Dejó, nem is tudtam ezt sem. Tesztelem a presszókat meg kocsmákat az utcában, most a Sörpatika nevezetű szépségbe járok, minden csütörtökön PestiEst és Tuborg :)
igen az az a rész a másik végén van a bem tér ahol a bambi presszó is, régen volt mókuskerék is de már leginkább kutyások járnak oda meg ünnepekkor van ott műsor
Nem tudtam, hogy zsigmond út volt. Tök fura, hogy út, közben pedig csak 2 hosszú zsákutca, amin keresztülmegy a körút.
Ha az a bem tér, ahol az újságos bódé van a végében, meg a gyógyszertár, akkor azon a részen vagyok. Nagyon barátságos környék, minden közel van, ami csak kell, tökre szeretem :)
Wow, ezt nem hittem volna :) Félve írtam be, néha úgy tűnik, mintha egyedül élnék ebben az útnak nevezett hosszú utcában :) Lehet, hogy csak azért, mert néha éjjel 3-kor járok haza :)
Jaj de szép topik, nekem is megy a kedvencekbe bele :) Én a "bevándorló vidékit" képviselem kicsiny csapatotokban, pár hónapja költöztem ide albérletbe, és itt is dolgozom. Azelőtti életidőmben (19 éven át) Vácon laktam.
Nagyon jó kerület, meggyőződésem, hogy a legjobb! :) Budai hídfő, Frankel Leó út, ez mond valakinek valamit? Ne haljon meg a topik légyszi :)
ugye tudjátok, hogy a Pajtás 1-ső kerületi kajálda?
de azért örülünk, hogy ott ettetek,
én is jártam oda amikor Toldys voltam, leginkább rakottkrumplit és pudingot ettem
A pajtás ha jól emlékszem tán a gyorskocsi uccában a csalogányról nyílik, emlékszem a régi háromszögletű aluminium tálcára az önkiszolgáló étterem nem változott semmit a design.
és a Bem mozit is nagyon szerettem tök jó filmeket vetítettek. a 80-as évek elején/közepén ott láttam egy csomó woody allen filmet.
ugy tűnik nem sokan laknak a II.kerben vagy netán nem szeretik?
persze ki szokták irni biztos most is igy történt csak nem néztem meg
hát nyáron télleg sokkal jobb a Bambi ki lehet ülni a teraszra nincs is annál királyabb mint reggel egy könyv mellet ott elkölteni a reggelit
én azért a téli feelinget is szeretem a dominósokkal a háttérben:)
Meg régen a MArgit körúton lévő K&H Európa étterem volt és ott ettünk na meg a pajásban ami viszont még mindig megvan és emlékszem a pajtásból a suliba menet / akkor még volt de. és du./ a kacsa uccában volt egy ostyakészítő cég és volt a kapu alatt egy láda a selejttel na azt mindig megdézsmáltuk amig be nem zárták a ládát
Olvasgatok közben visszafelé... :-)
Van egy nagyon jó kis kávézó a mammutok lábánál a Lövőház utcában nagyjából a sarki közért mellett, régen az volt a neve hogy Darts Club ha jól emléxem, de hogy most mi lehet? Mindenesetre nem sokat változott, néha még betérünk oda... :-)
Sziasztok, ismerősök, majdnem-ismerősök és többiek!
Bár ma már itt off vagyok, volt egy időszak az életemben (olyan 15 hónap), amikor itt éltem. Az Ezredes utcában játszottam katonásdit, még az ősidőkben. Azóta már a laktanyát is eltörölték a föld színéről.
sziasztok
születésem óta 2. kerületi vagyok csak egy pár év kilengésem volt a szomszédos óbudára de akkor meg a2.ban dolgoztam :) nehogy megszakadjon a kapcsolat
nekem a millenáris park teccik nagyon és jó kis programok vannak ott.
én a margithidnál lévő benzinkutat utálom sréhen szembe a tüdőgondozóval /igazán stílusos/ meg az ott épülő "margit palace"-t mert már magyarul ugye nem is tudunk, és még a kép alapján jó randa is lesz szerintem.
Én a Lukács parkba jártam gyerekként játszani sokat. na meg ott a gül baba türbe azt egész jól rendbehozták
és hát a Bambi presszó a kedvencem a bem térnél ráadásul ott lakom szembe vele és csak egy ugrás:)
üdv
O.T.