De nem akarok VSTi-t, mert böhöm nagy és bonyolult ehhez a helyzethez. Egy sima rezidens progit (drivert) szeretnék, ami látszik MIDI eszközként az oprendszerben. Szerintem ez utóbbit nem biztos, hogy érted: tehát a Vezérlőpult -> Hangok és audióeszközök -> Audio fül ->(alul) MIDI zene lejátszása -> Alapértelmezett eszköz lenyitható részben látható kell legyen. Remélem, így érthetőbb.
nem, ez arra való, hogy megjelenik MIDI kimenetként az op. rendszerben, és az erre jövő adatokat átküldi egy - szintén op. rendszer szintű virtuális - midi bemenetbe, ami viszont már a vsti-t meg tudja hajtani
De ez nem softsynth, hanem SF2-es hangmintafájl. A MIDI eszközök között kell látszódjon, ahhoz, hogy a programok MIDI adatokat tudjanak küldeni rá (Winamp, TC nézőke, MIDI monitor,...)
ugyanott van szó valami yamahás soft-synthről is, miért kell, hogy midi kimenetként látszódjon? vannak ilyen virtuális midi kábel csodák, lehet hogy olyannal még a vsti is megoldható
Sajnos ez nem jelenik meg a MIDI eszközök között és nagyon lassú betöltögetni. Olyan kellene, ami a rendszerrel indul és megjelenik a MIDI eszközök között, hogy bármilyen program használhassa MIDI kimenetként. Az sfz-t ismerem, de a VSTi host-ok nem jelennek meg MIDI kimenetként a rendszerben.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni a következő problémára: Az asztali gépemben SB Audigy kártya van. Ebben SF Bank Managerrel töltöm be az SF2-es hangokat. Így játszom le a midi fájlokat lejátszóval (pl. Winamp). Valamint egy külső midi billentyűvel és midi monitorral gyakorolgatok billentyűzni. Ez eddig rendben is van. Egy másik helyen egy notebookkal szeretném ugyanezt a "tevékenységet" folytatni. A notebookban viszont nincs SB hangkártya, hanem Conexant HD kártya van. Ebbe viszont nem tudom betölteni az SF2-es állományokat. Midi eszköznek is csak az alap MS GS hullámt. van. A lényeg: tudtok-e olyan programot mondani, ami midi eszközként épül be a WinXP-be, tudja kezelni az SF2-t és a lejátszott midi állományok ezen szólalnak meg. Valamilyen egyszerű progira gondoltam, nem ilyen Cubase, Sonar és hasonló szörnyetegekre. A fenti célra kell csak, csücsül a memóriában és a megkapott midi jelek alapján megszólaltatja az SF2-es hangkészletet. Köszönöm előre is a segítséget.
Sziasztok. Jó estét mindenkinek ! Segítséget szeretnék kérni. Egy bizonyos midi szerkesztő programot keresek ! A demóját kipróbáltam de sajnos már nem működik, a letöltése viszont baromi drága! A neve Midifile Optimiser. Nagyon nagy segítség lenne, ha valaki eltudná nekem küldeni ! Cserébe tudok adni midiket, sty-at,vagy akár midi szerkesztőt is ,
Olyan kérdésem volna, hogy GM kompatibilis VSTi plugint hogy lehet arra rávenni, hogy multi módban szólaltasson meg SMF-eket?
Arról van szó, hogy még az Edirol HyperCanvas plugint behívva, az automatikusan sávonként megszólaltatja a felhasznált hangszereket, még egy másik gyártó (USB PlugSound GM) csak az 1-es zongora sávon játszik le mindent. Az ugye nem valószínű hogy ebből annyit kéne megnyitni ahány track van a midi fájlban, hisz ugyanígy pl. egy sound font GM hangbankban is megoldhatók a multiplayer megszólalások.
Nem tudom érthető-e így a kérdés, vagy hogy valaki ismeri-e a PlugSound sorozatot, netán a multi mód bekapcsolásának mikéntjét VSTi esetén.
Manualban semmi nem szól erről és magának a pluginnak sincsenek ilyennemű beállításai.
Huh...neked is azt tudom mondani, mint mindenki másnak: 1; Az eredeti alapos ismerete. 2; Abszolút hallás. 3; Kotta. Sajnos nem láttam még olyan konvertert, ami viszonylag elfogadhatót produkált volna, lévén, hogy az mp3 egy digitalizált hang, a MIDI pedig szekvenciális...
Sziasztok! Audio-fájlt (mp3) szeretnék MIDI-fájllá konvertálni, egyszerű dallamokat (népdalok). Tudna erre valaki valami elérhető módszert ajánlani? Kerestem a neten "convert audio to MIDI", de nem találtam semmi használhatót. Ha valaki tud segíteni, hálás lennék valami infóért.
Hát nem tudom...nekem a magyar windózzal nem megy az E-MU cuccom, csak az angollal. A másik gépben Augagyi Player van, annak meg mindegy...ki érti ezt? Talán a nagy Bill sem... :D
Véleményem szerint nem az a szégyen ha kérdez az ember - hanem ha nem tud valamit és a kérdezésre lusta...
Most egy ideig el vagyok látva info-val - de biztos hogy lesz még kérdésem :-D!
A hangkártyám egyébként egy SoundBlaster Audigy 2 Platinum és nagyon szeretem. Win7 alá van már jó driver hozzá, igaz a további hasznos dolgokat sajnos nem tudom használni mivel a szoftverek nem támogatják (sztereo kiterjesztés 5.1-re normális módon nem a beépített Audio Console módjára). Majdnem sírtam amikor az alaplapi HD hangkártyát kipróbáltam utána - vissza is raktam 1bők. Van rajta egyébként MIDI in és MIDI out is - de jelenleg a Gameport-on keresztül használom a kb. 20 éves Yamaha PSR-310-el.
Az Ableton is egyre jobban megy - bár a User Manual és a megvásárolt magyar nyelvű (nem sok mindent érő) könyv mellett inkább a tapasztalati út a megbízhatóbb sajnos.
Elég sok plug-int sikerült már összegyűjtenem - adok egy jó kis linket hálából, hátha valaki még nem ismerné. Igaz ez nem MIDI de a zeneszerkesztéshez mindenképpen hasznos dolgok elérhetők tetemes mennyiségben:
Akkor már nézz körül itt is: http://www.hammersound.net/ Rengeteg ingyen letölthető és használható, jó minőségű cuccot találhatsz. És ne aggódj, én is így kezdtem...csak engem nem volt, aki tanítson... Otthoni zörgésre tényleg jó az Augagyi akárhanyas is ;)
Yamaha SXG-70 helyett használhatsz sfz VSTi soundfont lejátszót (csak hogy bonyolódjon :) - sok hangszerkészletet le lehet hozzá tölteni ingyen pld. jó minőségű GM készletet
/ha jobb fajta SB hangkártyád van, akkor az magától tud soundfont fájlokat kezelni midi lejátszásra/
A MIDI patch egy adott hangszer eltárolt hangja...ennek módja is lehet többféle, további információ az oldalamon...az a 255 csak egy szám, írhattam volna 256-ot is...orwell84-nél a pont, valóban annyi a max :)
A 10. csatorna valóban a doboknak van fenntartva...de pl az XG tud a 16. csatornán is dobolni, ha "akar" ;)
Amiben viszont vitatkoznék...a MIDI file egy adatfile, és nem "beszélgetés" :)
Kicsit tudományosan fogalmazva a MIDI adatfolyam ún undirekcionális aszinkron bitfolyam, sebessége 31.25 Kbit/másodperc. Byte-onként 10 bit mennyiségű adat továbbítódik (1 start bit, 8 adat bit és 1 stop bit). Közérthetőbben: Azokat az adatokat tartalmazza, amik alapján a hangmodul (szintetizátor, hangkártya) lejátsza a zenét. Természetesen a minőség hardware-függő...
A MIDI specifikáció csak logikailag tartalmaz 16 csatornát, amiből a 10 az ütősöké...fizikailag csak 1, és így is kerül továbbításra.
A MIDI utasítások szintén le vannak írva az oldalamon, mint ahogy sok más egyéb is...sajna rég tudtam frissíteni, mert eltűnt a jelszava... :D De tervezem már az újat... ;)
Egyébként érdemes elolvasni a Sík-féle könyvet. ;)
Abletonhoz nem tudok hozzászólni...CakeWalk-ot használok...
Jah, és érdemes lenne beszerezned egy Roland VSC-t, vagy egy Yamaha SXG-70-et...keress csak rá a gugliban! ;)
Ezek SoftSynth-ek (Software Syntheiser), egész másképp fog szólni a géped MIDI-ben ;)