kicsi emma!
Ismeretlenül is gratulálok a kollégádnak a fiuk nevéhez! :-))
Képzeljétek találtam egy gyönyörű lánynevet. Azt hittem, én találtam ki, de benne van az utónévkönyvben. Amikor újságoltam a páromnak, azt mondta: Akkor már inkább a Bendegúz! ( ez is lehet ám egy stratégia, ha nem tetszik apának a kiválasztott név, mondjatok neki egy borzasztót, mindjárt jó lesz neki az előző..)
De komolyan, a lánynév gyönyörű. Három szótagos, ami a mi rövid vezetéknevünkhöz nagyon jó. Csak nem merem leírni, mert annyira tetszik nekem, hogy:
-nem akarom, hogy vki elhappolja előlem:-)
-nem szeretném, ha vki lehurrogná, hogy nem szép.
Én most tényleg ennek a névnek a bűvöletében élek, ha szinekkel kellen meghatározni,akkor mindenféle vidám szinek kavalkádja. Na, felcsigáztam a kiváncsiságotokat?
Sziasztok,
Bee, mit szólsz az Andorhoz, vagy az Áronhoz? Nekem anno mindkettő nyerő volt, de végül apa nyert...
Barátnőm a következő fiúgyermekének a Hugó nevet szánja. Őszintén remélem, hogy lány lesz a szerencsétlen, mert a Blanka még oké. Az első gyerek György. Na, asse...:-)))
Képzeld Ágibági, sógoromék is ezt találták fiúnévnek! (merthogy a Zorka lányuk nevéhez paccol)
A Stella egyébként nekem is tetszik, de így, és persze nem egy magyaros vezetéknévvel. De Vanessza... (volt egy Vanessa osztálytársnőm, de neki volt mentsége: apukája olasz volt)
emma!
Jó kis sztori! Elképzeltem...
vickie: fordítva még jobb! (merthogy egy Panna mellé egy Anna, nem túl sok?)
Most, ahogy elolvasgattam a neveket, hirtelenjében nem is juthat eszembe különleges név:o))
Ez a Dzsenniferes story(hehe) nagyon yooo:o)
Az egyik barátunk, ha fia lesz Koppány lesz a neve. Drukkolunk, hogy lány legyen. Nekem erről a névről egy koponya jut eszembe. Tuti, hogy az asszociációk a hasonló hangzású szavakra ugranak be. Mondjuk az Attilánál nem, mert mindig az isten ostora jut eszembe róla (Bugi bácsi, látod?), arról pedig az, hogy juuuj, de belevágok a haragos tengerbe.
A Keserű Dániel nem véletlenül a Szerencsés Dániel miatt jutott az eszedbe, Faxni?
Régen volt egy perverzióm, hogy a fiam Szaniszló lesz. Annyit cikiztek a taszilóval, hogy inkább nem lesz.
A Kolja (nálam a vakolja ugrik be) nem tetszik, az Anatol viszont igen. Valahogy, mióta nem kötelező az orosz, nagyon tetszik maga a nyelv is, olyan irodalmi. Régi vágyam, hogy megtanuljam Tatjana levelét oroszul. Magyarul is szoktam mondogatni néha, de oroszul még jobb lenne.
Ehhez mit szóltok: Wentzel Anna Léna
Méghogy csak az etnikum ad hülye neveket! Képzeljétek el, a szomszédaink Széchenyiék, egy nagyon aranyos, kedves fiatal pár. Két tündéri kislányuk van, az egyiket Vanesszának, a másikat Sztellának hívják.
Hát szerintem ez borzasztó! Egyébként is utálom magyar emberen a külföldi neveket, de egy ilyen velős magyar névhez, mint a Széchenyi hogy lehet ilyen idegen keresztnevet rendelni? Akkor már sokkal inkább pl. a Julianna, amit egyébként nem favorizálok, de együtt nagyon szépen hangzana.
Mellesleg találtam egy nagyon szép fiúnevet: ZALÁN. No nem feltétlenül a Sárándihoz, de úgy általában is nagyon szép, nem? Nektek hogy tetszik?
Bocs, hogy ilyen ide nem illő dologgal zargatom a t. Társaságot, de nem tudom, melyik topicba írjam meg, hogy a Könyvutca könyvesboltokban nagyon jó 2001-es lemeznaptárak vannak 100 Ft-ért. Festőreprók, tájképesek, állatosak, és csomóféle mesefigurás. (Micimaci, Mickey, KISVAKOND!, Pumukli stb.) Nálunk még közel-távol 1 gyerek sem, de már bespájzoltam naptárakból, jó lesz dekorációnak. :-))
Még egyszer elnézést a nagyonOFF-ért, de ezért fölöslegesnek tartok új topicot nyitni. De akkor hova tegyem?
Bálinthoz mit szólsz? Bár az is divatos... :-( De a vezetéknévhez szerintem egy lágy msh-val kezdődő keresztnév illik. Érzésem szerint a k-s alliterálás nem szerencsés, de persze ízlés dolga... :-)
Johannát szeretem, ma van a névnapja. Dallamos, elegánsan kedves.
Jól hangzik. Igen, Krisztinával valóban szigorú.
Dániel, hát igen, lehet épp azért van sok, mert szép rugalmas név, illeszkedő.
Ákos-mákos.
Faxni
A Vilja olyan, mint a Kolja Faxnikám, nem vagy semmi assziciálás terén:)))
Dániel, Márton, Ádám: nekem mind mind tetszene. De rengeteg van belőle:(((( Vedd pl a picur.com-t kevesebb mint 30 babából 2 Marci és 2 Dani. a családban 3 Ádám:(
Lilla: Széép, szerintem is, olyan lágy, kedves, elveszi a Keserűről a figyelemet... Köci:)
Kinga: Anyuci neve:) Krisztina: Nagynénié, de egyébként tényleg szép. Keserű Krisztina ...nem kopog nagyon?
Lány név ügyben nálam most a Johanna a favorit. Eddig azt hittem, hogy felfedeztem egy régen elfeledett nevet, de visszaolvastam, és rá kellett jönnöm, hogy nem én fujtam a passzátszelet:))
Olyan édesek vagytok, hogy segitetek:) Nagyon jólesik:)
Szia Beebite.
Örülök hogy itt vagy köztünk.
De nagyon nehéz úgy segiteni ha nem mondod meg milyen névhez kell.
Itt még senki nem élt vissza az információval,pedig szerencsére vagyunk egy páran.
Javaslom ha nem akarod,hogy máshol beazonositsanak nyiss egy mail-t és nevet csak nekünk.
Szia Bee,
A Vilja olyan, mint a Kolja. (nekem)
Keserű Dániel.
Keserű Márton, vagy Marcell.
A Dániel jobb. Olyan kéne, hogy a vezetéknév ne tudjon annyira érvényesülni, a keresztnév elnyomja kicsit. A Dánielben a "DÁ" átveszi a hangsúlyt, szerintem.
Még: Gábor, Ádám, Ágoston (többé-kevésbé prioritási sorrendben).
A Dániel tetsz nekem leginkább, hiába divat, mégis.
Zsófia? Lilla. Emma. Kinga vagy Krisztina.
Tényleg, vannak mostanában Krisztinák? Nálunk az oviban nincs egy se.
Egyetértek a sötétkékkel, és a bársonnyal is... Mindkettő a kedvencem :-)))
Én az Aranyember után kaptam a nevem! Akkor játszották a mozik a filmet, amiben Béres Ilona játszotta Timeát, amikor anyu engem várt. Annyira megtetszett a nagymamámnak, hogy rögtön javasolta anyuéknak, legyek Tímea. A bátyám Tamás, így rögtön eldőlt, hogy ez lesz a nevem, mert így egyforma a monogramunk :-)))
Jókai nem így írta a nevet, mint én, hanem Timéa-nak. Ezért anyakönyvezték sokáig rövid i-vel.
Amikor én születtem ('65), akkor az egész faluban én voltam egyedül Tímea, sőt utána az egész gimiben is. Nagyon meglepődtem, amikor az egyetemen volt még egy az évfolyamon, sőt utána egy tanszéken is dolgoztunk...
Egyik kollegámnak szült a felesége, egy olyan szülőszobában, amelyben függönnyel leválasztva, de mások is szültek. Mindkét szülés apukával történt. AHogy a kollegámmeg a felesége vajúdtak, várakoztak, hallották szépen a történéseket a szomszédból. Egyértelműen kiderült, hogy roma házaspár szüli ott éppen gyerekét, azt mondják mükás volt.
Mindenesetre megszületett a baba, sírt nagyon, és a papát kérdezték, hogy akkor miis legyena gyermek neve. Mire a papa: Jaj, hát nem izs tudom, válámi olyán bonyolult ávát talát ki az ásszony, mi is volt, mi is volt, te, te Rozi, há mi is a gyerek neve?
Mire az asszony elhaló hangon: Dzsennifer...
Papa: áz, áz, dzsennifer, lákátos dzsennifer, ez legyen a neve...
Mi naponta beszélgetünk a gyerekeink tervezett nevéről, de még nem jutottunk semmire. A párom vezetékneve szerintem hangtanilag szép, de azért egy csomo keresztnevet kizár. Nem beszélve róla, hogy kicsit fura... Keserű.
Fiunévből a Zoltán kizárt, az már foglalt:) (nem akarunk ugyanolyat)
Lány névből felmerült több is, fiunévből igaziból egy se. Nektek van valami ötletetek?:)
Eléggé faxnis:) vagyok e téren. pl nem szeretem azokat a neveket, ami túl gyakori, mármár divatnév, ugye. IGy került le a sokévig vezető Lili a listáról:((( Aztán az se jó, ami értelmi kapcsolatba (jelzős szerkezetben) hozható a Keserűvel (Keserű Barna pl). És még azt is szeretném, ha a a név egy külföldi számára is kimondható. Nem kell feltétlenül nemzetközi név, de pl Gyöngyi, Györgyi kizárva emiatt:)
Na, nagyon huje vagyok?:) Lehet ám ugatni:) No meg vadul tippeket osztogatni:))
Más dolog:
Nem láttam a listában a Vilja nevet, én ismerek egy ilyen nevű hölgyikét, nektek mi a véleményetek erről a névről?:)
Szerintem ezek a Dzsennifer-Dzsesszika-félék a legszörnyűbbek...
Mikor a keresztfiunk keresztelőjén voltunk, volt ott egy nemzetiségi család, ahol a kisgyereket
DENIEL-nek hívták. A pap irdatlanul ki volt akadva, gondolom, volt egy hangyányi fajgyűlölete is...
Egyébként az etnikum adja a legdíszesebb neveket, nem? Lásd Kolompár Dzsennifer és tsai.
Monkey!
Az a legfurcsább az egészben hogy ezeket a Dzsennifer típusú neveket kizárólag fonetikusan, kiejtés szerint lehet anyakönyvezni, tehát pl. Jennifer-ként nem.
Mindy!
Violetta-Vienetta társítás elég érdekes... de jópofa! :-)
Szóval színre meg olyan vanília-csokoládé?
Monkey, köszi az utánajárást!
Tényleg Jókai! Mindenesetre nekem nagyon tetszik! Ha véletlenül mégsem Andris lesz, tuti a Tímea. Most megint divat lett, észrevettétek?
Egyébként nekem olyan csillogó sötétkék név. Olyan bársonyos. Ne nevessetek ki, de gyönyörű szép sötétkék színházi függöny jut eszembe róla:-))
(Most már minden nevet "színesen látok...)
CsinnnKA,
nem firtatom :)), utóbb láttam, hogy ő is ezt kérte.
A kínai babás topik nagyon elaludt, tudsz róluk? (Csak hogy ne legyen nagyon off: milyen nevet adjunk egy kínai babának? :))
Mindy,
megvan! :-)
Tímea név eredete:
Jókai Mór írói névalkotása Az arany ember című regényében, feltehetőleg a görög Euthümia névből.
A név jelentése:
E név elemeinek a jelentése: jó + tisztelet.
A név gyakorisága:
Az 1970-es és 80-as években volt a legnépszerűbb, de a 90-es években is még igen gyakori.
CsinnKA,
azt tudtam, hogy a Ladó-féle nevek anyakönyvezhetők gond nélkül, de hogy ezekkel a "nagyonmagyarokkal" mi a helyzet, arra lennék kíváncsi. Nem életbevágó, tényleg csak úgy érdeklődés szintjén kérdeztem.
Mindy,
a Tímea nem Jókai? Bár lehet hogy csak az Aranyembe rmiatt hiszem így.
A Violettea nekem csak lila lehet - egyszerű gondolkodással. :-))) Viszont az András vörös, határozottan mély vörös. :-)