Keresés

Részletes keresés

-Barnus- Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3905
Valaki segitsen pliz. Ismet PB Shot ugyben. Suck-it se telnetel be. HA arra a pb default portra probalok telnetelni, a server ugyanugy refuse connection.
Debian van a gepen. Hol allithattak be ezt atelnet letiltast? Hol tudnam erre az egy portra engedelyezni?
Banji Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3904
Ez egy beugratós kijelentés volt, ugye Gryllus? ;-)

Előzmény: Gryllussss (3902)
Mage Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3903
De, a szerveren kell, hogy fusson.
Előzmény: Törölt nick (3899)
Gryllussss Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3902
valaki , aki tud nemetul, lasson hozza :)
Előzmény: Banji (3901)
Banji Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3901
Erre akartam kilyukadni én is. De szokáshoz híven sikerült jó homályosan fogalmaznom ;-)

nembaj! fő hogy yulu tolmácsol! ;-))

Előzmény: 42 (3900)
42 Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3900
Tényleg skacok!
Nem kellene vmi értelmes külföldi (akár német) arcokkal eszmét/tapasztalatokat cserélni a csítertémáról? Úgy "amblokk" értem, mindenféle technikai, etikai és egyéb nézőpontból.
Előzmény: Banji (3894)
InfraRED Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3898
aztan majd csodalkozol amikor valaki bejon '..\..\akarmi' nevvel :-))
Előzmény: Mage (3889)
cron Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3897
Hmm én is megörültem neki, de a progi csak win32 alatt megy szerintem, mert a linux port coming soon...

Egy hónapja már...

Előzmény: Törölt nick (3895)
YikeSS Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3896
Uberfasza...

Ez kell nekem...!

YikeSS

Banji Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3894
Egy map keresése közben bukkantam egy aranyos szolgáltatásra a daddeln.de oldalán: "cheaters of the day". Ki volt rakva az adminok által fogott aznapi pbshot termés, won-idvel, időponttal stb. Tehát a Fritzeknék is van kontroll. Talán ők már írtak is scriptet, hogy automatizálják a shotkészítést.
Előzmény: Gryllussss (3893)
Gryllussss Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3893
Igen jo 5letnek tartom ezt a screenshot dolgot.

nem nagy cucc gyorsan atpupillazni oket, a piros negyszoges kepek rugton szemet szurnak,
az atlatszo falak is eleg feltunoek.

5let roviden:

Egy kozos nyilvantartasban archivaljuk a screenshotokat.
Minden szerver automatikusan kuldi a kozponti taroloba folyamatosan a kepeket.
Egy webes feluleten barki barmikor barmelyik kepet lekerheti, gyanus egyedek ellenorizhetoek.

5let reszletesen:

Az interware-es accomon tudok adni ftp es web hozzaferest, tovabba mondjuk 5 giga tarhelyet.

pl yymmddhhmmss.server-rovid-nev.wonid.jpg/pbc nev alatt mindenki felftp-zheti egy kozos
konyvtarba.
Ezt weben elerhetove teszem, esetleg irhatok filtereket,
le lehet kerni adott szerver(ek) es/vagy adott idointervallum es/vagy adott wonID alapjan.

Ez a gyanakvokat megnyugtatna, barkit le lehet ellenorizni.
Persze, csak azok a cheat-ek buknak igy le, ahol a kepernyon lathato, (es eppen a shoton is lathato) , hogy csitel.

A nem-wonos szervereken tenyleg megoldas lehet, hogy random-szamot generalnak file-nevbe a wonid helyett.
yymmddhhmmss.server-rovid-nev.randomszam.jpg/pbc
Ha nem wonos szerveren keresel csitert, akkor az osszes file-t kell vegignezni, de csak az adott idointervallumra.

Itt jon a savszelesseg-kerdes:

10 percenkent 1 kep, atlag max 20 jatekos, max percenkent 2 kep, ha tele a szerver.
Nem tom mekkora egy jpg/pbc, de kis kepmeret is eleg szerintem, ha a pbc nincs tomoritve, be lehet zip-elni,
mielott elkuldjuk.
Tehat legyen hasra 10k egy kep.
percenkent 10k * 2 , az 0.33Kbyte/sec. = 2.66 kbit/sec egy szerverre.
Ezt valoszinuleg kibirjak a CS szerverek savszelessegileg.
Le is korlatozzuk a savszeleket, hogy ingadozast se okozhassanak.

mondjuk csatlakozik 10 szerver a kozponti nyilvantartashoz, az
abban a szupermaximalis esetben, amikor minden szerver tele van,
26,6 kbit/s. Piece of cake egy 100mbites vonalnak.

Ez csak egy 5let beta 0.9 -es verzioja, es tudom, hogy nem egy ultimate megoldas semmire,
de valami haszna lehet, hogy lenne.
Ne azon flame-eljunk, hogy ez mire nem jo, hanem, ha ti is ugy gondoljatok, hogy erdemes ezzel foglalkozni,
akkor csinaljuk meg.

Elore egy csitmentes scene-ert.

[HE]Gryllus

Előzmény: cron (3892)
cron Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3892
Ha ezt valaki megírná, akkor én azonnal feltenném.

Amúgy a két perc sok, mert a PB amúgy is csak 3 percenként enged egy ember fotózni.

Szerintem a 10 perc lenne ideális.

Előzmény: Polip Marlowe (3890)
Lee_ Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3891
En irtam egy egyszeru, felsoros bash scriptet, ami az ujonnan "jövőket" (49akarmennyi.pbc) random fajlnevre nevezi. Ez addig jo lesz, mig vegre nem leszunk mi is wonidsek (egy tag halflifeja hianyzik).
Előzmény: Mage (3889)
Polip Marlowe Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3890
És a pbshotra nem lenne jó megoldás, ha egy weboldalon (pl épp a serveren) a játékosokról pl. 2 percenként készített screenshotok fennt lennének? (pl visszamenőleg 3 vagy ijesmi) Aztán, ha valakinek nem tetszik valaki megnézheti.
Mage Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3889
En is elkezdtem, csak nem teljesen latom mi a gaz:

---
#!/usr/bin/perl
$id = $ARGV[0];

chdir("/home/halflife/pb/pbcaps");

$name = $id;
if (! -e $name) {
mkdir($name,0755);
}

$i = 1;
$name = $id . "/" . $id . "_" . $i;
while (-e $name . ".pbc") {
$i++;
$name = $id . "/" . $id . "_" . $i;
}

rename($id . ".pbc",$name . ".pbc");
rename($id . ".htm",$name . ".htm");------

Na, ha ezt meghivom, jo, de pb alol valamiert b.ik mukodni rendesen, biztos valami hulyeseg miatt..

Elmeletileg wonid alapjan szetvalogatja a shotokat, kulon dirbe, szamozottan.

Előzmény: SirDaniel (3888)
SirDaniel Creative Commons License 2001.10.19 0 0 3888
Jo otlet, mar nekem is eszembe jutott hogy automatizalni kene a pb shotolast, csak lusta voltam regisztralni magam az indexen azert hogy leirjam. :) Ha meg gond vegignezni a kepeket akkor irjatok meg azt is hogy kuldje el valami emailre, biztos sok onkent jelentkezo lenne aki szivesen nezegetne a kepeket.
Előzmény: Törölt nick (3880)
Lee_ Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3887
En mar csak ebben latom a javulast, miota 140 ember tudja, hogy kell pbt hackelni.. :(
Előzmény: 42 (3882)
maz Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3886
allitolag lesz linuxos portja is a koverternek...persze ez meg az elotti info, hogy lealltak(?) a fejlesztessel...mindenesetre a pbc se nagyon gaz, en allitottam ra egy ftp accot, minden nap vegen letoltogetem a pbcket, es atkonvertalom, megnezegetem...nap vegen 10 percet vesz igenybe, ezt az aldozatot meg elbirom....
Előzmény: Mage (3884)
BadGuy Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3885
Ha jpeg lenne könnyű lenne hamisítani
Előzmény: Mage (3884)
Mage Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3884
PB shot tema:

A legfobbb gond az, hogy a letrehozott kep pbc, es nem jpeg, konverter meg csak windows ala van. Legalabbis a pb hp-n csak wines van, lehet, hogy korbe kellene nezni.

A tobbit megiri nem nagy kaland, nalam majdnem keszen van, csak az archivalason filozom meg.

Tafy Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3883
Jo otlet, de szerintem ne rendszeres idokozonkent, hanem veletlenszeruen keszitsen shotokat. Marmint ha meg lehet oldani. Ha kell, en is nezegetek kepeket :)
42 Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3882
Végülis nem rossz ötlet, már csak a(z esetleges) visszatartó/elrettentő hatása miatt sem.
Előzmény: Lee_ (3881)
Lee_ Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3881
Jó ötlet! En is gondoltam mar ra. Nagyon szivesen vegigneznem oket, legalabb ezzzel is tudom, hogy teszek valamit a scenert..
YikeSS Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3879
Miert van az, hogy a Suck-IT-al probalok SHIFT-F1-el updatelni, akkor kiirjam, hogy No users found... ???
Egy ideig megy, aztan eccercsak nem.

Otlet?

YikeSS

cron Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3878
Jah írta is maz, csak nem emlékeztem rá.
Előzmény: -TJ- (3874)
gyanus_capa Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3877
Ezzel csak az a gond hogy az admin a szerverre elsosorban jaccani megy es nem azert hogy a jatekosokat ellenorizgesse folyton.

Előzmény: Don Tetris (3875)
gyanus_capa Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3876
En nem azt mondtam, hogy a legfrissebb kernelt kell mindenaron hasznalni, de egy bugos halokartya driver vagy driver/halokartya config esetleg okozhat hasonlo panaszt. Ha jol emlexem anno anarcsnak is hasonlo gondja volt. Ennek legeccerub orvoslasa egy kernel update. Aztan ha marad a hiba akkor masutt kell tovabbkeresni a hiba forrasat. En inkabb a halozatra gyanakodnek, ugyanis a cs kibaszott nagy packet forgalmat kepes generalni, es ez jocsakan kepes leterhelni a routereket, kulonosen ha esetleg meg a halozat cs is meg van terhelve. Egy ilyen gyengebb router aztan siman okoz ilyen hibat.

Előzmény: BoGi (3866)
Don Tetris Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3875
Cron, en nem arra gondoltam, hogy ha valaki tul sok fejest lo, akkor ban...
De annyi eleg, hogy egy megbizhato admin raszall az emberre, ha tul feltuno, es ha eleg bizonyitekot lat (felveheti a bizonyitas kedveert), akkor BAN...Nem kell ezen orakat ragodni... Egy huzamban 5 ct-t nem fog falon at leloni, annyira senki sem ugyes :-)))
Es igen, amig nincs megbizhato antipb rendszer,
addig igenis komolyra kell venni a dolgot...
Es azt is nezni kell, hogy mennyi ideje nem authentikalja a pb, megsem vagja ki...
Aki 10 perce bennvan "On Server" vagy hasonlo allapotban, azt siman ki kell vagni, mert az atvagta a pb-t...Sajna ezt igen konnyen meg tudjak tenni, szoval figyelni kell... :-|
-TJ- Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3874
Ez az az IP amit en kertem kivetelre meg a multkor. Maz akkor mondta hogy kiveszi asszem.
Előzmény: cron (3869)
-jockey- Creative Commons License 2001.10.18 0 0 3873
cron szerintem tegyétek bannra..
bár lehet lesz belőle lázadás..
mellesleg azt mondom amíg (tudomásom szerint) nincs pb frissítés addig igen is rá kell szállni mindnekire aki gyanus (ha demoval, ha pb screennel) mert -főleg mivel köztudatban van- egyre többen érzik majd látszólagos biztonságba magukat a pb-el szembe..
ilyenkor lehet ám sok kis ördögöt fogni, hajrá hajrá..:D
Dondie: ne haragudj, remélem nem sértettelek meg, nekem akkor is gyanus a hozzászólás..
amúgy meg eq4es nevezést nem nézek , mert nem tudtuk nevezni magunkat így kakálok rá..:)
majd az eredményt megnézem ne félj..:)
(mellesleg nálam ez a közös keyt használtunk duma kakát sem ér, nkem megért 5k-t hogy ilyenbe ne keveredhessek bele, ha te meg nem voltál ennyire előrelátó akkod majd mostmár leszel...)
jock

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!