Keresés

Részletes keresés

Monkey Creative Commons License 2001.03.26 0 0 435
VALÉRIA :
Nekem is borzalmas!!! A Gizellával együtt ezek nekem olyanok nőben, mint férfiban a REZSŐ.
Csak ez nálam azért érdekes, mert fiúnévben a Valér a kedvenc. :-)))))
Előzmény: Ezüstke (434)
Ezüstke Creative Commons License 2001.03.26 0 0 434
A Valéria név nekem olyan "bérszámfejtős", Valika, hozzon egy kávét, stb.
De nem akarok senkit megbántani. Biztos azért érzem így, mert Anyu kolléganője volt Valika.
Ugye lehet negatívan is írni egy névről, vagy nagyon nem illik?
Meg a Kft-s Valéria jut eszembe még róla. Valéria-Galéria:-)

Mi változatlanul nem egyezünk fiúnévben, szerintem majd az lesz, hogy szüléskor választunk hirtelen és kész, már kezdek beletörődni. De remélem, észnél leszek annyira, hogy Andrást mondjak.

Mindy

Előzmény: kicsi emma (433)
kicsi emma Creative Commons License 2001.03.26 0 0 433
Mámi, mint az egyik érdekelt Molnár: nekem nem tetszik a Valéria - sajna nagyon rossz ismeretségem van, aki Valika... Brrrrr.
Előzmény: Mámi (389)
Ezüstke Creative Commons License 2001.03.26 0 0 432
Bocsánat, időközben elértem a linkig, köszi, Lencsi.
Meizl Benedek - szerintem nagyon szép. A Sárándihoz meg tényleg minden jól megy! Így könnyű!:-))

Mindy

Előzmény: Ezüstke (431)
Ezüstke Creative Commons License 2001.03.26 0 0 431
Lencsi, honnan vetted a 97-99-es statisztikákat, megkérdezhetem? Ez engem is baromira érdekel, de a legújabb Ladó-féle névkönyvben (nekem a 99-es van meg) már nincsenek ilyen számok. A régiben (80-valahányas) tök jól benne voltak.
Hol nézhetem meg ezeket a számokat?

A Beáta névről tudsz valamit, leszállóágban van? Nem értem, miért nem adják mostanában
a mamák ezt a nevet, szerintem olyan szép (na nem azért, mert engem is úgy hivnak...).

Köszi: Mindy

Előzmény: Lencsi (391)
Zsuzsó Creative Commons License 2001.03.25 0 0 430
Sziasztok!

Kriza: Johanna Eszter nekem jobban tetszik...

Zsuzsó

Előzmény: Kriza (429)
Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 429
Már kinek? Nekem fiút jósoltak... De versenyben van a Meizl Matilda Eszter vagy Johanna Eszter. Bár a Johanna még nem kapott teljes zöld utat a páromtól, de egy kis hízelgés. stb...
Kriza
Előzmény: Lujza71 (428)
Lujza71 Creative Commons License 2001.03.25 0 0 428
Leány név?

Lujzi

Előzmény: Kriza (427)
Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 427
Hű, de ciki, nem a Főnöknek megfelelő volt a véleményem! Szóval a Sárándi Soma a legjobb, csak kötekedni akartam a Mátyással :-)))) !
(Nem ám, tényleg nekem a Mátyás jobban tetszene, de ugyebár itt a végszó nem az enyém!)
Kriza
Előzmény: Ágibági (426)
Ágibági Creative Commons License 2001.03.25 0 0 426
Sziasztok!

Na végre egy "Sárándi Soma"-párti! Nekünk tetszik, bár kezdtem elbizonytalanodni...
A Sárándi Mátyás sem rossz, a Leventéből tényleg van elég sajnos.
A végén annyi jó kis nevet összehordtok, hogy bánni fogom, ha nem lesz fütyköse ennek a kis vacaknak! :o)

Ja! A Molnár Janka NAGYON szép, és a Meizl Benedek sem rossz!

Üdv Nektek : Ági

tamara Creative Commons License 2001.03.25 0 0 425
Nem is te, hanem én (408)!
De hagyjuk Ágibágit nyerni!
Előzmény: Kriza (424)
Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 424
Nyertem, nyertem!
Kriza
Előzmény: tamara (423)
tamara Creative Commons License 2001.03.25 0 0 423
Szerintem is a Sárándi Mátyás a nyerő, ha már Móricot nem akar Ágibági. A Leventéről mindig a Szörényi jut eszembe (az meg, szóval hogyismongyam). De remélem, nem bántok meg senkit!
üdv, t.
Előzmény: Kriza (422)
Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 422
Nem a betűszámra gondoltam, te Pumukli!!! Hanem a hangzás szerintem a két á-tól valahogy hosszabb lesz. Különben jogos a két pont...
Kriza
Előzmény: PUMUKLI (421)
PUMUKLI Creative Commons License 2001.03.25 0 0 421
A Mátyás is csak két betővel később ér véget:-))
Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 420
Ez nem igazság,a Sárándihoz minden jól hangzik! Azért én a Sárándi Mátyást jobban kedvelném - mármint névben! -, mint a Somát. Az kicsit nekem olyan hirtelen véget ér, bár aranyos név.
Kriza
Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 419
Hello,
sajnos, a páromnak volt egy rossz emlékű Barnabás ismerőse... Pedig helyes név! Köszi a véleményeket!
Kriza
PUMUKLI Creative Commons License 2001.03.25 0 0 418
Ja, azt elfelejtettem, hogy Babóné szerintem a következő lányotok (persze a fiú után), legyen Sára, nagyon jól hangzik a Sápi-Magyar Sára.
PUMUKLI Creative Commons License 2001.03.25 0 0 417
Ágibági!
Csak, hogy nehezebb legyen dönteni: Szerintem nagyon jó a Sárándi Soma!!! Ismertem egy Soma nevű kisfiút, hát az vmi tünemény volt, de már akkor tetszett a neve, amikor még a gyereket nem is ismertem. A Sárándihoz különben is jól alliterál, és mivel a vezetéknév 3 szótagos, nekem jobban tetszik, ha a keresztnév rövidebb. Meg az én ismeretségi körömben sorra születnek a Leventék.

E-ditke!
Úgy értettem, hogy hiába gyakoriak azok a nevek, amiket említettem, mégsem kapod fel a fejed, hogy már megint egy Péter ( mint a példának okáért itt a Patríciánál vki), holott az sokkal ritkább. De tudom, hogy nem gonoszkodni akartál.:-))
PUMUKLI

Zsuzsó Creative Commons License 2001.03.25 0 0 416
Sziasztok!

Kriza: szerintem Benedek. Egyrészt könnyebb kimondani a hangrend miatt. Másrész a Barnabásnak júniusban van a névnapja. Kicsit sok lesz a júniusi ünnepek száma.

Zsuzsó

Előzmény: Kriza (413)
ar0mo Creative Commons License 2001.03.25 0 0 415
Szerintem is szep a Benedek (most nalunk is ez az egyik favorit a Matyas mellett), de mintha Tamaranak igaza lenne, a Meizl Barnabas nekem jobban hangzik

tamara Creative Commons License 2001.03.25 0 0 414
Kriza,
szerintem jó a Benedek, de a Barnabás sem rossz.

t.

Kriza Creative Commons License 2001.03.25 0 0 413
Hello,

szerintetek milyen a Meizl Benedek? Nekem most ez tetszett meg... A Berci nagyon tetszik még mindig, de a Bertalan kissé túl komolynak tűnik.

Zso70, én is zsavaznék, nekem a Molnár Janka tetszik, mert a Molnár elég gyakori, a Janka meg ritka hozzá. Amúgy pedig mindig tetszett a Janka név, nálunk is felmerült a 2.-nál, de a Jakab és Janka kissé sok lenne... meg úgyis fiunk lesz...

Kriza

Babóné Creative Commons License 2001.03.25 0 0 412
Kedves Lencsi!

Ez a dupla vezetéknév egy kicsit macerás volt. Még pocakos voltam amikor bementünk az önkormányzatba érdeklődni. Ott mondták, hogy hiába nyilatkozunk már előre, hogy mind a kettőnk nevét viselhesse, a szüléskor csak a férj nevére anyakönyveznek, de utána beadhatok egy kérelmet (5000 Ft-tal együtt) a dupla név miatt. Viszont a következő gyerekek már csak ezt a dupla nevet kaphatják. Így viszont elég nagy macera: új anyakönyvi kiv, TB kártya, lakcímbejelentő stb.

Nálunk még szóbajött a Sára is, de akkor még nem tudtuk, hogy lehet-e dupla vezetéknév, és a Sápi Sára nem hangzott túl jól.

Szilvi

Előzmény: Lencsi (393)
E-ditke Creative Commons License 2001.03.25 0 0 411
Kedves Lencsi!
Bár nem nekem linkelted be, azért köszönöm az infót. :-)) Meg is találtam a '99-es adatokat, csak a '97-eseket nem, bár talán csak figyelmetlen voltam...
Előzmény: Lencsi (409)
Zsuzsó Creative Commons License 2001.03.24 0 0 410
Sziasztok!

Lencsi: köszönöm szépen a linket. Azért vannak tanulságos esetek, legalábbis számomra...
Pl: fiúknál jóval kisebb a szórás a gyakoriságban. Mindenkinek további jó hétvégét kívánok.

Zsuzsó

Előzmény: Lencsi (409)
Lencsi Creative Commons License 2001.03.24 0 0 409
Kedves Zsuzsó
Regina: 1997-ben 378 kislány kapta első és 50 második névként, 1999-ben 308 és 62. Gyakoriságban elég közel van a Patríciához (36. és 46.), érdekes módon itt senki nem tartotta gyakorinak. Szerintem szép név, csak volt egy Regina nevű osztálytársnőm (69-es vagyok, a korosztályomban igen ritka név), szegényt mindig Rebekának csúfolták, így nálam ez a két név kilőve.
(remélem nem szúrom el)
Az információ forrása: NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÁSI FÜZETEK
Lencsi
tamara Creative Commons License 2001.03.24 0 0 408
Ágibági,
a Levente sem rossz, de mit szólnál a
Sárándi Mátyáshoz?
t.
szilvasgomboc Creative Commons License 2001.03.24 0 0 407
Ágibági: nagyon jó és dallamos!

Én mostanában sok Vivien nevű kislányt látok az ismerősök közt. Meg néhány Pamelát...

Gabeszka Creative Commons License 2001.03.24 0 0 406
Sárándi Levente aranyos! Tényleg!

Kriza!
Kéri Karola vagy Kéri Karolina? (Londonban vigyáztam egy Caroline-ra, onnan szeretem, bár angolul még jobban hangzik)

PUMUKLI:
igazad van, a Zsiga bölcsijébe 3 Patrik jár(t) egyszerre, a főiskolás csoportomban pedig két Enikő és Melinda volt, pedig egyik sem gyakori név.
Mindenesetre Lencsi jó kis listája mutatja, hogy nem véletlenül van a homokozókban annyi Dani, Máté stb. (én is azért engedtem a férjem erőszakosságának, hogy Zsigmond Ádám legyen és ne fordítva)

G.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!