Bóha, nagyon helyes hogy még egyben vagy, csak így tovább vasárnapig:-))
Bobus, szvsz bármi amit viszonylag olcsón meg tudtok csinálni, megtérül egy eladandó lakáson! a miénkre olyan 200 ezret fogunk költeni (párom jövhéten megkapja a családalapítási támogatást, ami sajnos csak kamatmentes hitel, de ennek is örülünk), ennek fejében 1 millióval drágábban fogom eladni a lakást... uis a vevö többet lealkuszik a felújításból, mint amennyit ténylegesen rá kell költeni. ha szemlátomást rendben van a lakás, és még akkor is pofázik, arra már lehet azt mondani hogy akkor építsen újat.
tapasztalat...
jó tervezgetést:-)))
Döby, szólj ha lesz kép:-))
tegnap voltam babázni és olyan jóóóó volt!!! puszit is kaptam /9 hónapos baba, Pocka minijeivel egyidös/:-)) okos a gyerek, a banán-alma turmix nem kellett neki, de az epres jogobella az igen:-))
Nyáron nem gáz a távhö, nem kell füteni, akkor lehet radikat cserélni. Az is lehet, hogy elég öket megcsináltatni. Beázás, ajtók... na az már rosszabbul hangzik. 4 évig nem lakott senki abban a lakásban????? Fürdö nagy meló, de azért azt is ki lehet hozni elég kevésböl. Ott a felfordulás a ciki.
Hááát, lesz elég dolgod! :-))) Nem is baj, hogy nem állsz be rögtön munkába.
Babuci majd jön hirtelen, föleg, ha családilag így akarjátok! :-)))
Remélem a miénk is, kifelé :-))) Villámszülés ellen nincs kifogásom!
Igen egyet ertek, olcson is lehet jot csinalni...
Nalunk ez alol egyedul a furdoszoba kivetel, ahol le kellene verni a csempet, ujta rakni, valamint kicserelni a kadat, a mosdot, a csapokat ahhoz, hogy nekem is tetszen...ott felmegoldasok nem nagyon segitenek, izles ide vagy oda....
A tobbi megoldhato...
Nagy problema meg, hogy allitolag kicsit eresztenek a radiatorok, tehat elkepzelheto, hogy le kell cserelni az osszeset, azt meg nem tudom, hogy hogy kell, de allitolag le kell engedni a vizet az egesz haz futesi rendszerebol, annak meg orulnek majd a szomszedok...meg a tavho, mert hogy ok tartjak fenn a rendszert, leven nalunk tavho van...
Aztan kb. 3-4-szer aztatott el minket a folso lako az elmult 4 eve alatt, az ajtok klasszul megvetemedtek, stb...Folytassam???:-))))
Tehat a csilli-villi elkepzelesek mellett randa dolgok is var(hat)nak rank!
De igaz, annal nagyobb kihivas!!!:-))))
A kidobalast meg elvezni fogom!!!:-)) (de pl. az is erdekes lesz, hogy Bendi addigra majd ot evenek a ruhait atvalogatni, kiselejtezni, kistesonak felrerakni, elpakolni a jokat...uugyanis eddig csak hazahordtuk oket, es betettuk zacsiban a szobaba...)
Babat en is szeretnek, sot, mar csaladilag szeretnenk, de o egyenlore tojik a fejunkre:-))))
Ez az igazi kihívás! :-)) Tudod, drágán nem kunszt megcsinálni valamit. Viszont olcsón is lehet marha jót rittyenteni, csak bele kell vinni egy kis ízlést meg fantáziát. De ebböl szerintem nincs hiány. A legegyszerübb csempét is fel lehet dobni egy csíkkal, stb..
Konyhabútornál meg kicseréled az ajtókat, ha amúgy a korpusz okés, rá sem ismer senki!
Aztán selejtezni, selejtezni ezerrel! Amit egy évig nem veszek fel, azt szemrebbenés nélkül kiselejtezem, azt már soha többet nem is fogom felvenni. Pakolni meg rengeteg mennyiséget el lehet, ikeában vannak rá móccerek, érdemes meglesni. Mi is mikor kiürítettük a gyerekszobát, hát csak lestünk, hogy ezeket meg hová???? Aztán vettünk nagyon-nagyon szép dobozokat, ágy alá való tartókat, csomó minden leugrott a pincébe meg a kukába. :-)))
Na, amúgy meg még mindig babát szeretnék. :-) Most, ide a karmaim közé!!!!
Boha, hat mar 24-e sem lesz (vagy villam szules este???):-))))
A lakasrendezesert nem kell irigyelni, meg nem dontottem el, mennyi penzt oljunk a panelba, hogy jobb eladni, atlagosan, vagy kirittyentve...(ami van az a parketta, es a jarolapok, foleg a mellekhelyisegeken es a konyhan kellene valtoztatni...). A pakolaszas meg egyenlore eleg elkepzelhetetlen, marmint hogy hova fog ferni ez a rengeteg cucc??:-))) Elso megmozdulas egy hatalmas valogatas, es folosleges vackok kidobalasa lesz, majd a lakas alapos kitakaritasa (esetleges atalakitasok megejtese), aztan a maradek cucc esszeru elhelyezese (mar ha van ilyen:-))).
Lakasberedezesileg inkabb meg a csak fejben es vagyalmokban letezo nagyobb lakas, vagy haz erdekel, nem a mostani:-))) (persze ha ugy alakul, hogy orokre ebben kell maradni, akkor szetverjuk az egeszet, es megcsinaljuk tutira:-)))
Jeeee, egy Hal is erre uszott!!!! Hogy vagy ugy amugy, Halacska????
Halacskám, megvillantottam a bilincset! :-) Erre úgy beijedt az apás szülésindítástól, hogy azonnal, mindent bevallott! Töredelmesen, hihi.
Bobus, hát nem mondom, jó az ötlet, átmegyek maciba és szülésig horpasztok! De ma már rendes kávét kaptam, meg a nap is kisütött, a kedvem is ennek megfelelö, amit ma a növényeimen fogok kiélni. Ilyenkor alapos "csesztetésnek" vannak kitéve, még vizet is kapnak! :-)
Huhh, a kamionozás miatt én sem irigyellek, de a lakásberendezés miatt igen! Két-három évente rámjön, aztán akkor rendezkedés van. :-) és állati boldog vagyok, amikor vége...
Emma, én sem vagyok megkeresztelve, mégis keresztanyuka lettem. :-) Tényleg nem az elnevezés számít. Sajnos a keresztfiunk kicsit messze van, de azért törödünk vele eleget! :-)
Döbykém, ellopják a böröndöt???? Hát ilyent még nem is hallottam, most én vagyok döby, ledöby...
Ha ez vigasztal, soha az életemben nem voltak ilyen hullámzóak a napjaim. Egyik nap rossz, másik nap jó. Ja és az álmok! Brrrrr... általában valami megoldhatatlannak tünö dologgal kapcsolatosak. pl. nem tudok felmenni az emelkedön a kocsival, mert nem veszi be a sebességet, vagy át kell úsznom egyik szigetröl a másikra, ma pl. a hasamat kerestem a sivatagban... na, az sem volt rossz. Felébredtem, egy liter narancslevet megittam.:-)
Bolhácska,
Tök jó, hogy van ilyen toligátok.. Én asszem maradok a sporttatyónál, mert félő a samsonite bőröndünket ellopná az etnikum akiből sajnos nagyon sok van a Klinikán.. :-((
Amúgy meg kitartáááááááás! :-))
Eccsi,
Nem készült végül is kép hétvégén, de igyexem pótolni a hiányosságaimat. Szerintem nagy, mások szerint nem nagy a pocakom. Ki érti ezt?
Bobuska,
Szuper lesz, hogy végre haza költöztök! Mondjuk a költözködés miatt konkrétan nem irigyellek, de ne hallgass rám, még frissen él bennem a hercerhurca. :-))
kicsi Emma,
Én sem vagyok megkeresztelve, ezért nem lehetek hivatalosan keresztanya. Névlegesen meg azért nem, mert kicsi a család és nincs potenciális keresztgyerek. :-))
Amúgy én nem tom' mi van velem, de napok óta rosszul alszom. Fáj a derekam és hüjeségeket álmodom.. Mi lesz még itten később??
Szöszike drága, hidd el már csak néhány napot alszol, (március 2.-ig) aztán úgyis leszox erröl a felesleges valamiröl...
"Ember bevallotta az elöbb töredelmesen, hogy véletlenül koffeinmentes kávét adott reggel."
Khhhhm, kuccc, kuccc, khhhm Kényszerítés eszköze mi volt, hogy töredelmesen vallota be a dolgokat??? :-)
Bóha, csokifagyii..... na ezt ne fogom vezetni ha nekem is lesz pocaklakóm. a kétliteres változatot:-)))
Bobus, ez tökjó!!!! az biztos hogy unatkozni nem fogtok!
amikor mi a szüleimmel költöztünk, két teherautó volt tele-pótkocsisak.... és 3 hónapba telt, mire minden a helyére került, pedig nem is alakítottunk át semmit. igaz, 150 m2-t kellett belakni.
én is úgy költöznék már, csak hát ugye még az sincs meg, hova, miböl... a lakás rendbetételére konkrét tervek vannak, úgy többér tudjuk eladni:-))
Pedrus, már ilyen nagy Vero??:-)) hány kilóig volt érvényes az elözö ülés?
Hu Dobyke de jo, ez mar csak 3 het!! Kitartas, tudom, milyen uncsi lehet, ha nincs normalis munka, deazert be kell jarni, sot, meg koran is kell kelni!!
Boha, Te mar szulesig alszol???:-)))
Nalunk julius vege a nagy datum, marmint a hazakoltozese! Apukam mar el is kezdte szervezni, nagyon lelkes. Mindenkeppen kamion lesz a megoldas, ha nem visszuk haza a nagy darab dolgokat, akkor is annyi minden van, hogy maskepp nem megy. Hogy aztan otthon hogy fogunk elferni, hogy pakoljuk at a lakast, ez meg szamomra is titok. A cucc egy resze anyosomnal lesz, de nekunk igy is ki kell alaposan takaritani (4 ev kosza, pora, ugyebar), at kell rendezni a dolgokat, elpakolni a sok babacuccot, edenyt, konyvet, Bendinek atalakitani a szobajat (mar ha lehet, mivel egy pinduri kis lyuk az egesz), stb, stb, stb. Nem hinnem, hogy unatkozni fogunk augusztusban...Parom szeptembertol dolgozik, en meg kerdeses vagyok, majd meglatjuk...
Sajna az agyam mar csak ekorul forog, pedig nagyon sok dolgom van itt is, es nem artana mar vegre ezekre is koncentralni egy kicsit...:-(((
Miért nem lehetsz keresztszülő? Mi hiányzik hozzá? Én nem vagyok megkeresztelve, és nem biztos, hogy lesz olyan igazi keresztelő, de a mi családunkban maradt a keresztszülő megnevezés arra, aki amolyan harmadik szülője a gyereknek, az igazi anyuka és a nagyszülők után. És én bár vér szerinti rokona vagyok a születendő babának, ez sem követelmény nálunk, lehet keresztszülő az anyuka vagy apuka legjobb barátja-barátnője. Szóval ilyen szempontból nagyon lazán vesszük ezt a keresztszülő témát, olyan szempontból viszont nem, hogy ez nem csupán a keresztelő/névadó ünnepség napjára szól, hanem a kisember egész életére (persze főleg a gyerekkorra).
Jóreggelt újra! :-) Basszus, egész nap aludtam! Ember bevallotta az elöbb töredelmesen, hogy véletlenül koffeinmentes kávét adott reggel. Vényomásom ma ezexerint nem volt.
Döby, kitartás, az már tényleg nem sok márc 15-ig, de azért nem lennék a helyedben.
Nem sporttatyóba pakoltam, hanem a "fünyíróba", alias "tolitoli".:-))) Tudod, olyan kisebbfajta koffer, amit még a repcsire is felengednek kézipoggyászként, van egy nyele, két kereke, lehet húzni-vonni. Mindenhová ezt cipelem, amolyan szerencsehozóként. Meg arra is kondoltam, ha netán egyedül kell bevonulnom, ne kelljen cepelni.
Bobuska,
Jól érzed a dolgot, a tökömteli a koránkeléssel. A munka hál istennek nem sok, amiatt nem panaszkodhatom. Elvileg még 3 hétig dolgozom, március 15-ig. Múlt héten jött az utódom, Őt még be kell idomítani.. :-))
Nálatok is truttyos idő van?
Szöszke,
Örüjjé' hogy nálatok hó esik! Nálunk ónos eső, minden tiszta jégpálya. Amolyan novemberi fíling van. :-(( Egyé' helyettem is 1 kis fagyit, úúúgy kívánom. :-)) Mibe pakoltad a kórházi motyódat, sporttatyóba?
Szó szerint, itt ugyanis ezerrel esik a hó, Ember meg kocsival, áá, nem is izgulok érte! Ilyen egy szemétséget februárban, mi? Esik a hó! :-)
Ma éjszaka se jött ki... viszont aludni sem hagyott, tök jó!
Döbyke, tényleg, meddig kell még dolgoznod? Ilyen vacak idöben nagyon rossz lehet korán kelni meg indulni dolgozóba, brrrr.
Bobuska, nálatok mi a helyzet? Készülödtök a nyári költözésre? Tervezgetitek a lakásátalakítást meg egyebek? Ilye téli csúf napokon nincs is annál szebb! :-) Bendi?
Latom, Bohaek meg egyben (legalabbis tegnap este)! Megy a drukk, hogy kenyelmesen teljenek az ucccso napok (ugyebar nem jo mindig partra vetett balnakent pihegni...:-)))
Doby, Te meddig dolgozol meg?? Mert ugye meg dolgoznol...csak azert kerdem, mert latszik, hogy mar unod ezerrel...:-)))
Kicsi Emma, biztos erdekes keresztszulonek lenni, mar ha valaki tenyleg ezzel egyutt tobbet is foglalkozik a kicsivel, nem csak egy cim az egesz...
Itten iszonyú csúszós ónos esős ramaty idő van. Még vasárnap jól jött, mert bűntudat nélkül lehetett sokáig aludni, de ma már útálatos, hogy korán kellett kelni. :-((
Pedruska,
Köszi szépen a kiegészítéseket! Nagyon sokat segítettél és segítesz, hálás vagyok!
Bolhácska,
Tök jó, hogy nyugiban várod a leányzót, pihenj sokat az utsó héten, aztán ki tudja mikor lesz rá megint lehetőséged.. :-))
kicsi Emma,
Gratulálok a keresztszülőséghez! Ez igazán klassz lehet.. (én sajnos nem lehetek)
Nagyon köszönöm a drukkolást, arik vagytok! :-) Kislányka viszont úgy gondolja, jó neki még bent egy picikét. Kapott egy hét haladékot, aztán jönnek a "praktikák". Palacsintasütés, stb... :-) Pedig annyira az volt az érzésem, hogy ma kijön, de nem baj, már nem izgulok és kész. Partra vetett bálnának érzem magam, de ezt is meg lehet szokni talán.
Halci, ugyanmá! :-)
Pedrus, nem bírok felmenni a tárra, talán holnap sikerül megkukkolni Verocskát.
Döby, helyes, hogy megfogadod a parancsot! :-) Én már nem bírok kádazni, nem tudok ugyanis kijönni egyedül! :-))) (nagy a csúszásveszély)
Kicsi Emma, nagyon jó kutyás keresztanyuka leszel! Képzeld, én is az vagyok, pont a keresztelö napján eshettem teherbe, nem vicc! :-))) úgyhogy csak hajrá! Ha ennyire rendszertelen a ciklusod, és zavar, azt megértem. Az más. Esetleg érdemes megnézetni.
Mi meg ma felmatricáztuk a bútorokat a babaszobában, olyan aranyos lett! Meg vettünk keretet az Anne Gedes plakátnak, még nincs meg a fix helye, de az is irtóra teccik! Ennek örömére benyaltam majd egy liter fagyit, csokisat. :-) Különben meg jóvanna, ha a kényszer úgy hozza én is megeszem azért a mekis vaníliásat is. De alapjában csokis vagyok.
Most elmegyek folytatni az alvászatot, talán sikerül, amit az elöbb a tv elött elkezdtem. Puszka, majd hoolnap jelentkezem, ha tudok. :-)
Mi olyan 13-14 óra körül voltunk IKEA-ban, cipósszekrényt vettünk, meg nézegettük a gardróbszekrényeket. Nem sokat időztünk, mert sietnünk kellett haza. Azt azért megállapítottam, hogy nagyon.nagyon sok gyerek volt aznap, még gondolkodtam is, hogy vajon valami akció van -e. Nagyon klasszak a képek, nekem a fürdés utániak a kedvenceim. :) Az etetőszékben az a párna viszont nem tűnik túl praktikusnak, a belógó bojtok miatt. Vagy az csak alkalomszerűen volt benne? Az uccsó kép, amelyiken csak a pofija van, meg mögötte a bordó párna, nagyon-nagyon szép!
Képzeljétek, keresztanyuka leszek!!! A nővéremék kislánya lesz a keresztlányom, és teljesen be vagyok sózva! :))) Eddig is úgy terveztem, hogy sokat fogok a baba körül lebzselni, de így már "jogalapom" is lesz rá. :) Na, jó, én is tudom, hol a határ, lábatlankodni azért nem fogok, de egyébként is sokat beszélgettünk arról a nővéremmel, hogy szívesen segítek Neki, ha kell, ő meg az én segítségemet szívesen fogadja, mert megbízik bennem, és tudja, hogy mennyire szeretem a gyerekeket. Bár kicsit félek, hogy a munka, a két kutya és a ház körüli teendők miatt nem tudok majd annyi időt tölteni vele, amennyit szeretnék. Majd meglátjuk, én igyekezni fogok, hogy felnőtt korában is szívesen emlékezzen vissza a keresztszüleivel töltött időkre.
Pulsatilla szülés előtt egy hónappal 3 bogyó és szülés megindulásakor szintén. Állítólag könnyebben megy tőle. (télleg könnyen tágultam)
málnalevelet gyógynövényboltokban, laktoherbet és fitolacot és egyéb szopis teákat rossmannban, dmben is.
pelusból nekünk a libero a kedvenc, a pamperst utálom. Abból csak a sensitive tetszett, de az másfélszer annyiba kerül. A Libero minden méretben bevált, nem folyt még ki semmi. Ja és liberoból a newbornt vegyél először, mi azt egy hónapig használtuk.
légzésfigyelőt béreljük, www.tiva-med.hu, havi 4200 ft, de ha letelik az egy év, mienk lesz.
Szöszike az első két három év nem számít bele, a szökőnapok nemtudásába.... :-)))
Amúgy még van kilenc napod!!!! :-))) (a múltkori fagyit is Te fizetted asszem, így megint mehetek lógni a nyakadra :-) )
Kicsi Emma,
Elhiszem, hogy nyugtalan vagy és vannak nem jó gondolataid, de kérlek nyugodj meg! A ciklust rengeteg minden befolyásolhatja, még a lelked is. Előfordult már, hogy tök rendszeres ciklus ellenére sem esett vki teherbe és tök rendszertelen ellenére meg babás lett. Nekem a gyógyi abbahagyása után úgy tűnt minden rendben, de aztán -talán a nagy gyerek akarás hatására- egyre rosszabb lett a helyzet. A végén már 37. napos volt a ciklusom, amin már a dokim is elgondolkodott. Ennek ellenére van egy Gombi nevű albérlőm, aki szanaszét rugdos belülről.. :-)) Pozitív gondolatokat magad körül! :-))
Bolhácsa,
Én nem csodálkozom, hogy még 2in1 vagy, mert én 28-ra fogadtam és a leányzó -remélhetőleg- megvárja, hogy nyerhessek 1 vödör fagyit. :-))
A "parancsot" értettem, nem futok,intézkedek és dolgozom magam agyon! :-))
Pedruska,
Verocska továbbra is gyönyörű, de kedvencem a "kutyázós" kép! :-))
A listáddal kapcsolatban (amiért egyébként nagyon hálás vagyok, mert nagy hasznát veszem) a következő kérdéseim vannak:
- Pulsatilla 2ooC homeos bogyesz mire való?
- Málnalevél és laktoherb teát hol lehet kapni?
- Légzésfigyelőt Ti vettetek v. béreltetek?
- Pelust milyet vegyek Liberot v. Pamperst? Nektek melyik vált be?
- Hőmérőt milyet (márka, típus) vettetek?
Asszem most "csak" ennyi jutott eszembe.. Előre is köszi a felvilágosítást.. :-))
Emmácska, nem kövezlek meg, még jó hogy nem vagyunk egyformák:-))
én nem is tudom mit csinálnék a helyedben, komolyan. 3 hónap után már biztos dokinál kötnék ki, és nem baj ha csak menzeszt csinál, ha rendesen van ciklus az már ad okot reményre:-))
továbbra is drukkolok, hogy neked rendbejöjjön!
Kövezzetek meg, de én imáááádom a mekis vanília fagyit!!! Meg az IKEA-sat. Ma megyek oda, lehet, hogy eszem is egyet, jó rég ettem fagyit.
Bóha, tudom, hogy fiatal vagyok, tényleg nem is azon idegeskedem, hogy moströgtönazonnal miért nem lehet gyerekem, hanem valahol mélyen ott motoszkál bennem a félelem, hogy esetleg végérvényesen elcsesződött bennem valami és soha nem lehet. Ennek persze állati kicsi az esélye, de ha azt vesszük, annak is, hogy gyógyszer után ilyen sokáig ne történjen SEMMI. Még ha nem állna be és rendszertelen lenne a vérzés, arra azt mondanám, hogy ok, majd beáll. De ez a nagy semmi tök szar. Ember is tulképp emiatt gondolt a vizsgálatra, mert ő még nincs rákattanva a gyerek témára (de ha lesz, nagyon fog örülni neki), de őt is nyugtalanítja, hogy nem állt vissza a ciklusom, tudja (mesélt már nekem egyet s mást), milyen károkat tud okozni, ha megszűnik a hormontermelés hosszabb időre. Gondolom, némiképp hasonló lehet az agy oxigénhiányos állapotához. Na, tényleg nem kesergek tovább, mert a végén még azt hinnétek, hogy egész nap ezen görcsölök, ami nem igaz. Ma is jó napom lesz, délelőtt intézkedem a városban, ajándékokat vásárolok, délután-este pedig családi hepaj! :))))