He-he. Nekem is vidám perceket szereztek ezzel az üdvözlőkártyával! :-) Neked van kimatricázva, hogy HVG előfizető? Mert éppen erre hivatkozva reklamáltam, hogy hiszen itt már van előfizető, akkor hogyafenébe nem találnak ide. Ja, és az van a paparíon, hogy átvehetem a lapot az Orczy téren. Na ez kicst csúnya. Akkor már az Árpád hídon is megvehetném??? Nekem korábban is voltak ilyen kézbesítési gondjaim, akkor a következő, esetleg rákövetkező, sőt erre következő héten együtt kihozták a hiányzó példányokat.
A Magyar Posta Rt. Hírlapüzletág egy ( szabályosan postán feladott és Postaszolgálat bélyegzővel lebélyegzett ) levelezőlap szerüségen közölte velem az alábbiakat:
A(z) HVG című 1 megjelenési számú lapot a mai napon ( 2006. január 6. ) az Ön részére nem tudtuk kézbesíteni, mert nem rendelkezünk kapukulccsal.
Kérjük, hogy a lap biztonságos kézbesítése érdekében a megjelölt problémát szíveskedjen megoldani. Közreműködését köszönjük.
A levelezőlapot ma dobta be a postás a levelesládámba, amibe a HVG-t nem tudta, merthogy nem rendelkeznek kapukulccsal ...
Van egy Postaszolgálatos postásunk, aki be tud jönni, meg egy Hírlapüzletágos
, aki nem ???
Isten hozta Abszurdisztánban !!!
Van közületek valaki, akinek valamilyen előfizetéses újság rendben megérkezett ?
A lakásomat albetétesítették a Földhivatalnál. Még semmit nem jegyeztek be, minden széljegyen van . És itt jön egy bökkenő.
Az első széljegy a Raiffaisen bank jelzálogjoga.... Hangsúlyozom ez a lakáson van.Tudni kell, hogy nekem semmi közöm nem volt a Raffaisanhez, így tehát nem miattam került oda.
Az Angyalföldinél azt mondták, hogy ez mindem lakáson rajta van mert a Raffaisen a projektfinaszírozó. Azzal biztattak, hogy egyszer már beadták a törlési kérelmet azok esetében akiknek szintén semmi közük nincs a fenti bankhoz, de azt a földhivatal valamiért vissza dobra, továbbá hamarosan újra be lesz adva.
A következő a kérdésem:
Van olyan akinek szintén első helyen szerepel (és így elsőként is jegyzik be természetesen) a Raiffaisen jelzálogja, de nem a Raiffaisentől vett föl hitelt illetve egyáltalán nem vett fel hitelt?
A párásodás nálunk is van. Nem foglalkoztunk vele, azt hittük, ez normális... Mondjuk mi nem szoktuk leereszteni a redőnyt, nyilván így hidegebb az ablak, tehát jobban lecsapódik rajta a pára... Érzetre különben száraz a lakás levegője, tegnap éjjel külön bekapcsoltunk egy párásítót. Szóval ma extraHyperPárás ablakunk volt reggel. Annyit csináltam, hogy ami víz lefolyt a párkányra, azt letöröltem.
Nézd meg, hogy a hálószobai radiátor szabályzója teljesen ki van-e nyitva. A hálószobában valószínűleg termosztátos a radiátor gombja, és ha az ott beállított hőmérsékletet eléri - kikapcsol. Ekkor annak ellenére, hogy a fűtés maga megy, ebbe a radiátorba nem jut melegvíz.
De lehet hogy az is a baj, hogy a szomszéd lány ismeretlen helyre tünte el magát :) és gondolom fűteni sem fűt. Bár ezen az alapon a nappalinak kellene nagyon hidegnek lennie, mert a folyosó kétoldalról, a kert egy oldalról és a hálóm határolja.
Mégis itt van az embernek néha Jamaica feelingje:))
A hálód akkor északra néz valszeg! Melyik ez a lakás?
A mienkben a háló északi, a nappali déli és itt a termosztát. A nappali délután üvegházként gyűjti a meleget! A háló kevesebb meleget kap, ezért érezhető hőmérsékleti gradiens alakul ki. Ezen úgy lehet segíteni, ahogy lejjeb egy kolléga (a fűtészaj csökkentése során) eljárt.
A hálóradiátoron asszem van külön termosztát, pont erre az esetre. Tehát, a nappaliban lejjebb veszed a radiátort (vagy az előtérit kell letekerni, amelyiknek nagy szabályzója van), a hálóban meg feljebb. Ekkor a fűtés nagyobb lesz a hálóban, mint a nappaliban.
Mondjuk, még mi sem állítottuk be, addig összebújunk és jobban betakarózunk!
Nem hinném, hogy penészesedéstől kellene tartani, átlagos életvitel mellett! A szellőztetés azért szükséges.
Én semmilyen óvintézkedést nem teszek annak érdekében, hogy nem párásodjanak és penészedjenek a falak. Talán kellene? Felelőtlen vagyok?
A termosztátot meg nagyon nehezen állítom be jó hőfokra. Egyszer megfagyok, máskor megsülök. Nálam a hálóban nagyonn hideg, a nappaliban nagyon meleg van. nemértem..
Az ablaktok szigetelése gyengébb (rossznak azért nem nevezném), vagy nem jól szerelték be.
Volt egy jó - bár kissé nehezen értelmezhető - ábrám a páráképződésről különböző külső/belső T és belső páratartalom valamint az ablak hőszigetelése szerint.
A falak szigetelése igen jó, én az utóbbi egy hétben alig-alig fűtöttem ahhoz, hogy a termosztát szerinti 24 fokot tartsam! Gondolom a penészedés a sarokban van, ami típushiba, sajnos... Nálunk szerintem kizárt.
Lehet, hogy a a tok nem üti meg az ablak K szintjét. Eleiben nálam is ugyan ezen a részen kondenzálódott a víz, utána valahogy megszűnt. Lehet, hogy a lakás kellőképpen kiszáradt, de az utólag felszerelt reluxa is magyarázatot adhat, mert leengedett állpotban eltakarja a teljes ablakot tokostul (-vonóstul) és a plussz légrés miatt kevésbbé hül az ablak.
Egyébként nem kell túl hidegnek lennie ahhoz, hogy kondenzálódjon. Ha 22-23 fok van a lakásban, akkor olyan 12-14 foknál fog kicsapódni - a levegő páratartalmától függően. 11 m2-en két alvó ember simán produkálhat annyi párát, hogy jó telített legyen a levegő.
Eddig nem észleltem párásodást a nagy "kirakatüvegen". Nem tudom, vajon lényeges különbség lehet-e páratermelésben az, hogy egyedül használom a lakást.
Egyébként a következő módszert követem: Napközben, mikor nem vagyok otthon, négy óránként negyed órát megy a konyhai elszívó ( filléres kínai időzitő kapcsoló By Baumax ), hazaérkezéskor nagy szellőztetés, zuhanyozáskor ablak résnyire nyitva ( kilincs 45 fokban ) és megy a fürdőszobai elszívó, utána teljes szellőztetés. A relatív páratartalmat így, 50 % környékén tartom.
A szakirodalom szerint ez a komfortzóna ( 40 - 60 % ) közepe és szubjektíven is pont jó.
Szerintem Te jól írtad be, csak Kisdinnye bemásolta a végét is, amit nem kellett volna.
Lehetőség pedig mindig van ... :-))
Én is bérelem a garázshelyet, elküldöm a címedre a telefonszámot, ami a villanyoszlopra kitűzött hírdetésen volt. Akkor úgy tűnt, hogy több is van nekik, mert választhattam és az az egyik szóba jöhető azóta is üresen áll. Érdemes megkérdezni.
Valamivel később kezdtem, az építkezés nézegetését ( 2005. február ) , de nekem is minden hétvégi ( Meg néha hétközi ... ) program része volt a zarándoklat Óbudárol a Véső utcába.
Minden nap, reggelre bepárásodik a hálószobánk (kb 11 m2) ablaka, néha csepeg le az ablaktokon annyi. Ja, csak ketten alszunk itt, ez nem kaszárnya! :-)
k=1,4-es üvegnél ez szinte kizárt kellene legyen, különösen ilyen langyos időben. Úgy tűnik - mivel az üveg csak a tok mentén párásodik -, hogy szar a tok. Nálatok mi a helyzet?
Az ajtóbehúzóról és UPC bekötésről még semmi hír, mindkettő ígérte, hogy visszahív, amint aktuális.
Vittem egy adak papírt és üveget a hulladékgyűjtőkbe, és eközben pont beleléptem a DVD Planet kölcsönzőbe a buszpályaudvar oldalában, az Árbóc u. 6-ban. 2859 DVD film, 24 órára 300 Ft a normál, 400 Ft a premier film. Azt nemtom, hogy ez drága-e.
A part című filmet vettük ki, de kizárólag azoknak ajánlom, akik jártak a helyszínen (Thaiföld, Phi Phi szigete), mert meglehetősen félresikerült film. Mi is azért vettük ki, hogy kicsit emlékezzünk.
Igen, a -ra azthiszem elég gyengus helyre sikeredett. Bocsánat.
Azért kaphatok szerinted mégegy lehetőséget?:)
Most olvasgatom a fórumot a kezdetektől. Én 2004 decemberében kötöttem a szerződést, és egy egész évig csak álltam az építkezés előtt, és néztem... Mindenkit ezzel stresszeltem, csak erről tudtam beszélni, és mindenkit halálba kergettem. :) Most jövök csak rá, hogy milyen jó lett volna, ha tudom, hogy itt beszélhetnék róla amennyit csak akarok :)))
A "B" lépcsőházban konszolidálódott a helyzet, a tárolóból eltakarították a kukák mellé rakott szemetet, de valaki azonnal újat tett le: Kartondoboznak tűnnek, a rajtuk lévő képek és feliratok alapján mintha iratmegsemmisítő lett volna bennük eredetileg.
1000 forintos kérdés: miért nem lehetett a kartondobozt szétszedni és a kukába tenni, ha már nem vitték el a szelektív szemétgyűjtőbe (sem)?
Azért én nem szidnám annyira az AFM-et, bár télleg kicsit lassúak.
Jobban bosszantanak a lakók. Pl. a takarítók szerint többször is azért nem vitte el a szemetes a szemetet, mert valaki buzgón visszarángatta a teli kukákat az utca széléről a ház mellé, ahonnét a kukások már nem viszik el. Jó, ez elég fura teória, miért nem viszik el onnét, és ki tornászik reggel kukákkal. Azért megfontolandó. :-)
A másik, hogy egy többé-kevésbé ép WC csészét is kihelyezett valaki a C kukák mellé, ami legkevésbé sem háztartási hulladék.
Továbbá, ha lecibálja valaki a fenyőfáját, akkor legalább tessék-lássék módon sperje össze a fenyőtűket.
Ha a liftet szerelik, el kellene érni, hogy a csengetést kapcsolják ki. Minek? Tán megijedek, ha minden előzetes figyelmeztetés ellenére kinyílik/becsukódik az ajtó?! Még jó hogy nem mondja minden kiszállás után: "Köszönöm, hogy boldoggá tett egy egyszerű liftet!" :-)
A fűtészaj csökkentésre kidolgozott technikát ma kipróbálom én is.