Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
A puffer 2X500, folyamatosan megy. Rárakásnál ki kell nyitni hátul a csappantyút, ventilál majd akkor kinyitni az ajtót. Lassan nyitom, de még így is jön vissza füst. A beállítást megpróbálom, bár csak kicsit értek hozzá. Köszi, ha van még valami ötleted szívesen fogadom.
nekem is visszafüstöl időnként az a kémény huzat miatt van, de ez majdhogynem természetes hisz majd az egész raktér eleje nyitva van. Résnyire kinyitod az ajtót és megvárod amíg a huzat kihúzza a füstöt aztán lehet pakolni
jut eszembe kazánvédő szelep van ESBE VTC/Ladomat?
puffer mekkora? folyamatosan megy a kazán vagy csak ha a pufi kihűlt akkor gyújtasz be újra?
kezelésibe nagy nehezen csak megtaláltam a beállítást
Van puffer, két éves fával fűtünk, akkor a levegő lehet a ludas. Lehet, hogy összefüggésben van azzal, hogy amikor teszünk rá és még van benne valamennyi fa akkor visszajön az ajtón a füst. Hogy kell a levegőt beállítani?
ha van puffer és száraz a fa akkor rosszul van a levegő beállítva
3évig használtam puffer nélkül, hetente kellett takarítani drótcsőkefével fúrógéppel, idén pufferre fűt és műanyag csőkefe elég és 2-3 hetente takarítom
Ebben a hónapban csak egyszer kellett begyújtani, a többi napon parázsról indult( parázstartás funkciót viszont egyszer sem láttam). Mondjuk az End hőfokot 120-ra felvittem a 90-ről, azóta marad mindig kis parázs a hamuban.
Sajna itt a baj mert ez így nem igazán működőképes ! Nekem száraz fenyő 15% a 5 éves akácom olyan 12% víztartalmú . Be van tárazva a kazánházba olyan fél erdei köb ott pár nap alatt kimegy belőle a szabad víz amit a kinti fedett tárolóba magába vett és így teljesen használható . 20% felett már elég nagy a hatásfokvesztés és amint látható a hőfokkal is csak kínlódik az ember .
nem pontosan, mert akkor mindig csak középen beszívná a levegőt oldala meg szétnyomná és ugye a 360 fokból nekünk az kel, hogy abba a 20-40fokba nyomja előre a kéménybe a levegőt/fsg-t
... találtam képet/rajzot így már értem, megvan a következő barkács feladat :))
én tegnap áttértem aprítékos üzemmódba, kicsit sűrűbben kel a kazánhoz járni de a fa nem fogy, viszont ,hogy ne büfögjön a ventit feljebb vettem 30%-al és a szivattyú is 3-ason megy
van vagy 15 zsák tuja aprítékom, meg a fűrészelési hulladék most megy minden a kazánba
Hmmm... Holnap merek ugy is egy idot. Ez az atka, ha valaki a regi kazanos uzemrol ter at. Ahoz vagyok szokva! No meg a beuzemelo is a felulrol valo begyujtast mondta.
Ha ennyire vizes a fád, akkor kb egy árban van fűtőértékre, s legalább nem kátrányosodna. Fele-fele arányban fa+ brikett! Megmaradt fa meg jövőre már jó lesz, s most kéne megvenni, beszerezni a már a következő adag tüzelőt, hogy időre kiszáradjon!