Keresés

Részletes keresés

okumoto Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6876
Köszi ezt a beszámolót! Pazar!
Előzmény: KarnEvil (6874)
tehtube Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6875
Norbi, ez fantasztikus, köszönöm az élményszámba menő beszámolót!
Előzmény: KarnEvil (6873)
KarnEvil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6874
Alberto nagyon kedves volt, miközben próbálgattam a KeyB-t (ami egyébként teljesen elvarázsolt), udvariasan felhívta a figyelmem egy mellettünk elhaladó másik szépségre:

Egyelőre ennyi, még érlelődnek az élmények és feldolgozás alatt vannak a képek-videók :) Tényleg, nagyon OFF, de ezt sem tudom kihagyni:

COUNTRY GIRLS
KarnEvil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6873
Bocs, az előbb kicsit elcsúszott a felirat...
Íme még néhány kép és egy kis Marsico-jam a KeyB standról:

MARSICO VIDEO
KarnEvil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6872
Hammondék háza táján nem volt akkora műsor, mint tavaly... Szép csendben üldögélt néhány hangszer:

Néhány méterre viszont az olasz KeyB (vagy Diversi) standjánál folyamatosan óriási nyüzsgés volt, mivel a cég képviseletében Alberto Marsico és Joey DeFrancesco köszöntötte az arra látogatókat! :D

Itt épp a "Mr Ray" elnevezésű kis virtuális Rhodes-t szólaltatja meg Joey a KeyB alsó manuálján:

JOEY VIDEO
KarnEvil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6871
Érdekes felfedezés volt - legalábbis számomra újdonság - ez a Meteoro lezli:

METEORO VIDEO
KarnEvil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6870
A PARI standján megtalálható volt a Hamichord-nevű beépített PC-t tartalmazó orgona is, jelenleg a VB3 szoft-orgival lehetett kipróbálni. (Ha jól tudom, eredetileg a B4-hez készült.) Controllerként egész jól használható a kicsike. A hang engem most nem győzött meg, bár ez sok dolog miatt lehet. A PARI viszont nagyon meggyőző volt :D

PARI.E VIDEO
KarnEvil Creative Commons License 2008.03.14 0 0 6869
Most értem haza Frankfurtból. Az idei Messe orgona-szempontból igazán sokszínűre sikerült. Mindjárt a legnagyobb meglepetéssel kezdem: A VOX-standhoz közelítve érdekes, piros tetejű billentyűzetet pillantottam meg! :) Mikor közelebbről szemügyre vettem, még nagyobb meglepetés ért (ez jól látszik is az első képen...), mivel a saját hangszeremet, ill. egy Korg CX-3-as orgonát találtam VOX Continental "ruhában"... Istenem, azok a lábak... A hangszer nem volt bedugva, természetesen érdeklődtem a cég képviselőinél, akik nagyon titokzatosak voltak a témával kapcsolatban. Azt mondták, ez egy prototípus, és kérdésemre, hogy a VOX újrakezdi-e az orgonagyártást, eléggé kitérő választ adtak. Mindenesetre azt "bevallották", hogy a kiállított darab tulajdonképpen egy Korg CX-3 új külsővel, de ez nyilvánvaló. Mivel mind a VOX, mind a Korg javarészt Yamaha tulajdon, nem annyira meglepő a dolog, inkább csak furcsa. Mi lehet a folytatás?...

tonewheel Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6868

Szia Zsolti,

Mivel egyáltalán nem titok elárulom :-)   Balázs Fecóé lesz a cucc kb két hét múlva ér haza és már én is rettentően izgatott vagyok miatta................nagy kő fog leesni a szívemről ha már itthon lesz.

Előzmény: tehtube (6854)
tehtube Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6867
Macera :-)
Előzmény: Halsaman (6866)
Halsaman Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6866
Köszönjük.
Egyelőre szerzői kiadás, és itthon. Aztán meglátjuk a külföldöt. Lehet, hogy ott már csak angolul szeretnék... de hát végülis megoldható. Ha van tipped, érdekel.
Én most kezdtem bakelitezni:) És nagyon szeretem. Dupla LP? Miért is ne...?
Előzmény: tehtube (6865)
tehtube Creative Commons License 2008.03.13 0 0 6865

A B4 továbbra is az egyik etalon. Jó hangú, ámbár annak a hangja is hordoz némi jellegzetességet.

Gratulálok, klassz -számomra skandinávos- zene, kitűnő felvételek. Cél a nemzetköz? Ha LP-re hosszú, dupla LP? :-) Azoknak olyan szép a borítója.

(mondjuk én nem lp-zem már, csak ha nagyon muszáj)

Előzmény: Halsaman (6864)
Halsaman Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6864
Ön nyert. Remélem, nem baj...:)
Élőben a dc-100+b4 kombináció megy mostanában. Egy kis vintage, egy kis high-tech.
Csak az fáj, hogy túl hosszú a lemez, hogy bakelitre tudjam vágatni...
Előzmény: tehtube (6859)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6863

Jah... hangja ugyan az. Bár ennél majdnem fél millimétert kellet "kihézagolni" és a csapágyak lehet, hogy nem kerültek pont tengelybe. Délután járattam a motort folyamatosan kb. 1órát. Még rendesen fogható volt a motor, és leállításkor tovább pörgött mint a siklócsapágyakkal. Egyébként japán csapágyakat kapott......

Előzmény: szimizso1 (6862)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6862

Szerintem erősebb lett. Nehezebben fogod meg állóra!:-)

Előzmény: tehtube (6860)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6861

Igen! Már, ha a csapágy csere felturbózásnak minősül:-) Én is örülök, hogy sikerült rendbehozni -használhatóvá tenni- ezt a motort, mert a forgórésze bizony kuka volt. Egy kis T.M.K.-s lelemény, és egy kis esztergapad, bizony sokmindenre jó egy pár gondolatébresztő sör mellett:-) Asszem legközelebb a tengelyt is kicserélem, és úgy rakom össze a motort. Az viszont teljesen újnak mondható lesz, és sokkal hosszabb élettartamú gondozás mentesen(!) és a javítása is jóval olcsóbban oldható meg:-) Tehát mondható az, hogy -szinte- egyszeri befektetés egy ilyen átalakítás. Egyébként szerintem csak az alsó gyors motor a veszélyeztetett, mert csak ott lehet túlfeszíteni a szíjat a dobrotor gyorsabb felgyorsulása reményében. Csak mellékesen említem meg, hogy nagy tévhit!!!!! Sajnos a motor teljesítménye nagyon alul méretezett, és ezen az áttétel sem segít. A feszesebb szíj, meg a leukoplasztos tapadást segítő trükk, mind mind a motor tönkremenetelét eredményezik, és nem a gyorsabb fordulat szám emelkedést. És majd elfelejtettem! A rosszul bállított lassú motor is! Jelen esetben. Aki nem hiszi, majd idővel meglátja:-)

Az olcsóbb, mindíg kétszer annyiba kerül! Ez már régi szabály. Én mindíg másfélszer annyiért veszek valamit.... egy fél még mindíg a zsebemben marad:-)

Előzmény: tehtube (6859)
tehtube Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6860
Most jött be a kép. Húúúha, golyóscsapágy? Állat!!!! Gratulálok. És a hangja? Csöndes maradt? Nem lett lomhább? Elbír vele a kismotor?
Előzmény: szimizso1 (6857)
tehtube Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6859

- Nekem a Negyednégyes gyors intrójakor B4 érzésem volt.

- Sikerült nemcsak megmenteni, hanem fölturbózni a motrot? :-) Na erre kíváncsi vagyok, igaz, szerencsére nem érint, de egyből rád gondoltam Miklós amikor Matyi szólt ezzel kapcsolatban. Lehet rád építeni :-)

- Valaki gondolt egy nagyot, persze soxor előfordul hogy pont a legjobb szándékú tanács, javaslat ellenében cselexenek. Ahogy Matyi is leírta, ez így 2 vagyonba fog kerülni a szükséges egy helyett. Sajna a legtöbbször a spórolás kerül a legtöbbe.

Előzmény: LittleBig (6858)
LittleBig Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6858
Nagyon zsír muzsika. Az orgona kifejezetten Emersonos néhol. Ezt a soundot a DC100 produkálta, vagy valami más (software esetleg)?

Matyi
Előzmény: Halsaman (6851)
szimizso1 Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6857

Premecz Matyi dodrotor forgató motorja ujjá született általam. Szerintem jobb lett, mint a gyári:-) A radiális feszítésre nem érzékenyek, mert a csapágyak kb. 15-20kg-s terhelést bírnak 10.000 fordulaton. Ajánlom mindenkinek, ha elkopott a tengelye, és a persely, -persze ne nagyon!-hogy cserélje golyóscsapágyra.

LittleBig Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6856
Hú, erre én is kiváncsi lennék. Meg főleg arra, hogy mennyibe kerül szállítással együtt. Gondolom két-három vagyonba. Szépen szaporodnak az aktív orgonahasználók. Ezzel choppal biztosan nem otthon fogja riogatni a molylepkéket valaki...

A Leslie-m egyelőre darabokban, de azért én bizakodó vagyok:
márciusi koncert program Hammonddal és csövesített Leslie 760-nal:
--------------------------------------------------------------------------------------
márc. 17. Smárton Trió+moi: Martos Kollégium, pontosan még nem tudom, de ha érdekel valakit, megírom

márc. 20. Smárton Trió: Take5 (Paulay Ede u.2): az első igazán színvonalas jazz-klub hosszú idő óta, ráadásul szeretnek minket :)

márc. 28. Barabás Lőrinc Eklektric az A38 hajón, hosszú szünet után újra koncertezik a zenekar (december óta nem volt nagy közönség részére is elérhető koncert) Itt az előzenekar a Smárton Trió lesz :-)

hangminták elérhetőek innen:
http://www.myspace.com/premeczmusic
tehtube Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6855
Baloldalt a The Northern Chop-ra kattintani.
tehtube Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6854

Na kinek megy az orgona? Hammond goes to Hungary

Semmi közöm hozzá :-)

KKNC Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6853
Na, a honlapon (www.kethold.hu) a Zenék/Letöltés rovatba felkerült 4 dalrészlet a kíváncsiak számára. :)
Előzmény: LittleBig (6849)
LaurensHammond Creative Commons License 2008.03.12 0 0 6852
Roviden es tomoren: nagyon jo!!! Nem semmi, hogy ilyen tehetsegek vannak kis hazankban, es ilyen sokaig varatott magara a lemez(CD). Aki a progressziv rock muzsikat szereti, foleg a regi klasszikusokat ala: Genesis, ELP, vagy Dream Theater...annak biztos kellemes meglepetest fog okozni azon felul, hogy nem koppintas, hanem sajat eredeti sterezemenyek hallhatoak rajta!
Gratula hozza!!!
Előzmény: Halsaman (6848)
Halsaman Creative Commons License 2008.03.11 0 0 6851
Terveink szerint holnapra lesz. Majd írok, ha raktunk föl hanganyagot.
tehtube Creative Commons License 2008.03.11 0 0 6850

Így más! Ha csak a forgó rész, akkor nem érdemes CS ZS 8888-t megkérdezni?

21H egyseb motorok :-)

LittleBig Creative Commons License 2008.03.10 0 0 6849
Demo nincs a neten?

más: Sajnos szívásom a silány alkatrászekkel folytatódik. Megvételre keresek Leslie alsó gyors motort, akár 110, akár 220V-os típust. Akár az egész motor vagy csak a forgó rész is érdekel, ugyanis az enyémben ez van használhatatlanságig kopva.

A dolog szokás szerint elég éles, mert 28-án nagy koncertünk lesz A38-on.
Bár az is lehet, hogy nincs is szükségem gyors alsó motorra. Komoly jazz játékosok szokták kompletten kikötni, és a lassút a helyére kötni. Így lassú menetnél a dob áll, gyorsnál forog. Ezáltal a basszus nem kevereg annyira, konkrétabb marad.

köszönöm,
Matyi
Előzmény: Halsaman (6848)
Halsaman Creative Commons License 2008.03.10 0 0 6848
Laurens már hallotta is... de majd beszámol, ha akar.:)
Előzmény: tehtube (6847)
tehtube Creative Commons License 2008.03.10 0 0 6847
Ott a helyünk!    Morfeusz :-)
Előzmény: Halsaman (6846)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!