Keresés

Részletes keresés

jim32 Creative Commons License 2006.12.26 0 0 265
Sárgulok az irígységtől.
Előzmény: szg307 (264)
szg307 Creative Commons License 2006.12.25 0 0 264

Kellemes ünnepeket, balesetmentes kilométertízezreket!

Ma kimentem egy pár száz kilométer erejéig gurulni egyet.

Jól esett. Jó ez a Z6 hidegben is.

Előzmény: Dzsozy IRE (263)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.25 0 0 263

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Békés Boldog Új Esztendőt minden motorosnak!

Balesetmentes és kilométerekben gazdag Új Évet mindenkinek!

Dzsozy 

Bob. Creative Commons License 2006.12.05 0 0 262
Szia.

Ez átbacás...
A 2004-es modellekben volt még választható, hogy ABS vagy nem
A 2005-ösök már ABS-szel voltak szerelve..
2006-ban jött be az AS .. ABS + a félautomata váltó.. ott is alap az ABS, csak megvadíthatod a félautomata váltóval.
2007-es szintén ABS alap..

Bob
Előzmény: Dzsozy IRE (260)
jim32 Creative Commons License 2006.12.05 0 0 261
Akkor az nem 2006-os modell.
Nem tudsz már abs nélkülit venni.
Előzmény: Dzsozy IRE (260)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.04 0 0 260

Srácok segítsetek!

Az egyik kereskedő azt állítja,hogy a 2006-os modelt az A-s változatot nem szerelik ABS-el! Én úgy tudtam, hogy mindkét változat, az A és AS változat is ABS-es! Most akkor mi van??? Még a neten is így írják!

Bob. Creative Commons License 2006.12.04 0 0 259
Szép ez a gép.. a qtyafáját.. de nekem akkor is a 2005-ös jön be jobban :)
Kár hogy nincs az embernek annyi pénze, hogy egy ilyen is álljon itthon meg egy Vara is :)
Így kénytelen voltam a praktikumot választani, a szépséggel , kényelmességgel, kifinomultsággal szemben..
Bár megjegyzem nagyon bejött eddig a Vara,, nem is gondoltam volna..
Útfelbontás? piha.. átmegy rajta.. Járdapadka mert dugó van? nemérdekli.. felmegy, leugrat.. szar minőségű út, földút? meg sem kottyan... erdei út avgy macskakő.. merthogy a várrom nem beton út mellett van? sebaj.. :)
Szal az a szabadság amit a Vara ad, az páratlan..

Bob
Előzmény: jim32 (257)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.04 0 0 258
Megnéztem a 2007-es gépet is. Nincs sok különbség rajta, de az árában biztosan jó nagy különbség lesz az ideihez képest. Én annak is örülni fogok, ha az ideit megcsípem jó áron. :-) Jövőre pedig... :-)
Előzmény: jim32 (257)
jim32 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 257
jim32 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 256
A 2006-os modellen alapból színrefújt csilli-villi 2 karost adnak. Viszont lehet olyat venni extraként, ami "kézvédőként" szolgál, mint a jobb túra-endúrókon, de mégis a tükör, tehát nem csúfítja el annyira a vasat.
Én nem kérném, ha nem muszáj, mert szerintem nem sokat ér. Akkor már inkább 1 markolatfűtést.
Előzmény: Dzsozy IRE (255)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.04 0 0 255

Srácok! Még egy kérdés!

Mit jelent a Yamahánál a "tükörborítás"? A gyári úgymond egykaros tükörrögzítés helyett, a két küllős kicsit tuningos kialakítású sportosabb Visszapillantó tartó? Ezt is extraként ajánlották!

jim32 Creative Commons License 2006.12.04 0 0 254
Bob. Creative Commons License 2006.12.03 0 0 253
Nagyon igaza van..

Nekem a Hondánál 300ezret engedtek a gyári Tour kedvezményen túl.

Bob
Előzmény: BIKE-R (247)
BIKE-R Creative Commons License 2006.12.03 0 0 252
Ne lepődj meg az ajánlatok közötti különbségeken, hiszen minden kereskedő eltérő áron jut hozzá a mocikhoz (a már korábban említettek miatt), és amit "bukik" az év végi "kedvezményes" eladásokon, az a jövő évben (a nagyobb importőri kedvezmények miatt) többszörösen megtérül....
Az ajánlatoknál egy dologra érdemes odafigyelni: az ajánlat lejárati idejére. Ugyanis előfordulhat, hogy az elküldött árajánlat csak dec.31-ig érvényes...

Remélem hamarosan Téged is üdvözölhetünk a motorosok nagy családjában!!!! :)))))
Előzmény: Dzsozy IRE (251)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.03 0 0 251

Köszi

Pont ezt tettem. Az országban az összes kereskedővel felvettem a kapcsolatot. Mindegyiknek küldtem e-mailt. Kértem pontos árajánlatot. Érdekes, hogy mennyire különbözőek az ajánlataik. Most már csak 4 kereskedővel tartom a kapcsolatot, de azt hiszem a jövő héten minden eldől. Vagy várnak januárig, vagy más módon kell lefixálni. Van benne valami amit írtál az utolsó hónapról, mert meglepő ajánlatokat kapok! Vannak akik fullosan közel 1 milliót engednek!!! Remélem nem csak poén!? :-)

Köszönöm a segítséget, rengeteget segítettetek!!! Most kezdem igazán átérezni, hogy milyen összetartás van a motorosok között!!! Köszönöm mindenkinek!!!

Előzmény: BIKE-R (250)
BIKE-R Creative Commons License 2006.12.03 0 0 250
Én a helyedben az következőt tenném:
Emailen árajánlatot kérnék minél hamarabb a lehető legtöbb Yamaha kereskedéstől az általad elképzelt felszereltségű FJR1300-ra, majd a miután megkaptad a legjobb ajánlatot, vedd fel a kapcsolatot velük (akár telefon, akár mail) és tájékoztasd őket, hogy neked a felkínált áron január közepén lenne szükésged a motorra.

Szerintem lesz olyan kereskedő, aki tartani fogja az ajánlatát januárra :)
Előzmény: Dzsozy IRE (249)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.03 0 0 249
Ez így mind szép és jó. Csak az a baj, hogy január 10-ére szól a repjegyem! :-( Lehet, hogy emiatt lecsúszok? Vagy ha esetleg megrendelném, és csak januárban mennék érte? A családomból bárki megrendelheti, nem?
Előzmény: szg307 (248)
szg307 Creative Commons License 2006.12.03 0 0 248
Hallgass Bike-R-re!  Én is így tettem, és nagyon jó boltot csináltam!
Előzmény: Dzsozy IRE (246)
BIKE-R Creative Commons License 2006.12.03 0 0 247
Ha igazán olcsón akarod megvenni, akkor még decemberben vedd meg. A kereskedők ilyenkor (évzárás előtt) mindent megtesznek azért, hogy minél több motort adjanak el, ugyanis az eladott motorok függvényében kapják az importőrtől a jövőévben a motorokat olcsóbban.

Ha még karácsony előtt bemész bármelyik kereskedésbe, több 100 e Ft-ot takaríthatsz meg....
Előzmény: Dzsozy IRE (246)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.12.03 0 0 246

Hali

Tanácsot és biztos tippet keresek!

Szerintetek ha januárban veszem meg a motort, akkor lényegesen nagyobb kedvezménnyel adják oda, mint ha esetleg májusban venném meg? Nem volt még új motorom, nem tudom, hogy mennyire számít a téli-nyári szezon. De ha jól emlékszem, akkor télen mindig nagyobb kedvezmény van! 

gorazs Creative Commons License 2006.12.03 0 0 245
A magasságoddal csak az lesz a problémád mint nekem igaz én nem vagyok akkora mint te csak (193cm). 300km megtétele után megfájdul a lábam mégpedig azért mert combom és a lábszáram túl nagy szögben van behajlítva, de ha közen meg-megálsz nézelődi akkor ez nem lesz probléma. Más negatívumot nem tudok mondani. A felsorolt felszereléseken kivül itthon ajánlott egy massziv motorzár nemtudom felétek ez hogy van de jobb féli ment megijedni. A terepezésről pedig annyit hogy FJR-el én már a Dunában is motoroztam és még a lábam sem lett vizes.
Előzmény: Dzsozy IRE (238)
szg307 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 244

Én úgy vagyok vele, hogy az FJR-es kategóriában keresve sem találnék jobbat, és ha ma kellene motort venni, gondolkodás nélkül ismét FJR lenne.

Azonban néha belémbújik a kisördög, és jól esne egy "árkon-bokron át" motor is. Egy olyan, amelyet lehetne tépni-rúgni-taposni - minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Erre persze a legtöbb olyan motort, amelyet elfogadnék - nem akarom megfizetni.

Így marad egyedül az FJR, és élvezem azt :-))

Előzmény: jim32 (242)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.11.29 0 0 243
Kipróbáltam a Varadero-t is, de nem jött be. Kényelmes, de láncos. Itt pedig elég sokszor szemerkél az eső. Valamint nem éreztem olyat, mint amikor ráültem az FJR-re! Elnézést mindenkitől akinek nem FJR-je van! Nem szeretnék lemenni a "rossz" utakra, de eddig itt nem találkozam olyannal! Itt az utak sokkal jobbak mint Mo-on, ráadásul nincsennek kátyúk, mivel itt nincs fagy! Ma is +15c volt! :-) Az FJR mellett döntött a kardán, és az egyéb kényelmi felszerelések is. Ülésmagasság áll., plexi, stb. Egyszóval nekem valahogyan kényelmesebb. Ha pedig arra gondolok, hogy pár km-t bele teszek majd, akkor nem mindegy, hogy milyen kedvem lesz visszaülni rá! :-) Jut eszembe: az eddigi top ajánlatot 3.799.000-ért kaptam full felszerelve mindenféle extrával!!! Kulcsarkészen, névreírva!!!
Előzmény: jim32 (242)
jim32 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 242
Háát, tudod nekem megvan még a Pegaso-m is, igaz, nem nálam, de bármikor használhatnám. De amióta megvan az FJR nincs olyan észérv, amivel meg lehetne győzni, hogy egy jó kis kanyargás helyett földúton motorozgassak a Pegaso-val. Pedig valaha élveztem azt is, meg a homokbányában őrjöngést is, meg a reptér körüli erdőt az olvadó hóban. De most, hogy e kettő közül kell választani, nem vágyom rá.
Tehát ha lenne egy Varadero-m, valószínűleg az is garázs sarkában pihenne évekig...
Előzmény: szg307 (241)
szg307 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 241
Jó lenne egy ilyen - egy olyan :-)
Előzmény: jim32 (240)
jim32 Creative Commons License 2006.11.29 0 0 240
Ha FJR-es leszel, akkor max. egy defektjavító meg egy hitelkártya:-)))
Ha olasz motort veszel, akkor minden alkatrészből egy tartalék + full szerszámkészlet.
Ha Hondát... hát azt nem tudom:-)

Tényleg próbáld ki a Varadérót, de csak akkor vegyél olyat, ha tényleg le akarsz menni a sima aszfaltról. Nekem is tetszene az a moci nagyon, ha kardános lenne. Kicsit elegem van a láncfújkálós- tisztítós motormosásokból. Az ereje bőven elég, a méretei ideálisak. (Én azért megint FJR-t vennék...)
BIKE-R Creative Commons License 2006.11.29 0 0 239
Dzsozy,

A Varaderót probáltad már?? Bocsánat az FJR-es kollégáktól, de Bob példája is jól tükrözi, hogy aki nem csak az aszfaltrengetegben szeretné használni a motort, és nem szívesen gyilkolná az FJR-t másod-harmadrendű utakon, ugyanakkor szeretné megőrizni az FJR kényelmét, annak egy Varaderó ideális választás lehet.

Második ok, hogy idén Írországban lesz a Vara találkozó :)

(Azt már nem is említem, hogy az FJR árának 2/3-ából kijön egy fullos Varaderó, ABS-szel...)

További részletekért irány a VARADERÓ FÓRUM :)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.11.28 0 0 238

Még nincs meg, tavaszra tervezem a vásárlást. Addig gyűjtöm az infókat és tapasztalatokat. Több motort is kipróbáltam, de a magasságom miatt (194cm) ezen férek el a legjobban! :-) Vadászok a neten, keresem a teszteket, leírásokat, hogy mindenből a lehető legjobbat, legbiztonságosabbat vegyem meg. Ezért kérdezgetek ennyit! :-) Nem szeretnék valami hibát elkövetni a vásárláskor, elvégre nem egy olcsó beruházás lesz! Rengeteg tesztet megnéztem + rendelhető kiegészítőket, és ez a gép nőtt legjobban a szívemhez! Írországban dolgozok. Rengeteg felfedezetlen gyönyörű táj van erre, szeretnénk bejárni az egész országot, és a szigeten túli területeket. Szerencsére lesz rá idő. :-)

Milyen hasznos cuccokra lehet szükségem az utazás során? Pl: defektjavító, stb?

Előzmény: jim32 (237)
jim32 Creative Commons License 2006.11.28 0 0 237
engem a rossz szélvédelem annyira nem zavar, ha zavarna, Goldwinget vagy sportkocsit vennék :-)
De a lényeg: elég jó zajvédelemmel és kis légellenállással rendelkezzen az a sisak.
Csizma: én vettem egy sportos, csupa protektor csizmát a boltban, de azóta is egy jó minőségű, magas szárú túrabakancsban motorozok. Merthogy a túrák során gyalogolni, lépcsőzni sőt néha sziklát mászni is kell. Persze rendes motoros bakancsban is van olyan, amiben járni is lehet: na ilyet vegyél.
A ruhára is igaz ez egy kicsit, én cordura-ban nyomulok: kell alá nedvszívó cuccot venni, a vanucci mikroszálas izéke teljesen jó erre. Amúgy meg olyat vegyél, amiben jól érzed magad (kevés ilyen lesz).
Motorod megvan már? Milyen? Próbáltad??

Szolgálati közlemény: Bob, hívj fel!!!!!
Előzmény: Dzsozy IRE (236)
Dzsozy IRE Creative Commons License 2006.11.28 0 0 236

Voltak már sisakjaim, de most szeretném mindenből a legcélszerűbbet megvenni. Sajnos még nincs tapasztalatom a túrázás terén, ezért kérek segítséget. A ti tapasztalataitok alapján sok problémát, bosszúságot elkerülhetek! (megfelelő ruházat, utazási felszerelés) Most fogom elkezdeni a túrázásokat, szeretnék komolyan foglalkozni vele. Sajnos teljesen a 0-ról indulok! :-( Szeretném még a tanácsaidat kérni: milyen ruhát, csizmát, kesztyűtés egyéb hasznos felszereléseket érdemes beszerezni? (vízálló, légáteresztő, szövet, stb) Írtad a rossz szélvédelmet. Én arra gondoltam, hogy a gyárit kicseréltetem a magasabbra! Szerinted? Nem száguldozni akarok, csak nagyokat kirándulni! :-)

Thanx.

Előzmény: jim32 (235)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!