Asztrológia és kabbala összekapcsolása a legtermészetesebb prognózis módszerrel,a tranzitokkal.
A születés és az életesemény között eltelt idő napokban : 16272.216 nap.
A kabbala tanítása szerint :
16272.216 nap analóg 0.016272216 nap-al.Ez egyenlő 23 perc-el.
16272.216 nap analóg 0.16272216 nap-al.Ez egyenlő 3 óra 54 perc-el.
16272.216 nap analóg 1.6272216 nap-al.Ez egyenlő 1 nap 15 óra 3 perc-el.
16272.216 nap analóg 16.272216 nap-al.Ez egyenlő 16 nap 6 óra 32 perc-el.
Ezeknél a hatványoknál még pontosan elkészíthető a hatvány horoszkóp.
16272.216 nap analóg 162.72216 nap-al.Ez egyenlő 162 nap 17 óra 19 perc-el.
16272.216 nap analóg 1627.2216 nap-al.Ez egyenlő 1627 nap 5 óra 19 perc-el.
Ezeknél a hatványoknál már pontosan kell ismerni a születés és az életesemény perc idejét,ezért csak összevetést célszerű készíteni.
16272.216 nap a teljes tranzit napjainak a száma.
Létezik még egy hatvány,amit asztrológiai programokkal el lehet készíteni.Csak az összevetést a lassú járású bolygókkal érdemes elvégezni,elsősorban a Plútó jegy és házhelyzetére koncentrálva.
A hatvány horoszkópok kiszámítása :
I.
1620.05.01. 11 óra 48 perc + 23 perc = 1620.05.01. 12 óra 11 perc.
Mc : 14 fok 56 perc Bika.
Asc : 24 fok 34 perc Oroszlán.
II.
1620.05.01. 11 óra 48 perc + 1 nap 15 óra 3 perc = 1620.05.03. 2 óra 51 perc.
Mc : 24 fok 32 perc Nyilas.
Asc : 18 fok 11 perc Halak.
III.
1620.05.01. 11 óra 48 perc + 16 nap 6 óra 32 perc = 1620.05.17. 18 óra 20 perc.
Mc : 28 fok 35 perc Oroszlán.
Asc : 15 fok 13 perc Skorpió.
A kapott hatvány horoszkóp vizsgálata mint önálló radix és összevetése az eredeti radixal.Mindkét esetben azokat az analógiákat keressük,ami az életeseményt jelezheti.
I.
A kapott hatvány horoszkóp vizsgálata,mint önalló radix :
Vizsgálható úgy is,mintha az életesemény eredeti óra és perc idejére felállított tranzit horoszkóp lenne.
Az Mc a Vénusz félszextiljében(30.5 fok).
Az Asc a Hold trigonjában(116.2 fok).
Az Asc az Uránusz félszextiljében(30.2 fok).
Az Asc a Neptunusz félkvadrátjában(45 fok).
A kevés idő eltelte ellenére,már itt is egzakt félkvadrátot és félszextileket kaptunk.
Összevetése az eredeti radixal :
Kevés idő telt el,ezért nincs értelme.
II.
Vizsgálható úgy is,mintha az életesemény eredeti óra és perc idejére felállított tranzit horoszkóp lenne.
Az Mc az Uránusz kvinkunszk-jában.
Az Asc a Vénusz kvadrátjában.
Az Asc a Szaturnusz kvadrátjában.
Az Asc a Nap,a Hold,a Mars szextiljében.
A Hold a Mars konjukciójában.
A Hold az Uránusz szextiljében.
A Szaturnusz az Ic “közelében”.
Az Asc mindkét ura(Jupiter és a Neptunusz is) fényszögkapcsolat nélkül.
Érdekesség : Egy ikrek Merkúr az uralmi láncolat végén,a 3.ház csúcsán áll.
Mindent ural,de kapcsolatban(fényszög) nem áll velük.
A hatvány Mc-je az eredeti radix 5.házába esik.
A hatvány Asc-je az eredeti radix 8.házába esik.
Az eredeti radix Asc-je a hatvány Hold kvadrátjában.
Az eredeti radixban is jelölt Asc-Mars kvadrát itt egzaktabbá válik.
A hatvány Hold az eredeti radix Mars konjukciójában.A hatványban is szerepel.
A hatvány Hold az eredeti radix Uránusz szextiljében.A hatványban is szerepel.
III.
A 8.házában a Merkúr,a Szaturnusz,a Vénusz.
A Jupiter a 6.házban.
A Plútó a 6.házban,a Dsc “közelében”.
Az Mc a Nap kvadrátjában.
Az Mc a Mars kvadrátjában.
A Nap a Mars konjukcióában.
A Nap az Uránusz szextiljében.
A Hold a Merkúr oppozíciójában.
A Hold a Neptunusz szextiljében.
A Hold a Plútó kvinkunszk-jában.
Érdekesség : A Merkúr a 8.ház csúcsán áll.
A hatvány Asc-je az eredeti radix 4.házába esik.
A hatvány Hold az eredeti radix 4.házába esik,de egyesek tapasztalata szerint már az 5.házhoz tartozik.
A hatvány Asc az eredeti radix nap oppozíciójában.
A hatvány Asc az eredeti radix Vénusz kvinkunszk-jában.
A hatvány Asc az eredeti radix Mars oppozíciójában.
A hatvány Mc az eredeti radix Hold trigonjában.
A hatvány Mc az eredeti radix Merkúr kvadrátjában.
A hatvány Mc az eredeti radix Jupiter trigonjában.
A hatvány nap az eredeti radix Uránusz szextiljében.
A hatvány Hold az eredeti radix Nap kvinkunszk-jában.
A hatvány Hold az eredeti radix Neptunusz szextiljében.
A hatvány Hold az eredeti radix Plútó kvinkunszk-jában.
Asztrológia és kabbala összekapcsolása a legtermészetesebb prognózis módszerrel,a tranzitokkal.
A születés és a temetés között eltelt idő : 16305 nap.
Tizedes jegyek nincsenek mivel nem tudom az órát és a percet.
Most is azt a legmagasabb hatványt választottam,amit még el lehet készíteni asztrológiai programokkal.Kizárólag a Plútó állása lesz feltüntetve az összevetésnél.Ennek oka az,hogy a “Naptól a Neptunuszig” minden ködös,valamint a számítási pontatlanság(ezen a hatványon nagy lehet).Érdekesnek találtam a temetés napjának,valamint Montecuccoli,Frangepán Katalin és Zrínyi Péter horoszkópját is – ezek összevetését Zrínyi Miklóséval.A Zrínyi családot tudatosan kiirtották.
Temetése az év legsötétebb napján,ezen a napon a legkevesebb a fény.
Mintha valamit el akarnának titkolni,nehogy fényderüljön az igazságra.
A Hold és az Uránusz konjukcióban áll(délben egzakt).Az eredeti radixban a Hold-Uránusz kvadrát van.Kvadrátos személyek,események,sokszor bevonzzák a konjukciót.Amennyiben nem baleset volt,akkor a tettes ott lehetett a szertartáson vagy képviseltette magát.
Az eredeti radix horoszkóp összevetése a hatvány horoszkóppal :
A hatvány Plútó az eredeti radix 8.házába esik.
Az eredeti radix Merkúr a hatvány Plútó szextiljében.
A Plútó(a 8.házból) itt is “rámutat” Merkúrra.
A házak levezetett jelentése az analógiák szintjén vad dolgokat jelez.
Fú, ma mailezgettem egy tökjót! :-) És annyira előjött a február 12-e. A konzert, a hangulat, a zene... A Layla :-) Meg az az esti 3-as metró... Wilivel a dumaduma... utána a Róbert Károly körútra kirohanós 03-58-as garázsmenetes hazamenős dolog... És basszus, már ez is retronak számít! Nemááár....
'Az, hogy szeretnek, még nem jogosít fel arra, hogy jelen legyél.' 'Az nem baj, ha a fejed után mész, feltéve, hogy gondolkozol is mellé.' 'Ha a megérzés nem segít, hidegen elemezni kell, és ugyanilyen hidegen dönteni...a valódi érzések ráérnek később, láthatatlanul felszínre törni...' Ez elég értelmetlen, azt hiszem...remélem...
Az óra első felében már elkezdtem kicsit aggódni, hiszen semmi csúnyabeszéd és egy darab "pro primo" se volt... De aztán a dolog gyökeresen megváltozott :D :
"szukcesszív approximáció matematikai megközelítése: nincsen csúnya nő!"
"Ez tiszta Móricka, mindenről ugyanaz jut az eszébe"
(a következők a légy elektronmikroszkópikus vizsgálatára vonatkoznak)
"Ez nem acél, ezzel finoman kell bánni, szépen szívjuk le, de felrobbant az a légy!"
"Jézusmária! Ez még él?! Aztán meg elkezdett bólogatni. Anyád!"
"A légy elektromosan baromira nem vezető"
"Az intézetbe ellátogató hallgatókat baromira nem érdekli az ötvözetek mikroszkópikus vizsgálata, inkább a légy seggén a pörsenés"
"Tudják, hogy mennyi idő volt a légy mikroszkópi vizsgálata? Három nap. Nem, megnéztük 10 perc alatt, azért volt sok idő, mert felrobbant, aztán nem győztem takarítani az eszközt"
A brokkoli zacskójára az volt írva: másodvetésben eredményes. Nemnagyon értek hozzá, csak gondolom, ez azt jelenti: amikor már kijött az első zöldség az ágyból. Namármost: nálunk se zöldbab, se borsó (max. a falra hányva). Másodvetés ideje, ennek okán, mélyértelmű meghányást és -vetést föltételez. (Próbáltam már rátukmálni szomszédasszonyomra a brokit, de aszmonta, neki elég a saját, beállt zöldsége. ;o) )
csak vigyázni kell a megfelelő összetételre és a hűtési sebességre. Nem lenne szerencsés, ha a rest-ausztenit csinálná a "fesztivált" :-))
ek. ma a beavonalon és pont a Beán összefutottam a Gyurival. Jó volt, csak sajnos megint retro!!! (...) nah, megyek inkább későesti 86-osozni, meg faluba, ott az éjjelnappali (a Raktár utcait már meguntam)
'Ha kétélű fegyvert használsz valaki ellen, magad is megvághatod vele. De ha kétélű fegyverrel akarsz segíteni valakinek, ne feledd, őt is megsebesítheted!"
Előző számításomat pontosítanám :
Amennyiben a születés és a halál,óra és perc adatai pontosak akkor : 16272.216 nap.
Elnézést.Aki valóban érti a módszert az tudja,hogy ez a kb.2 napos eltérés miért nem fontos(nem okoz számítási hibát) az első hatványnál.
Most egy olyan hatványt választottam,ahol ez fontos.Bármennyire is pontos(remélem) a számítás,önálló hatvány horoszkópot nem tudunk készíteni.Kizárólag a lassú járású bolygók vehetők figyelembe.Ezeket célszerű összevetni az eredeti radixal.A többi bolygó és a tengelyek pozícióinál durva eltérés is lehet.Ezeket töröltem.Ez a legmagasabb hatvány amit el tudunk készíteni a jelenlegi asztrológiai programokkal(ismereteim szerint).A hatványt nem árulom el.Aki valóban érti a módszert,az tudja,hogy melyik az.A legutolsó.
Az eredeti radix horoszkóp összevetése a hatvány horoszkóppal :
A halál körülményeit jelző analógiákat keresünk,ami elsősorban Plútó és Neptunusz jellegű.A Neptunusz a körülményeket ködbe burkolja.Ilyenkor kereshetünk olyan pontokat ,ahova kapcsolodik.De még itt is,így is ködösíteni fog.Reménytelen.A választ csak Plútó,illetve az a szellemiség tudja aki mögötte-felette van.
Összevetés :
Csak a Plútó fényszögkapcsolatait érdemes vizsgálni,a többit felesleges.
A hatvány Plútó az eredeti radix 8.házába esik.
Az előző írásomban az öngyilkosságot kizártam.Most is.
A “beáldozás” valószínűbb analógia.A 8.háznál az embert megérinti a halál témája.Vagy önként választ egy analógiát amit tudatosan megél,vagy a sors jelöl ki egyet-általában a rosszabbikat.
Az eredeti radix Nap a hatvány Plútó félkvadrátjában.
Az eredeti radixban a Nap a 12.ház(titkos ellenségek,ez a bécsi udvar) második ura,a 10.házban áll,Plútó konjukciójában.
Az eredeti radix Hold a hatvány Plútó félszextiljében.
Az eredeti radixban a Hold a 12.ház(a török,a Hold mint szimbólum a zászlójukon)első ura.
Az eredeti radix Merkúr a hatvány Plútó szextiljében.
A Merkúr az uralmi láncolat végén,mindent ő “vezényelt le”.
Erre a Plútó egy halvány szextilel,de rá mutat.
Az eredeti radix Uránusz a hatvány Plútó trigonjában.
Az eredeti radixban az Uránusz a 6.ház(szolgáló) első ura,a 12 házban.A házak levezetett jelentése szerint lehetséges egy olyan analógia,hogy a szolgálónak(a vadász) köze van a történtekhez.Ez a 12.házas Uránusz kvadrátban áll,a Hold(vadkan) és a Jupiter(igazság) konjukciójával.Egy lehetséges analógia az is,hogy Póka csak kitalálta a történteket.Természetesen a “véletlen baleset a vadkannal” is belefér az analógiába(közvetlen szemtanú nincs).
Az eredeti radix Plútó a hatvány Plútó félkvadrátjában(0.0 fok).
A beáldozás(8.házban a hatvány Plútó) a vasvári béke érdekében(10.házban az eredeti radix Plútó-bak jelleg).Nem maradt volna nyugton,ebben biztos vagyok.
A Nap-Hold-Merkúr-Uránusz-Plútó analógiákra a hatvány Plútó egyértelműen rá mutat.A levezetéseket,uralmi láncolatokatkat nem vízsgálnám.Tisztán csak a bolygók analógiáit.
Érdekesség : Az eredeti radixban,a házak levezetett jelentése szerint a 10.ház(benne a Plútó),a 3.ház 8.háza.Testvérét,Zrínyi Pétert kivégezték.Ezt már nyíltan vállalták.
A halál hivatalos oka természetesen a “véletlen baleset”.
Egy képzeletbeli horoszkóp elemzése történt.Nem vehető komolyan.
Amire(akikre) Plútó egyértelműen rá mutat,azt komolyan venném.
Hát, ez is megtörtént... A Kunság Volán emeletes buszával mentem, jó kis út volt. A vezető mondta a megállókat(!), ilyet még távolságin nem pipáltam. De...ez most hogy is jön ide?! nem is erről akartam... Naszóval, 14-essel kezdtem, jobb, ha rögtön letudom P-telepet. Már egy ismerős hölgyet láttam is a megállóban, de szerencsére szerintem ő nem ismert meg (én is csak valószínűsítem hogy ő volt). Buszra várva elhúzott szembe egy baromi ronda hosszú üvegkalitka, 63-as volt rajta...ezt még sosem láttam. Aztán jött végre az egyik kedvenc buszom, a zöld IK435, amin orosz felirat van. Leszálltam a Telepen, elkezdtem a megszokott úton sétálni, ahogy legutoljára 2000-ben. Már a Gödörnél változás állt be, átfestették, átnevezték. A megszokott kerítések is újak már, T-ék házán már végre van vakolat. De aztán, ami jött! Az én GÖRÖNGYÖS UTAM!!! Ahol én vezettem mindig a kocsit apám öléből... Leaszfaltozták! Ott építettünk még anno "csatornát", "bányásztuk" a köveket... Tyhe! A házig már nem mertem elmenni, de láttam, hogy az üres telket, a hullámdombjaimat beépítették! Oda mentem ki mindig a kutyákkal, ott szedtünk fenyőágakat... Ezután fordenc, hiszen 10:20-kor indul Zagyvarónáról a zöldtillancs visznya. P-teleptől az első megálló a város felé a temető, láttam, hogy épp egy temetés zajlik... (...) ... Betolta elég gyorsan, szintén Főtér, vártam a 63-ast. Első busz, ami jött, egy 7-es. Micsodaaa?! HETES?! Itt?! Dehát... annak a könyvtár felé kellene mennie!!! Japersze, építik az elkerülőt, megbolydult minden. Lefele meg elment a sárga Volvo 46-osként, pár percre rá jött a 63-asom, sárga Volvo volt! Ez hogy lehet?! Hiszen van egy kék meg egy sárga...és kész. Már kettő van a sárgából?! Már az is fura, hogy szólót küldenek a 63-as vonalra. Na, a camping... A strand tisztára kihalt, kiderült, hogy újabban már csak júniusban nyit ki. A Besztercén meg felhúztak egy Spar-t arra a tökjó üres placcra, ahol mindig az Icuka busza állt... Vissza szintén (az egyik) sárga Volvo, láttam jönni egy 27A-t... MIAHALÁL?! Huszonhét-A?! Ez meg mi az istennyila??? Azt már tudtam, hogy van újabban 25A, 75, 75A....de hogy huszonhét! Következett a 11B. A Losonci utat is teljesen megbolygatták, lámpák, körforgalmak mindenhol... Ez már nem AZ a város! Eszembe is jutott a Sting Engilschman-je...
7:15-kor abba a városba, ahonnan a JOX-ok "szakadtak". Kishazánk egynéhány kormos, nem szép bányavárosának egyike, de ettől függetlenül számomra jó hely. Szeretnék menni (olyan helyre is megyek, ahol 2000-ben voltam utoljára és rólam nevezték el :D... nameg a Camping telepi 6, 36, 46, 63-as végállomás... mind-mind nosztalgikus), de mégis ilyenkor rossz érzés fog el, mert ott már semmi sem olyan, mint 2005-ben
Vettem egy zacskó spenótot (istenkém, sóskát akartam, de nálam az effélékbe csúszhatnak hibák), akciós volt mindkettő - nemakcióst én hazahozni se merek: "tudom, megérte/kár lett volna otthagyni"-k ellenébe'... De... vettem brokkolit is! 50 forintért (leértéleve). 1 kínai ételt ettem eddig életemben, de azt soxor: telivan - télen-nyáron- ropogós brokkolival! Vagy Sanghájban is iglóznak, vagy a brokkoli ilyen, oszt kész! Hitvesemet, minden esetre, új kihívások elé állítottam! ;o)))
Tiszta szerencse, hogy végülis a kamerával volt elfoglalva! Neeem, tuti nem következtette ki, hogy mire érthettem, meg szerintem nem is figyelte... De észrevett, és ő először, nem én :-) De ha tudná azt, ami meg se fordult a fejében... Vártan, de mégis váratlanul történt... ez benne a legnagyobb poén! De jót vidultam ezen az eseten :-)
Ilyet még nem tapasztaltam... Hogy lehet, hogy egy (jó, másfél :P) zene teljesen megnyugtat?! Csinálom a napi teendőket, de lélekben már a jövő héten vagyok, az annyira kérdőjeles minden szempontból nézve. De elindítom a Moszkvát... és teljesen feltöltődöm, felpörget, elvon... :D Az a hangsúly, ahogy a refrén megy... valahogy olyan melegség tölt el, meg bevillan egy kép a biztonságról... namindegy, ennek a "balladának" a lélektani voltát csak én értem. :-))
A kapott hatvány horoszkóp vizsgálata mint önálló radix és összevetése az eredeti radixal.Mindkét esetben azokat az analógiákat keressük,ami az életeseményt jelezheti.Tekintettel arra,hogy ez egy kitalált horoszkóp,most csak egy hatványt vizsgálunk.
A születés és az életesemény között eltelt idő : 44 év 6 hónap 17 nap.
A születés és az életesemény között eltelt idő napokban : 16270.29125 nap.
Amennyiben a születés és a halál,óra és perc adatai pontosak akkor : 16270.50791 nap.A legelső hatványon az első négy tizedes jegy(0.1627) is elegendő,a percnyi pontosságú hatvány horoszkóp felállításához.Aki tudja miért,az érti a módszert.A 365.2425 szorzó a szőkőévek miatt használatos(átlagszám).A valódi szoláris nap ingadozását nem kell és nem is tudom bevonni a számításba.
A kabbala tanítása szerint :
16270.29125 nap analóg 0.1627029125 nap-al.Ez egyenlő 3 óra 54 perc-el.
(Három tizedes jegyet használva(0.162 * 24 óra) 3 óra 53 perc 17 másodperc))
A hatvány horoszkóp kiszámítása :
1620.05.01 11 óra 48 perc + 3 óra 54 perc = 1620.05.01. 15 óra 42 perc.
Mc : 4 fok 55 perc Rák.
Asc : 4 fok 1 perc Mérleg.
Minden hatvány horoszkópnál a születés helye azonos az eredeti radixéval.
Ami rögtön feltűnik az a 8.ház telítettsége.Benne áll a Hold,Jupiter,Nap,Plútó,Mars – az összes bika jelében(stellium).A ház ura a Vénusz(bika jelleg).A 8.ház egyik analógiája a halál.A bika nem arról híres,hogy keresi a halált. Élni szeret.A halál keresi meg őt.Az eredeti radix Hold a kosban áll(a hatványban jelet váltott és átlépett a bikába).A kos Hold nagyon tudja élvezni az életet.Ráadásul ez a Hold már távolabb van az Uránusz kvadrátjától(6 fokra).Ami “gyengítheti” az a félkvadrát a Vénusztól(0.2 fok).Az eredeti radixban lévő,Vénusz konjukció Szaturnusz kapcsolatot távolinak tartom(4.9 foknyira az egzakt-tól)),a halálkeresés vagy a halálvágy jelzéséhez.Az eredeti radixban a Neptunusz a 3.házban(gondolkodás,írás)áll.Esetleg ha ezt az analógiát éli meg jobban(ebben az időpontban),akkor elkerülhető lett volna az ismert végkifejlet.Van itt egy érdekesnek ugyan nem mondható,de valamire hasonlító alakzat.Csak a tengelyek alkotják,az igazinál a bolygók.Az életesemény körülményeit(a halál valódi okát) ködössé,bizonytalanná teszi az Asc “közelében” lévő Neptunusz.
Három verzió is ismeretes :
- Véletlen baleset a vadkannal.
- Álcázott öngyilkosság a vadkannal.
- Bécs általi merénylet áldozata.
A tengelyeknek nincs fényszögkapcsolatuk.Van egy gyenge Asc másfélkvadrát Mars(136 fok) és egy Mc félkvadrát Mars(46.9 fok).Amennyiben egzaktá teszem,akkor kb.7 percel kevesebb a születési idő(11 óra 41 perc).Ezzel jelezve lenne a Marsikus életvég(Ic ura),3.ház társ ura(gondolkodás - pillanatnyi zavar a koncentrálásban).De nem teszem egzaktá mert ez egy kitalált horoszkóp.Mostantól a fantáziám fog működni.Ha minden ködös akkor a Neptunuszt vizsgálnám.Uralma alatt bolygó nem áll.Az eredeti radixban az 5.-8.házak első ura.A hatványban a 3.ház első ura,5.ház(vadászat) második ura,6.ház(baleset) első ura.Két fényszögkapcsolata van,kvinkunszk Nap és kvinkunszk Plútó(mindkettő 8.házas).Az eredeti radixban a Nap a 12.ház második ura,a Plútó az Ic ura,3.ház második ura.Itt befejezném,mert kezd valamiféle “matematika levezetés” felé haladni a halál okának meghatározása.Az asztrológia csak az analógiákat jelzi.A Neptunusz és a Plútó analógiáit érzem az életeseménynél.A levezetésektől,az uralmi láncolatoktól itt óvnék mindenkit.
A hatvány Dsc-je az eredeti radix 5.házába(vadászat),a bak jelébe esik.
Más,az életeseményt jelző tengely vagy bolygókapcsolat(kevés idő eltelte miatt nem is lehet) nincs.Kivétel ha a születés idejét 11 óra 41 percre teszem.Ekkor a hatványnál leírt fényszögkapcsolat jön létre.De nem teszem mert ez egy kitalált horoszkóp.
A “véletlen” baleset a vadkannal : Lehetséges.
Az álcázott öngyilkosság a vadkannal : Kiemelt bika jelleggel(oroszlán Asc-bika Nap,Mars,Jupiter,Plútó) és egy kos holddal kizárt.
Bécs általi merénylet áldozata : A hatalom(Plútó) senkit nem kímél.A bécsi udvar(Nap) félt tőle.A vasvári béke fontosabb volt.
Megérzésem szerint beáldozták.Körülmények nem ismertek.
Lehetséges még,hogy megrendezte a saját halálát(ikrek Merkúr,3.házas Neptunusz),mert a bika nagyon szeret élni.Az öngyilkosság kizárható.
Megjegyzés : Egy képzeletbeli radix horoszkópon lett bemutatva a hatvány horoszkóp kiszámítása.A matematikai levezetést igen,a horoszkóp elemzését,abból következtetések levonását nem érdemes komolyan venni.