’Úgy tűnik, hogy Jézus élete utolsó hetében, csütörtök este bement tanítványaival Jeruzsálembe, hogy a szent városban elfogyassza a páskavacsorát. Ha ez így van, akkor a kenyér és a bor, amit a misében, illetve a Jézus által alapított közösségi szolgálatban használnak, nem lehetett más, mint a Széder szolgálatkor használtkovásztalan kenyér és erjedetlen bor.'…
Szerintem meg: ahogy az alkohol fertőtleníti a kocsmai asztalt, pont ugyanúgy a vért is. Ha fertőzöttek vagyok, akkor a vérünk is fertőzött és pont ugyanazt kell vele csinálni, mint a kocsma asztalával. Le kell önteni alkohollal. Szerintem.
Amikor girhes felkerestem felirt ugyan némi izét vérszegénység és savhiány ellenében de a hangsulya ez volt . ÉHOMRA igyál egy negyed deci száraz / savanka borocskát ez étványat csinál jobbitja az emésztés. De ha böszme vagy mint a sokadalom és részeges lenne belőled HÁT FELEJTSED el amit mondtam letagadom !
NEM a bor a gond hanem az ALKOHOLIZMUS ez két külön fogalom.
A pácienst nem az alkohol védi meg a vírustól, hanem a fehérborban található értékes anyagok. A borban ugyanis – különösen a rizlingfélékben és a chardonnay-ben – nagyon magas a sikiminsav-tartalom. Ez a sikiminsav pedig a kór egyik legnagyobb ellensége, mert meggátolja, hogy a vírus bejuthasson a sejtekbe, és betegség alakuljon ki – magyarázta Tihanyi László, aki 28 éve praktizál belgyógyászként és kardiológusként.