Tudom, ezért helyesbítettem, pár hsz-al ezelőtt, vastag betűkkel!!!
Valószínűleg elfelejtettem egy nullát.....
100 ml/ liter = +120 ppm,
ha 2 liter víz (RO vagy eső) +
FITO N 1 ml
FITO Ca/N 2 ml
FITO Mg 4 ml
Wuxal 2 ml
alaplevet csinálunk. A mikros változat ezen érdemben nem változtat.
Bocsánat az elírásért!!!!
Ezzel lehet folyamatosan tápozni mindent, kivéve papik, masdék, draculák, ezeknek folyamatos táp mellett inkább 80 ml/l hígítás javasolt
A hibámat ezért nem vettem észre-Lacinak köszönet, hogy rávilágított-, mert TDS mérővel állítom be az optimális értéket olyan módon, hogy a tömény oldatot hígítom addig, míg 110 ppm-re beáll az öntözővíz ( nálam az RO víz 10-ről indul).
Dehogy variálok, csak a legelején rossz mérési adatot közöltem, lemaradt egy nulla.
Szóval:
FITO N 1 ml
FITO Ca/N 2 ml
FITO Mg 4ml (vagy keserősó 100g+150 ml víz , ebből 3 ml+ 1 ml FITO Mg)
Wuxal 2 ml
A varia annyi, hogy ebbe tehetsz még fito Fe, Zn és B oldatot is, 20 x hígitásban mindegyikből 0,5 , 0,25 ill. 0,2 ml-t.
Mindezt 2 l vízbe, és az így kapott löttyből 100 ml-t egy liter esővízhez. ( ekkor kb. 130-140 ppm lesz kb, esővíz minőségétől függően). Nem minden nap locsolok, csak minden 4. nap! Ez elég híg ahhoz, hogy folyamatosan tápozz ( papiknak inkább 80 ml/litert tennék).
Két hordóm van, az egyikben az öntözővíz, a másikban tiszta eső ( vagy RO víz, ez az időjárástól függ)
A párásítást esővízzel oldom meg ( hideg párásítókkal)
Nagyon szeretném a löttyöt megcsinálni ,de a számok tengerében elvesztem, nincsenek papucsaim.(2) Nekem a többihez kell cattik .....! Hédi is Lajos is elküldte a recepteket , nem pont ua. Úgy érzem még variálsz, jól gondolom? A másik ,ha 200L bekevertél , akkor mindennap azzal locsolsz ? Bocsi, de már nagyon izgat a dolog , én télen nem tápozok, most viszont már kéne valamivel! Akkor maradjon a régi recept, mert rendelnem kéne Fito termékeket?
Mondjuk én úgy csinálom, hogy az arányokat betartva csinálok egy töményebb lötyit, úgy kb. 50 litert, és ezt hígítom eső vagy RO vízzel 100 ppm-re. Így kapok egyszerre 150-200 liter 100 ppm-es vizet, és ezzel öntözök. Ma kutyultam 200 litert.