Nagyon szepen koszonom a felajanlast, de az a helyzet, hogy minden negyzetcentimeter tele van malnaval az agyasban. A masik dolog, hogy halistennek Bp fele se nezek a nyaron (kiveve ugye a Vorosvari uti esemenyt) - oda te jossz, btw? Ha igen, es tudnal hozni egy tovet, akkor lehet, hogy kiszednek egy itthonit. A tied milyen fajta?
ZsuR egy ötlet: Amíg csak pár szál málnád van, tegyél mind mellé karót. Nálam így van. Erős növekedésű málnám van, az én fej magasságomnál szoktam elvágni, mellé a karó, és állnak mint a cövek. Most 8 ilyen karó van, mindhez 2-3 szál van kötve, mert a tavalyi tősarjakból ennyit hagytam. Igaz egyedül eszem a málnát, de jól lakok ennyivel, sőt fagyis dobozokban fagyasztok is.
Persze aki nagyban málnázik nem karózgat, annál más a megoldás.
A Heritage kétszer érik? ?? Jó tudni, mert nekem is van egy tő!
A másik dologhoz: tudod, mennyibe kerül a málna? Ma 3 euróért/doboz vettünk két dobozzal, szerintem 50 gramm lehetett benne. Meg bírtam volna enni 6-8 ilyen doboznyit, olyan kicsi volt. És olyan finom is.
:) Hiszen az jo... :) Te meg majd veszel a boltban :)
Gondolom hulyenek fogtok nezni, ha elarulom, most ultetek malnat... harom szabad gyokerut vettem... amim van az csak jovore fog erni, elfagyott/letorott a tavalyi vesszo mind a negy bokromrol, egy nem is elte tul... ketto eldegel, de nem imressziv, a harmadik az szep... remelem jovore is az lesz...
Szoval van helyem harom ketszer eronek... Heritage...
szépen virágzik a málnám :) igaz a burjány is jó nagy de hát ez van nem volt időm rendszeresen takarítani ...most meg hogy megjelent a termés csak ovatosan tudok mozogni benne ne sérűljön hulljon le a lényeg ugy hogy damilos fűkasza elfelejtve ....
Nagynenem kertje... A malna szemek akkorak voltak, hogy az ujjamra tudtam tenni mint a gyuszut... Es sok. A boltbol keves gyumolcsot tudtunk venni, es a minosege sem volt mindig hudejo. Naluk viszont sok es finom....
Gyerekkoromban mindig fél dinnyét vett a nagyim, és hajszálvékony szeleteket vágott belőle (finoman szólva nem voltunk gazdagok). Aztán egyszer Bulgáriában vettünk egy tízkilós gömböt, és annyit ehettem belőle, amennyit csak bírtam. Sokat bírtam :D
Nászút, Börzsöny, üdülőház, üdülővezető Anyunak kollégűja volt. Ő hozott az ültetvényéről kettőnknek egy vajling málnát. Emlékezetes!
Nagynénémnél gesztenyepüré... Ebből se jutott soha elég :-)
Nagyim Olaszországban gazdag barátnője a Fórum szállóban megszállva somlói galuska-kondérral állított be... mmmmmhhh...
En is emlekszem a "degesz" erzesre... Ercsiben, a nagynenemnel... sok volt (vagy en voltam kicsi), lenyeg, annyit ettem amennyi belem fert. Es sok fert belem...
...nekem ez az egyetlen bokor (ami bokornak nevezheto) es ez is csak jovore fog teremni... a tel letorte mind a ketto vesszojet, amin lehetett volna par szem...
Most rendeltem harmat ami tavasszal is meg osszel is fot teremni... keso, de proba szerencse.
Köszi a választ. Az nem minden esetben igaz,hogy 80-100 cm-es magasságtól kezd virágzani,mert a tavaly tavasszal telepített málnát szedtük...és szerintem 1 vessző sem érte el a 90 cm-t.Idén telepítettem én is sugana-t...meglátjuk milyen lesz... a polkánál milyen szélesre engeditek a sort? nekem így néz most ki:
Nem hiszem, mert a friss hajtások kétszer olyan magasak, mint a most termő tavalyiak. Ettől függetlenül tarra fogom vágni, mert júniusi málnám van elég, és elég ha az egyszertermők csak június második felében kezdik, mert most cseresznye, eper és kajszi mellett nem győzzük enni még a málnát is.