Keresés

Részletes keresés

eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3538
jé? ezen megint átlépek...
Előzmény: kutya. (3536)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3537
"barátom"? átaludtál valamit?

érted amit olvasol?
Előzmény: kutya. (3534)
kutya. Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3536
Topik pörög, hsz. szám a csúcson, IQ ezzel fordítottan arányos....

Sokaccor leírom az értetlen ökrének is (ha van itt ilyen):

- Nem mászkálok erdőkben
- Ha így tennék, leolvasnák a rencámomat és feljelentenének
- Addig meg a beszántott földutak koordínátáit gyűjtöm, ez az új passzióm - de persze ez nem probléme, egy - egy beszántott út, v. vízelvezető senkit nem érdekel. Az nem HANGOS rombolás, és különben is félünk a paraszt traktorjától... Macskajancsik.
Előzmény: eke (3527)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3535

eke: lehet, hogy van olyan módszer ami működni - nekem az elmúlt 5 éven két ténylegesen elveszített és egy félig elhagyott - összevisszagörbült rendszámom van. Már nem kockázatok - inkább itthon hagyom, vagy zsebben viszem.

Tudod az is baj, hogy ezek a versenyenduró hátsó sárvédők annyira le vannak gyöngítve, hogy ha egy kisebb saras szakaszon átmész, akkor a rendszámra annyi sár tabad aluról, hogy a következő szakaszokon a sárvédővel együtt fog leszakadni... épp azért a lekönnyítésért van az, hogy pl. a  versenyendurókra csak egy személyes forgalmi engedélyt kapni... Előbb-utóbb remélem majd odáig is eljut a jogalkotó, hogy a renszámot előre is felszerlhetem, mert ott biztonságban lenne... addig meg leszek bunkó törvényszegő alkalmanként 5e-t, mint inkább a renszámot csináltatom 10e-ből és félnapos utánajárásból... ennyit a tövényről.

Előzmény: eke (3532)
kutya. Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3534
Gratulálok az okos barátodnak... Égeti azt a MOTOROST így nagybetűvel, aki normálisan megy. A vízfejű autós meg a haveroddal azonosítja őt is :-(
Előzmény: eke (3523)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3533
A mûszaki élet számos területén használatosak a kompozit mûanyagok, a bevásárlószatyortól a horgászboton és a vitorlás hajón át a nagy terhelésnek kitett gépalkatrészekig és a repülõgép-alkatrészekig. Ezek a kompozit mûanyagok a fõ tömeget adó mûanyagból és egy erõsítõ anyagból állnak, és sokszorta erõsebbek az egyszerû mûanyagoknál. Erõsítõ anyagként használatosak például szénszálak, üvegszálak, vagy az alapanyagnál erõsebb mûanyag szálai, illetve ezekbõl készített szövetek vagy nemezek. Az erõsítõ anyag akkor erõsít jól, ha rendezett, ez pedig az esetek többségében nehezen gépesíthetõ manuális munkát igényel, ezért drága
Előzmény: eke (3532)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3532
az általam javallt megoldás nem rögzítésre szolgál, hanem az elvesztés ellen...
de ha fogod és felkasírozod egy kompozit anyagra akkor soha nem repedne szét...
Előzmény: takiz (3531)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3531
nem - lukas rendszám... ilyet használok... a rezonanciától szétreped a luk mellett... simán. Most a lukas rendszám és gumi alátétes rezgéscsillapítással probálkozom, de a következő műszakira már igy sem fogják elfogadni a rendszámomat... :-(
Előzmény: eke (3530)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3530
rendszám plusz amerikáner= lukas rendszám.
Luk + karabiner + bowden+karabiner

elveszíthetetlen rendszám...
Előzmény: takiz (3525)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3529
Eke, ha írásba adod, hogy kifizeted a rendszámom újra beszerzésének költségeit - akkor én írásba adom, hogy SOHA nem fogom leszedni... becs szó.
Előzmény: eke (3526)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3528
eke - de hidd el, hogy ha pl. lehetne rendszámozni, akkor a természetes kiválasztódás során hamarabb hullana ki a férgese - mint igy, hogy teljesen össze van mosva a tövényes és a tövénytelen. Hidd el, hogy a védet területeken motorozók nagyon-nagy százalékának tényleg nincs rendszáma és igénye se rá...
Előzmény: eke (3523)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3527
Miért ti nem vagytok tisztában a "tetteitek helytelenségével"??
Akkor figyusz! Szólok, nem helyes hogy erdőben quadoztok!
Előzmény: kutya. (3524)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3526
valószínűleg olyna leesős ez mint a rendőri azonosító.

Salakmotoron láttál már rendszámot?
Előzmény: mgruber (3520)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3525

mgruber: az azért van, mert a rendszám az én tulajdonom (sajnos), így amikor állatkodás közben elveszítem (ami sajnos tényleg gyakran előfordul) akkor azt nekem kell újra megvennem. Csak jelzem, hogy amikor renszám nélkül elkapnak, akkor sokkal-sokkal olcsóbb a szabálysértési bírság, mint az új rendszám beszerzése... nem is beszélve az eljárás egyszerűségéről....

Szóval ilyen totál bunkó oknál fogva nincs az endurózó motorokon rendszám - ellenben hiddel (én csak tudom) a legtobbnek ottvan a hátizsákjában... és ők a rendsebbek, akik lassítanak és akik intenek...

És igen - vannak az állatok is...

kutya. Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3524
"Namármost bármikor találkozok motorral az erdőben sosincs rajta rendszám. Ez miért van?"

Mer' akad pár barom cross motoros (nem enduró , az rendszámos) aki azt hiszi a gépe versenypályán kívül is használható ! Minket is irritál a dolog - de egyenlőre ilyenekkel itt nem társaloghatsz, nem jönnek ide, ők tisztában vannak tettük helytelenségével így nem is vállalják. És a topik címe sem ez. Téma lezárva.
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3523
semmi kifogásom a rendszám ellen, akinek van vagy leszedi vagy besarazza ha akarja, oszt jónapot. Legyen rendszám.

A probléma a jelenlétük azokon a helyeken ahova nem valók. és a rendszám nem fog senkit visszatartani.

Fogadjunk?
Van nekem motoros ismerősöm aki a szeged táblánál felrak a rendszámra egy Camel Trophys matricát és 240 el dönget fel pestre...

nem elvi megoldás hanem felhagyni a "quados természetjárással" ...
Előzmény: kutya. (3518)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3522

Látod kutya, mi már-már egyet "ugatunk..." (ez igaz - legalább 3 értelemben is... :-))

Én még azért is szeretném, ha lehetne rá műszaki, hogy ha neki megy az én járművemnek az az állat quados, akkor ne kelljen már ökölre menni a kárrendezésnél... fizessen a kötelező... :-)

Előzmény: kutya. (3518)
kutya. Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3521
"csak" azért... :-) Egyébként az előző eke idézet miatt, miszerint mindannyian erdőtörvények meghágói lennénk. Már csak fizikailag sem lehetséges.

Már azt hittem egyébként, hogy végleg elsüllyed a topic.
Vagy azt, hogy ez nagy ötlet/egy okos ember hsz-ei nyomán kel életre és telik meg újra hsz-el.

Tévednem kellett, én bánom a legjobban.
Előzmény: mgruber (3516)
mgruber Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3520
Érdekes ez a rendszám téma. A kétkerekű motorokat ugyebár le kell műszakiztatni. Emlékeim szerint 50 cm^3 fölött kapnak rendszámot is. Namármost bármikor találkozok motorral az erdőben sosincs rajta rendszám. Ez miért van?
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3519

Azért kellene leműszakiztatni, hogy a többi normális (????) országhoz hasonlóan mi is használhassuk végre legálisan is ezt a szerkentyűt, persze most kérdezheted, hogy minek?? :-)) igazad van... minek?? De végülis miért minket hibásztatsz? Az az állat aki gyártya nem? Vagy aki hagyja, hogy be kerülhessen az országba... nem?? Miért mi? :-))

Holnap felmegyek vele az ötödikre, mert azt még nem tiltja szabály, ha jól tudom... :-)))

Előzmény: eke (3514)
kutya. Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3518
Nem - a Magyar jogalkotókon fogott ki. Pont úgy mint a törpeautók anno. Abszurdisztán, főváros Budapest.

Hőbölgés helyett megoldás (tudjátok, ez az a kulcsszó amit Tőletek habzó szájú provokátoroktól is várok) szóval MEGOLDÁS:

- ugyanúgy lehessen rendszámozni a gépeket , mint Német o. Románia stb. területén
- Ez gépenként 100-150 ezer Ft az államnak
- Van kb . 10.000 quad az országban
- Ha a fele rendszámos lesz akkor további megoldások a befolyt halom lóvéra:

- a, ellenőrizhető, büntethető lesz a tulaja (bár ott tartanánk!)
- b, a befolyó pénz nem Tokajba, Felcsútra, meg helikopterre/reformnépszerűsítésre menne, hanem mondjuk erdők védelmére, a járőrszolgálatok és természetvédők ( de nem levegő mcs., és önkéntes kiskirályok) támogatására folyna be.

Csak én vagyok "hülye" vagy más el sem gondolkodott ilyeneken, és csak azért jár ide hogy "ki az összes mocskossal..."
Na meg hogy "quad, motor, crossmotor ugyanaz" Aham persze.
Előzmény: eke (3511)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3517

Nekem mondod!

Csak egy a baj ezzel!

Nem mehetek a Parlamenthez vele mert kint van a tábla!

Na erre kössél gombot!

Előzmény: takiz (3513)
mgruber Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3516
Az utolsó előtti sorban a "csak" szó miért van ott?
Előzmény: kutya. (3506)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3515
dehogy fobia... csak a nyitott szálak elvarása. Amúgy meg olyan nincs, hogy ő nincs... :-)) mert olyan csak a mesében van.. :-))) Ahol angyal van ott ördög is - és fordítva. :-)
Előzmény: agroquad (3512)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3514
és? miért kéne leműszakiztatni?

A fűnyírótraktor is meg van nélküle... négykerekű robbanómotoros, hasonló a kormányműve... igaz extraként van rajta kés, talán ezért nem tévesztem össze a quadokkal? (Zárt pályán használom.)
Előzmény: takiz (3510)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3513

aqrouquad: persze, hogy nem mehetsz... - mert egyenlőre a saját udvarodon kívül sehol sem használhatod... mert NEM LÉTEZIK!!!!!! Egy-két atv van, amit különböző ügyeskedésekkel beerőltettek egy másik kategóriba pl. lassugépjármű, mezőgazdasági vontató, erészeti kutyafaszatudja, hogy mi ... stb... és kapott rendszámot... azokkal már közlekedhetsz. Minden olyan helyen, ahol nem tilos - igy bizony az erdőkben átvezető utakon és külön engedéllyel akár az erdőben is...

Előzmény: agroquad (3509)
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3512

Nem veszitek észre,hogy nincs is itt és vele foglalkoztok!

Ez már tényleg fóbia!

Előzmény: takiz (3510)
eke Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3511
aha, olyan állat nincs is...

eddig azt gondoltam hogy a létező dolgokat lehet definiálni. A quad kifogott a rendszerezőkön!
Előzmény: takiz (3507)
takiz Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3510
eke: hidd el - bemész a boltba leperkálod a kemény százezereket és NEM tudod leműszakiztatni, mert nincs kategória, ahová besorolható lenne... Erre vesd magad rá és ezzel foglalkozz kicsit...
agroquad Creative Commons License 2007.03.20 0 0 3509

Mindegy,hogy nincs olyan jármű de azzal nem mehetsz az erdőbe!

Ez teljesen érthető nem?

Előzmény: takiz (3507)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!