hát én nem innék sem desztillált vizet, sem ioncserlét vizet, ugyanis a vérben lecsökkenti a nátriumszintet, ami vízmérgezést okoz, abba pedig súlyosabb esetben bele is lehet halni.
Én a fürdőbe raktam egy limodor 40/100-as ventilátort. 7*24 órában megy alapjáraton 40m3 levegőt fúj ki a szabadba óránként. Ha fürdünk akkor megy a gyorsabb fokozat az 100m3/óra. E mellé meg kell oldani a levegő bevezetését több helyen a házba ha lehet higroszabályzós módon. Közel 100m2 a ház s tökéletesen megoldja a páraproblémát teljesen automatikusan, nem kell a szellőztetéssel bajlódni s még a levegő is jó a házban mert cserélődik. Egy páramentesítő gép ez soha nem fogja tudni megcsinálni.
Fene tudja, a szomszéd kisboltos milyen ion-cseréltet árul.
Lehet, kipróbálom a vízforralást, csak egy "precíz" kísérlethez előbb alaposan ki kellene tisztítani a kávéfőzőt. Az meg nem olyan egyszerű a hülye csöveivel. Atomjaira szedni meg nincs kedvem.
Autóba való ioncserélt vízre gondoltál? Az meg ne idd, milyen higiéniai körülmények között gyárthatják azt.
Fazékban felforralt vizet ásványvizes flakonban el tudod tenni a hűtőben egy hétig is. Olcsóbb is sokkal, mint a desztvíz, mert nem kell elforralni, éppen csak egy percet forralni.
Akkor jobban jártál volna ha a páramentesítő helyett vettél volna egy folyamatos üzemre alkalmas ventilátort ekkora házra egy elég lenne. Én is végigjártam az utat savo, szellőztetés, páramentesítő gép, de ezek csak félmegoldások.
Saját tapasztalatból mondom szellőztetni kell nincs más megoldás.
Én annyit tudok, hogy a vízforralónk merő vízkő. Ahogy a kávéfőző is. Ebből arra következtettem, hogy a pára az valóban vízkőmentes (ezt kellene lecsapatni) és a forralóban marad a vízkő.
Annyira nem vagyok otthon benne, hogy rámbízd az életedet :) Egyébként lehet. Az olcsó ioncserélők a kalcium és magnéziumionokat nátriumra cserélik. A kérdés legfeljebb az lehet, hogy miért nem ajánlják, csak az egészségtelen ionösszetétel miatt, amiatt, hogy nincsen élelmiszerbiztonságilag ellenőrizve, vagy esetleg valami ártalmas is belekerülhet az ioncserélőből.
Csinálhatnád desztvízből is, azon nem kéne gondolkodni :)
De lehet, csak vicc volt, nála meg kevés a pára és hazavinné másét. :o)
Viszont, szerintem itt kérdeztem, csak nem volt válasz, Te meg otthon vagy a kémiában:
Ioncserélt vízből lehet kávét főzni-inni? Unom a vízkövet a kávéfőzőben... Nem hiszem, hogy napi 1-2 deci ártalmas lehetne, ha esetleg rendesen ezt inni nem is ajánlanák. De annyira hülye nem vagyok, hogy kérdés nélkül igyam. :o)
Nyilván mi 4-en a 114 m2-en kevésbé terheljük a házat, de azért ti sem vagytok heringek. :o)
A szellőztetésre próbáljatok figyelni. Tudom, nem egyszerű, ha én nem lennék itthon napközben is, nálunk is gond lenne a reggeli rohanásban szellőztetni. Így meg, ahogy elmegy a család, én megoldom.
Amúgy az jutott eszembe, hogy lehetsz Te ravasz is. Ahogy írtam, este asszonyt kicsalod a hálóból, gyors szellőztetés, aztán ha mentek lefeküdni és panaszkodik, hogy fázik, lovagiasan felajánlod, hogy nyugodtan hozzád bújhat. :o)