Keresés

Részletes keresés

naish73 Creative Commons License 2009.02.21 0 0 876
Off, de a Fraser Island nagyon nagy kaland volt. Terepjárót béreltünk még a szárazföldön, átvisz a komp, aztán hajrá. Dagály miatt csak meghatározott ideig lehet a parton haladni, a szigeten belüli utak meg nagyon göröngyösek, 20 km/h átlag. Egy autó fér el, ha jön valaki szembe, imádkozhatsz, hogy ne ragadj be a homokba. Az átfolyásokra is figyelni kell a parton. Nagyon jött a víz, a végén már f.stunk, hogy ottragadunk, nem mertük kockáztatni a továbbmenetelt a faházas kempingig (nem volt sátrunk), úgyhogy egy másik kempingben aludtunk a kocsiban. A sziget belsejében szupertiszta vizű tavak vannak. Bálnát is láttunk messziről.
Persze lehet menni szervezetten is, de szerintem az nem olyan nagy kaland.
Előzmény: döme71 (873)
döme71 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 875
Nagy kár. (Jó lett volna némi egyéni info...)eddig sajna én is max. az ananászig jutottam Costa Rica-ügyben...
Előzmény: naish73 (874)
naish73 Creative Commons License 2009.02.13 0 0 874
Ettem már Costa-Rica-i banánt. :) Más sajnos nincs. Közép- és Dél-Amerika még nagyon kimaradt.
Előzmény: döme71 (873)
döme71 Creative Commons License 2009.02.12 0 0 873
Szép lista ! Kicsit nézelődtem a Google Earth-ön... Whitesundays és a Fraser Island fantasztikus a képek alapján. Ausztrália idáig is beletartozott az álom-uticéljaim közé...

( Tudom, hogy ez már nagyon off, de nincs esetleg némi tapasztalatod Costa Ricáról ?)
Előzmény: naish73 (872)
naish73 Creative Commons License 2009.02.07 0 0 872
Hát látva az újabb képeket, most már biztos vagyok benne, hogy vissza kell mennem és akkor nem hagyom ki Busuangát és Coront.

Kérdésedre válaszolva Thaiföldön többször (ott Krabi környéke hasonló, de meg sem közelíti ezt szépségben), Borneo malajziai részén pár napot, az nem nagyon jött be, ill. Balin (ott nincsenek ilyen természeti szépségek, az másért jött be). Ja és Ausztrália keleti partvidéke mentén Fraser Island és a Whitsundays tetszett.
Előzmény: döme71 (859)
döme71 Creative Commons License 2009.02.06 0 0 871
Köszi, szerencsére nemvolt semmi komolyabb gond és a helyiek is maximálisan igyekeztek segíteni.
R-U-D Creative Commons License 2009.02.05 0 0 870
na hát gratulálok! szép kis út lett...
Előzmény: döme71 (869)
döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 869
Most látom, hogy a 3. kép is lemaradt, 3. Rizal Park:
döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 868
Bocs, valahogy lemaradt az 1. kép, és így a feliratok is elcsúsztak. Ez a kép lenne az 1.:

döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 867
1. Busuanga-Manila Cebu Pacific-el
2. Roxas Blvd.
3. Rizal Park
4.-14. Ocean Park
15. Taiwan National Palace
16.-17. Taipei 101

döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 866
Folytatás V.

A cebus gép kis késéssel érkezett Manilába. Miután itt már csak egy éjszakánk volt, így nem foglaltam előre szobát. A taxiban derült ki, hogy a kinézett szállodába nincs hely, így egy másikban szálltunk meg ugyanazon a környéken. Miután csak kevés időnk volt a városban -mert másnap reggel indultunk Taiwanra- csak a Rizal Park környékét, a mellette lévő Óceánariumot néztük meg, nomeg a Robinson plázát. Mindenhol sokan voltak, ami kicsit megviselt a jónéhány nap nyugalom után. Reggel gyors transzfer a reptérre, majd két óra repülés után leszálltunk Taipei-en. Miután a frankfurti csatlakozás csak 10 óra múlva indult, így beiktattunk egy rövid városnézést. Béreltünk egy taxit hét órára (148$-ért !)aki elvitt a Nemzeti Múzeumhoz, néhány emlékműhöz, a Taipei 101 toronyhoz, valamint az egyik éjszakai piachoz, a Shilin Markethez. Mindenhol megbeszéltük, hogy mennyi időt szándékozunk ott tölteni, majd felvett minket és vitt a következő uticélhoz. Érdekes volt a múzeum, a torony is fantasztikus, nomeg a mellette lévő bevásárlóközpont sem semmi, de rám a legemlékezetesebb benyomást mégis az éjszakai piac tette! Már a reptéren mondták, hogy a piacon érdemes enni, mindent helyben sütnek-főznek. Ez igaz is volt. Iszonyatos a tömeg hétköznap este nyolc felé (ez még nem is lett volna baj) valamint olyan szagkavalkád fogadott, ami még a mi edzett gyomrunkat is igencsak megviselte. Ráadásul egyes helyeken a tömeg miatt esély sem volt a "menekülésre", azt hiszem megdöntöttem a saját rekordomat levegővisszatartásilag... (el is képzeltem, hogy hol fogom majd tölteni a hazafelé tartó 13 órás utat a repülőn...)Szóval a piacon nem sok mindent ettünk...de érdekes volt látni a hatalmas kontrasztot a Torony és a Piac között egy városon belül.
Éjfélkor felszállt a gépünk, ami rendben meg is érkezett Frankfurtba. Csak az volt fura, hogy végig sötétben repültünk. Frankfurtból menetrendszerint érkeztünk Ferihegyre. Sajnos véget ért ez az utazás !
döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 865
És még néhány vízalatti kép:
döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 864
Sangat környékéről:
döme71 Creative Commons License 2009.02.05 0 0 863
1.,2.,3.,4. Kajakkal Sangat körül
5. Az egyik vacsora
6. Indulóban
7. Coron sziget
8.,9.,10.,11. A Barracuda tó
12. Halászcsalád
13. Part Coronon
14. Twin lagoon bejárata
15. Ugyanaz a víz alatt
16. Búcsú Sangattól

döme71 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 862
Kirika,
Jó utat ! (remélem még elolvasod...)
ui: Kóstold meg a (sok helyen reklámozott) Tanduay Rhum-ot ! (is)
döme71 Creative Commons License 2009.02.04 0 0 861
1. Távolodunk El Nidotól
2. Mentőcsónak a Jessabel boat-on
3. Coron
4. Érkezés Sangatra
5. Wellcome drink
6.,7.,8. A PART
9.,10. Bungalló
11. Látvány a szobaablakból
12.,13. Majmok a házak körül
14.,15.,16.,17. Hőforrás a mangróvéban

döme71 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 860
Folytatás IV.:

A Coronban való kikötés előtt dobtunk egy sms-t Sangat Islandra, transzfer- ügyben. Mire megérkeztünk Coronba már csak át kellett szállni a motorcsónakba. Velünk utazott még 1 mázsa rizs is. Gondoltam is: szép kilátások elé nézünk... addigra már ugyanis kicsit kezdtem unni a só nélkül elkészített kissé ragacsos nemzeti eledelt...
Röpke fél óra alatt eljutottunk a szigetre, ahol tényleg képeslapra illő környezet fogadott, nomeg a wellcome-drink. A bungallónk az étteremtől távol, a part túlsó végében volt néhány méterre a víztől, a pálmák árnyékában. Mint a mesében...Az első vacsora is igazolta, hogy nem volt a hely rossz választás.

Másnap nem sok mindent csináltunk, azon kívül, hogy láblógattunk a parton (ez már ránk is fért, hiszen idáig 1 nap kivételével (még az elején) minden napra jutott utazás vagy fakultatív progi. Ebéd után körbekajakoztuk a szigetet, nem volt több kb. 10km.-nél, de annyi érdekes dolgot láttunk, hogy jócskán ránksötétedett mire visszaértünk. Volt a szigeten egy eldugott hőforrás, amit a mangrovén keresztül lehetett megközelíteni, láttunk hornbill madarat (tudom:szégyen, de nem jut eszembe a neve magyarul), és óriás gyíkokat is az egyik parton. Igaz mire kikötöttünk elmenekültek, de így is nagy élmény volt !

Másnap reggel ahogy mentünk reggelizni, láttuk, hogy a kis majmok, akik a házak közelében tanyáztak, szépen, egymás után ugráltak be az egyik bungi ablakán...

Reggeli után elindultunk felfedezni Coron szigetet, elvittek a Barracuda Tóhoz, amit csak némi hegymászás után lehetett megközelíteni, megmutattak jónéhány szép öblöt és lagunát is a környéken. Kellemes program volt, de a sznori Sangat Island környékén igéretesebbnek tűnt, mint ahova minket Coron környékén elvittek.

A következő néhány napunk már gyorsan eltellt, ismételten ellátogattunk a hőforráshoz, kajakoztunk, lubickoltunk a 30 C-os vízben (kint 32 C volt), stb...

Utolsó reggel hajótranszfer Coronig, onnan pedig autóval Busuanga repteréig. A reptér vadi új épülete már messzíről látszik, de a hozzá vezető út bizony még csak részben van kész. A hátizsákokat kibontatják, elég alapossan átnézik a tartalmukat, de végül is simán túljutunk az ellenőrzésen. Úgy láttam a gyümölcsöket és a kagylókat gyűjtik be előszeretettel. A cebus gép majd egy órát késik, de végül is elindulunk Manila felé. Még néhány kép bucsúzóban a szigetről, majd hamarosan feljutunk a felhők fölé.
döme71 Creative Commons License 2009.02.03 0 1 859
Azt - hogy végül is a Fülöp-szigetekre való utazás mellett döntöttünk - nagy részben ennek a Topicnak köszönhetem. Valami olyan helyet kerestem, ahol túl a fehérhomokos, pálmafás strandokon, van azért bizonyos infrastruktúra, de még megvan valami a hely erdeti természetességéből és nem forog minden kizárólag csak az ipari túrizmus körül. Nos Palawan egyenlőre még ilyen helynak bizonnyult, bár pl. Sabang partján most építenek egy elég nagy létesítménynek kinéző szálloda-féleséget...és nekem már El Nido is egy kicsit túl zsúfolt volt...Félre ne érts, ez az út tényleg maradandó nyomokat hagyott bennem is, és egyre jobban irigylem Kirikát, de sajnos nem biztos, hogy 10 év múlva is meglessz még a "last frontier" bája...

Jártál esetleg más, hasonló adottságú helyen ?
Előzmény: naish73 (858)
naish73 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 858
Nagyon jó választás volt elsőre :).
Nekem csak bő egy hetem volt, de örülök, hogy arra keveredtem. Azóta vágyom vissza.
Előzmény: döme71 (857)
döme71 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 857

Nem sajnálom a képeket, de jelentősen lelassít, hogy  4-5 megáról "lebutítsam" őket...

Első utunk volt a térségbe, úgyhogy egyenlőre még nincs "ahhoz képest"...sajnos...

Előzmény: naish73 (856)
naish73 Creative Commons License 2009.02.03 0 0 856
Az nagyon jó, hogy a képeket sem sajnálod.

Hol máshol voltál a társégben? Ahhoz képest?
Előzmény: döme71 (855)
döme71 Creative Commons License 2009.02.02 0 0 855
Igen 15 kg a szabad súlykeret, nekünk visszafelé volt +3 kg-unk ezt a helyszínen 180P/KG-al számolták (igaz, hogy a 3*180P-t valahogy sikerült a végén 300P-ra számolniuk...)

Nagy kaland lesz ! Igyekszem a beszámolóval...
Előzmény: kirika (854)
kirika Creative Commons License 2009.02.01 0 0 854
Meg volt a honlap csak,nem voltam biztos benne,hogy az a cím a jó.

A Cebu Pacificnél alapból 15kg a megengedett?(ezt nem is figyeltem a foglaláskor)

Köszönöm az infókat.

5-én indul a kaland,azaz csütörtökön.
Előzmény: döme71 (852)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.01 0 0 853
jah
döme71 Creative Commons License 2009.02.01 0 1 852

1500P volt egy bungi éjszakánként. A mienk a tenger felöli oldalon volt, és nem volt benne légkondi (kellemes volt az idő esténként, nem is lett volna rá szükség). Hátrébb, egy kicsit messzebb a parttól vannak légkondis bungik is, azokért 1800P-t kértek. A reggeli itt nem volt benne a szobaárban, de fent a restaurantban lehetett választani  kontinentális, amerikai vagy fülöp reggelit. A tea, kv, kakaó stb. bármikor ingyenes volt. Nekünk az amerikai reggeli jött be legjobban, ha jól emlékszem 195P volt fejenként.

Ha esetleg még nem találtad meg a honlapjuk a http://www.palawandg.clara.net/ -en van (a corongi resort az El Nido pont alatt), én a palawandg@clara.co.uk címen értem el őket. Dave a tulaj (jópofa öreg, aki nagyon szeret sokat beszélni) rövid időn belül válaszol.

Mikor is mentek ?

Jó ötlet a banki igazolás elvitele, a helyszínen biztosan megtalálják majd a foglalást. Vagy esetleg próbálkozz sms-el, sok társaságnál lehet foglalni ezen az úton is, hátha így jobban elérhetőek...

Én kinyomtattam az összes szállásokkal, programokkal, stb.kapcs. levelezést is, biztos ami biztos alapon...de szerencsére nem volt rá szükség.

Előzmény: kirika (851)
kirika Creative Commons License 2009.01.31 0 0 851
Igen láttam a kalózos sztorit,nálunk is meg tette a hatását.

Tényleg takaros kis bungik. Megnéztem a greenviewses képeket...nem rossz.
Mennyi volt egy bungi egy éjszakára ha megkérdezhetem,és milyen mail címen érted utol a tulajt?

Mielőtt lelépek remélem a végére érünk a beszámolódnak:)

Lehet hogy úgy járok az egyik repjegyel ,mint annakidején RUD,csak ez most az Asian Spirit csinálja meg velem.Megvettem online egy jegyet és nem küldtek e-tickettet.már írtam nekik kétszer is de nem reagáltak,ráadásul pont nem az én jegyeim.Na majd ott minden kiderül,de azért viszek banki papírt az átutalásról.
Előzmény: döme71 (850)
döme71 Creative Commons License 2009.01.30 0 1 850
Kirika,

kár Sabangért ! De tényleg nem férhet bele minden...

Transzfer ügyben próbálj írni, majd annak a resort-tulajnak, akihez mennél: lehet, hogy tud valami megoldást.

Nekünk nagyon tetszett a Greenviews corong-corongi resortja. A tulaj is szinte azonnal válaszolt az emilekre. Éjszaka csendes volt, a partja tökéletes: ha apály van világos homok, ha dagály, akkor szinte a bejáratig ért a víz. Esténként pedig könnyű volt bejutni Nidoba, ha esetleg nem volt kedvünk a resortban kajálni.

Túrák: végül is mindegyik (igaz, mi csak az A-n,B-n, és a D-n voltunk) nagyon szép, ami a víz feletti részt illeti, de sznori szempontjából egyik sem nagy durranás. A D elvileg csak fél napos, de némi kis borravalóval meghosszabbítható. Az ebédet a parton készítik el : grillezett halat, csirkét, rizst, salátát és gyümölcsöt, nomeg innivalót kaptunk (ez utóbbi ált. nincs benne az árban, csak a kaja).

Anno én is próbáltam a lehető legjobban előkészíteni a dolgokat, de a helyszínen sok minden másképpen alakult. Nem kell aggódni, a resort-tulajok és a fülöpök is nagyon segítőkészek, valahogy mindig elrendeződnek a dolgok. Kicsit talán túlságosan is próbálnak vigyázni a turistákra, sokszor szinte kínos volt pl. mikor elmagyarázták, hogy nem kell félni a kutyáktól és hogy nincsenek cápák a méteres vízben, stb...
Nem tudom, hogy láttad-e a T.V.-ben jan. elején a tengeri kalózkodásról szóló műsort. Sajnos nekem az egész család látta (pont az utazás előtti nap) és kellőképpen félre is értette az egészet. Anyós azzal hívott fel: biztos, hogy menni akartok ? Ott rögtön ki fognak rabolni ! stb...
Ezzel szemben mindenk nagyon BARÁTSÁGOS és SEGÍTŐKÉSZ volt, kezdve a reptéren dolgozóktól, a rendőröktől egészen az egyszerű halászokig. Éreztem már magam Pesten sokkal barátságtalanabb közegben is mint a Fülöp-szigeteken ! Persze az óvatosság azért nem árt, az útleveleket és az éppen nem szükséges pénzt azért legjobb a széfben tárolni (de hol nincs ez így leszámítva néhány kivételt?).
Ne aggódj, a maguk idejében majd megoldódnak a dolgok !

Greenviews bungibelső Corong Corongban:
Előzmény: kirika (845)
döme71 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 849
És még néhány:
döme71 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 848
Néhány kép az A és a D túráról:
döme71 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 847
1.,2. Közlekedési eszközünk Port Barton és Corong Corong között
3. Corong Corong
4. Greenviews-os bungi
5. Szomszédban a falu
6. Az El Nidoba vezető út
7. Tricikli
8. El Nido
9. Idul az első túra
10.,11.,12.,13.,14.,15. B túra
16.,17. Cathedral Cave, fecskefészek

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!