nem tudja valaki, hogyan lehet hozzájutni a színházi előadások felvételeiez? A IV. Henrik utolsó előadásán is készült, és ha jól emlékszem, az Anconairól meg a Ványa bácsiról is. A Radnóti pénztárában eléggé lakonikusan annyit válaszoltak, hogy ezzel nem foglalkoznak.
Főként a Henrik miatt érdekel; de persze ha lehetne, inkább továbbra is a színházban nézném :-(
Szóval, a zene csak egyszer fut le a Tibor honlapján, ha türelmes vagy és megvárod, illetve az idő alatt esetleg csemegézel a sok-sok új információ :-) közül és csak azután lépsz be a stúdió menüpontba akkor így semmi probléma.
Ha esetleg hajt a kíváncsiság és rettentő türelmetlen vagy akkor nyomd meg a böngésződ (explorer) ikonsávján a piros kis keresztet (balról a harmadik az előre gomb mellett) és láss csodát a zene alábbhagy, utánna indíthatod a mozikat. Kellemes böngészést.
Egyszer úgy jártam, hogy a Pesti Műsor elírta 1995-ben a vígszinházi bérletünk nevét, és lemaradtam a Cyrano-előadásról. A szervezésen aztán jó kis botrányt csaptam, és végül szereztek nekem jegyet júniusra. Azóta járok hetente színházba... ;)
a Vidám Színpad honlapját kerestem megerősítésnek, ők csak tudják, mikor mit jáccanak. amíg vannak esti előadások is, nem kérem el magam egy délutánira. esetleg ha Főnök épp elutazik...
igazad van bocs, januárban maradt el a két Szentistvánnapi előadás - és hát igazán nem szeretném 'falra festeni' a februári kettőt, maradjon meg nekünk, ameddig csak lehet...
A Vidám Kísértet a honlapunkon is :) 13-án 15.00 órai időponttal szerepel. Kérjed el magad, túlórázol eleget.
úgy érted, azon a kettőn kívül, ami a műsorban szerepel vagy azok maradnak el? (14. és 22.) nekem sajna egyik időpont sem jó, de színházbajáró ismerőst már küldtem akkorra, hogy nézze meg a búcsút, amíg lehet.
mai bosszankodásom: a Súgó szerint febr. 13-án 17:00 órakor kezdődik a Vidám kísértet a Vidám Színpadon. gondoltam, ha már ilyen CC-barát időpontra teszik, gyorsan veszek rá jegyet. az Interticket honlapjáról tudtam meg, hogy 15:00 óra a valódi kezdési időpont (nyugdíjas bérletes előadás), akkor meg azért még dolgozni kéne...
rejtély... némelyik fantáziátlan kritika sablonjába nem fért bele?
februárban valamiért elmaradt két előadás...
Jó lenne, ha a színház ejtene egy vigasztaló szót számunkra, mielőtt eltünteti akár a legjobb előadásait is...
Nem beszélve arról, hogy SzT-nek decemberben 7 (a régebbi előadásszám fele), januárban 5 lehetősége volt játszani a szerződött színházában, februárban 5, márciusban 3 alkalommal láthatjuk... aztán már csak 2, 1 és... ?
Kedves Oldadore, látod, mire "ideértem" , már Bozorka is jelentkezett, csak csatlakozhatom hozzá: aranyos vagy, hogy hiányoltál minket. Hozzá hasonlóan engem is vizsgák hada tartott fogva az elmúlt hetekben; azért én annyira "messze" nem mentem, olvasni Titeket jártam erre, írni viszont nagyon nem volt idő...De ha egy picit mégis elcsíptem magamnak, akkor ezek a "jutalom percek" jórészt SZT-vel teltek; mint ahogy nem múlhat el nap már régóta, hogy ne hallgassam v. nézzem Őt.
Valóban nagyon régen írtam, de vizsgáznom kellett, ezért megtiltottam magamnak a netezést. Ugyanebből az okból színházban sem voltam már jó régen. Na de most már mehetek. :)
Az említett előadásokkal van egy kis problémám: Abban egészen biztos vagyok, hogy láttam valamennyit,de csak egyszer és annyira régen volt. Az is lehet, hogy egyszerűen szenilis vagyok, mert sajnos -szégyenszemre- nem igazán emlékszem rájuk. Bocsánat, de attól tartok nem tudok segíteni. :(
Sikerült elcsípnem egy villanásra a rműsorismertetőt: nem Leicestert látjuk holnap, hanem Alfrédot Valériával, a Mesél a bécsi erdőből – ezt nagyon várom, mert ebből még semmit, de semmit nem láttam eddig.
A Háromlevelű lóherében is játszottak mindketten, de ott nem volt közös jelenetük (ha hihetek a nagyon rossz minőségű kazettámnak), a Kurázsi mama meg egészen más hangulatú... Bozorka segíts, te láttad mindegyik miskolci előadást!
Szombaton (január 27-én) az MTV1-en 17.05-kor kezdődő Halhatatlanok Társulata c. műsor Margittai Ágiról szól. Az egyik színházi bejátszásban SZT-vel szerepel.
Mindenkinek köszönöm a hozzászólást, igazatok van. Valóban én lehetek túl érzékeny, s igazán nem láthattok bele mostani és nem túl régi életembe, ami miatt másként közeledek az engem körülvevő világhoz. Változásról, nem kicsiről van szó, s nyilván ez láttatja velem másként a dolgokat. De, túl sokat és személyeset kéne erről írnom, és nem is biztos, hogy kell, vagy érdemes ezt ismernetek. Elég az, hogy változom, de igyekszem jó irányba tenni. Ezért köszönöm mkindannyiótoknak a segítséget . Őszintén.
hű, hogy fog örülni Stefano de Luca, ha írsz neki!
Ő aztán tényleg könyörgött legalább egy ici-pici visszajelzésért Pécsett a Színházi Találkozó szakmai beszélgetésén 2005-ben! Több ízben is kétségbeesetten kérte, hogy mondjunk valami véleményt az előadásról mielőtt hazautazik végleg:
„Önök hogy látják, milyen ez az előadás? Tetszett? Nem tetszett? Mi az, ami átjött belőle? Önöknek átjött-e valami olyan ok, ami miatt ezt megcsináltuk? Elmeséltünk, vagy nem meséltünk el egy történetet? Úgy megyek haza Olaszországba, hogy nem kapok választ erre a kérdésre.”
Köszönöm Oldadore, hogy bővebben kifejtetted, amit nekem olyan nyúlfarknyian sikerült, talán -önszántamon kívül- megbántva Canutillot, de igen, pontosan erre gondoltam.
’színész és néző kapcsolata’ – sokunkban felmerülő témát vetettél fel, :)
hadd írjam most le, hogyan látom én ezt:
Ha körülnézünk a világban: talmi olcsóságok vesznek körül, álságosan hitvány események történnek, és ha valami szépet, eredetit keresünk és netán találunk, az elérhetetlen. Egyetlen hely van – és ez a színház -, ahol olyan minőséget találtam, amelyből erőt meríthetek az előzőek elviseléséhez.
A jó előadásban a színészek tudásuk legjavát adják, a legjobbat a saját értékeik, mércéjük, önbecsülésük alapján – másképp ezt nem is érdemes, nem is lehet. Mindezt önzetlenül, láthatóan a teljesítmény öröméért teszik (nem az éhbérért, amit kapnak).
Mi nézők tiszta érzelmeket, tudást, értékeket kapunk, amelyeket természetesen viszonozni szeretnénk: hagyjuk magunkat elvarázsolódni, tapsolunk, tombolunk, szavazunk ha lehet, netán virágot, figyelmes ajándékot nyújtunk át köszönetképpen és annak reményében, hogy ezekkel sikerül adnunk annyi erőt, hogy legközelebb is ki tudjanak állni elénk (ebben a számukra is nehéz világban), hogy újabb csodával ajándékozzanak meg minket. A ’visszaigazolást’ számunkra a következő előadás jelenti, ahol minden kezdődhet elölről...
Ebből a jól működő körforgásból átlépni személyesebb szférába... egyik oldalról sem szokott igazán sikerülni. A színész a magánéletében hogyan is tudná kezelni egyesével a több száz, ezer, tízezer (Súgó-díj) néző rajongását?
Biztos lehetsz azonban abban, hogy a Henrik-szoborra nézve ők mindig tudni fogják mindazt, amit Unikornia is leírt: „fontos a belepakolt szeretet, figyelem, gondolat” – és ez nem kevés elismerés.
Neked pedig a munkádhoz lendületet adnak a színházi élményeid „a színház ad inspirációt és ötletet”, mint írtad. Mi lehet ennél több?
Szia! Volna egy kérésem, ha nem nagy teher számodra: de Lucának szeretnék írni pár sort, a szoborral kapcsolatban. Megkérhetlek, hogy lefordítsd? Mailben.