Most lesz az én macim 16-án 9 hónapos. Nem tudom pontosan, mert nincs nálam az oltási könyve de most kell visszavinnem a veszettség elleni védőoltásra. Azt hiszem január, februárba kapta meg az elsőt, de nem vagyok ebbe biztos és úgy beszéltük, hogy májusba is kap egyet. Közbe most van nálunk a nagyüzemi oltás mindenhol. A szórólapon olvastam, hogy 1 év alatti kutyáknál most kell beadatni egyet meg pár hónap múlva még egyet. Segítenétek nekem hogy is van ez?! Megkérdezem az állatorvost, de inkább bennetek bízom.
Szerintem olyan lánca van a kutyasulinkban a 65 kg berni pásztornak, na olyat végképp nem lehet kapni, a srác úgy hozatta. Nekem az egy kicsit nagynak tűnt Mephi fejéhez képes. Azért ő még csak 36 kg.
Ha hiszed, ha nem pont erre gondoltam, hogy olyan lánc kellene amit nem kell gyömöszölni a fején. Szegénykém minden séta előtt tartja a buksiját. Fel még csak megy, de amikor le kell szedni, azt már nem szereti, mert húzom a fejével együtt. Legutóbb már inkább lefeküdt és hagyta, hogy lefejtsem róla. Köszönöm szépen, jól látszik a képen. Megpróbálom valahonnan beszerezni, megnézem Szegeden ott van egy jó kutyaáruház.
Nekünk is folytós van a kutyasuli miatt kellett, de a vékony fajta nagyon akadt a szőrébe, úgyhogy áttértünk a nagyszeműre. Ezt hivatalosan szőrkímélőnek hívják. Nagyon ronda, mert nagyok a szemek, nem is akad annyira, bár már nem kell. :)
Ebből a nagy láncszemek miatt 63 v. 68 cm-est lehet kapni.
Egysoros lánc, végein karika és 65 cm. Karlie pl. de bármelyik jó, ami nem túl vastag. Ahol tanker Baby áll az asztalon, talán látszik a nyakán:) Nekem is van kétsoros, de nem használom...nem jó. Az a jó, ami nincs a végein összefűzve gyárilag. Ennél vékonyabb is lehet. Folytóra is lehet fűzni, jól nevelten már nem kell. Egy mozdulattal rá lehet kapcsolni a karbíneres pórázt, nem kell a fejét áthúzni, gyömöszölni:))
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy én anno Mephinek vettem egy 55 cm duplasoros láncot. Nagyon jó volt eddig... Már alig tudom levenni a fejéről, nagyon szűk. Ebben létezik nagyobb méret is, mert én itt a boltokba nem találtam. Illetve milyen folytóláncot vagy nyakörvet tudtok ajánlatni? Van textil nyakörvem, de az nem jó a suliba, ott jobb a folytó, meg nagyon lenyomja a szőrét.
Várom a válaszokat.
Köszönettel: Szilvi
Az a baj ,hogy csak akkor jön be a vizbe ha én is bent vagyok és csak rám akar mászni, persze én nem tudok uszni, igy nehéz.... de a lényeg, hogy élt és csak ugy jön be ha én bent vagyok és ellep a viz.Akkor odajön, de csak akkor hagyja abba a viz alá nyomásom , ha a seggén a szört megogom és kihúz.
Ezt 4-5-ször megcsinálja, de nagyon elfárad. Mindkét könyöke mütve volt, törés miatt. Még sétáltatnom se szabadna. Beszéltem egy kutyamentős barátommal aki a labijával megy külföldre embereket menteni romok alol. Ö tanácsolta, hogy probáljuk megezt a mentőmellényt, mert a kutyának könnyebb és ha mentésre akarjuk tanitani később, akkor már adva van a mellény, amibe lehet kapaszkodni. A másik, hogy ezzel a mellénnyel kevésbé küldenek el a tavaktól, mert mondhatom , hogy mentésre tanitjuk, ill, mentőkutya. Még tart Dad diétája, de nagyon nehezen megy....most 48 hetes és 55 kiló.
MAcipofa bes....s ez a mentőmellény :-) Nem is hittem volna, hogy ilyen is létezik...Amúgy ki tanácsoolta ezt? Ám elgondolkodtam azon, hogy a sok úszás nem jó neki...miért? Elvégre vizimentő kutyus :-) Mikor a térdemet műtötték akkor nekem azt mondta a doki, hogy annyit ússzak amennyit csak tudok és akkor nem kell kezelésekre járnom utána!
Sajnos még mindig sok a sulya és diétával sem megy le belöle max nem hizik. Usznia kell, de a sok uszás sem jó neki, igy ezzel kell megkönnyiteni. Még nem probáltuk vizbe...talán ma. Ha akarunk vizből menteni, akkor arra is jó. De nem ez a cél....
Szerintem tök jól áll rajta, azt hittem murisabb lesz, de nem. Sportos... ez jutott eszembe az első pillantásra. Olyan, mint egy fűző karcsúsítja. Ez egyébként fenntartja a vizen? vagy miért kell?
Ne haragudj meg, de ez olyan, mint egy nagy bőrönd. Ha a kutyusod is benne lesz, akkor, mint egy szőrös bőrönd... De minek a fogantyú? abba kell kapaszkodni ha kihúz a vízből (hát biztos nem azzal cipeled). Csináljál már nekem légyszi egy olyan képet, amikor a kutyus is benne van.
Tegnap megjött a mentőmellény, amit Dadnek rendeltünk. Rögtön elprobáltuk, hát mint egy narancssárga töltött kolbász. Remélem holnap már vizbe is kiprobálhatjuk.
Volt nekem korábban egy európai fajtájú fundim sajnos 10 éves korában melanomában /bőrrák / a szájpadlásán volt elpusztult. Lehet, hogy Dadly sokkal szebb és 20 kg-val nagyobb, de Blacky sokkal normálisabb volt, ő nem rágott szét. és nem nyelt le mindent mindent. Feltöltök egy képet Blackyről