Addig ez is jó lesz amíg újra divatba nem jön az ember - állat elleni, vagy az ember - ember elleni viadal, természetesen életre-halálra, főműsoridőben, és fogadni is lehet majd a győztesre.
Ja, és részvétel kizárólag önkéntességi alapon, aki élve marad: n Ft (DM, USD, stb) díjat vihet haza. (n=átlagember számára bazi sok lóvé)
Sok sikert minden kedves, értelmes szervezőnek, nézőnek és résztvevőnek. :-(
Valoszinuleg mindenki kivancsi egy kicsit, hogy hogyan elnek masok. Talan azert, mert sajat eletmodunkat/eletunket is annak megfeleloen tudjuk megitelni, ha a tobbiekevel hasonlitjuk ossze. Onmagunkat igazolhatjuk, ha tudjuk, hogy masok is olyanok mint mi. (ez jo filozofikusra sikeredett, de szerintem ez a lenyeg :) )
Persze ettol meg ez a show eleg durva. Meg akkor is, ha onkent jelentkezokkel csinaljak. Tipikus peldaja annak, hogy ha a median keresztul talalkozunk valamivel, akkor az etikai hatarok erosen eltolodnak az emberben. Eddig a Truman Show meg olyan meseszerunek tunt... Talan nem veletlen, hogy tobben tiltakoznak ellene Nemetorszagban is.
nem is tudom, miért érdekes nézni ahogy mások élnek. akkor inkább csinálok valamit, gyűjtök új tapasztalatot élményt stb. nem? akinek nincs jobb dolga, az nézze. úgy hallottam, a résztvevők önkéntesek, és bármikor kiszállhatnak. hát egészségükre. bizonyára kiderült, nem bolondulok az ötletért (és tévét se nézek, részben sznobságból, részben mer szar) de jó dolognak tartom ha olyasmi is van ami nekem nem de másnak tetszik. előre, nélkülem!
minden este 20:15 kor megy, tegnap kezdödött, én ma mehgnéztem, és tetszett. giccsesz, hülyeség, akkor is jó és szórkaotztaó, ahogy a 10 tök ismeretlen ember beszélget. és legalább életszerü..
Szerintem onmagaban a tortenet erdekes - egy csomo eleteros fiatal osszezarva pszicheje legmelyere hatol - viszont a TV megint egy tabut dontott le - ha minden evben-ketevben ledol egy tabu, akkor felek, hogy egyszer csak arra eszmelunk, hogy valami olyan jon ki, amit senki sem szeretett volna. Es jon a Truman Show, ahol nem szeretnek Truman Burbank helyeben lenni.
Egyebkent a De Mol produkcio all a dolog hata mogott - Jan de Mol es felesege Linda de Mol mar sok "fantasztikus" produkciot csinalt - pl. az Alomeskuvot. Ugyhogy ez az egesz nem mas a reszukrol, mint egy nagy felhajtassal jaro - es ugyanakkor jovedelmezo vallalkozas, minden hatso tartalom nelkul. Ha lattatok az elso estet, komolyan, a szereplok bemutatasa olyan volt, mint egy giccses szappanopera neha - "igazi" konnyekkel, giccses alafesto zenevel....
Én pártolok minden tévéshow-t, ami szórakoztat - ezt még nem láttam, de már olvastam róla több helyütt: az alapötlet tetszik. Azt az egyet ne tessék elfelejteni, hogy minden játékos önszántából vállakozik rá... Hogy pénzért, és ez gusztustalan? Lehet, de akkor először a kurvákat tessék betiltani, utána reklamálni ilyesmik miatt. Nekem ennyi a véleményem, így látatlanból.
Lassan de biztosan kozeledunk a Truman Showhoz. :P Egyszeruen elkepeszto, hogy a sajto mi mindent megtesz az olvasokert/nezokert. Semmi se szamit, csak a szamok, es a penz penz penz. Borzalom. Es ami meg elkepesztobb, hogy tenyleg van X idiota, akik ezt fel is vallaljak (ebbol valasztanak 10-t). Es ami meg ennel is szornyubb, hogy a nezok imadjak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Az agyam eldobom, ugy latszik sikerult a "mind control" a kedves producereknek. :PPPPP
Aki nem tudja miről van szó, röviden:
10 embert összezárnak egy 160 négyzetméteres házba. Körül vannak véve kamerákkal és mikrofonokkal, minden mozdulatukat rögzítik. El vannak zárva a külvilágtól, maguknak kell megtermeszteni az ételt, meg minden. Aztán 10 naponta a nézők, és a maradék résztvevők kiszavaznak egy embert a házból, akinek mennie kell. 100 nap után csak egy ember marad, aki egy nagyobbacska összes tulajdonosa lesz. A poén az egészben az, hogy az RTL( elötte egy holland adó) minden nap másfél órát közvetít a legfontosabb történtekről.
A vélemények igencsak megoszlanak, emberjogi törvények meg minden. Ti mit gondoltok róla?