Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Vettem egy Wayteq Xrider Gps-t szoftver nélkül és IGO-t szerettem volna rárakni. Fel is másoltam megadtam az indulás helyét viszont azóta csak folyamatosan újra indul a készülék. Nem tudok vele semmit csinálni, hiába csatlakoztatom géphez nem ismeri fel ilyen rövid idő alatt. :( Valakinek van vmi ötlete mit csináljak?
Ha - ha! Hát ez csúcs.4 tapizás után írja: még 3 lehetőség és Fejlesztő leszek! És lőn, az lettem! (ilyen könnyen - gyorsan még soha!)
Indítom a párosítást a Bt gps-sel > oké! Indítom a Bt Gps provider-t > megjelent a "menű"-je. Indítom a "Start" sávot ,már kb. fél órája semmi. Jól csinálom a "fejlesztést?
Nekem egy kínai netbookon nem lehetett elővarázsolni sehogy a Fejlesztői lehetőség menüpontot. Külső USB gps-t akartam használni. Ezt a progit töltöttem le a ami feladta a menüpontot és akkor bejelöltem a helyutánzatok engedélyezését. Az USB gps azóta is kiválóan müködik.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.agbooth.usbgps
Próbáld ki ezt: keresd meg a Settings/About Phone lapon a Build numbert és tapizd 7x, utána lesz fejlesztői menü. Elég viccesen hangzik, kíváncsi vagyok rá :)
Lehet én nézem el: mindketten (farkzoli 2835) a Bt Gps provider-t javasoljátok? Telepítettem a mobilra . Egy gondom van: nincs a Beállításokban "Fejlesztési lehetőségek/Helyutánzatok " Ennek a Rendszer alcsoportba kellene lenni, de nincs. "Kisegítő lehetőségek"-t találok, de ott nincs ........./Helyutánzatok. Lehet beilleszteni valahonnan?
Az, ami a belső gps-t helyettesíti a külső T-ssel, mindenképpen kell. Használhatod a már ajánlotta,t, de hasonló célra én a szintén ingyenes Bt GPs providert hasznáom, ez is jó. Ha a máik app azt csinálja, amit mondtak, az csak segíti a műhódok megtalálását, anélkül meg ehet enni.
Viszont a külső GPS használta csak azután leherséges, hogy a Beállításoknál engedélyezni kell a "Fejledztési lehetőségek/Heyutánzatok " használatát.. Az általam ajánlott app pl. erre fel is hívja a figyelmet és odaugrik.
Btgps használatához van egy olyan app is, ami a BTgps-t közvetlenül is használja, és egyből mutatja a Google térképét, ha hozzáfér a nethez. De csak mutat, nem navigál.. Emiatt egy középkezdésnél nem telepítettem újra és már a nevét is elfelejtettem::-(
Ha ez a progi nem jó valamiért, a Play-on van mág pár hasonló app.
Ha megvan a párosítás, indítsd el a programot, ott ki kell választanod a gps vevőt. És amíg a program fut, addig a telefon ezt fogja használni a beépített vevő helyett. Utána már indíthatod a tetszőleges térképes programjaidat, a BT gps vevővel fognak menni. Ha tutira akarsz menni, letilthatod a belső vevőt is.
Ha a beépített vevőt akarod használni és van mobilneted, akkor ezt érdemes lehet használni, beépül a vevő és az azt használó program közé, segít karbantartani a hold pályaadatokat:
Elnézést, nem teljesen profilba vágó, de úgy olvasom itt mindenes guruk vannak.
Fiaim megleptek egy (ne vessétek meg Őket) tesós Lark S 5,0 mobillal. A választásuk azért esett pl. erre, mert elvárási paramétereimet ez a mobil kielégíti, az Ő pénztárcájukat sem terhelte túl. Egyenlőre úgy néz ki egy kivétellel teljesíti is. 4.4.2 Android fut rajta. Amit tapasztalok ez a pár óra használat után: nem a legizmosabb navigációban.
Van egy külső BT-s nagyon jó GPS vevőm. Ha össze párosítom őket (lehet?) elképzelhető, hogy javul a helyzet? Azért a kérdés a próba helyett, mert valahol a fiókok mélyén lapul, még nem találtam meg. Esetleg, ha segítenétek egy mezei user mit nézzen meg rajta, hogy a középszintű mobil minősítést teljesíti-e? Ha nem, még a csere lehetősége megvan.
"Tudta venni és használni az EGNOS műholdat és használta is a korrekciós adatokat. A mostani GPS-ek is ilyenek?"
Összegezve: A mobiltelefonos és autós (pl Nüvi, Zümo, stb) GPS-ek NEM kezelik az EGNOS-t... (ha a gyári leírásában nincs benne valami: akkor azt nem tudja) Nekem is csak a régi Qstarz BT GPS-em kezeli; illetve a túra-gps ekben látok ilyen funkciót.
Mire használják? Kisugározzák az érkező gépeknek pontosításra? (Mert ilyen már 20 éve is volt. A Garmin 12esemen meg is van az URH radiobeacon frekibeállítója.)
Nekem ugyanez a térkép van meg 10 évvel ezelőttről. Nem hszem, hogy azóta nem bővült volna a hálózat. Egyébként Szófia is kb. annyira van, mint Varsó, úgyhogy a két forrás összevetésével javul a helyzet, ezért nem olyan rossz nálunk az Egnos.
A csatolt térképen ma se látok közelebbit mint Varsó... :(
Ahogy mondod van MO-on is korrekciómérő állomás, csak az a baj hogy azt pénzért árulják tovább a földmérőknek.. Az ingyenes Egnos nem kaphat belőle. Ez a magyar üzleti mentalitás..
Amikor az Egnos megindult, a varsói korrekciós állomás volt a legközelebbi, ami helyből csinált 3 méter bizonytalanságot a korrekcióbn. Ma már azonban több is van, tudtommal nálunk a penci geofizikai obszervatórium adata is bekerül a kalapba, ezen kívül még sok elsősorban hazai használatra szánt GBAS állomás adata is rendelkezésre áll, így a rendszer onnan is tud beszerezni adatot.
Régen a Waas/Egnos korrekciót azért lehetett kikapcsolni mert tesztüzemben volt és néha többet rontott mint javított. Viszont a holdjaik az egyenlítő felett köröznek messze délen, így csak akkor vehetők ha szinte már látod a déli horizontot. Na és persze se Magyarországon se a szomszédos országokban nincs korrekciós mérőállomás, így nálunk nem sokat ér.. :(
A műholdrendszer és az ún. SBAS korrekció két külon fejezet a beállításoknál. Az "amatőrőknek" szánt cuccokkal ezzel nem zavarják azok buksi fejét. Az első úgyis automatikus, a Waas/Egnos korrekció használatát meg természetesnek veszik, nem is tudom, mi értelme lenne kikapcsolni.A régi félprofi eszközöknél még meg volt rá a lehetőség.