Keresés

Részletes keresés

AndreW77 Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1497
Halihó!

A párásodás nálunk is van. Nem foglalkoztunk vele, azt hittük, ez normális... Mondjuk mi nem szoktuk leereszteni a redőnyt, nyilván így hidegebb az ablak, tehát jobban lecsapódik rajta a pára... Érzetre különben száraz a lakás levegője, tegnap éjjel külön bekapcsoltunk egy párásítót. Szóval ma extraHyperPárás ablakunk volt reggel. Annyit csináltam, hogy ami víz lefolyt a párkányra, azt letöröltem.
Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1484)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1496

Köszi! Így tényleg könnyebb!

Sőt! Müködik is!

Előzmény: hamanokaito (1482)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1495
Bocs, Tuskeboki nálam sokkal részletesebben leírta a technikát, csak későn olvastam el.
Előzmény: zsoofika (1493)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1494

Szia Zsófi!

Nézd meg, hogy a hálószobai radiátor szabályzója teljesen ki van-e nyitva. A hálószobában valószínűleg termosztátos a radiátor gombja, és ha az ott beállított hőmérsékletet eléri - kikapcsol. Ekkor annak ellenére, hogy a fűtés maga megy, ebbe a radiátorba nem jut melegvíz.

Előzmény: zsoofika (1491)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1493

C.1.3.

De lehet hogy az is a baj, hogy a szomszéd lány ismeretlen helyre tünte el magát :) és gondolom fűteni sem fűt. Bár ezen az alapon a nappalinak kellene nagyon hidegnek lennie, mert a folyosó kétoldalról, a kert egy oldalról és a hálóm határolja.

Mégis itt van az embernek néha Jamaica feelingje:))

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1492)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1492

A hálód akkor északra néz valszeg! Melyik ez a lakás?

A mienkben a háló északi, a nappali déli és itt a termosztát. A nappali délután üvegházként gyűjti a meleget! A háló kevesebb meleget kap, ezért érezhető hőmérsékleti gradiens alakul ki. Ezen úgy lehet segíteni, ahogy lejjeb egy kolléga (a fűtészaj csökkentése során) eljárt.

A hálóradiátoron asszem van külön termosztát, pont erre az esetre. Tehát, a nappaliban lejjebb veszed a radiátort (vagy az előtérit kell letekerni, amelyiknek nagy szabályzója van), a hálóban meg feljebb. Ekkor a fűtés nagyobb lesz a hálóban, mint a nappaliban.

Mondjuk, még mi sem állítottuk be, addig összebújunk és jobban betakarózunk!

Nem hinném, hogy penészesedéstől kellene tartani, átlagos életvitel mellett! A szellőztetés azért szükséges.

Előzmény: zsoofika (1491)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1491

jajj!

Én semmilyen óvintézkedést nem teszek annak érdekében, hogy nem párásodjanak és penészedjenek a falak. Talán kellene? Felelőtlen vagyok?

A termosztátot meg nagyon nehezen állítom be jó hőfokra. Egyszer megfagyok, máskor megsülök. Nálam a hálóban nagyonn hideg, a nappaliban nagyon meleg van. nemértem..

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1490)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1490

No, azért korántsem olyan szar a helyzet!

Az ablaktok szigetelése gyengébb (rossznak azért nem nevezném), vagy nem jól szerelték be.

Volt egy jó - bár kissé nehezen értelmezhető - ábrám a páráképződésről különböző külső/belső T és belső páratartalom valamint az ablak hőszigetelése szerint.

A falak szigetelése igen jó, én az utóbbi egy hétben alig-alig fűtöttem ahhoz, hogy a termosztát szerinti 24 fokot tartsam! Gondolom a penészedés a sarokban van, ami típushiba, sajnos...   Nálunk szerintem kizárt.

Előzmény: grunfeld (1488)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1489

Szia Tuskeboki!

Lehet, hogy a a tok nem üti meg az ablak K szintjét. Eleiben nálam is ugyan ezen a részen kondenzálódott a víz, utána valahogy megszűnt. Lehet, hogy a lakás kellőképpen kiszáradt, de az utólag felszerelt reluxa is magyarázatot adhat, mert leengedett állpotban eltakarja a teljes ablakot tokostul (-vonóstul) és a plussz légrés miatt kevésbbé hül az ablak.

Egyébként nem kell túl hidegnek lennie ahhoz, hogy kondenzálódjon. Ha 22-23 fok van a lakásban, akkor olyan 12-14 foknál fog kicsapódni - a levegő páratartalmától függően. 11 m2-en két alvó ember simán produkálhat annyi párát, hogy jó telített legyen a levegő.

grunfeld Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1488

Sziasztok,

A XI. kerületben a Nádorligetben penészednek a lakások. Nálatok nincs ilyen probléma? úgy látom, itt is vannak párásodási problémák. köszi, grunfeld 

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1487

Eddig nem észleltem párásodást a nagy "kirakatüvegen". Nem tudom, vajon lényeges különbség lehet-e páratermelésben az, hogy egyedül használom a lakást.

Egyébként a következő módszert követem: Napközben, mikor nem vagyok otthon, négy óránként negyed órát megy a konyhai elszívó ( filléres kínai időzitő kapcsoló By Baumax ), hazaérkezéskor nagy szellőztetés, zuhanyozáskor ablak résnyire nyitva ( kilincs 45 fokban ) és megy a fürdőszobai elszívó, utána teljes szellőztetés.  A relatív páratartalmat így, 50 % környékén tartom.

A szakirodalom szerint ez a komfortzóna ( 40 - 60 % ) közepe és szubjektíven is pont jó.

Hamano

hamanokaito Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1486

Jelentem, a C-ben is konszolidálódott a szeméttároló.

Hamano  

Előzmény: Szürkeszamár (1478)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1485

Szia Zsófi !

Szerintem Te jól írtad be, csak Kisdinnye bemásolta a végét is, amit nem kellett volna. 

Lehetőség pedig mindig van ...    :-))

Én is bérelem a garázshelyet, elküldöm a címedre a telefonszámot, ami a villanyoszlopra kitűzött hírdetésen volt. Akkor úgy tűnt, hogy több is van nekik, mert választhattam és az az egyik szóba jöhető azóta is üresen áll. Érdemes megkérdezni.

Valamivel később kezdtem, az építkezés nézegetését ( 2005. február ) , de nekem is minden hétvégi ( Meg néha hétközi ... )  program része volt a zarándoklat Óbudárol a Véső utcába.

Hamano

Előzmény: zsoofika (1483)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1484

Minden nap, reggelre bepárásodik a hálószobánk (kb 11 m2) ablaka, néha csepeg le az ablaktokon annyi. Ja, csak ketten alszunk itt, ez nem kaszárnya! :-)

Párásodó ablak

k=1,4-es üvegnél ez szinte kizárt kellene legyen, különösen ilyen langyos időben. Úgy tűnik - mivel az üveg csak a tok mentén párásodik -, hogy szar a tok. Nálatok mi a helyzet?

Az ajtóbehúzóról és UPC bekötésről még semmi hír, mindkettő ígérte, hogy visszahív, amint aktuális.

Vittem egy adak papírt és üveget a hulladékgyűjtőkbe, és eközben pont beleléptem a DVD Planet kölcsönzőbe a buszpályaudvar oldalában, az Árbóc u. 6-ban. 2859 DVD film, 24 órára 300 Ft a normál, 400 Ft a premier film. Azt nemtom, hogy ez drága-e.

A part című filmet vettük ki, de kizárólag azoknak ajánlom, akik jártak a helyszínen (Thaiföld, Phi Phi szigete), mert meglehetősen félresikerült film. Mi is azért vettük ki, hogy kicsit emlékezzünk.

zsoofika Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1483

Igen, a -ra azthiszem elég gyengus helyre sikeredett. Bocsánat.

Azért kaphatok szerinted mégegy lehetőséget?:)

Most olvasgatom a fórumot a kezdetektől. Én 2004 decemberében kötöttem a szerződést, és egy egész évig csak álltam az építkezés előtt, és néztem... Mindenkit ezzel stresszeltem, csak erről tudtam beszélni, és mindenkit halálba kergettem. :) Most jövök csak rá, hogy milyen jó lett volna, ha tudom, hogy itt beszélhetnék róla amennyit csak akarok :)))

Előzmény: hamanokaito (1482)
hamanokaito Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1482

Szia !

Az üzenet alapján, rosszul másoltad be a címet.

Nem <zsoofika@freemail.hu-ra>

hanem: zsoofika@freemail.hu

kellene.

hamano

Előzmény: Kisdinnye (1480)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.11 0 0 1481

Megpróbálnád újra? Elvileg működnie kell. Van egy zsooofika@yahoo.com is. Az?

Előre is köszi.

Kisdinnye Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1480

Hello!

Én próbáltam neked írni, de visszajöttek az üzeneteim a

következő üzenettel:

Host freemail.hu-ra not found.

The following recipients did not receive this message:

<zsoofika@freemail.hu-ra>

Please reply to <Postmaster@chello.at>
 if you feel this message to be in error.

K

Előzmény: zsoofika (1479)
zsoofika Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1479

Lakótársak!

Ha valaki tud kiadó garázshelyet írjon nekem egy mailt a zsoofika@freemail.hu-ra! Köszönöm!

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1478

A "B" lépcsőházban konszolidálódott a helyzet, a tárolóból eltakarították a kukák mellé rakott szemetet, de valaki azonnal újat tett le: Kartondoboznak tűnnek, a rajtuk lévő képek és feliratok alapján mintha iratmegsemmisítő lett volna bennük eredetileg.

1000 forintos kérdés: miért nem lehetett a kartondobozt szétszedni és a kukába tenni, ha már nem vitték el a szelektív szemétgyűjtőbe (sem)?

Előzmény: Tuskeboki es Tsa (1477)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.10 0 0 1477

Elképesztő a szeméthalom az A lph. előtt!

Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1476

Állítólag folyamatban van a szerződéskötés a lift távfelügyeletéről.

A szomszéd ház fenyő-lerakója pedig ahhoz a lepattant kaszthoz tartozhat, akik miatt a közeli Plussz-ba sem megyek be szívesen.

Előzmény: Modrooka (1459)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1475
OXI.

Előzmény: IKONlakó (1473)
Tuskeboki es Tsa Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1474

Azért én nem szidnám annyira az AFM-et, bár télleg kicsit lassúak.

Jobban bosszantanak a lakók. Pl. a takarítók szerint többször is azért nem vitte el a szemetes a szemetet, mert valaki buzgón visszarángatta a teli kukákat az utca széléről a ház mellé, ahonnét a kukások már nem viszik el. Jó, ez elég fura teória, miért nem viszik el onnét, és ki tornászik reggel kukákkal. Azért megfontolandó. :-)

A másik, hogy egy többé-kevésbé ép WC csészét is kihelyezett valaki a C kukák mellé, ami legkevésbé sem háztartási hulladék.

Továbbá, ha lecibálja valaki a fenyőfáját, akkor legalább tessék-lássék módon sperje össze a fenyőtűket.

Ha a liftet szerelik, el kellene érni, hogy a csengetést kapcsolják ki. Minek? Tán megijedek, ha minden előzetes figyelmeztetés ellenére kinyílik/becsukódik az ajtó?! Még jó hogy nem mondja minden kiszállás után: "Köszönöm, hogy boldoggá tett egy egyszerű liftet!"  :-)

A fűtészaj csökkentésre kidolgozott technikát ma kipróbálom én is.

IKONlakó Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1473

De. A térdmagasságban lévő szenzornak érzékelnie kellene, hogy akadály van ott.

Szerintem hívd fel az AFM-t, hogy csináltassák meg.

Előzmény: Kisdinnye (1472)
Kisdinnye Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1472

Sziasztok!

Köszönöm a kimerítő tájékoztatót a hőmennyiség mérőről.

Továbbra is bonyolultnak tűnik, de remélem azt jól veszem ki a

dologból, hogy ehhez nekem nem is kell értenem, sőt mégcsak

nézegetnem sem kell, úgye?

Nekem már eddíg is gyanús volt a liftünk - C lph -, de tegnap

DIREKT kipróbáltam...

Beálltam a nyitott ajtóba, tutira a kétoldali szenzorok közé, és

mégis rámcsukta az ajtót. Még szerencse hogy az akadály érzékelése

müködik, mert hozzám ütödve már viszakozott, de nem kellene látnia is?

Előzmény: IKONlakó (1464)
Catman Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1471
Probalkozhatsz futesszerelesi boltokban, de ahol biztosan lehet kapni, az a www.drgaz.hu
Előzmény: IKONlakó (1469)
Modrooka Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1470

Ma reggel a 6 kuka ki volt rakva, természetesen csurdultig tele rakva.

Főkeféjéket én is felhívtam ( ott már mondták, hogy ma már érdeklődtek ott szállítás ügyben:-) ). Azt az infot kaptam, hogy eddig 5 kuka volt, és ettől a héttől van 6 kuka.

Előzmény: IKONlakó (1464)
IKONlakó Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1469

Szia Mr. Bez!

Hol lehet megvásárolni az általad említett programozható termosztátot?

Köszi.

Előzmény: Mr Bez (1458)
Szürkeszamár Creative Commons License 2006.01.09 0 0 1468

Az alsó üzletben tudtommal ügyvédi ingatlanos iroda lesz a másikban pedig fogorvos!

Pont jó, mivel az egyik fogorvosom Sopronba emigrált az osztrákok száját túrni tízszer annyiért, a másik pedig angliába az angolokét, hússzor annyiért :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!