Vitaindítónak vázolom Pál apostol lényegesebb eltéréseit Jézus tanításaihoz viszonyítva.
1. Hit általi önigazulás az igazság megismerése helyett
2. Test és lélek ellenségeskedése a sötétség leleplezése helyett
3. Krisztus váltsághalála vagy Isten megbocsátása
4. A törvény betöltése vagy Jézus tanítása
5. Egyházi elöljárók vezetése vagy Isten Lelkének vezetése
6. Kárhozattól való félelem vagy az Isten szeretete
Részletesebb magyarázatot találtok az alábbi linken:
http://jezusvagypal.andreanum.hu/
de Istenről te ezt nem mondhatod el, avagy ismered Istent személyesen
?????
Mt 5,14
Tivagytokavilágvilágossága.
</DIV>
ha a barátnődben van élet...szvsz ismerd meg magad....:-) mielőtt kijelentenéd hogy ismered...nem beszélve a nem barátnőkről...azaz a többségről? vagy imserd meg barátnődet! ? hát szofoklész nem mondott ilyet...de nem baj:-)
Lehet, hogy a barátnőmtől nap, mint nap bizonyítékot kapok, hisz ott van velem, de Istenről te ezt nem mondhatod el, avagy ismered Istent személyesen, mint a barátnődet, szomszédodat, munkatársaidat?
Hehe. A folklor is jó. Ő ott a Vagyok, és ahogy múlik az idő, egyre nagyobb vagyok lesz. De csak aznap, másnap meg a macskajaj. Akkor pedig mondhatja, "Tegnap voltam, ma még vagyok, de holnap leszek-e, azt nem tudom."
világítson mindenkinek a saját mécsese és ingyen a pap se mond misét. :-)
a mécsest beizzítani nem az én dolgom. Te viszont csuhában koppintasz oda a gyertyaoltóddal. sajnálom...de amit itt laoilag nyújtottál...
ki vagy Te? vmi főracionális y.x. kinél ez gellert kapott, amit istenjézuskrisztusnak nevez? vagymiazisten? egyáltalán a bölcselet szétvesézése nem több mint ateizmus teista cukormázzal. ami még mindig nem baj...persze, sőt. én is örülök, hogy nem tok innen lekattanni mert mindig megtanulom, hogy az idegeim határai még mindig nem végtelenek. márpedig ha nem végtelenek akkor meghalok. jaj jj
Valóban nem látjuk egyformán a dolgokat, viszont én nem szintezem (le) az embereket.
Általában ahhoz szólok hozzá, amihez van mondanivalóm. Mivel nem hivatkozom tekintélyekre, nehezebb megértést találni, mint azoknak, akiknek mondókája csak tekintélyek idézetein nyugszik. De én nem félek a tekitnélyektől, és lerángatom róluk a vízes lepedőt, ha úgy látom. Ha ezt személyesnek sértésnek érzed, ne vedd annak.
kurvára nem érted a ragokat ui. az az van, amit akarsz ippeg azt jelenti, hogy mindenkinek...mindenki azt lát, amit (előbb) valóságnak tekint, v más szóval mindenki a maga szintjére veszi (le) a világot.
erre még egy tudományosnak tekintett verziót is belinkeltem.
hogy ki ront kinek...én kérek bocsánatot.
nem a spiritulitás egyetemes, hanem a jézus (? vagy takarító) az egyetlen frankó.
igazad van; ezt már 100x mondtam. mit akarsz még? lőjjem főbe magam? mert a spiritualitást egyetemesnek látom.?
mániákus vitatkozó vagy, és még finom voltam.
inkább mi a fene a csillagjegyed? hogy értelmesre fordítsuk a szót? - szegény mózes hadd forogjon a kígyóval ékesített kereszt alatti sírjában, a határon... ha jól emlékszem - szűz?
én nem tehetek róla hogy nem érted az ige ragokat. figyu szállj le rólam, mert olyan mértékben élsz vissza a türelmemmel hogy olyat mondok amit nem fogok megbánni. tanulj meg olvasni például mielőtt fikázol