Keresés

Részletes keresés

Nagynulla Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1048
Már nagyon régen az almát issza. Az első négy hónapban kínlódtunk a teával, de az nem jött be.
A multit, a narancsot sem szereti.
Sudocrémmel is kenem, már mindent próbáltam.
Kicsit elmúlik, aztán az egyik kakinál megint csúnya.
Most nagyon, nagyon csúnya. :-(((
Valamelyik étel lehet, de nem is kapott új ízéket, azt a pár bébipapit kapja, amiben nincs paradicsom.
Valami más lehet, vagy a gomba.
De ha megint azt a keserű vackot kell megetetni vele, világgá megyek!
Előzmény: Mentat (1047)
Mentat Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1047
Régebben is ivott almalevet? Nálunk a túl savas innivaló még 2 évesen is kicsípte a posijukat, kukijukat. Ilyen volt a narancs, multivitamin. Nektek lehet, hogy az alma nem jön be?
Antibiotikumot nem szedett mostanában? Mert az is okozhat ilyet.
Tanács: Sudocrem, csodákra képes.
Előzmény: Nagynulla (1045)
Nagynulla Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1046
Valóban azóta jött ki a négy foga, de most nem látszik új, a 4 meg gyorsan kijött. A szája rendben van. Meg nem is nyűgös.
Azért figyelem majd a fogait is.

Köszi! Mesó

Előzmény: Törölt nick (1044)
Nagynulla Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1045
Köszi a választ!
Én is hallottam már, hogy a cukor megvonása jót tesz, éhenhal a gomba.
Igazán nem hiszem, hogy ez lenne a gáz, mert nem is igen kap Anna cukrot. Hacsak nem számít a gyümölcs cukor is, mert almalevet iszik.
De a bébiételekben nincsen, a kefirben sincs, sőt a májkrémben sem.
Közben gondolkodom, de pár falat nápolyit evett valamelyik nap, másra nem is emlékszem, amiben cukor lett volna.
Bár ha kifejezetten cukorbetegségre gondolsz, akkor a kenyér is számít.
Egyébként elég étvágytalan is, inkább iszik.

Mesó

Előzmény: Törölt nick (1043)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1044
Balázst néha a fogai viselték meg így. De olyankor a szája is csúnya lett.
Előzmény: Nagynulla (1042)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1043
Valaki irta nemregen, hogy gyakran gyulladt altestu gyerekeknel erdemes a cukrot megnezetni, mert a pisijukben levo cukor jo tap a gombaknak. Hat nem tudom, de most ugy beugrott. Bar ezt inkabb azt kivanom Annanak, csak kizarjatok mint eshetoseget. Szoval nagyon remelem hogy nem az. :(

allergiavizsgalaton voltal mar vele? csak egy masik otlet.

Előzmény: Nagynulla (1042)
Nagynulla Creative Commons License 2003.12.19 0 0 1042
Most én kérek tanácsot.
Mitől van az, hogy kb. 9 hónapos koráig még csak piros sem volt Anna feneke, most meg állandó gond van vele? Jelen pillanatban is pelenka nélkül szaladgál, mert úgy felmarta a kaki a popsiját.
Pedig már a paradicsomot száműztük az étrendből, mert az irritálta, az biztos. De most nem evett ilyesmit.
Egyszer mutattak ki gombát nála székletből, de akkor végigcsináltuk a gyógyszerkúrát. Az lehet az oka?

Köszi a választ!
Mesó

Nagynulla Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1041
Igen,szomorú és nem is egyedi eset.
A kisfiamat évekig (nem túlzok!) vizsgálták, miért pisil be éjszaka. Míg egyszer kórházba került kiszáradással (hányós virus), és észrevették, hogy vesegyulladása van. Három antibiotikum kúrát kapott, és nem pisilt be többet. Mi viszont 10 éves koráig negyedévente mentünk ellenörzésre, hogy rendben van-e a veséje.
És az még másik orvos volt, sőt, több orvos volt.
Egyébként ha keresnénk másik orvost, akkor úgy járnék, mint Schusy, hogy mérlegelnie kell, buszozik-e Bencével órákig, hogy bemenjen a városba orvoshoz. A faluban meg egy van, osszuk be.
Bár aki a szalmonellát elnézte, az helyettesítő doki volt, meg az ügyeletes.
Előzmény: Mentat (1039)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1040
Itt meg ugy megy, hogy reggel 10-ig kell a haziorvosnal a latogatas kerest bejelenteni, de elotte kikerdez a nover es ha ugy iteli, nem indokolt az orvos hazi vizitje akkor ad idopontot (aznapra vagy masnapra) es be kell menni. Mi meg vizitre melto betegseget produkalni nem tudtunk :) de lazas gyereket amugysem vinnek sehova. [gyerekorvos mint olyan nincs, sot nogyogyasz sem, mindent a haziorvos/nover csinal, van amelyik meg szulest is kiser]
En a lazat eloszor csillapitani szoktam es megvarni a tuneteket amiket mar kezelni is lehet. Legalabb etvagytalan legyen a kolok :).
Ha delutan jon a laz, akkor lehet az ugyeletet hivni de azok sem rohannak azonnal, lasd a mi esetunket, kikerdezes es tanacsadas van.

Itt nagyon keves az orvos, be kell oket osztani.

Előzmény: Mentat (1038)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1039
Nagyon szomoru amit irsz. Lehet,hogy en vagyok nagyon szerencses, de a mi dokink ilyenkor elore szol, hogy vigyek pisit(ha arra gyanakszik) es surgos jelzessel fel ora alatt eredmeny van.
Előzmény: Nagynulla (1037)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1038
Ha mar nagyobb akkor el tudja mondani mi a baj.
Elmondom nalunk hogy mukodik az antibio. feliras. Ha lazas a gyerek, leviszem dokihoz (vagy kijon). Ha semmi komolyat nem talal (kis torokgyuszi csaak), akkor ad antibio. receptet, hogy ha nem mulna a laz akkor valtsuk ki. Igy feleslegesen nem kap gyogyszert. De mivel szabad orvosvalasztas van, igy olyan orvosunk van akiben megbizunk, igy ha mond vmit azt betartom.
Előzmény: Törölt nick (1035)
Nagynulla Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1037
orvosnak sincs laboratorium az ujjaban

Ha lenne is, mire megvan az eredmény, már egészséges a gyerek.

Meg hányszor járunk úgy, hogy mi visszük a gyereket lelkiismereetesen, az orvos mégsem tesz semmit. Lásd nyáron a szalmonella. Naponta vittük Annát, mégsem küldött el tenyésztést.

Előzmény: Törölt nick (1035)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1036
"hat nem orulnek egy ilyen orvosnak"
Nem erezned jol magad Angliaban vagy Olaszo-ban, mert csak ilyen orvosok vannak, vagy nagyon meg kell oket fizetni. Az ember megtanulja hogyan kezeljen egy nathat, eleg hamar. :)
3 nap lazzal mar en is biztosan elmennek orvoshoz.
Előzmény: Mentat (1033)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1035
A mandulagyulladasnak legalabb egy torokfajas tunete van, a hugyuti fertozesnek pedig pisilesi gondok, hasfajas.

A fiam tegnapelott egesz nap 39 koruli lazzal birkozott. Csillapitottuk igy ugy, tobb kevesebb hatekonysaggal, aztan este felhivtam az ugyeletet. Mivel a gyereknek egyeb tunete nem volt, egy 16 perces kikerdes utan a nover (nem az orvos) elmondta a lazcsillapitas mondjait es azt hogy ha valtoznak a tunetek, hivjam megint oket.
Mara laztalan.
A gyereket nem LATTA orvos, de en igen es pontosan le tudom irni a tuneteket, meg tudom nyomogatni a fule tovet, a pocakjat, hogy erzekny-e. Nem hallgatom meg a tudejet de ha meg az orra sem folyik, nem valoszinu hogy a legutaival lenne gond. Evett-ivott-pisilt, ezzel sem volt gond. Az orvosnak sincs rontgenszeme es laboratorium az ujjaban, hogy tudja, virus, bakterium es ha az melyik, hogy pontosan kezelje a gyereket, meg ha ki is jonne. De nem jon ha felesleges.

Előzmény: Mentat (1033)
Nagynulla Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1034
Szia!
Itt vagyok, csak én nem szeretek leülni amíg van dolgom, mert aztán itt ragadok. :-)
Olyan meg nem nagyon van, hogy nincs dolgom.
Most is csak egy telefont várunk aztán menni kell. :-(

Egyébként én vagyok a bűnös. Én mondtam Schusynak, hogy ne vigye orvoshoz a lázzal, hisz amúgy semmi baja nem volt Bencének, biztos virus. Orvos meg ugye messze van, inkább maradjanak itthon.
Viszont a kiütéseknél meg mi zavartuk, ill. vittük orvoshoz, mert ha rubeola, vagy skarlát akkor azzal nem lehet viccelni. Ha az lett volna a diagnózis, nyilván máskép reagálunk rá.
Egyébként ma Annával elzarándokolt a dokihoz (szerintem ezzel vezekelt, hogy Bencét nem vitte el), és teljesen tanácstalan volt az orvos, nem is írt fel semmit.
Csak zárójelben jegyzem meg, ha mindig betartanánk, amit az orvos mond, már éheznénk.
A héten három gyerekemnek írt fel 2-3 ezer forintos antibiotikumot, egy kis torokfájásra.
Köszönik szépen, anélkül is jól vannak már.
Csak az igazolás miatt küldtem el őket, mert 2-3 nap a meleg szobában azért kell.
Ha nem kapnának az orvosok jutalékot a felírt gyógyszerek után, talán másként lenne. :-(((

Előzmény: Törölt nick (1021)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1033
Ezzel nem ertek egyet. Mi van, ha a dokid teved (hiszen nem latta a gyereket ) es mandulagyulladasa van. Vagy hugyuti fertozese. Egyiknek sincs olyan tunete amit te latsz. Latatlanban legyinteni egy lazra... hat nem orulnek egy ilyen orvosnak.
Előzmény: Törölt nick (1032)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1032
Az en gyerekem nem tartozott semmifele veszelyeztetett kategoriaba es ha felhivtam a dokit hogy lazas, akkor elmondta a lazcsillapitas modjait (amirol egy fenymasolt papirt is adott), kikerdezett az egyeb tunetekrol, de ha mas nem volt, csak a laz (nekunk is volt 3 napos laz) akkor azt mondta hivjam holnap is. Es kesz. Ki nem jott, elvinnem nem kellett. Ugyeletre persze vihettem volna, de minek? A laz egy jelzes, nem betegseg. Csillapitani is csak 38 folott kell meg kisbabak eseteben is.

A mi konkret esetunkben en sem hivtam fel a dokit azonnal, vartam az egyeb tuneteket. A masodik napon a folyamatos alig lefele meno 38+ panikba ejtett. A doki azt mondta a telefonban, hogy masnap meg lazas lesz, a kovetkezo nap mar nem, viszont akkor kiutesei lesznek. Ez a 3 napos laz. Ha nem igy lenne, jelentkezzek, tennivalo nincs. Igy lett. :)

[senki nem vadolhat Schusy iranyaban elfogultsaggal, de most a legjobbat tette amit tehetett :) ]

Előzmény: Mentat (1029)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1031
Okés, úgy tényleg igazad van:)
Előzmény: Mentat (1029)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1030
Szvsz egy orvos velemenyet is felul lehet biralni. Sot kell. Ha komoly a dolog, akkor mas orvosokkal, ha nem annyira akkor varni kicsit ha nem vagyok benne biztos. Antiboci mert bizonytalan a diagnozis... khm :(
Előzmény: Angiszeged (1028)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1029
Ha megnézed a hsz-em elejét, ott írom, hogy még hétvége előtt el kellett volna vinni a Bencét orvoshoz. Szerintem. Főleg, hogy még elég kicsi.
És akkor elkerülte volna az ismeretlen ügyeletes orvost.
De ez részemről tényleg csak egy vélemény volt és senkit nem szeretnék ezzel megbántani.
Előzmény: Törölt nick (1027)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1028
NEkünk antibiotikumot írt fel a doki, ugyanerre a vírusra. AZaz akkor ott tartottunk, hogy 2napja volt lázas, de mindig lement, csak visszajött a láz. És mivel Viva korababa, ezért fokozott óvatossággal járnak el. Semmti az ég világon nem talált az ügyeletes orvos, még a fülészetre is átküldött bennünket. És miután semmit nem talált, felírt antibiotikumot:(((. MEgbeszéltük a férjemmel, hogy várunk, és nem adjuk be neki. Aztán hipp-hopp, elmúlt a láz, de nemsokára jöttek a kiütések. ÉS akkor bezséltünk a dokinéninkkel, és Ő mondta, hogy ez lehet(ett), tehát nem kell antibiotikum.
Az a baj, h sokszor hiába viszem el orvoshoz, sokkal többet nem tud csinálni, megállapítani, mint egy jól tájékozott anyuka. Épp ezért, mivel az én gyerekem én ismerem, ez esetben pl jól tettem, hogy felülbíráltam az orvost. ÉS szusi is jól tette. NEhogy félre érts, én is minden alkalommal orvoshoz viszem, de belenéz a torkába, ráhallgat, MINDIG tudom, mit hall a sztetoszkóppal. Hogy van e szörcsögés, vagy nincs. MErt ismerem a gyerekem:)
De alapesetben abszolút igazat adok NEked!

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1027
Altalaban veve igazad van, es mindenkinek aki azt mondja minek orvoshoz menni, ha aztan nem fogadja meg az illeto amit az mond. De a konkret esetben szvsz jol tette Schusy, hogy nem adott allegia elleni gyogyszert egy virusfertozott babanak feleslegesen. Szvsz pont jol tette, hogy nem arra az egy orvosra hallgatott, hanem itt is kerdezett es az orvosatol is. Tobb szem tobbet lat, talan annak az orvosnak nem ugrott be a 3 napos laz es talan Bence kiutesei nem voltak tipikusak. Ha allergia lenne, az nem mulna szepen par nap utan es plane nem kapna el a masik kisgyerek a csaladban.
Előzmény: Mentat (1026)
Mentat Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1026
Schusy!

ELőre szólok nem akarlak bántani, csak furának tartom a viselkedésedet.
Bence ha jól emlékszem csütörtökön lázasodott be és akkor is inkább a fórumhoz fordultál mint az orvosotokhoz. Akkor írtam is, hogy inkább vidd el orvoshoz. Ezután elvitted ügyeletre, majd nem fogadod el az ügyeletes orvos véleményét, nem adod be a gyógyszert. Ez sülhet el rosszabbul is. Jó dolog a net, de szerintem felelőtlenség azon keresztül laikusoknak diagnosztizálni és hozzászólások alapján dönteni.

Még egyszer, nem bántó vagy bármi rosszindulatú céllal írtam ezt, csak, mint "egy tapasztalt anya " leírtam a véleményem.

Üdv:
Mentat

Előzmény: Schusy (1024)
Schusy Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1025
Anyu azt mondta, hogy mondjam meg, hogy benne vagyok a Meglepetés című ujságban. Én nem akartam ezzel dicsekedni, főleg, hogy nem érdemeimért kerültem bele.

Schusy

Előzmény: Schusy (1024)
Schusy Creative Commons License 2003.12.18 0 0 1024
Szia!

Nem, nem azért nem adok neki, mert magamban jobban bízok, hanem azért, mert nevetséges diagnózist állított fel.

S ezt szó szerint, mert ma a dokinéni jót nevetett, mikor mondtam neki.

A tavegylt meg azért nem adom be, mert nem jó kisgyerekeknek. Nem véletlenül szüntették be a szirupját is.

Angi, igazatok volt, dokinéni is megerősített, háromnapos láza volt Bencének, és most Panka is megkapta. 40 fokos láza volt, és nála sincs semmi indok.
A kiütéseink pedig halványodnak...

Anyunak se ideje, se kedve szvsz.

Schusy

Előzmény: Törölt nick (1021)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 1023
Rá se ránts, én is így jártam annak idején, nem tudtam hová tenni a talpakon lévő kiütéseket meg az általános hurutot, de mondom még a szeme is be volt gyulladva - aztán mikor bevittem a rendelőbe, akkor kérdezték - az oltási könyvet nézegetve - hogy mikor is volt a kanyaró elleni oltás? Mert hogy ez itten most egy gyengített kanyaró... :-)
Előzmény: PUMUKLI (1022)
PUMUKLI Creative Commons License 2003.12.17 0 0 1022
Igen, igen Alice, pont ma jutott eszembe, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy nem írtam Neked a másik topicba, pedig tényleg a Te hatásodra ugrott be nekem is a 15 hónapos szuri! Csak már olyan régen volt (majdnem 3 héttel később jöttek ki a pöttyök), hogy el is feledkeztem róla.
Mindenestre valóban Te vagy a legtapasztaltabb, és ez most komoly! Mert kicsit megnyugodtam azon az éjszakán.
Pumukli
Előzmény: AliceCsodaországban (990)
Angiszeged Creative Commons License 2003.12.17 0 0 1020
Shusy! A 3nap láz után 3napig jönnek a kiütések-folotk, amik nyomtalanul el is tűnnek. Várd ke ezt az időt, ha nem múlik el, akkor add csak a gyógyszert szvsz.
Előzmény: Schusy (1018)
Sorcio Creative Commons License 2003.12.17 0 0 1019
Szia!

A Tavegyl a lehető legjobb gyógyszer. 2x1/2 tabletta naponta.

Nálunk nagyon bejött, a gyerek szinte azonnal jól lett tőle.

Én tartok most is otthon. Biztos-ami-biztos.

sorcio

Előzmény: Schusy (1018)
Schusy Creative Commons License 2003.12.17 0 0 1018
Sziasztok!!!

Ügyeletes dokinéni szerint allergia, és felírt tavegylt, amit eszünk ágában sincs beszedni:(((

Én is a háromnapos lázra gondoltam, jó, hogy megerősitetek ebben. Azért se értettem ezt a dolgot, mert Bencinek soha semmilyen kiütése nem volt, és nem is értettem, hogy betegségen kívül mi más okozhatta volna.

Mind1, már halványodnak a kiütések.

Cica, írtam mailt!

Schusy

Előzmény: Törölt nick (1017)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!