Keresés

Részletes keresés

Lecso11 Creative Commons License 2019.09.16 0 7 16165

Szombaton volt szerencsém megnézni a helyszínen a csapatot, tegnap már nem voltam - gondoltam írok pár sort, hátha érdekel valakit:)

Azt hallottam, hogy kemény napokon volt túl a csapat, fizikailag rendesen le volt terhelve a csapat, ez pedig meg is látszott, nagyon nem voltak frissek, de hát erről szól a felkészülés.

A Kecsó ellen a várható meccset játszottunk, ismerve az ellenfél játékstílusát egy küzdős, birkózós meccs lett. Odaát a sok ismert arc mellett egy új irányító és egy 4-es volt (Djuraszovics), utóbbiról gyanítom sokat fogunk még hallani a szezonban, egyrészt nagyon jó játékosnak tűnt, másrészt viszont talán még a Kecsóban is kitűnt a keménységével.

Végig szoros meccs lett, nagyon egyik csapat se tudott meglépni, a végén kicsit korán dobtunk "győztes" kosarat, így lett ideje még Wittmannak kiszolgálnia Karahodzicsot és ziccereztek. A végén asszem 1.9 mp volt talán még, nem tudtunk már kosarat dobni. Amúgy volt egy kis kavar, többek szerint valahol elmaradt nekünk egy dupla a meccsen, de mivel mégiscsak edzőmeccs, annyira nem vesézte ezt senki.

Davis nagyon jó volt, sőt már szombaton is ő volt a legjobb a csapatban (vasárnap meg pláne). Sok jó passza is volt, de ponterősen is játszott.

Norfleeten látszott leginkább a komoly fáradtság, nem is játszott igazán sokat és nem vállalt, tegnap már azért a hírek szerint jobb volt.

Baki a "szokásos", védekezésben kapart, de sok faultot fújtak rá, én amúgy 2 triplájára emlékszem, de 3/3 volt a stat szerint, ami azért nem szentírás:)

Dramicsanin egyelőre a legkomolyabb pozitív meglepetés nekem, már az itthoni tornán is jó volt, most szombaton meg szintén, ráadásul nemcsak távoli dobásokban, hanem centerkosarakat is szerzett.

Roli volt Davis és Dramicsanin mellett még, akit komolyan ki lehetett emelni, aztán Karahodzics "véletlenül" szétkönyökölte az arcát, persze semmiféle faultot nem láttak a jv-k, sőt még a kecskemétiek kérték ki maguknak, hogy bárki is itt bármit feltételezett volna az aranyom kis Kemalról. Mindenesetre mielőbbi jobbulást Rolinak, az sanszos, hogy a két edzőmeccset kihagyja, ami még hátra van...

Az tetszik, hogy sokat van forgatva a csapat, a padról beszállók is bőven játszottak most is.

Borisz szerintem hasznos volt, voltak jó megmozdulásai 1-2-es poszton egyaránt.

Lalic ezúttal sokat szenvedett, mint később kiderült már itt mozoghatott valaki a hasában :) Nem igazán tudott pozíciót fogni, dicséretes, hogy így is dobott 9 pontot.

Bogdán Beninek szombaton nem nagyon jött össze semmi, rögtön 2 hibával szállt be és ez gyanítom nem tett jót az önbizalmának. Vasárnap meg Roli és Lalic hiányában centerezett bőven. De nem baj, ezeken edződik.

Ponjavics szombaton végre bemutatkozott, eleinte sokáig csak kereste a helyét, de a második félidőben jó ritmusban játszott, sok pattanót is szedett, bedobálta a helyzeteit - őszintén én pont ennyit várok tőle.

A Paks-Brno meccsnek csak az elejét láttam, ott még jól tartották magukat a csehek, elég jól szórták a triplákat. Örülök, hogy nyertünk vasárnap és bizonyos szempontból talán jobb is, hogy nem játszottunk megint a Pakssal, mert akkor 1,5 hét alatt 3x játszottunk volna velük, így kicsit más stílussal is találkoztunk. Szerdán ugye megint ők jönnek edzőmeccsre.

A Matróz Creative Commons License 2019.09.12 0 2 16164

Tegnap azért Pécsen az OSE is simán leverte a Szegedet... Nem néztünk ki rosszul hétvégén, de azért kiváncsi vagyok ez a keret mire lesz elég a többi csapat ellen. Kb. a 6-11. minden lehet.

Porzi Creative Commons License 2019.09.09 -1 1 16163
Mindenképp pozitívabb a kép mint tavaly ilyenkor, látszik az igazolásokon ,hogy tudtuk milyen rendszerben fogunk játszani és ahhoz választottunk játékosokat. Ez már előrelépés az elmúlt évekhez.

Ami nekem feltűnt, hogy nagyon jó kémia kezd kialakulni, mindenki biztatja a másikat, nagyon sokat beszélnek egymáshoz, ebben úgy nézki, hogy Nortfleet lesz a vezér. Ez is előrelépés!

Nem sok értelme van még számolgatni, minden évben van pozitív és negatív meglepetés is, de az tény jobban nézünk ki mint az elmúlt szezonokban. Lehet semmire sem elég, mert a csapatok többsége is szintet fog lépni!

Én bizakodó vagyok, mint mindig! Reméljük a legjobbakat!!!
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 16162

Egyáltalán nem hülyeség, amit írsz Ponjavicsról, nekem is van ilyen érzésem. Ugyanakkor a Lilovos hasonlításban azért (remélhetőleg...) van annyi különbség, hogy míg Lilov ide húzóembernek jött, akire rohadt fontos szerep hárult (volna), addig Ponjavics mindentől függetlenül inkább kiegészítő és ezáltal talán nincs is akkora teher rajta. Ettől függetlenül tényleg sok múlhat rajta, mert egy jó távoli dobóra szükség van még, ezzel is növelve a helyet mondjuk Lalicnak :)

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16159)
Tocy92 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 16161

Ponjavicsot tekintve egyetértek, ha "légióshoz méltó" teljesítményt hoz, jó döntésekkel, jól dobva, stabilan szállít 10-12 pontokat, akkor egyrészt darabra is jók vagyunk, másrészt hozzáteheti azt a pluszt, amellyel igazán masszívak tudunk lenni. Szóval azt én is úgy gondolom, hogy ő kulcsfaktor lehet, bármennyire is érdekesen hangzik.

Viszont a 8-ba jutást én mindenképp erősnek érzem. Szerintem amúgy a Kecskemét ellen sem kötelező a győzelem, ők kb. velünk lehetnek egy szinten (biztos, hogy hoznak még egy jó magasembert, plusz ugye egyelőre "saját nevelésű" ötödik légiósuk van, ott is cserélhetnek), az OSE és a Szeged az, akinél jobbak lehetünk alapjáraton. Viszont a 8-hoz kérdés nélkül jobbnak kell lennünk nemcsak a Kecskemétnél, a Jászberénynél és az öt légiósos, amerikaikkal teletűzdelt Sopronnál, de még legalább egy csapatnál - de ki lesz az? A Falco-Szolnok-ASE-Pécs szerintem egészen más szint a kereteket tekintve, jó légiósok, jó magyarok, mély rotáció, a maradék négy playoff-helyért pedig megy a Körmend (Kellerrel, vagy nélküle), az Alba, a ZTE és a DEAC is - ezekből legalább egyet magunk mögé kell utasítani valahogy. De hát ZTE-nél öt külföldi, abból három Ubilla-Reggie-Agafonov és ott van azért Szabó, a DEAC-nál TóthÁ.-Somogyi-Bognár-Polyák magyar sor mellé remek légiósok vannak, az Albánál pedig szintén jónak tűnnek a külföldiek a mienknél semmivel sem rosszabb magyar sor mellé. Én valahova arra a 9-12. hely egyikére lőném be most a keretünket, de bízzunk benne, hogy a csapategység és a stabilitás egy sorozatterhelésben felfelé mozdít el minket, illetve hogy szerencsésebbek leszünk a sérülésekkel.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16159)
Monokout Creative Commons License 2019.09.09 -3 2 16160
Tocy92 hogy Te mekkora szakértő vagy! Szerintem kérj egy állást a klubnál!
Előzmény: Tocy92 (16157)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.09 -1 4 16159

Bármi meglepően is hangzik, de szerintem Ponjavics játéka dönti el, hogy mennyire lesz jó szezonunk.
Értem ezt úgy, hogy a jelenlegi (Paks ellen játszott) csapat képes a tisztes helytállásra bármelyik ellenfél ellen, és egy-két bravúr győzelmet tud hozni, de azon kívül szerintem csak a kötelezőt (pl. Szeged, Jászberény, Oroszlány, Kecskemét ellen). Ha Ponjavics képes lesz a padról beszállva plusz lendületet adni, akkor szerintem nem kérdés, hogy ez a csapat 8-ra esélyes lehet. Viszont, ha csak keresi önmagát a pályán, és Lilov 2. lesz, akkor szerintem megint az 9-12. hely lesz az elérhető számunkra. A playout-ra most egyáltalán nem gondolok, mert szerintem arra idén kicsi lesz az esély. Nem kell mínuszolni, csak saját gondolat volt, amit le akartam írni. :)

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.09 -1 1 16158

Azért elég kiegyensúlyozott eddig a történet a három meccs alapján: átlagolt pontok és az összesen bedobott triplák száma (Bakinál csak két meccs ugye, Ponjavicsot pedig még nem láttuk):

Davis 15 pont, 8 bedobott tripla

Hendlein 13,6 pont, 2 bedobott tripla
Nofleet 12,3 pont, 7 bedobott tripla

Lalic 12,6 pont

Dramicanin 9 pont, 7 bedobott tripla

Baki 6,5 pont, 3 bedobott tripla
Krnjajski 4,6 pont, 1 bedobott tripla
Bogdán 4 pont, 1 bedobott tripla

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.09 0 0 16157

Szerintem ebből az ASE-meccsből túl sok következetést már csak azért sem szabad levonni, mert egyrészt mindkét csapatnak egyértelmű szerkezeti gondjai voltak a hiányzók miatt, másrészt mindkettő rengeteg olyan hibát vétett, ami a fáradtság számlájára írható. Összességében én úgy látom, hogy az ilyenkor megszokottakhoz képest jobban állunk a felkészülésben, viszont azt is gondolom, hogy ebben a csapatban nincs akkora upside, mint esetleg néhány korábbiban.

Nagy meglepetés azért szerintem nincs, amikor kettő-kettőt hívtak a két döglassú délszláv magasunkra, abból azonnal és minden esetben meg is volt az előnyük és csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e elég pontosan lejátszaniuk - nem sikerült, mert ők is nagyon fáradtak voltak, meg hát még ők sincsenek készen. Viszont azért az is tény, hogy nem a Pakshoz kell magunkat mérni, mert ők bombaerősek lesznek, extra keretük van, ez most is látszott.

A hibáink, gyengeségeink, de az erősségeink is azok, amikre lehetett számítani, remélem, hogy amikor lesz két oda való játékosunk 3-as poszton, illetve nem a felkészülés közepén leszünk és Lalic talán kicsit frissebben fog mozogni, akkor azért tudunk ennél jobbak lenni, a többit majd meglátjuk.

Én mindenesetre úgy állok neki a szezonnak, hogy tavaly 12.-ek lettünk, innen "indulunk" most - Ivkovics szerint 8-ba tudunk jutni, remélem, hogy tényleg így lesz, de továbbra is tartom, hogy ezzel a kerettel ebben a mezőnyben az bravúr lenne.

A Matróz Creative Commons License 2019.09.09 0 1 16156

nálam rendben megy végig... szombaton is csak ott tudtam nézeni, akkor is rendben volt

amúgy gratulálni lehet a csapatnak 2 nap alatt 2 meccset nyertünk, ami jó. A Paks azért látszott, hogy magas szint lesz és még úgy is bravúr volt legyőzni őket, hogy a centerük megsérült + Eilingsfeld nem volt, Lóránt meg láthatóan szar volt. + ahogy a közvetítésben hallottam Bane nyomott még egy edzést nekik szombaton reggel :-))))) mondjuk nem lepett meg

mondjuk szombaton mi meg 7 emberrel nyomtuk le, ezért mondom, hogy ez így is komoly eredmény lett, hogy végig meccset játszottunk velük. Az látszik, hogy ez a csapat azért nagyon massziv lehet így, van bőven bevethető játékos és nekem úgy tűnik, hogy azért ha szar van, akkor is van, aki elő tud lépni.

A kis amcsi irányító mindkét nap extra volt, Norfleettől pont ennyi kell minimum, amit mindkétszer hozott. Dramicanin szombaton támadásban szenzációs volt, azért így a 3 magas Rolival, Laliccal meg vele rendben lesz.

Benike parádés volt, bőven van sok hibája, főleg védekezésben, de nagyon úgy fest, hogy már idén lehet belőle játékos.

ha minden jól megy Paksra elnézünk a hétvégén...

N.21 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 16155

Nekem sajnos most is ugyanaz van, de akkor valószínű nálam lehet a probléma, bár próbáltam Chrome-ban meg Avast Security Browserben is lejátszani, de csak a homokórázás. Net kapcsolat rendben, más videók lejátszása is, fogalmam sincs mi lehet a baj. De végülis mindegy, élőben láttam úgyis. :)

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 16154

Nekem jó a videó, bár egyelőre csak az első pár percet (mármint a meccsből) néztem meg.

Lecso11 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 16153

Másnál is így van? Nekem rendben megy végig...

Előzmény: N.21 (16151)
N.21 Creative Commons License 2019.09.08 0 1 16152

A tegnapi meccs szerintem meglepően jó és kemény volt, simán bajnoki meccs szint, az első félidőben különösen. Az ASE úgy néz ki nagyon jó lesz, ebből az anyagból Báne könnyen bajnok csapatot csinálhat. Bogdánnak gratula, a pénteki után tegnap szerintem nagyot javult és rengeteg védőlepattanót szerzett.

N.21 Creative Commons License 2019.09.08 0 0 16151

Nagyon akadozik a lejátszása, hd-ben meg konkrétan el sem indul nálam..

Előzmény: Lecso11 (16150)
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.07 -2 4 16150
Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16149)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.07 0 0 16149

Hálás köszönet az infókért! :) Reméljük, hogy ma is kitesznek a srácok magukért! Már, hogy nem lehet online nézni, nem is értem miért nem. :(

Előzmény: N.21 (16148)
N.21 Creative Commons License 2019.09.07 0 5 16148

Ahogy az edzésen már látszott, Lalic erős, magas, a palánk alatt ő az úr, amíg bírja, és képzett. Bár ez utóbbi délszláv mivolta miatt nem is volt kérdéses. Davis is jól játszott, ő irányító, nem úgy, mint tavaly Johnson, akit csak annak hoztunk év elején. Volt egy szorult helyzetből, támadóidő lejártakor bevágott triplája, amikor kb. 3-4 másodpercnél amolyan bajvanoldmeg  jelszóval oda passzolta neki már nem emlékszem ki a labdát. Hogy ha ezt a vezérmegoldó szerepet is tudja és fel is vállalja, akkor rendben lévőnek tűnik nekem, és nagyon is jó is lenne, ha idén nem kellene irányítót keresgélni az év közben. Norfleetet ismerjük, illik is szerintem a csapatba, és ő tényleg bármikor tud triplát dobni, remélem hozza magát majd a szezonban is. Kranjajski statikusabb, mint Halász volt, de hát testileg sokkal erősebb is nála, nem lesz nehéz előrelépést jelentenie a csere irányító poszton. Dramicsanyin nekem kicsit halvérű, magassága és posztja ellenére nem sok időt tölt el támadásban a palánk alatt, ismerjük, viszont kintről veszélyes, ezt is tudjuk. Harazinnál neki sem lesz nehéz jobbnak lenni. Ponjavics nem játszott, Bogdán most viszont viszonylag sokat, abszolút az aktív rotáció tagja volt, de sajnos sokat hibázott. Horváth Hunor is játszott bőven. Ja és Roli és Gege is jó volt szerintem. Ma majd egy várhatóan top4-es csapat ellen is megnézhetjük a csapatot, persze még mindig a felkészülés közepén tart mindenki, ezt is figyelembe kell venni.

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16147)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.06 0 0 16147

Milyen volt a meccs? :)
Milyenek a játékosok?

Tocy92 Creative Commons License 2019.09.06 0 0 16146

Szerintem mindegy, hogy most milyen szponzort jelentenek be, el van döntve, hogy kis pénz, kis csápot, minimum ebben az idényben.

Nem tudok ott lenni sajnos ma/holnap a tornán, tud majd valaki ide véleményt írni a csapatról, játékosokról?

Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16145)
Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.09.06 0 0 16145

Jó lett volna, ha mellette még hasonló szponzorokat is bejelentenek. :( 

Előzmény: Lecso11 (16144)
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.05 0 3 16144
Előzmény: Hajrá Kaposvár! (16098)
Lecso11 Creative Commons License 2019.09.04 0 1 16143

Én nem voltam sajnos.

Igen, ő Horváth Hunor, a Vasasban volt az elmúlt 2 évben, de kaposvári. Jó felépítésű, jó atléta, de kiforratlan, 10. embernek teljesen jó lenne idén.

Ponjavicsnak kifordult a bokája asszem, elvileg nem komoly.

Előzmény: N.21 (16142)
N.21 Creative Commons License 2019.09.03 0 0 16142

Egy kis szubjektiv valakitol, aki le tudott menni? Horváth H. gondolom az a gyerek, akit emlitett Ivkovics az anketon... rola esetleg lehet valamit tudni? PonJancsi serulese?

N.21 Creative Commons License 2019.08.30 0 1 16141

Vagyis hát innentől akkor inkább Jancsi. :)

Előzmény: Lecso11 (16139)
N.21 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 16140

Hülye! :)

Előzmény: TYHilton (16138)
Lecso11 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 16139

:DD Szerintem ezt akkor megbeszéltük, reméljük rendben lesz a srác.

Közben megtudtam, hogy amúgy nem Szása, hanem Alex a beceneve, de lehet, hogy nem ez lesz a legfontosabb infó a klub történetében!

TYHilton Creative Commons License 2019.08.30 0 5 16138

Én már Jancikinre is azt mondtam hogy tiszta Ponjavics.. 😄😄

Hajrá Kaposvár! Creative Commons License 2019.08.30 0 1 16137

Én már akkor mondtam róla, hogy olyan mint Jancsikin, amikor még a Szegedben játszott. :)

N.21 Creative Commons License 2019.08.30 0 0 16136

Na nee, amikor leigazoltuk, én akkor írtam privátban Bazsynak, hogy olyan lesz, mint Jancsikin. :)

Előzmény: Lecso11 (16135)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!