Hááááááááááááát,nem tudom eldönteni.A zőrgős leveleket leszedtem.2ágat visszavágtam.Azok nem szárazak.Elvileg él,de gyakorlatilag nem látok rajta semmi életjelet.A felső rügye fölül barna,lejjebb zöld.Ez talán jó jel.Reménykedek...
Sziasztok!Van 1 MagnoliaGrandiflórám.Ősszel vettem,kiültettem.Zőrgős lett a levele.Az létezik,hogy elfagyott?Levághatok az ágából,hogy megnézzem él-e még?Vagy még várjak a csodára,hátha rügyezni kezd?
Tudna nekem valaki valamit mondani, hogy miért nem virágzott ez a kis soulangiana? Tavaly ültettem, nem volt rajta akkor virág, de biztos voltam benne,hogy idén már lesz. 160 cm körüli magas, tavaly végig nagyon szép volt a levélzete, sokat nőtt is, és most is szép egészségesnek tűnik. Kíváncsi lennék a véleményetekre.
sziasztok lenne pár kérdésem: van 1 susan +1 nigra szépek virágoznak de a virágok színe világos másnál szép sötét színű ez mitől van van még 1 stella is de kb 2 éve nem virágzik ha valaki tudja írja meg előre is köszi
Üdv. A két éve ültetett Stellátám gyönyörű, tele van virággal, de a tavalyi ültetésű, akkor még virágzó soulangeana-mon idén egy fia virág sincsen, nem tudom miért... A levelei viszont jönnek ki, de remélem jövőre lesz virága is.
ezeket már néztem, hiszen írtad már máshol.) még nem döntöttem el melyik forma és szín tetszik, de törzsre oltottat szeretnék, ami talán nem annyira kényes :)
OFF :-)))))) Öööö, említettem már valahol, hogy tervezéssel foglalkozom? Akkor meg mér' csodálkozol? Nem egyedi eset. ;-PPP ON
Magnóliából, ha már ebben a topicban koptatjuk a billentyűzetet, akkor nézd még meg a M. tripetala-t és a M. macrophylla-t, azok kevésbé ismertek. Tavasziból javallanám a M. denudata-t, vagyis a yulan-t, mennyei illata van, képanyag az Angolban, de holnap talán még fotózom teljesen kinyílva is.
hagggggyámábékén ;D visszaolvastam a 21 századit, kis emlékeztetőnek, és az a 4-5 növény amire rákattantam és rákérdeztem, mind szerepelt, mint általad ajánlott 4-5 növény, kb. az első 3 nekem intézett hozzászólásodban :)) teljesen kész vagyok ettől, most már nem fogok kérdezni,csak írj pár növényt, és pár hónap múlva majd eljutok oda magamtól én is :DD
on: ez a nagy meleg gyakorlatilag már pár magnoliának a szezon végét jelenti, akik nem jégveremben laknak (;D), azoknak már lassan elvirágzik, ilyenkor persze én is meghülyülök, hogy kell :D