Keresés

Részletes keresés

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.10 0 0 4209
Ezek az el van kopva a terdem, meg fäj a derekam nyavalygäsok qrva siralmasak - hát, tényleg elég siralmas, amikor negyed óra (!) szobabicaj után estére nem térdkalácsom, hanem kétkilós veknim van. Meg az is elég siralmas, hogy minden guggolásnál a környezetem sikolt fel fájdalmasan, hallva a hatalmas roppanást, ami a térdem felől jön. Sajnos, vannak valós problémák is, nem csak nyavalygások!!
Előzmény: Robzon (4208)
Robzon Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4208
Goldnigga!
"Ha én szálkásodni(mondjuk ki :FOGYNI) szeretnék teljesen mindegy hogy a súlyzós edzéseimet milyen ismétlésekkel, súlyokkal,stb.... csinálom mert az aerob edzések és a diéta a lényeges csak ebből a szempontból?????"
Igen, illetve nem. :) Lehet, hogy meg kevesbe fogsz fogyni, ha csak hosszuszeriäkat csinälsz! :)))
A sulyzos edzes elsösorban izomepitesre valo. Adott kajäläs melett, annäl inkäbb fogyaszt, minel több izmot epitesz fel. (Ugye minel több izom van rajtad, annäl magasabb az alapanyagcsered, az izmok fenntartäsa, es felepitese is energiät kivän, ez mind energiadeficitkent jelentkezik.) Ha csak hosszuszeriäkat csinälsz, ez egyoldalu edzes, amivel nem ered el a maximälis növekedest. A maximälis növekedest vältozatos, rendszeres, es progressziv sulyzos edzessel tudod elerni. De ezek csak elvek. A gyakorlatban nagyon nehez az edzesmunkät es a täplälkozäst ugy belöni, hogy izomnövekedes mellett egyidejüleg zsirbol fogyjäl. Aerobedzes nelkül meg szinte elkepzelhetetlen. Szoval az, hogy ez egyidejüleg sikerüljön, ahhoz jo pär ev tudatos edzes, es kajäläs tapasztalata es a sajät tested reakcioinak pontos ismerete szükseges.
Ezek az el van kopva a terdem, meg fäj a derekam nyavalygäsok qrva siralmasak. Akkor kezdj guggolni majd, ha agyilag olyan szinten letisztultäl, hogy tudod, hogy nem fogsz megserülni a guggolästol, mert rendesen bemelegitesz elötte, fokozatossan növeled a sulyt, es figyelsz a pontos vegrahajtäsra. Ugy ne ällj neki, hogy hu vazze, ettöl bajom lesz, mert akkor lesz is, ez tuti. Ha nyafogsz, az vonzza a serülest. Egy ismerösöm csipöprotkoval maratont fut. Szerinted hol tartana, ha ugy kezdte volna el, hogy juj, ettöl fäjni fog a medencem?
S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4207
Az én terhességem anno más volt. Igaz lassan 10 éve volt. :))
Nos, terhesség előtt nem igazán figyeltem az étkezésre. Elég rendszertelenül ettem, de mindig azt ami otthon volt. Nem voltak súlyproblémáim, nem is foglalkoztatott a dolog.
Bekövetkezett a terhesség, ami nem volt zökkenőmentes. Azzal indítottam, hogy ikreim lettek volna, de az egyik már harmadik hónapban elment. Veszélyeztetett terhesnek kiáltottak ki, kórházban is voltam többször. Tömték belém a különböző erősítőket, vitaminokat. Enni kb egyszer vagy kétszer ettem egy nap, viszont rengeteg (szó szerint) cukros, szénszavas vacakot megittam. A fekvéstől, erősítőktől nekem bizony sikerült 57-58 kg-ról felküzdeni magam majdnem 100-ra. Egy hónap túlhordás után megszületett a kislányom, de elég körülményesen. Az orvosok annyit mondtak, hogy jelentős súlygyarapodás várha amikor belémtömték a sok vackot, de én sem, ők sem gondoltuk, hogy ennyi.
Azután (ma sem értem hogyan :) ) jól elvoltam 4 évig a bőrömben. :( 93 kg-san távoztam a BM kórházból.
4 év után elkezdett foglalkoztatni a fogyókúra, az életmódváltás, az egészséges étkezés. A többit már tudjátok, hiszen leírtam. Nehezen, rengeteg akaraterővel és önsanyargatással sport nélkül már éve tartom 53-55kg-os súlyomat.
A lényeg szerintem, hogy a terhesség egy olyan dolog, hogy ahány ember annyi féle képpen reagál rá.
Előzmény: kockasfulunyul (4205)
msebubu Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4206
Hat ez a 30 kilo akar nekem is szolhatott volna...a modszer amugy egyszeru. 4 evig kezilabdaztam, aztan azt abbahagytam, mert masik suli, meg nemigazan volt idom, mert eleg sok faktot vettem fel gimiben. Eljartam inkabb ping-pongozni, amit tudtam csinalni 1 evig, mert utana inhuvelygyulladas stb., es utana nem csinaltam semmit. Innentol kezdve mar eleg egyszeru a dolog, plane ha hozzajon, hogy elotte se vetettem meg az edesseget, de akkor meg jartam heti 5-6 edzesre.
Amugy az ember persze eszreveszi, es persze morcos,es szomoru, es persze nekiall valami höje fogyokurat csinalni, amit tuti rosszul csinal, es csak jonnek ra a kilok, majd elszomorodik, hogy se fiu semmi. Aztan meg mindig marad minden a regiben, es megtalalja elete parjat, igy a nincs fiu depi megszunik. Aztan egyszercsak problemai vannak. Nehezen kel fel reggel, neha szedul, a veradason aszonnyak neki, hogy nincs eleg vere stb.
Na erre az ember lanya megkapja a szar labor eredmenyeket, az orvos hajleordibalasat, es vegre egy hasznos tanacsot, amit betartva fogy is szepen rendesen.
DE amit nagyon ki szeretnek emelni. Nem azert csinalom, hogy szep legyek, eppen ezert nem is igazan szandekozom az egesz huzavona utan elmenni plasztikai sebeszhez. Egy celom van..EGESZSEG! Nem akarok csini lenni, nem fogok soha miniszoknyat vagy egyeb cicacuccot hordani, mert elvem ellen van (höje elveim is vannak am), egyszeruen EGESZSEGES szeretnek lenni, csaladot szeretnek alapitani a kedvesemmel, es az egeszsegem jelenlegi feltetele az ep eszu fogyas.
Előzmény: Robzon (4200)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4205
Én csak magamról tudok beszélni, nem tudom más hogyan volt a terhessége alatt. Én nagyon vigyáztam arra, hogy mit egyek, és végülis össz-vissz 10 kg-t híztam, igaz a kisnyuszi 8 hónap 1 hétre született meg. 5 hónapos koromig rendszeresen aerobikoztam, utána már csak úszkálás volt és sétálás inkább. Nekem az utolsó hónap szörnyű volt, akkor vizesedtem is, alig vártam, hogy végre kijöjjön... :-))
Szerintem a 30 kg hízás azért nem gyakori és ahhoz tényleg nagyon nem figyel oda az ember, meg a hormonok is közbejátszanak (bár a mai napig állítom, hogy amit nem eszik meg az emberm attól nem hízik).
A gyerek meg tényleg elvesz mindent, emi neki kell, ha az anya nem ad magának elég táplálékot, akkor is - itt van a Priscilla Presley példája, aki 4.5 kg-t hízott a terhessége alatt - azaz fogyott közben -, mert a gyerek 3.5 kg-vel jött a világra, amihez ha hozzájön a járulékos dolog, akkor bizony jóval több.
Szoptatás alatti hízással szintén az van, hogy az ember attól hízik, amit megeszik, csak itt kétféle változat van: vagy a gyerek kivesz omindent és lefogy a delikvens, vagy pedig minden gr kaja, amit megeszik, beépül a szervezetébe. És itt aztán figyelhet a kajára, ahogy csak akar, nem tehet semmit. Arról nem is beszélve, hogy szoptatás alatt az aerob jellegű mozgás - kivéve talán az úszás és a görkori - nem is igen ajánlott, mert elapadhat a tej, különben is figyelni kell a fokozott folyadék bevitelre.
Na, valahogy így gondolom...
goldnigga Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4204
Hú de rám ijesztettél, esküszöm elkezdek guggolni, de tényleg!!!!!
A probléma hogy sajna el van kopva az egyik térdem és ha nekiállok guggolni akkor pár nap múlva el is kezd fájni nagyon:(
Előzmény: Robzon (4202)
goldnigga Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4203
Huh, hát ezt el kellett vagy háromszor olvassam:)
És miből tudok a legtöbb L-carnitine-t, nyerni?
Vagy érdemes venni L-carnitine-t a kiegészítőszerek(szarok) boltjában?:)
Annak idején SuperFatBurner-el próbálkoztam de szvsz egy kalap szart ér.

Anyway......
Ha én szálkásodni(mondjuk ki :FOGYNI) szeretnék teljesen mindegy hogy a súlyzós edzéseimet milyen ismétlésekkel, súlyokkal,stb.... csinálom mert az aerob edzések és a diéta a lényeges csak ebből a szempontból?????

Robzon Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4202
Goldnigga!
Meg a guggoläsrol! A legsulyosabb, legälltalänosabb es legalapvetöbb hiba a guggoläs kihagyäsa egy sulyzos edzesterböl. Ezt komolyan mondom. Abban igazad van, hogy ez egy nagyon nehez gyakorlat, es a helyes kivitelezese hosszas gyakorläst kivän, de pont e miatt kell mär a kezdet kezdeten elkezdeni gyakorolni. A guggoläs abban különbözik a többi gykorlattol, hogy mivel a test szinte minden izma reszt vesz benne, irgalmatlan stimuläciot jelent az agyalapi mirigynek növekedesi hormontermelesre. Semelyik mäsik gyakorlat nem kepes erre, ilyen mertekben. (A következö a sorban a felhuzäs /dead-lift/ amit szinten nem szoktak az emberek csinälni, / lätod Aquila, mert lustäk, butäk es nem ertenek hozzä :)/. Az izomepüles amit helyi stimuläciot keltö gyakorlatokkal elersz, csak a töredeke annak amit olyan gyakorlatokkal lehet elerni amik a hormontermelest stimuläljäk, mert ezek az egesz testre hatnak. Klasszikus az akiserlet amit a 60-as evekben egy amerikai egyetemen csinältak, adott kettö nehäny szäz fös csoport, az egyik csinäl egy normälis häromnapos edzestervet amiben nincs guggoläs, a mäsik csoport, szinten häromnapos edzest csinäl amiben csak guggolnak. A poen az, hogy a csak guggoloknak meg a bicepszük is nagyobb mertekben nöt - pedig az egyältalän nem dolgozik guggoläs közben - mint a nem guggolo de amugy bicepszezö kontrollcsoportnak. Szoval az izomepüles szempontjäbol sokkal fontosabb a hormonszint, mint a lokälis stimuläcio. Ezert kell guggolni, felhuzni, sulyemelö gyakorlatokat csinälni, ha nölni akarsz, länyoknak is, kezdöknek is, persze esszel, bemelegitve, fokozatossan, hozzäertö segitseggel aki segit a helyes vegrehajtäs elsajätitäsäban.
Robzon Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4200
Tök jo, hogy ez a szüles alatti hizäs problemät felvetettetek. Ezügyben szinte lehetetlen forräst talälni, gondolom azert mert nem szokäs kismamäkkal kiserletezni. A Biro fele täpanyagtäbläzatban vannak utaläsok, konkret szämok a täpanyaigeny növekedesere terhesseg alatt, de amugy nem sok minden. A nögyogyäsza azt mondta neki, hogy totäl jo ugy ahogy van, egyen ahogy eddig, okosan, a gyerek ugyis elveszi töle ami neki kell. Meg 5 het van hätra, a kicsi tök egeszseges es fejlett, a t. anyuka meg 10 kilot hizott eddig, ami a normalitäs hatärain belül van. Tenyleg csak a pocakja meg a cicije nött meg, szoval en nem tudom, hol az a 10 kilo rajta. Asszem most 54 kilo. Kiväncsi vagyok mit hoz össze az utolso honapban. Most mär nem olyan fürge mint eddig, nem megy annyira az usszäs se, meg a tornäszgatäs. Figyel most is a kajäjära, de figyelt eddig is, szoval nem nagy a vältozäs. Ugy probälja belöni, hogy nagyon enyhen de zsirosodjon, igy biztos, hogy megkap a pici is mindent. Szerintem a terhessegi pszichozisbol fakado evesi kenyszer külön fejezetet követelne. Nagyon nehez ilyenkor a csajoknak, de ezt ti jobban tudjätok. Az is biztos, hogy egy kismamänak nem kell kettö helyett ennie, meg az is tuti, hogy nem sok elönnyel jär ha elzsirosodik. Szerintem inkäbb az a fontos, hogy minösegi etkezest folytasson, fökent a feherjeknek, meg a többszörössen telitettlen zsiradekoknak van szerepük a sejtepülesben, valszeg ez ami leginkäbb kell a növögetö babänak. Szoval a süti, meg hurkafalo kismamäk se jobbak a repaevöknel, babaszempontbol szvsz. Arrol nem is beszelve, hogy - nem elkeserites keppen - de aki egyszer extrem meghizott, annak nagyon-nagyon szerencsesnek kell lennie, hogy lefogyva regi fenyeben tündököljön. Egyszerüen ugy tönkre tud menni a bör, hogy ügyes az a plasztikai sebesz, aki 30-40 kilo fogyäs utän rendberak. Amit en nem ertek, hogy hogy a csöcsbe lehet 30 kilot hizni? Nem tünik fel, vagy mi? Egyszer csak kimesz a fürdöbe, "ä ma mintha egy picit mäshogy neznek ki", räällsz a merlegre, aztän meglepödsz: je csak nem hiztam negyven kilot? Hät ez meg hogy lehet? Szoval ezt nem tudom felfogni, de tenyleg.

Goldnigga!
Persze, hogy a sulyzos edzes, meg az aerob edzes kombinäcioja a leghatekonyabb alakformäläsi modszer, es meg6ekonyabb ha toväbb kombinälod profi täplälkozässal, elegseges pihenessel, nyujtässal, es megfelelö psziches hätterrel.
Megfoxlepödni, de nincs olyan sulyzos gyakorlat ami szälkäsitana. A definiciodat az izom formäja merete es a rajta levö zsir mennyisege hatärozza meg. Szälkäsitäs arrol szol, hogy leegeted az utolso csep zsirt is az izmaid fölül. A zsir csak egymodon tud tävozni a szervezetedböl: megpedig ugy, hogy egy L-carnitine karonfogja a zsirszövetben, elcipeli egy izomsejtbe, ahol a mitokondriumban "elegve" ATP-ve alakul, ami az izom összehuzodäshoz szolgältatja az energiät. "Elegve", azaz oxigen szükseges a folyamathoz, ezert hivjäk aerob-nak. Oxigen nelkül nem kepes a zsir ATP-ve välni, oke? Sulyzos edzeskor nem äll rendelkezesre eleg oxigen az izomban, ilyenkor anaerob modon (azaz oxigen nelkül) ällitod elö az ATP-t, glykogenbol. Ha tul nagy intenzitässal futsz pl, akkor sincs elegendö oxigen zsiregeteshez, ezert nem fogsz zsirbol fogyni. (De fogsz, persze, de nem direkt modon.) Ezert kell a pulzuskontroll. Szoval szälkäsitäshoz egy ismert modszert tudok javasolni, az pedig a megfelelö dietäval kombinält pulzuskontrollos aerobedzes. Ez van. Ezert mondjäk a profik, ha kerdezik, hogy melyik a legjobb hasizomgyakorlat, a szobabiciklit.

aagica Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4199
Velem például megtörtént, amit Robzon irt, évekkel ezelőtt hónapokig (8 db hónap) heti háromszor jártam konditerembe, baromi rendesen megcsináltam az összes gyakorlatot, amit az edző összeirt, aki állitolag egyébként a testépítő válogatott (vagy mi) tagja volt.
Egy szót sem szólt az aerob edzésről, vagy arról, hogy kisanyám, inkább fussál.
8 havi idő és pénz elvesztegetése után látványosan semmi sem történt, talán kicsit erősödtem, de mérleg meg sem mozdult. Ekkor abbahagytam. Ezt ti most megspórolhatjátok, akármilyen stilusban is van ez előadva...
Előzmény: aquila (4184)
goldnigga Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4198
Szvsz egy fogyni vágyónak minden olyan dolog jó ami egyáltalán megmozgatja, felgyorsítja az anyagcserét.Persze ha lemegy valaki egy terembe kezdőként és rögtön gugolni akar(szvsz az egyik legnehezebben jól kivitelezhető gyakorlat) és az edző nem szól neki az baj de attól hogy kis súlyokkal nekiáll teljesen ALAPVETŐ(!!!!)bicepsz,tricepsz,váll,hát,mell gyakorlatokat végezni az hasznos lehet.
Mondjuk lehet hogy csak nekem alapvető néhány gyakorlat és másnak ez új(?).
Szvsz a súlyzós edzés kombinálva az aerob edzéssel a legjobb de gondolom ebben simán egyetértünk.

Ha már itt vagyunk akkor a te véleményed szerint mi(k) a legjobb módszer(ek) szálkásításra.
Elhiszem hogy ez a "nyomjuk 6X8-at vagy 5X12-öt" felfogás elavult de akkor szeretném tudni hogy mi a legjobb.A súlyzós edzésre gondolok itt nem az aerob-ra.(Természetesen én szálkásodni szeretnék rengeteget).

Előzmény: Robzon (4190)
S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.09 0 0 4197
Nem mindenki egyforma. Te meg én meg még sokan így jártunk. Viszont emlékszem arra mennyire kiakadtam, amikor a Szandi nevű (az én szememben borzadály és tehetségtelen) énekesnő terhességével voltak tele a lapok. Orvosok nyilatkoztak botrányosan, hogy önmagára és gyerekére veszélyes az, ahogyan él. Nem evett semmit csak nyers répát és káposztát, nehogy meghízzon. Szült is egy másfél kilós gyerket. :(
Ettel nem azt akarom mondani, hogy Robzonéknál ez lesz, isten ments! Csak sokan vannak olyanok, akiknek a saját alakjuk terhesség alatt is előbbre való a pici egészségénél pl. Ez az én szememben felháborító és felteszem a kérdést, hogy az ilyennek miért kell gyerek?

Üdv.

Előzmény: kockasfulunyul (4196)
kockasfulunyul Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4196
Grat ehhez is! :-) Nejedre meg vigyázz, nem lesz neki könnyű az alakváltozás okozta sokk, főleg a végefelé - én már csak tudom. :-)
Előzmény: Robzon (4191)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4194
Fogyni nem fogsz persze jelentös mertekben ettöl sem. - nem is akarok "jelentős mértékben", 3-4 kg feleslegem van.
eljutsz egy szintre, es ezen meg tart - pontosan ez a cél. Nem igazán szeretnék kockáshasú, izmos nőci lenni, csak - mivel én már túl vagyok a keresztrefeszítés korán - kicsit formába lendülni. Hogy ne legyek plöttyedt öregasszony. Elsősorban a hátsó felemet és a combomat kellene feszesebbé tenni.
Egyébként azért kérdeztem, mert írtál a nyújtásról. A C.-ben vannak jó kis nyújtó gyakorlatok. Meg hát a fájós hátamnak (sajna van egy kis gerincferdülésem) is jót tesz. És nem utolsósorban a szívemet sem terheli. Pont egy ilyen "roncsnak" való, mint én :))
Előzmény: Robzon (4191)
Robzon Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4193
Ön itt? :))) Meg hát. Mást ennyi idösen keresztrefeszitenek ahhoz kepest ugyis lyol
jártam.
Előzmény: Törölt nick (4192)
Robzon Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4191
Venek Tanäcsa TM!
Jah a Callanetics-et en szakmänyban szoktam fikäzni, de csak az alapjän, mert ismerek egy neves edzöt aki käbe olyan fittnek nez ki, hogyha a nyugdijasotthonban talälkoznek vele, kerdezes nelkül lemosdatnäm, es ägytälat cserelnek alatta. De a nejem szerint (aki ilyen ex-ifivälogatott, gömbölyüseggü, kockahasu /amikor terhes akkor gömb/, verisportlich csajci) nagyon jo dolog, es ha neki ez a velemenye akkor ez ugy is kell, hogy legyen. :) De komolyan, a callanetics fökent statikus-izometrikus gyakorlatokkal operäl, amik tenyleg nagy izomstimuläciot jelenthetnek. Fogyni nem fogsz persze jelentös mertekben ettöl sem. Nem is erröl szol, inkäbb az izomtonus fokozäsärol. A gondom vele az, hogy egyreszt szokäs/lehetseges szejjel-lazsälni ugyanis izometrikus gyakorlatoknäl nehez kontrollälni a terheles merteket. Mäsreszt hiänyzik belöle a progresszivitäs, eljutsz egy szintre, es ezen meg tart, nem fejlödsz toväbb.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4181)
Robzon Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4190
Aquila!
Nem igy ebredtem, nem ment könyen, se gyorsan mire meg szereztem azokat a tapasztalatokat amiket itt grätisz megosztok veletek. Nagyon sok elbaszäst kellett beiktatnom az elmult 2 evtizedbe, a tudäsert. Es persze sokat tanultam mäsoktol, es a szakirodalombol is. Sok olyan ev volt, amikor heti 12 vagy több alkalommal edzettem, es hidd el meg is lett az eredmenye. De most nem kivänok eposzt irni a nagyseggü csoffadtvällu gerincferdüleses kiskölyökröl aki voltam. De majd ha lesz kedvem mindenkepp ertesitlek, ne aggodj!
Az sajnos teny, hogy a konditermekben, mind edzöi mint tagi szinten a dilettantizmus uralkodik. Az edzök többnyire szteroidtarisznyäk, aki el sem tudjäk kepzelni, hogy hasonlo - de jobb - izomtömeget lehet felepiteni anyag nelkül is, mindig kokszal edzettek, ezert nincsenek felkeszülve (mivel nem voltak räkenyszerülve) a halado technikäkbol, csak a volumenedzes amit jol-rosszul ismernek, es kesz. A t. klubtagok hasonlo cipöben järnak többnyire, kaptam mailt olyan csäkotol aki a sajät sulyät sem tudja fekve kinyomni, de mär most azon görcsöl, hogy nyomjon-e Naposimot. A helyzet ältalänossägban veve, sajnos siralmas: koksz es benäzäs. Peldäul a te edzesed, is egy klasszikus tevhiten alapul ez az elv, hogy rövid sorozatok = tömegnöveles, hosszusorozatok = szälkäsitäs, mär 15 eve elavult, es bebizonyosodot, hogy (majdnem) semmi alapja sincs. De magyarorszägon a cicafitnesszben, - vagy hova järtäl - meg itt tartanak. Erröl te, csupän annyiban tehetsz, hogy hmmmm.... kicsit kenyelmes(?) voltäl bemenni az könyvesboltba-antikväriumba, es megvenni/elolvasni valami hozzäertö könyvet (Pl. javaslom nöi sulyzozäs temäban Robert Kennedy: Feszüljön az Izom c könyvet, ami szinten kicsit elavult, de neked meg jo lesz.). Arrol meg megint nem en tehetek, hogy a rossz edzöpartner leiräsäban magadra ismertel. Amugy megkerdeznem, hogy te normälisan mit csinälsz ket megsertödes között, duzzogsz?

Goldnigga!
Figyu, en tenyleg nem hiszem, hogy mindenkinek a konditermben a helye. Egyreszt mert a sulyzozäs nem feltetlenül a legoptimälisabb alakformäläs egy fogynivägyonak. Mäsreszt mert nehez jol sulyzozni. (Honapokig is eltart ha meg akarod tanulni peldäul a legalapabb alapgyakorlat a guggoläs helyes vegrehajtäsät.) Harmadreszt mert amire igazän szükseged van az a pulzuskontrollos aerobedzes, ahhoz pedig csak egy pulzusora kell (10 eFt), es mehetsz setälni, kocogni, görkorizni, vagy bringäzni. Vagy veszel egy profi szobabringät, mert az legaläbb mindig keznel van, ha szükös az idöd, vagy esik, akkor is.

S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4189
Pontosan.

Előzmény: Törölt nick (4188)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4188
pontosan... kit erdekel ki mit ir? szurd le a hasznosat, dobd el a szemetet es legyel jol! :))) hova lennenk ha minden kis vackot magunkra vennenk (foleg az en munkamban, tele van bunko emberekkel, de az eletembol mindegyik csak kabe 45 percet vesz el es utana soha nem latom oket, addig is mosolygok meg kedves vagyok es akkor en gyoztem!)

2i

Előzmény: S.F.Maranello (4187)
S.F.Maranello Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4187
Ne tedd! Nem akarok kioktató lenni, csak reálisan eléd tárni a lényeget. Mármint ami szerintem az. :))
Olvasd a topicot és írj is bele. Akár kérdés, akár tapasztalat, akár csak azért, hogy kiírd magadból azt ami bánt.
Ez egy sz@ros nyilvános fórum, az ír bele aki akar és úgy ahogyan akar. Tehát a te/mi dolgunk az, hogy nem vesszük magunkra a személyeskedéseket, adott esetben sértéseket. Vannak itt mindenkitől értékes hozzászólások, le kell szűrni belőle azt ami neked hasznos, a többire meg tegyél magasról.
Ne ess abba a hibába, mint már sokan fórumozás során, hogy hagyod, hogy a lelkedbe tapossanak. Nem szabad!

Üdv.

Előzmény: aquila (4186)
aquila Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4186
Nekem lassan az élettől megy el a kedvem, ahogy olvasom a topicot, úgyhogy valószínűleg ezt a továbbiakban mellőzöm.
Előzmény: goldnigga (4185)
goldnigga Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4185
De ha még van olyan esetleg akinek nem ment el attól a kedve hogy lemenjen egy konditerembe annak te most biztos elvetted!:(

Előzmény: Robzon (4180)
aquila Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4184
Te tényleg alapból nézel hülyének mindenkit, természetesen saját magadon kívül, legyen az fogyni vágyó, edzeni vágyó, netán tréner egy edzőteremben, egyszóval: mindenkit. Még csak arra nem jöttem rá, hogy Te vajon így születtél, ennek a tudásnak a birtokában, vagy egy reggel úgy ébredtél, hogy a párnád alatt volt a bölcsek köve? Amíg konditerembe jártam, egyáltalán nem súlyzóztam, hanem végeztem a gyakorlatokat a különböző gépeken, kis súlyokkal, kurvanagy számban. Bicikliztem, lépcsőztem, ami kellett. Nem szoktam közben viccet mesélni, mert ha hiszed, ha nem, átlagos IQ-val is rájön az ember, hogy nem azért megy oda, hogy szórakozzon, de ha erre esetleg mégse jönne rá magától, majd a bérletárak ráébresztik erre.
Az edzötärsrol: hät nagyon-nagyon nezzetek meg kivel edzetek együtt. Kerüljetek a benäkat! Ha rád hallgatnék, akkor nekem nyilván saját magamat kéne messzire elkerülni, és ez sajnos nem megy. Még a kedvedért sem.
msebubu Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4183
Azert, hogy ne kelljen sokat visszaolvasnod, 104Kg-rol fogytam le 3 honap alatt 91-re jelentos mozgas nelkul, ami alatt ertsd azt, hogy tobbet setaltam a szokasosnal, es neha lementem futni, amit rohadtul meg is bantam, de semmi komoly mozgas. Heti 3szor 20 felules tarsult a dologhoz, ennyit birtam. Az etrendvaltozas orvosi javallatra napi 180g szenhidrat, 1400kcal bevitelet jelenti, ami kb. a fele, esetleg harmada a korabbinak. Meg mielott ujabb makizas jon, az egesz orvosi felugyelet alatt folyik, azaz idonkent megmutatom magam az orvosnak, hogy meg elek, es o megnezi, hogy tenyleg elek-e.
msebubu Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4182
Azert olyan klassz lenne, ha nem neznel mindenkit höjének...szoval amiert le szeretnek menni az az, hogy hasznalhato, mondom hasznalhato segitseget kapjak ahhoz, hogy az etrendvaltozashoz mozgas is tarsuljon most, hogy mar meg tudom emelni magam. Tehat nem fetrengeni, jajjgatni, sirdogalni szeretnek, hanem mozogni, de hozzaerto keze alatt, nem pedig magam benazni. Nyilvan van olyan hely, ahol legalabb olyan jol, esetleg jobban ertenek ahhoz, hogy nekem mi kell, mint Te, es nyilvan nem megy el az ember olyan helyre, ahol aszonnyak neki, hogy gyere dagikam ott a sarokban 3 sulyzo, 4 futopad, azt csinalj amit akarsz.
Amugy a genyo stilusu szovegedbol azert leszurtem a hasznos reszt, es hasznalni is fogom. A hozzaszolasod hasznos, nem lemakizos reszeert koszi.
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4181
De jó, hogy ezt írod a súlyzózásról, sosem lenne türelmem nyomni a sorozatokat :)
Calleneticsről mi a véleményed? Régebben nekem bevált.
Robzon Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4180
Most tenyleg nam aze, hogy megint itt lehuzzam a makikat, mer mijattam ugy nem alakformälodik senki, ahogy nem akar, de...
Mi a makkot akartok a fitness-teremben csinälni? Kicsit lemegyünk edzegetni, ugye. Tudod mit ersz el ezzel? Max. annyit, hogy vacsorära jobban esik majd a rakottkrumpli. A sulyzosedzes, nem igazän fogyaszt, gyakorlatilag csak annyival, hogy megnöveli idöszakosan az alapanyagcseredet, nemi glykogent egetsz, (az se lessz zsirrä), ennyi. Komoly felkeszültseg kell ahhoz, hogy valaki ugy tudjon sulyzozni, hogy abbol izomtömeg növekedes kerekedjen. (Pontosabban az elsö pär hetben egy közepesen rossz edzestöl is lehet fejlödni, de aztän ez a folyamat leäll.) A konditermek nepessegenek 90%-änak fogalma sincs arrol, hogyan kell edzeni. Peldäul ezert is hiszik azt, hogy jelentös izomtömeget nem lehet doppingszerek nelkül epiteni. Lehet, csak ugy kell hozzä edzeni. Mi törtenik ha duciX, lemegy edzeni?
A. (valszeg) semmi, mert totäl bena az egeszhez, fogalma sincs mit csinäljon, szejjel lustälkodja, es elbenäzza az egeszet, elkepzelese sincs arrol, hogy mi az az edzesintenzitäs, vegraehajtäsi modok, gyakorlatok ami az izomepüleshez szüksegesek. Nincs eredmeny, kicsit a mozgästol ehesebb, többet kinlodik a kaja betartäsäval, esetleg leserül, majdnem biztos a kudarc.
B. Felbenän edzeget (ez mär nagyon jo, ätlagnäl sokkal jobb teljesitmeny), eredmeny az elsö härom honapban kis testzsiraräny csökkenes, merhetö, de nem läthato, pozitiv vältozäs pär honap utän majdnem zero, vegkifejlet mint fennt: kudarc lesz belöle valszeg.
C. Jol edz (pl. szemelyi trainerel, aki eleg hülye ahhoz, hogy sulyzozäst javasoljon egy fogyni akaronak, viszont eleg esze van a sulyzozäshoz.) Jelentös izomtömeg növekedest er el (az elsö evben akär 5 kilot is), megnövekedik az alapanyagcsereje, felgyorsul az anyagcsereje, ha kajäläsra figyel, csökken a testzsiraränya, sulya käbe stagnäl, javul a közerzete, viszont attol függöen mennyire zsiros, nem sokkal nez ki jobban mint eddig (zsirparaszt forma). Ha kitart, akkor idövel, (nehäny ev), lekopik rola a zsirko, räkap az edzes izere, eletmoddä vällik.
Az A variäns a legvaloszinübb, olyan 90% (nöknel több). A B inkäbb azoknäl fordul elö akiknak van valamilyen sportmultjuk. C pedig aki megtud fizetni egy sajät edzöt, de nem taläl egy igazit, illetve az edzö rähagyja, hogy sulyzozzon, mert neki mind1, csak fizessen.
Sulyzozäsnäl sokkal kecsegtetöbb lehetöseg egy tulsulyosnak az alakformäläsra a pulzuskontrollos-aerob edzes.
- nem lehet elcseszni (pulzusoräval)
- maga az edzes is zsirbol fogyaszt
- gyorsan jön az eredmeny optikailag, es meresileg egyaränt.
Konditemekben a kardioszekcio valo erre, bringäk, taposogepek, futopadok. A lenyeg egyreszt a pulzustartomäny betartäsa, mäsreszt, hogy maga a mozgäs a lehetö leggyorsabb legyen, a helyi savasosodäs elkerülesere. (pl bringänl 100 pedälfordulat/perc fölött Az ilyen edzes viszonylag jol tämogathato a räszoruloknäl mondjuk a lentebb lefikäzott stacker-rel(thermostack), vagy L-carnitine-nel (ezen csak röhögök), mert ezek pont erre valoak, nem folyamatos napi fogyasztäsra, hanem alkalmankenti edzesintenzitäs fokozäsra. Ehhez nem kell konditerem, teljesen mindegy mit csinälsz ha a pulzustartomänyban vagy, a mozgäs nem okoz helyi savasodäst, es eleg ideg tart megszakitäs nelkül (40 perc. minimum.). Nem is kell napi rendszeressegel vegezni, eleg hetente ket-häromszor, de akkor minel hosszabban.
Az edzötärsrol: hät nagyon-nagyon nezzetek meg kivel edzetek együtt. Kerüljetek a benäkat! Totäl motiväcio killer, aki nyafog, pletykäl, bajai vannak, elkesik. Egy jo edzötärs ösztönöz az edzesre, segit. Egy rossz visszahuz, feltart, tärsasägot nyujt a benasäg igazoläsähoz. Nem jopofa dolog az edzes közbeni viccmeseles, benäzäs, az ezen röhöges, szarakodäs, nyavalygäs. Aki ilyet csinäl az nem tärsad, ellenseged. Persze egy igazi edzötärs, nagyon sokat segit a motiväcio fenntartäsäban, de nagyon nehez ilyet talälni. Szoval szerintem a belelkesedes jo, de elöször gyüjtsetek informäciokat, hogy el tudjätok dönteni mi az amit csinälni kell, mi a celotok, egyeztessetek az eletviteletekkel, tüzzetek ki mikro-, es makro szakaszokat, celokat. Profin csinäljätok akkor lesz eredmeny, amatörködni meg nem erdemes, mert minden egyes kudarccal, nem ugyanoda jutsz vissza, hanem sokkal hätrebb kerülsz.
msebubu Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4179
Erre az egyuttre meg visszaterunk, de most meg elso a jogsiszerzes, addig otthon benazok :o)
Előzmény: aquila (4178)
aquila Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4178
Még nem néztem meg, mert nekem az a ház annyira ellenszenves, hogy nem tudom elképzelni, hogy oda járjak fitnesszelni. De ha egyszer együtt, esetleg...:) Viszont ha jól emlékszem, valamelyik hasonló topicban azt olvastam, hogy nem túl tiszta, de erre azért nem tenném le a nagyesküt. Lehet, hogy éppen ez a topic volt, még az ősidőkben? Viszont van a Vezér úton egy FitForma stúdió, csak nőknek, az jó, azt ismerem.
Előzmény: msebubu (4177)
msebubu Creative Commons License 2002.08.08 0 0 4177
En is zugloi vagyok, de csak a haz korul futkostam parszor, es azt is csak ejszaka, hogy senki ne lasson :o))) De ugye azt a +20 (akkor meg +33kg-t) igen nehez futasra kenyszeriteni. De ha mar egy zugloi vagy, akkor kerdeznek is, meghozza azt, hogy megnezted-e valaha az Orson a BKV hazban levo fittness termet, es ha igen, akkor velemenyt kerek. Ugyanis en ott lakom vele szemben az Orson, es jo lenne oda lejarkalni, de eloszor velemenyeket gyujtok.
Előzmény: aquila (4174)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!