjak eldonteni. Ja, es neveles kozben megprobalnek hasonlitani a szentekre. Marmint magam, illetve a magyarsag fele hajlana a kezem. :)))))

Udv.
Előzmény: bopat (426)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.04 0 0 437
En ugy tudom tobb iranybol voltak betelepitve. Felvidekrol, de delrol is. Valamikor meg a horvatok is totoknak szamitottak.
Előzmény: Derek (419)
Sir Balamber Creative Commons License 2008.03.04 0 0 436
Sinn Fein!
Előzmény: M.Zoli (405)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.04 0 0 435
Nem is annyira. Mikor Kiskoroson szlovaknak mertem nevezni az egyik bacsikat, nagyon megsertodott. Na innettol vigyazok arra ki a tot, es ki a szlovak.
Előzmény: Törölt nick (418)
scorpio-grass Creative Commons License 2008.03.04 0 0 433
Mit, hogy a telepen nott disznokat teletomik antibiotikumokkal, novekedes serkentovel meg hasonlo kemiaval. Amikor felhuzzak, nem birja el a gerince a onmaga sulyat, siman szetszakad. A husa nem szalas, hanem olyan mint a csigae? Erre gondoltal? Nyugodtan keresheted a mangalicat, mar azt is igy nyomjak a kedves termelok. Na ez az iranyitott kornyezetszennyezes.
En viszont a makkon, kukorican nott disznora gondoltam, ami elete soran meg futott is, s amit egyre nehezebb felhajtani. De nem lehetetlen. S a legnagyobb problema, hogy meg igy is, elesegen, vizen, levegon keresztul kap vegyipari termekeket :(.
Pedig milyen jol elvolt nelkuluk tobb evezreden keresztul. :(
Előzmény: Derek (415)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!