"Our poor start has been because of a number of factors - injuries, all the talk of a takeover, the new guys arriving, the opposition because of the way they're playing against us now,"
De Tevez és Mascherano is elismerik, hogy lesz mit felmutatniuk a jövőben, de ez csak idő kérdése.
Én nem a kick & rusht sírom vissza (mint ahogy a Championship is túllépett már ezen, példa erre a Reading és a Wigan kulturált játéka), hanem a jó hangulatú meccseket, és a saját karakterrel rendelkező csapatokat.
igaz de rosszul is fogalmaztam és nem is keres sokkal többet,pl a bajnok csapat kap 10m font pénzdíjt és mondjuk 25milliót a tv közvetítésekből,a negyedik kap 8m péndíjt és 20m,látható hogy ha már nem lehet valaki bajnok de simán eléri a 4.helyet akkor érdemes a BL-re koncentrálni
Ez jovore mar egesz biztosan nem lesz igaz, mert a bajnoki 8. helyezett is tobbet fog kapni, mint a tavalyi BL-gyoztes.
A masik, hogy azert nehez errol vitatkozni, mert mindenki tud mondani olyan kulfoldi jatekost, aki jol passzol a csapatba. Olyanok, mint a fuszerek. Nem az a baj, ha vannak, viszont bizonyos fuszerek nem passzolnak bizonyos kajakhoz, es ha az egesz csapat csak fuszerekbol all, egesz biztosan ehetetlen lesz.
akinek nem mindegy hogy mennyi a bevétele(ill aki már 80szor megnyerte a bajnokságot) annak a legfontosabb szempont hogy bejusson a Bl-be és ott jól szerepeljen hiszen ezzel több pénzt keres mint ha bajnok lenne a hazája bajnokságában
szerintem a régi angol stílus akkor is eltűnne vagy átalakulna ha egy idegenlégiós ill külföldi edző sem lenne angliában,egész egyszerűen a játékosok felkészítésében,kinevelésében egyre újabb és újabb módszerek ill az edzők taktika repertoárjában is újabb eszközök jelennének meg.Ez talán csak akkor nem történne meg ha teljesen elszigetelnék az országot
A BL már csak következmény, és nem ok. A lényeg az EU bármiféle munkaerőpiaci korlátozást tiltó szabályozása, ami vonatkozik a profifutballra is. Az már csak hab a tortán, hogy ezt egyes helyeken még tágabban értelmezik, a Barcelonában például hat Európán kívül született játékos lépett pályára a BL döntőben, amit elég nehezen lehetne az EU-ra fogni.
Igen, nyilván vannak olyan igazolások, amelyek ezt igazolják. Lehet tételesen bizonyítani, de amíg a menedzser angol, addig a játékosnak is kötelessége a stílust adoptálnia. Legalábis ez lenne a természetes folyamat.
Szerintem itt egyensúlyeltolodásról is szó van. Régebben a játékosoknak a Premiership, illetve a First Division megnyerése jelentette a legfőbb célt egy szezonban, nem pedig Európa. Azáltal, hogy egy csapatba sok külföldi érkezik, ez a tradíciókra is kihatással van.
Mourinho érkezése óta a Chelsea is próbál kétlábon állni, de ezt érzem egyre inkább az Arsenal játékán is.
Ha ez a kiscsapatoknál is elkezd begyűrűzni, tényleg a bajnokság sorsa forog majd kockán.
Nekem úgy tűnik, hogy a Bajnokok Ligája sikerén és eladhatóságán felbuzdulva az európai elitligák mini BL-é alakultak. A ligáknak már csak a nevében van közük az aktuális országhoz. Anno egy Liverpool-Roma kemény angol-olasz derbi volt, mára egy unalmas globál partivá korcsosult.
Majd megveszi a Leedset is valami kanadai-izraeli-ukrán konglomerátum, és özönlenek a jobbnál jobb brazil, török és libériai fiatalok az Elland Road-ra (illetve nem is oda, hanem egy új hiperszuper arénába).
Aztan meg feljut a Leeds, te meg ott vagy meglove a CCC-vel. :)
De amugy igazad van, mostanaban egyre gyakrabban elalszom a szombat delutani meccsen, pedig nyaron vegig azt vartam, hogy fejezodjon mar be ez a nyamvadt VB, es kezdodjon mar a rendes foci.
De nemcsak a jatek, hanem a hangulat is sokszor teljesen hianyzik. Nem akarok senkit se megserteni, de nehany stadionban olyan kriptahangulat van, hogy az hihetetlen. (peldaul Charlton-Pompey, vegig csak a vendegdrukkerek hangjat lehetett hallani)
Nyilvan ez reszben azert is van, mert draga a jegy, de szerintem egynemely csapatnak a szurkolotabora egyszeruen nem kepes felnoni a csapata helyezesehez.
Nem kezdek most azon vergődni, hogy brit vagy angol, biztos érted a lényeget (bármilyen hihetetlen, tudtam Dalglishról, hogy kelet-ír). Én nem látom, a Pool britesedését, de mindegy, nem vagyunk egyformák.
Már évekkel ezelőtt elvesztette sajnos. Csodálom magamat, hogy még mindig a Premiership köt le a legjobban, pedig a Championship tényleg sokkal izgalmasabb, jobb bajnokság minden szempontból, leszámítva a pénzt meg a körítést. Ha lehetne választani PL és CCC meccsek közvetítése között, most már gyaníthatóan az utóbbira fizetnék elő. De egyáltalán nem jó szívvel.
És még annyit, hogy nemcsak a klubfutball, de a válogatott foci is egyre kevésbé az, ami volt még 10-15 éve.
Sajnos igen, olvastam vele interjút, és egyáltalán nem zavarja, hogy nincs angol a csapatban. Elég sokan gondolkodnak így Angliában, őket sosem tudom megérteni, szerintem ez amolyan rosszul értelmezett politikai korrektség, és bűntudat a gyarmatosítás meg a szélsőjobb miatt (=ha sokallod a külföldieket az angol fociban, rasszista/idegengyűlölő vagy, sokan ezen a szinten mozognak).
A többségnek meg egyszerűen tök mindegy, az emberek nagy része mindenhol stílustalan köcsög, miért pont Anglia lenne a kivétel?
amúgy kiváncsi vagyok, hogy a 30+ életkorú szurkolók, hogy élték meg ezt a fajta futballglobalizációt Angliában, jelenleg mennyire tekintik sajátjuknak csapatukat. vajon Nick Hornby ugyanúgy rajong az Arsenalért. A Fociláz megjelenése idején még szó sem volt ekkora beáramlásról, Limpar meg Mölby volt a legnagyobb név. vajon ugyanúgy imádja Henryt, mint anno Ian Wright-ot?
Én is azért írtam csak én másképp látom a trendet. Benitezzel fogyni kezdtek az angol stílustól jelentősen elütő játékosok. Bár néha becsúszik egy brazil, de azért én inkább a dán, holland pláne az angol és walesi igazolásait emelném ki.
Aki éppenséggel nem volt angol, ahogy a csapatban sem sok akadt. :) Szerintem kedvező tendencia Beníteznél, ahogy jobban megismeri a játékosokat, egyre több az angol (Carragher, Warnock, Gerrard, Pennant, Crouch, Fowler) és a brit (Finnan, Bellamy, ha akarom, Kewell) játékos, akit számításba vesz - a többségüket ő építette/építi be a csapatba. Viszont valószínűleg elképzelhetetlen, hogy a teljes huszonvalahány fős keret kizárólag nemzetközi szintű angol/brit játékosokból álljon.