Én is a sorozatterhelés miatt érzem nagyon nehéznek a 4 közé jutást. Gyakorlatilag a ballövő az egyetlen, ahol két kb. ugyanolyan képességű emberünk van, meg talán a balszélső, de az meg a másik széllel együtt messze a leggyengébb posztunk. Ha a Mikler-Lékai-Bánhidi-Máthé négyesből bárkivel történik valami, azon kb el is mehet az egész eb-nk.
A szervezéssel remélem nem lesz semmi gond, elég aggasztóak ezek a hírek. Nálunk eu szinten elég lazán kezelik a járványt, gyakorlatilag semmi korlátozás nincs a többi országhoz képest. Ezt persze nem itt kell megvitatni, lehet, hogy működhet az átoltott lakosság körében, sokan megfertőződnek úgy, hogy észre sem veszik. Viszont egy ilyen esemény kapcsán ez kurvára nem működik és ezér felháborító, hogy az MKSZ azzal takarózik, hogy kérem szépen, mi minden aktuális előírást betartottunk. Ez eb-n kurvára nem az aktuális magyar szabályok szerint kéne eljárni, mert akkor a felénél lefújhatjuk. Az ehf meg nyilván nem szabja, szabhatja meg az adott országban előrt dolgokat, szóval az erre való hivatkozás is csak amolyan mossuk kezeinket dolog.
Az első nėgybe csak mi jutunk be, meg a vírus. A döntőben, teltház előtt, az üres kapuba begurítjuk a lábdát és Európa bajnoknak kiáltjuk ki magunkat.:-))
Fejben erősek vagyunk, fizikailag meg ?, főleg hogy bizonyos posztokon nem igazán van azonos értékű társ. Pl kapu, beálló, de az irányító és a jobblövő is kérdés.
Amennyire emlékszem, az Eb-n remek kezdés után kipukkantunk, igaz, ott sok hiányzónk volt.
A vb meg csalóka, mert ott elég sok felhozó meccsünk volt, pl Zöld-foki szgk, Uruguay, de a brazil vagy a lengyel válogatott, bár jó, azért nem top csapat. Ott nagyon jól tudtuk súlyozni a meccseket. A németeknek nekimentünk, az meglett 1 góllal, és ezzel a továbbjutás is, a végén a spanyolok elleni már kvázi tét nélküli volt. Itt nem nagyon lehet mérlegelni, csupa jó ellenfél lesz, és kiegyensúlyozottan kellene teljesítenünk kb 7 meccsen át, vagy mondjuk abból 6-szor, na ez nekünk nem nagyon szokott menni, bár nem zárom ki, hogy képesek leszünk szintet lépni.
Hatalmas bravúr lenne a 4 közé jutás, a realitás kb az 5-8. hely, szerintem.
Ha a legjobb 8 között végzünk, azt jelenleg én is elfogadhatónak látom. Nagyon sok függ attól, hogy mentálisan hogyan bírják majd a fiúk. A fizikális dolog is bejátszhat, de sztem már fejlődtünk annyit és a keret is variábilisabbnak látszik, hogy azzal talán ne legyen akkora probléma.
Ezek után senki ne lepődjön meg azon, hogy a csapatok összeállítását a COVID fogja írni. Híres EB lesz! Buborék rendszer az nincs, tesztelés viszont lesz.
Eddig még nem sikerült négybe jutni, az mindenképp ritka nagy bravúr lenne! Ez a legnehezebb versenysorozat, abból is ugye a férfi, Covidos kérdőjelekkel. Meglátjuk, mennyit fejlődött a csapat, korábban azért volt, hogy elfogytunk a legvégére.
Nálam a nyolc a cél, a mai nap sok mindent meg fog határozni!
Teljesen igazuk van a szerbeknek és a franciáknak. Simán meg lehetett volna szervezni, hogy a csapatok egy szállodàban legyenek, külsős vendégek nélkül. Szegény csapatok szenvednek eleget a COVID-dal, saját hazàjukban teljes buborékban edzenek, sőt felkészülèsi meccseket halsztanak el. Legalább saját étkezési időt kaphattak volna. Mi talán nem lennénk felháborodva, ha valamelyik csapattagunk COVIDos lenne mert összezárnák őket a helyiekkel, akik éppen fittyet hánynak a vírusra? A kérdés költői. Az MKSZ úgy csinál, mintha fogalma sem lenne arról, hogy 2 éve tombol a vírus és aki elkapja az nem játszhat. A magyar válogatottat pl mindentől védik. Érdekes, őket nem egy Budapesti Wellnessszállodában szállásolták el.
Nem tudom, nem szoktam ezekkel foglalkozni, de a precovid időkben is 'járt' a külön szálloda a népeknek, v ez csak a buborék miatt van-lenne?
De a lényeg, h kimondta az EHF v vki, hogy itt nem lesz buborék, ezért nem teszik jól, ha az egyiptomi ill. az előző eb-hez hasonlítják a jelenlegi állapotokat.
Attól függetlenül fel lehetett volna erre jobban is készülni.
Tudom, h kinegatívoljátok, de most már biztosan tudom 'magyar kézben' van a covid managment, szóval...
'Pesten és Debrecen lehet, hogy működik a józan ész.'
Debrecenben sincs minden rendben,ott a Montenegróiak háborodtak fel,mondván hogy őket külön szállásolták el 30 km-re Debrecentől,mondván hogy náluk eleve sok volt,és most is sok a fertőzött,ezért nem vannak most egy olyan szállodában ami elmondásuk szerint egyáltalán nem volt felkészülve arra hogy őket fogadják......
'Talán helyesebb lett volna teljes szállodákat lefoglalni, és az összes csapatot ott elhelyezni.'
Naiv módon én azt hittem hogy ez alapból is így van....hát nem!
Pedig ebben a helyzetben minden észszerűség azt diktálná hogy elkülönítve szállásolom el a sportolókat és a személyzetüket,és nem engedek be civil vendéket!
Én sem. Nálam is azért bravúr kategória az érem, mert az esetleges elődöntőbe jutásunk lesz nagyon kemény menet az águnk csapatai (amiket jól írtál) alapján.
Én nem abban látom a nehézséget, hogy mit érünk el a legjobb négy között, hanem az oda jutásban. A négybe jutás ugyanis akkor történhet meg,ha hazai, vélhetőleg nagyszámú , közönség előtt teljesen flow-ba kerül a csapat, akkor meg bármi lehet.
Ha jól értem, akkor a Francia, Horvát, Dán, Szlovén, Szerb sorból egy előzhet minket. Hát nem mondanám, hogy sima ügy.
Amíg pozitív teszttel tilos játszani, addig nem lehet átlendülni. Ez pedig momentán így van, és nem várható, hogy az EB kezdetéig ezen az előíráson az EHF változtat.
A tele töltött 20 ezres csarnokban hányan fognak csendben üldögélni? Hányan fognak maszkban szurkolni? Hányan fognak a maszkot levéve szurkolni?
Ez nem egy nyitott létesítményben játszott játék mint a Foci.
Át kellene ezen az egészen lendülni, csak oltott mehet be, az oltottakra meg semmivel sem veszélyesebb, mint az éves influenza. 60 év feletti krónikus betegek a pályán nem lesznek, a nézőtérre meg saját felelősségére menjen ki. Influenzára sem tesztelték a korábbi versenyekre állandóan a játékosokat.
Van vakcina, élni kell vele, s nem a szerint eljárni, amikor még csak a maszk/ távolságtartás és karantén volt.
Nincs buborék a hotelban, így ki vagyunk téve a fertőzésveszélynek. Vannak itt átlagos turisták. Így magunknak kell odafigyelni és óvatosnak lenni, ami nem egyszerű” – mondta a ruv.is-nek Gudmundur Gudmundsson, az izlandiak szövetségi kapitánya a budapesti szállásról.
Arra számítottam, hogy hasonló lesz, mint az egyiptomi világbajnokságon, ahol buborékban voltunk és nagyon komolyan vették azt. Nem teljesen értem az okokat. De ezzel kell megbarátkoznunk.
Németországban is téma mindez, pedig ők Pozsonyban játsszák a csoportmeccseiket. A szövetség sportigazgatója, Axel Kromer azt mondta:
örül annak, hogy egyelőre nem Magyarországon vannak a mérkőzéseik.