Vajon miért nincs a kajszinak külön topikja? Hisz' se nem szilva, se nem őszibarack. Ellenben a kedvenc gyümölcsöm gyerekkorom óta, amikor először magyar kajszit kóstoltam... no meg a lekvár, pálinka, ki mit szeret.
Szerintetek ha a jövő héten tényleg lesz -3 -4 fok, akkor az hazavágja a kajszit, ha már ennyire meg van indulva? Vagy azt azért még túléli? Mert elég szar időt mondanak a jövő hétre...
Cserélni szeretnék valakivel Kuresia vesszőt Tsunamira, de nem szeretnék szégyenben maradni, hogy rossz minőséget küldök.
Olyan 6 -7 éves a fám, de nagyon csenevész (nem beteg, csak lassan nő). Az egyéves hajtások hossza csak kb 10 cm és a ceruza vastagságot sem igen érik el.
A kérdésemnek az a lényege, hogy kétéves hajtásrész (ami vastagabb) alkalmas-e hajtásra?
Nem is kell még metszeni. Majd ha hajtani kezd. A sebkezelést ne feledd, jóra fog jönni. Idén szép koronát nevel, csak válogasd meg a hajtásokat nyáron.
A lényegről elfeledkeztem: meghagytam ilyen bokorszerűnek a meggyet, és semmi bajom vele.Grosics Gyula nevét meg véletlenül írtam kisbetűvel (természetesen).
Én meggyel jártam így kb 6 - 7 évvel ezelőtt (kántorjánosi). Virul, egészséges és bőven terem. Egyetlen hátránya, hogy az aljáról a termést nem lehet másként leszedni, mint a földön fekve (háton).
Fekvő fejmagasságban is van elég sok termés, ezért ez a szokatlan módszer.
Remélem megbocsájtjátok a most következő "mellébeszélést", szakzsargonban off-ot. A "fekvő fejmagasságról " jutott eszembe ez az élmény. És úgy látszik, tényleg egy életre szól.
Mikor még a kő is lágy volt 1954-ben felépült a Népstadion, és még a hivatalos megnyitás előtt megnyitották a kiváncsiak számára, hogy ismerkedjenek vele.
Nekem is sikerült gyerekként bejutni és végignézni az aranycsapat egyik edzését.
Kiskapuztak, a védők (grosics, Buzánszki.... játszottak a csatárok (Czibor Puskás Hidegkuti....) ellen, azzal a szabállyal, hogy a fejesgól duplán számít.
Kiskapuzásnál nincs kapufa, nincs kapus, nincs háló. A viták elkerülésére úgy "fejelték"a gólokat, hogy az egyik támadó a gólvonalig becselezte a labdát, de nem rugta be, hanem a csapattársa gyors hasrafekvés után fejjel bebólintotta.
Én is így tennék és azt derék, vagy mell magasságban vágnám vissza, hogy az oldalágak ne nagyon zavarjanak majd (ha pl. fü nyírásra kerül sor körülötte). Karó mellett /legjobb 3 karó között/ függőlegesre állítanám a leendő törzset.
Ó borzalom.A legegyenesebb hajtást kell kiválasztani és a többi hajtást tőből el kell távolítani,de ezt a beavatkozást már 2012-ben meg kellett volna lépni.
Kérdéssel fordulnék önökhöz, kezdő metsző vagyok és a fiatal kajszi metszéséről érdeklődnék. Tavaly ültettem egy gönci kajszit, elvégeztem rajta az ültetéskori metszést, szépen meg is eredt. Úgy olvastam, hogy a felkopaszodás miatt ne nagyon hagyjuk elágazni, a vezérvesszőt metszetlenül kell hagyni. A kérdésem, a megeredt vezérvesszők végein kisebb 5-10 cm-es elágazások keletkeztek, ezekkel mi a teendő?
Ez az én kajszi bokrom. (Nem ér kinevetni) Tavaly előtti fagykár után tőből éppen kihajtott, tavaly örültem, hgy lent erőteljesen megindult, s mire észbe kaptam, akkora lett, hogy nem nyírtam ki. (bár Ali bá ajánlotta)
Gáz, ha így marad?
Egész pontosan csak a középső vastag száraz ágat és a kis vékonykát vágnám ki, a többi, vagy 6-7 vessző marad. Elég alacsony törzsű lesz...))
Ha lebontó gomba akkor az élő fákra nem veszélyes ...ha földönkívüli akkor Mulder ügynököt kell hívni . De ha alapból rossz állapotú az ág ...és úgy néz ki ... akkor érdemes még a lemosózás előtt levágni , kár a szert pocskolni .
Az biztos , hogy recept szükséges hozzá azt meg szakmérnök állíthat ki . Ha valakin keresztül tudsz hozzá jutni akkor azt is szakmérnök írta fel .... feltehetően . Az Orthocid kiváltására nem is igazán létezik szer ami szabadforgalmú talán a Bravo 500 és a Delán ( tafrinára ) , de mind a kettő rendkívül drága ...bár az orthocid sem olcsó már .
Valahol régebben olvastam, hogy a kajszi érzékeny a kénre. Nem tudom, vonatkozik ez a lemosó permetezésre is. Tehát mészkénlével lehet-e lemosózni? Van-e valami tapasztalata valakinek?
Nálunk nincsenek olyan melegek , mint felétek ....egyelőre .... szerencsére . Még ráérnek a virágzásra , nem baj ha nem március elején kezdik , jó lesz az majd a vége felé is .
Szia Mozzo hogy nalatok hogy allnak a kajszik.... nallam meg nyugisak... nincsen piros bimbo sem...... amin nagyon csodalkozom.....igaz nekem meg nincsenek ilyen "Csizmas falytajaim" hogy altok a rugyekkel ?????? Nalatok is ilyen melegek vannak ejjeli fagyok nelkul ????