Keresés

Részletes keresés

FOMA Creative Commons License 2013.03.17 0 0 350

"mert Bp-re kell menni."

Vagy 12 másik helyre az országban:

https://www.granitbank.hu/rolunk/kapcsolat

Előzmény: Törölt nick (349)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 349

Gránit legnagyobb hátránya, hogy az ország nagy részén nem elérhető. Van 1 db fiók?

Elég macerás bármi ügyet intézni, ha egy napot rá kell szánni, mert Bp-re kell menni.

Szó volt, hogy a cooppal gründol valamit, de nem hallani semmit.

Előzmény: maker7 (347)
hittheroadjack Creative Commons License 2013.03.16 0 0 348

Az meglepő, hogy a Windows 8 alkalmazást még mindig le lehet tölteni, de régóta nem működik, csak a dizájnos elemek látszanak, de mögöttük nem nyitható meg a tartalom.

maker7 Creative Commons License 2013.03.16 0 0 347

Lehet itt számolgatni, meg vitatkozni, hogy melyik a jobb bank, de akinek egy kis sütnivalója volt, az a jelek/figyelmeztetések után még az értékesítések beszüntetése előtt nyitott egy k&h zérót és egy gránit alap/magaskamat csomagot, és most is ingyen bankol kb.

Illetve lehet hivatkozni a kis fizetésűekre, de ők meg e kettő számla közt megforgatnak 150e-t havonta, ami amúgy meg látra szólóan kamatozik...

Az a réteg, akinek ez is elképzelhetetlen (hogy a bejövő fizuval összejöjjön a 150e egyenleg legalább egy napra), az tapasztaltom szerint nem igazán foglalkozik a témával. De kalkulátor alapján még ilyen esetben is jó helyen van a gránit sztár csomagja.

rokygan Creative Commons License 2013.03.16 0 0 346

Jómagam is azok közé tartozom, aki nem bánta meg, hogy tavaly lakossági folyószámlát nyitottam, mert nem fizetek a banknak díjakat, illetékeket stb. most sem, és ahogy látszik, május után sem.

Előzmény: Törölt nick (344)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 345

"Nem ismerem a zérót, meg a szupernullát, de nem vagyok biztos benne, hogy az ingyenesség azoknál is tranzakció adó mentességet is jelent egyben."

De igen.

"De pl. a Citi TOP csomag, vagy az AXA bank, amik sokáig etalonok volt sokak szemében, a Gránit mögé kerültek."

Pontosan. Az AXA csak azért maradt meg nálam, mert ingyenes maradt a számlavezetés, de valszeg hamarosan ki lesz rúgva, mert a tranzakciós illetékkel együtt már a 7,00 %-os kéthavi akciós kamattal sem a legjobbak. A Citi TOP-ot meg kizárólag azért tartom továbbra is, mert idegen ATM-s készpénzfelvételben továbbra is a legjobb, bár igyekszem kerülni az ilyesmit, de a közelemben túltengenek az OTP-s ATM-ek, és volt már rá példa, hogy hirtelen kellett kivennem.

Előzmény: hilz (342)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 344

Kedves @hilz!

Pont ezt próbáltam én is a hozzászólásaimban magyarázni: "Azaz a legrosszabb esetben is egyenlő lesz a többi legolcsóbb bankszámlával", egy picivel lesz olcsóbb (5-10-80 esetleg 200 Ft-al), de csodát senki se ne várjon.

Én 4 éve vátotam az OTP-ről Budapest Bankra: nem bántam meg. 

Csak a saját véleményem írtam le: az új feltételek mellet nekem nem érte volna meg a váltás.

Remélem mindenki aki a gránitra váltott nem bánja azt meg, és nem fog rossz szájíze lenni.

Előzmény: hilz (342)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 343

Ebben a hónapban kb. 600 ezer forintot kell 15.-én (helyett 18.-án) és 26.-án visszafizetnem a hitelkártyákra. Nem számolok utána, hogy mennyit nyerek a Zéróhoz vagy a Szupernullához képest, de elég egyszerű a képlet. Biztos, hogy nem 80 Ft-ot.:-)

Előzmény: Törölt nick (341)
hilz Creative Commons License 2013.03.16 0 0 342

Én tavaly választottam a gránitot (westend díjcsomag) és még nem bántam meg. Miért? Mert mindössze a tranzakciós adót hárítják majd át rám, míg a legtöbb bank a tranzakciós adón fölül emelt a kondíciókon. De még most is meg lehet úszni tök ingyenesen, ha a 150eFt utalás vs 100eFt számlazáró közül valamelyiket tudod teljesíteni. Azaz a legrosszabb esetben is egyenlő lesz a többi legolcsóbb bankszámlával, de lehet jobb is a helyzet.

Nem ismerem a zérót, meg a szupernullát, de nem vagyok biztos benne, hogy az ingyenesség azoknál is tranzakció adó mentességet is jelent egyben. De pl. a Citi TOP csomag, vagy az AXA bank, amik sokáig etalonok volt sokak szemében, a Gránit mögé kerültek.

Az is látszik, hogy a Gránitbank nem jótékonysági intézmény. Egyelőre azonban a díjaik nagyon barátiak, persze őket nem feltétlenül fenyegette a devizaadósok miatti veszteségleírások, melyekbe a többi bank belesétált. Ezek a bankok a lakossági bankszámlavezetés ingyenességét, lényegében a CHf hiteleseken szedett pénzeken biztosították.

Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 341

Kedves FOMA!

2013-05-01-ével érdemes lesz a 

http://www.biztositas.hu/bankszamlavaltas/kalkulator.html

oldalra ellátgatnia minden gránitos ügyfélnek, mert ott (a banki szokásaink függvényében) pontosan forintosítva meg lesz állapítva, hogy 5-10-80 Ft-al olcsóbb a gránit más banknál.

Én kimatekoltam, a szokásaim szerint 80 Ft-ot nyernék ha gránit ügyfél lennék.

Előzmény: FOMA (340)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 340

"Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert alacsony volt a bére,"

Eddig nem túnt fel, hogy alacsonyabb volt bérem.:-) Nem éppen, nekem több ismerősöm is nyitott számlát, mégpedig azért, mert magas volt a látraszóló kamat. Ráadásul marha kényelmes volt, mert kijött az ügyintéző a munkahelyemre. A Gránitot elsősorban arra használtam és használom, hogy a hitelkártyákra befizetendő pénzem ott dekkoljon, amikor eljön az ideje, és ezzel elég szépen lehet spórolni a visszatérítéseken felül.

Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 339

Aki 2013-02-28 előtt kötött Gránit számlacsomagot, az pont azért ment oda, mert alacsony volt a bére, és a pár 100 Ft is számított neki. Aki havi 150.000 Ft-ot keres, annak a tranzakciós illeték miatt a bankolás kb. 300 forintjába kerül havonta. Ennyiért nekem, és sok más embernek nem érte meg átmenni a gránithoz. De persze benne volt az is, hogy nem bíztam abban, hogy minden marad a régiben: és az idő beigazolta ezt.

Tehát, a kis keresetűek, akiknek leginkább számított a 300 Ft, átmentek a gránithoz, abban a hitben, hogy minden marad a régiben.  A kis keresetű emberek legtöbbjének nincs 100.000 Ft-ja sem, hogy az minden adott nap ott pihenjen a bankszámlán.

Ha nincs 100.000 Ft naponta a bakszámlán (illetve az új ügyfeleknek 150.000 Ft), akkor a régi ügyfelek fizetik a tranzakciós illetéket (ez kb. 200Ft 100.000 Ft esetén, változó), az újakat pedig annak a tizenötszörösével terhelik: havi 2990 Ft-al.

A 2013-03-01, illetve a később érvénybe lépő ászf (2013-05-01) feltétel szerint 100-150.000 Ft kell legyen a számládon, hogy a bankolás továbbra is díjmentes legyen . Erre az összegre a gránit kamatja (a jelenlegi 3,25%-al) 270-406Ft

Ha ugyanezt a pénzt lekötöd egy másik bankban, ahol magasabbak a kamatok (5%), akkor a kamat 416-625 Ft. Ezeknél a bankoknál fizeted a tranzakciós illetéket, ami 200-300 Ft.  416 mínusz 200=216 Ft;  625 mínusz 300=325 Ft.

Szinte ugyanaz a havi mérleged a gránittal az új feltételei miatt, mint egy másik bankkal. A gránit olcsóbb 80 Ft-al, ami a mai világban = 6 vizes zsemlével.

A gránit mellett csak a 4db KP kivét ingyenessége szól (persze csak ha teljesíted a feltételeket),  de mint egy korábbi hozzászólásomban írtam, az előre tervezni tudó/akaró embereknek ez nem elég a bankváltáshoz.

UI: azért kíváncsi lennék azoknak az embereknek a véleményére, akik tavaly decemberben azért választották a gránitot mert  „ lábjegyzet, csillag és apró-betűk nélkül”  hirdette magát, most pedig a  4 hónapos szerződésükhöz megkapták a  lábjegyzetet, a csillagot és az apró-betűket. 

Előzmény: FOMA (338)
FOMA Creative Commons License 2013.03.16 0 0 338

"Akkor ingyens a számlavezetés és a banki szolgáltatások, ha adott hónap minden naptári napján a bankszámládon 150.000 Ft van látra szólva; ha mégsem, akkor 2990 Ft a havi számlaveztési díj."

Majdnem, kicsit elnézted:

"A GRÁNIT Bank 2013. február 25-től megszüntette a GRÁNIT Magas Kamat-, Alap- és Diploma számlacsomagok értékesítését.
* A GRÁNIT Bank a 2013. május 01-től bevezetett díjemelést (az éves bankkártyadíj emelésének kivételével) visszatéríti az adott bankszámla vonatkozásában abban a hónapban,
amelyikben teljesül, hogy a számlára
1.) legalább 150 000 Ft összegben, legfeljebb két tételben érkezett jóváírás,
VAGY
2.) a bankszámla nap végi záróegyenlege minden nap legalább 100 000 Ft.
A Bank jóváírásként a bankon kívülről vagy harmadik személytől átutalásként érkező jóváírásokat veszi figyelembe. A Bank nem veszi figyelembe a jóváírások között a pénztári befizetéseket,
valamint a GRÁNIT Bank hitelezésével kapcsolatosan a bankszámlára érkező jóváírásokat."

Ezekkel a feltételekkel még minden versenyképes, illetve kiegészítik egymást a Szupernullával és a Zéróval. Még nem jött el az ideje, hogy kirúgjam a Gránitot.

Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 337

Kedves @hilz!

Ha Karácsonykor bedőltem volna nekik, akkor 2013-05-01-től fizetném a díjaikat, a weblapon közzétett új ászf szerint átterhelik a régi ügyfelekre a terheket

HIRDETMÉNY a már nem értékesített Elektronikus, Magas kamat, Alap, Diploma, WestEnd és Deviza I. bankszámlákról 2013. május 01-től.pdf

az új ügyfeleket a régi szlogen ellenkezőjével "kecsegtetik": lábjegyzet, csillag és apró-betűk- nélkül -kel . Akkor ingyens a számlavezetés és a banki szolgáltatások, ha adott hónap minden naptári napján a bankszámládon 150.000 Ft van látra szólva; ha mégsem, akkor 2990 Ft a havi számlaveztési díj.

Számomra érdekes ez a hirdetem magam, hogy csak én vagyok a picon az egyetlen aki nem terheli át a terheket, ennek a szlogennek a hatására szerzek pár ezer ügyfelet, majd 4 hónap elteltével mégis átterhelem.

Azokat pedig végképp nem értem, akiknek az ember matematikával érvel és ilyen hozzászólásokkal személyeskednek, illetve minősítik saját magukat:

"Jaja,  100 mrd légy nem tévedhet, együnk tehénlepényt, igaz?:)"

Előzmény: hilz (336)
hilz Creative Commons License 2013.03.16 0 0 336

karácsonykor be kellett volna dölnöd nekik, mert akkor ezzel találkoznál most:

Feltétel

• legalább havi 150 000 Ft jóváírás legfeljebb 2 tételben

VAGY

• legalább 100 000 Ft látra szóló egyenleg minden nap"

Előzmény: Törölt nick (333)
Vadista Szandál Creative Commons License 2013.03.16 0 0 335

"ki az, aki hetente vesz ki készpénzt, és nem tud 1 hónapra előre tervezni, hogy ne lenne elég 1db KP kivét?"

1, Bárki akinek közbe jön váratlan kiadás.

2, Bárki aki éppen nem megtakarít hanem szüksége van az eddigi megtakarítására kp-ban

"Magyarországon csak minden 1000-ik ember gránit számlatulajdonos"

Jaja,  100 mrd légy nem tévedhet, együnk tehénlepényt, igaz?:)

FOMA Creative Commons License 2013.03.15 0 0 334

"szívesen elfogadom az építő jellegű kritikát"

Időben kellett volna felébredni, alaposan kiveséztük a bankos fórumokon, hogy vége lesz a nulla forintos számláknak, és nem lesz Magas kamat, meg Zéró és tsaik. Csak annyit mondhatok, hogy sajnálom, de így jártál, én meg használom tovább az ingyen Gránitot a látra szóló 3,25 %-os kamattal, amíg még lehet.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.15 0 0 333

Emlékszem, 2013.02.28-ig a Gránit Bank még úgy hirdette magát, hogy:

"A GRÁNIT Bank valóban ingyenes alapszolgáltatásokat nyújt lábjegyzet, csillag és apró-betűk nélkül, egyszerűen, magyarul."

És erre változott:

"Feltétel

• legalább havi 280 000 Ft jóváírás legfeljebb 2 tételben

VAGY

• legalább 150 000 Ft látra szóló egyenleg minden nap"

Karácsonykor majdnem bedőltem nekik, és bankot váltottam, de hál' Istennek észnél voltam. 

Jó volt a megérzésem.

Akkor vesézzük is ki a jó kis ajánlatukat.

Példának okáért vegyük a Raiffeisen Aktivitás számláját:

Raiffeisen: 150.000 Ft a bankszálán lekötve direkt neten, 5%-os kamattal, havi kamat 625Ft, számlavezetési díj nincs, 150.000 Ft elköltése az alábbiak szerint: 100.000 Ft utalások+bankkártyás vásárlások=200 Ft, 1db Kp felvét (50.000 Ft) saját automatából 135 Ft. Havi kamat mínusz havi banki szolgáltatások díjai=290Ft

Gránit bank: 150.000 Ft látra szóló kamat 2,25%= havi 282 Ft. Az összes tranzakció ingyenes. Havi kamat mínusz havi banki szolgáltatások díjai=282Ft

Előny a Gránit Bank esetében a 4db KP kivétel, de kérdem én: ki az, aki hetente vesz ki készpénzt, és nem tud 1 hónapra előre tervezni, hogy ne lenne elég 1db KP kivét?

Gránit bank hátrány: ha csak 1 nap nincs a számládon meg a 150.000 Ft, akkor 2990 Ft a havi számlavezetési díj!

És még mielőtt megállapítanák a kedves fórumozók: igen ez az első hozzászólásom, és igen csak azért regisztráltam be, hogy ezt leírjam.

Nem vagyok sem Raiffeisen dolgozó, sőt a Budapest Bank szolgáltatásait veszem igénybe.

Ha tévedtem a gondolatfuttatásban, szívesen elfogadom az építő jellegű kritikát, de az sokat elmond, hogy Magyarországon csak minden 1000-ik ember gránit számlatulajdonos. 

Kíváncsi vagyok ez a szám 6 hónap elteltével milyen irányba fog mutatni!?

ZsoltL Creative Commons License 2013.03.14 0 0 332

Közben a bankracio.hu-n is megjelentek az új betéti konstrukciók, és ott is feltételek nélküli lekötéseknek írják le mind a Felemelő, mind a Szimpla betétet.

helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.13 0 0 331

Hát, óvatos optimizmussal szemlélem én is a helyzetet, akkor, amikor minden bank kamatot csökkent olyan szinten, hog inkább 5, mint 6. Mindenesetre jó lenne, ha ők megmaradnának üdítő kivételnek.

maker7 Creative Commons License 2013.03.13 0 0 330

Valóban érdekes. A prémiumnál vannak feltételek a doksiban, az újaknál meg nincsenek. De miért lenne két szinte ugyanolyan lekötési lehetőség más kamatszinttel? Biztos ez a hirdetmény is le fog kerülni a honlapról, csak előtte burkoltan kikérik a véleményünket a fórumról. :)

Jó lesz így, srácok! :P

Előzmény: ZsoltL (329)
ZsoltL Creative Commons License 2013.03.12 0 0 329

Március 12-vel változtak a betéti kamatok. Évi 6,5%-ról 6%-ra csökkent a Rugalmas betét kamata féléves lekötésre, a prémium betété 7,15%-ról 6,6%-ra.

Emellett új betéti konstrukciók kerülnek bevezetésre, a Felemelő betét, melynek kamata 6 hónapra évi 6,55%, 12 hónapra évi 6,13%. Ez valószínűleg a Rugalmas betét továbbfejlesztett változata lehet, mivel a Hirdetmény szerint lejárat előtti feltörés esetén nemcsak az eltelt egész hónapokra jár kamat, hanem az eltelt napok alapján számolják. Illetve Szimpla betét néven is érkezett egy új konstrukció, ami 1-4 hónapos lekötéseket tesz lehetővé, az Egyszerű lekötött betétnél magasabb kamatra.

Összességében a többi bank betéti kínálatához képest szerintem továbbra is jó kamatokat kínál a Gránit Bank. Kérdés, hogy a honlapon vajon mikor lesz részletesebb tájékoztató, hogy az új lekötési módozatoknak esetleg van-e valamilyen további feltétele.

https://www.granitbank.hu/files/HIRDETMENY_a_lakossagi_betetugyletekrol_es_egyeb_megtakaritasokrol_2013._marcius_12-tol.pdf

knorti Creative Commons License 2013.03.06 0 0 328

Ha saját Ft számládra rakod át, akkor nem költség.

Nekem is csak azért van deviza számlám, mert a Ft számla mellett ingyen van. Az előző bankomban ezért is fizettem külön, de megtartottam még, mert a Gránitnak még nincs devizaszámlához bankkártyája. Amint meglesz azt a számlámat is megszüntetem.

Egyébként kamatozik, igaz nem sokat. € alapon 1 hónapra lekötve 0,60%, 3 hónapra 0,80%, 6 hónapra 1%, 350€ a minimum lekötés.

Előzmény: bindera (327)
bindera Creative Commons License 2013.03.06 0 0 327

A valutát hogy tudom elkölteni a számláról?

Nincs lehetőség, hogy átálljon a kártya pl euróra.Ha meg átutalom, vagy felveszem kp, az költség.

Amúgy sem kamatozik semmit ha jól látom.

Tiszta ráfizetés itt valutát tartani.

bindera Creative Commons License 2013.03.06 0 0 326

Nálam az egér beállításnál is az az ésszerű, ha a mutató automatikusan az alapbeállításra ugrik.:))

Előzmény: kano27 (324)
csiriz Creative Commons License 2013.03.05 0 0 325

"Ezt olvasd el még 1x, magad is rájössz, hol a hiba!"

A saját mondataimat még értem szerencsére, és remélem, hogy ez még sokáig így marad. :)

Tudom az axa-nál mi hogy van és mivel magyarázzák. A lényeg az, hogy minden banknál más trükkök vannak, azért kérdeztem, itt van-e trükk, amit én nem vettem észre, de a tapasztaltak tudják.

Előzmény: pgyafi (318)
kano27 Creative Commons License 2013.03.05 0 0 324

De értjük egymást. :-) De miért kellene a maximumot beállítaniuk alapból? Nem törvényszerű, hogy mindenki azt akarja lekérni.

De tényleg nem ér ennyit.

Előzmény: bindera (323)
bindera Creative Commons License 2013.03.05 0 0 323

Nem értjük egymást, ha úgy sem lehet többet kérni akkor legyen alapból 31.

és, ha valakinek elég a kevesebb az meg beírja.

De, legyen ez a legnagyobb baj:))

Előzmény: kano27 (320)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.03.05 0 0 322

Ez pontosan így van, remélhetőleg még sokáig.

Előzmény: knorti (321)
knorti Creative Commons License 2013.03.05 0 0 321

Szerintem a Gránitnál nincs szó új pénzről, vagy régi pénzről. Mindegy, hogy honnan van ugyan azok a feltételek vonatkoznak rá, ha lekötöd. De cáfoljatok meg, ha tévedek.

Előzmény: pgyafi (318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!