Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 699
Értettem mit akarsz, egy windows-ban midi out eszközként látszódó lejátszót, de én még nem láttam ilyet, azért írtam a kerülő megoldást.

(nekem SBLive-m van (kxdriverrel használom) otthon, amivel szintén nincs gond, a másik gépemen a sfz-s megoldást használom)

Szólj, ha jutottál valamire, engem is érdekel :)

Előzmény: Lex Icon (698)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.18 0 0 698
De nem akarok VSTi-t, mert böhöm nagy és bonyolult ehhez a helyzethez. Egy sima rezidens progit (drivert) szeretnék, ami látszik MIDI eszközként az oprendszerben.
Szerintem ez utóbbit nem biztos, hogy érted: tehát a Vezérlőpult -> Hangok és audióeszközök -> Audio fül ->(alul) MIDI zene lejátszása -> Alapértelmezett eszköz lenyitható részben látható kell legyen. Remélem, így érthetőbb.
Előzmény: Törölt nick (697)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 697
nem, ez arra való, hogy megjelenik MIDI kimenetként az op. rendszerben, és az erre jövő adatokat átküldi egy - szintén op. rendszer szintű virtuális - midi bemenetbe, ami viszont már a vsti-t meg tudja hajtani
Előzmény: Lex Icon (696)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.18 0 0 696
Ezt már néztem korábban, de ez nem SF2 kezelő és ezért nem is épül be az oprendszerbe, mint SF2-es MIDI eszköz.
Előzmény: Törölt nick (695)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 695
http://www.midiox.com/index.htm?http://www.midiox.com/myoke.htm -ezzel mint kimenet bevihető a vsti lejátszó bemenetére
Előzmény: Lex Icon (694)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.18 0 0 694
De ez nem softsynth, hanem SF2-es hangmintafájl. A MIDI eszközök között kell látszódjon, ahhoz, hogy a programok MIDI adatokat tudjanak küldeni rá (Winamp, TC nézőke, MIDI monitor,...)
Előzmény: Törölt nick (693)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 693
ugyanott van szó valami yamahás soft-synthről is,
miért kell, hogy midi kimenetként látszódjon?
vannak ilyen virtuális midi kábel csodák, lehet hogy olyannal még a vsti is megoldható
Előzmény: Lex Icon (692)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.18 0 0 692
Sajnos ez nem jelenik meg a MIDI eszközök között és nagyon lassú betöltögetni.
Olyan kellene, ami a rendszerrel indul és megjelenik a MIDI eszközök között, hogy bármilyen program használhassa MIDI kimenetként.
Az sfz-t ismerem, de a VSTi host-ok nem jelennek meg MIDI kimenetként a rendszerben.
Előzmény: Törölt nick (691)
Törölt nick Creative Commons License 2010.10.18 0 0 691
a 671-ben leírt VSTi sfz -be tudsz sf2-ket betölteni, és midiket lejátszani a host -on keresztül
Előzmény: Lex Icon (690)
Lex Icon Creative Commons License 2010.10.18 0 0 690
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni a következő problémára:
Az asztali gépemben SB Audigy kártya van. Ebben SF Bank Managerrel töltöm be az SF2-es hangokat. Így játszom le a midi fájlokat lejátszóval (pl. Winamp). Valamint egy külső midi billentyűvel és midi monitorral gyakorolgatok billentyűzni. Ez eddig rendben is van.
Egy másik helyen egy notebookkal szeretném ugyanezt a "tevékenységet" folytatni. A notebookban viszont nincs SB hangkártya, hanem Conexant HD kártya van. Ebbe viszont nem tudom betölteni az SF2-es állományokat. Midi eszköznek is csak az alap MS GS hullámt. van.
A lényeg: tudtok-e olyan programot mondani, ami midi eszközként épül be a WinXP-be, tudja kezelni az SF2-t és a lejátszott midi állományok ezen szólalnak meg. Valamilyen egyszerű progira gondoltam, nem ilyen Cubase, Sonar és hasonló szörnyetegekre. A fenti célra kell csak, csücsül a memóriában és a megkapott midi jelek alapján megszólaltatja az SF2-es hangkészletet.
Köszönöm előre is a segítséget.
Tomi350 Creative Commons License 2010.10.02 0 0 689
Szia gyümimatyi .
Republik midiket ha tudnál küldeni az nagy segítség lenne !!!!
Előzmény: gyümimatyi (688)
gyümimatyi Creative Commons License 2010.09.29 0 0 688
Kinek milyen midi szám kell ?
Küldöm !
Hölgyek előnyben.....ühmmm...(-:
Tomi350 Creative Commons License 2010.09.28 0 0 687
Sziasztok.
Jó estét mindenkinek !
Segítséget szeretnék kérni.
Egy bizonyos midi szerkesztő programot keresek !
A demóját kipróbáltam de sajnos már nem működik, a letöltése viszont baromi drága!
A neve Midifile Optimiser.
Nagyon nagy segítség lenne, ha valaki eltudná nekem küldeni !
Cserébe tudok adni midiket, sty-at,vagy akár midi szerkesztőt is ,
orwell84 Creative Commons License 2010.09.01 0 0 686
Itt meg talán beismerik, hogy nem multi.

"The soul of the award-winning PlugsoundBox has been preserved in PlugsoundPro, adding a totally new-multi-timbral and groove dimension."
Előzmény: orwell84 (685)
orwell84 Creative Commons License 2010.08.31 0 0 685
helló, úgy tűnik monotimbral, itt is ezt sejtik
Előzmény: djuice (684)
djuice Creative Commons License 2010.08.31 0 0 684
Tisztelt Urak!

Olyan kérdésem volna, hogy GM kompatibilis VSTi plugint hogy lehet arra rávenni, hogy multi módban szólaltasson meg SMF-eket?

Arról van szó, hogy még az Edirol HyperCanvas plugint behívva, az automatikusan sávonként megszólaltatja a felhasznált hangszereket, még egy másik gyártó (USB PlugSound GM) csak az 1-es zongora sávon játszik le mindent. Az ugye nem valószínű hogy ebből annyit kéne megnyitni ahány track van a midi fájlban, hisz ugyanígy pl. egy sound font GM hangbankban is megoldhatók a multiplayer megszólalások.

Nem tudom érthető-e így a kérdés, vagy hogy valaki ismeri-e a PlugSound sorozatot, netán a multi mód bekapcsolásának mikéntjét VSTi esetén.

Manualban semmi nem szól erről és magának a pluginnak sincsenek ilyennemű beállításai.

Köszönöm a segítséget!
orwell84 Creative Commons License 2010.08.30 0 0 683
itt összeszedték a kínálatot:
http://www.seventhstring.com/resources/transcription.html

(ez a Transcribe! is megérne egy pillantást, bár neked kell leírni a kottát)

ha egyszólamú a dal, és nincs kíséret, szerintem nem teljesen reménytelen a dolog
Előzmény: spiritual gigolo (680)
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.30 0 0 682
Huh...neked is azt tudom mondani, mint mindenki másnak:
1; Az eredeti alapos ismerete.
2; Abszolút hallás.
3; Kotta.
Sajnos nem láttam még olyan konvertert, ami viszonylag elfogadhatót produkált volna, lévén, hogy az mp3 egy digitalizált hang, a MIDI pedig szekvenciális...
orwell84 Creative Commons License 2010.08.30 0 0 681
Melodyne Studio? nem próbáltam még.
Előzmény: spiritual gigolo (680)
spiritual gigolo Creative Commons License 2010.08.30 0 0 680
Sziasztok!
Audio-fájlt (mp3) szeretnék MIDI-fájllá konvertálni, egyszerű dallamokat (népdalok). Tudna erre valaki valami elérhető módszert ajánlani? Kerestem a neten "convert audio to MIDI", de nem találtam semmi használhatót.
Ha valaki tud segíteni, hálás lennék valami infóért.
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.28 0 0 679
Xp. Nincs pénzem most 7-est venni...de nem is nagyon akarok, amire nekem kell, alég az Xp is.
tere Creative Commons License 2010.08.27 0 0 678
De milyen "winfos"? 95? 98? nt? 2k? xp? 7?
Előzmény: BigJimmy (677)
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.27 0 0 677
Ez még nem Creative-os E-MU 1212m. Magyar winfos alá nem megy fel a meghajtó :)
tere Creative Commons License 2010.08.27 0 0 676
Hogy "nem megy" a milyen e-mu cuccod, milyen winnel?
Előzmény: BigJimmy (675)
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.27 0 0 675
Hát nem tudom...nekem a magyar windózzal nem megy az E-MU cuccom, csak az angollal. A másik gépben Augagyi Player van, annak meg mindegy...ki érti ezt? Talán a nagy Bill sem... :D
whitegabika Creative Commons License 2010.08.27 0 0 674

Köszi mindenkinek a segítséget !!!

Véleményem szerint nem az a szégyen ha kérdez az ember - hanem ha nem tud valamit és a kérdezésre lusta...

Most egy ideig el vagyok látva info-val - de biztos hogy lesz még kérdésem :-D!

A hangkártyám egyébként egy SoundBlaster Audigy 2 Platinum és nagyon szeretem. Win7 alá van már jó driver hozzá, igaz a további hasznos dolgokat sajnos nem tudom használni mivel a szoftverek nem támogatják (sztereo kiterjesztés 5.1-re normális módon nem a beépített Audio Console módjára). Majdnem sírtam amikor az alaplapi HD hangkártyát kipróbáltam utána - vissza is raktam 1bők. Van rajta egyébként MIDI in és MIDI out is - de jelenleg a Gameport-on keresztül használom a kb. 20 éves Yamaha PSR-310-el.

Az Ableton is egyre jobban megy - bár a User Manual és a megvásárolt magyar nyelvű (nem sok mindent érő) könyv mellett inkább a tapasztalati út a megbízhatóbb sajnos.

Elég sok plug-int sikerült már összegyűjtenem - adok egy jó kis linket hálából, hátha valaki még nem ismerné. Igaz ez nem MIDI de a zeneszerkesztéshez mindenképpen hasznos dolgok elérhetők tetemes mennyiségben:

http://www.magesy.eu/ 

üdv és köszi még1x

Előzmény: BigJimmy (673)
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.25 0 0 673
Akkor már nézz körül itt is:
http://www.hammersound.net/
Rengeteg ingyen letölthető és használható, jó minőségű cuccot találhatsz.
És ne aggódj, én is így kezdtem...csak engem nem volt, aki tanítson...
Otthoni zörgésre tényleg jó az Augagyi akárhanyas is ;)
orwell84 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 672
whitegabika volt a címzett :)
Előzmény: orwell84 (671)
orwell84 Creative Commons License 2010.08.24 0 0 671
Yamaha SXG-70 helyett használhatsz sfz VSTi soundfont lejátszót (csak hogy bonyolódjon :) - sok hangszerkészletet le lehet hozzá tölteni ingyen pld. jó minőségű GM készletet

/ha jobb fajta SB hangkártyád van, akkor az magától tud soundfont fájlokat kezelni midi lejátszásra/
Előzmény: BigJimmy (670)
BigJimmy Creative Commons License 2010.08.24 0 0 670
Huh...akkor tegyük tisztába a gyereket...

A MIDI patch egy adott hangszer eltárolt hangja...ennek módja is lehet többféle, további információ az oldalamon...az a 255 csak egy szám, írhattam volna 256-ot is...orwell84-nél a pont, valóban annyi a max :)

A 10. csatorna valóban a doboknak van fenntartva...de pl az XG tud a 16. csatornán is dobolni, ha "akar" ;)

Amiben viszont vitatkoznék...a MIDI file egy adatfile, és nem "beszélgetés" :)

Kicsit tudományosan fogalmazva a MIDI adatfolyam ún undirekcionális aszinkron bitfolyam, sebessége 31.25 Kbit/másodperc. Byte-onként 10 bit mennyiségű adat továbbítódik (1 start bit, 8 adat bit és 1 stop bit).
Közérthetőbben: Azokat az adatokat tartalmazza, amik alapján a hangmodul (szintetizátor, hangkártya) lejátsza a zenét. Természetesen a minőség hardware-függő...

A MIDI specifikáció csak logikailag tartalmaz 16 csatornát, amiből a 10 az ütősöké...fizikailag csak 1, és így is kerül továbbításra.

A MIDI utasítások szintén le vannak írva az oldalamon, mint ahogy sok más egyéb is...sajna rég tudtam frissíteni, mert eltűnt a jelszava... :D De tervezem már az újat... ;)

Egyébként érdemes elolvasni a Sík-féle könyvet. ;)

Abletonhoz nem tudok hozzászólni...CakeWalk-ot használok...

Jah, és érdemes lenne beszerezned egy Roland VSC-t, vagy egy Yamaha SXG-70-et...keress csak rá a gugliban! ;)

Ezek SoftSynth-ek (Software Syntheiser), egész másképp fog szólni a géped MIDI-ben ;)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!