Allan Davis Enrico Gasparotto Assan Bazajev Valerij Dmitrijev Andrej Grivko Makszim Iglinskij Szergej Renev Mirko Selvaggi
A direktor Alexander Shefer.
A Roubaix ügyről... Hivatalos közleményt adott ki a csapat, miszerint a Párizs-Nizza alatt Yvon Sanquer tárgyalásokat folytatott az A.S.O.-val. Ennek eredményeként mondta le a Roubaix indulást a csapat, ugyanakkor vállalta, hogy ott lesz a 2011-es Párizs-Nizzán.
Hm... Engem inkább az érdekelne a megállapodásból, ami nem nyilvános. :-) Különös tekintettel arra, hogy a Világbéke-egyezmény értelmében jövőre az ASO azt hív meg a versenyeire, akit akar, mindenféle kötelezettség és korlát nélkül...
A Nizzai tapasztalatok alapján alaposan átszabták Contador versenynaptárát. - kiesik a Katalán és a Baszk kör - az új program: Criterium International (március 27-28), Kasztília és León körverseny (április 14-18), és két Ardenneki klasszikus, a Fleche Wallonne (április 21) és a Liege-Bastogne-Liege (április 25).
Nem vagyok skizo, jó? Mármint hivatalosan nem. :)) Nem tudom, mit miért csinálnak ott a kazahoknál, szóval csak lesek néha. De nincsenek jó előérzeteim. Ne legyen igazam!
Az uccsó mondatodra inkább nem válaszolok, na, nekem mások a tapasztalataim. :)
Ismét kiválóan versenyzett a csapat. Előbb Assan vette ki részét a nap szökéséből, sprinter létére vitézül (és vicsorogva :-) ) tartva magát az emelkedőkön is. Majd Maxim bátya próbálta tartani Evanst. Sajnos az utolsó macskaköves emelkedő más sok volt neki (is), így lemaradt a dobogóról, na de egy Világbajnoktól kikapni nem ok a szégyenkezésre.
A holnapi szakasz érdekesnek ígérkezik a mindössze két másodperces különbség miatt.
Igen ám, csakhogy a TdF-en a rádiósokhoz és a tesók csapatához képest gyenge. Amúgy persze, jó kis csapat ez, ha a neveket nézzük. Maximus formája bíztató. Majd meglátjuk.
Szerintem nincs semmi baj a csapattal. Nem olyan erős, mint eddig volt, de azért a mezőny nagy részével simán tud konkurálni. Vino, Navarro, Noval, Tiralongo, de la Fuente, Gasparotto, Grivko, Dyachenko, Iglinskiy, Bazayev, Hernandez, Pereiro, Stangelj. Nagyon sokan közülük síkon lehet igen jó segítő, sokan pedig a hegyeken. Maxim most 4. a T-A-n, olyan embereket előzve, mint Gesink, Rogers, Nibali. Lehet, hogy most nem olyan erős a csapat, de megkockáztatom, hogy a Tourra akinek erősnek kell lennie, az erős is lesz. Gáspár Ottó is nyilatkozta, hogy a tegnapi szakasz, amit megnyert az kitűnő gyakorlás volt a Milan-San Remora, és a taktikája is nagyon okos volt, mely szerint tudta, hogy a hegyen gyengébb, így előreszökött, aminek meg is lett az eredménye. Ezzel nem azt mondom, hogy biztosan megnyerni, de minden esélye meg van rá, ez pedig jó.
A Paris-Roubaix-s gondolatmenethez csak annyit, hogy én is meg tudom érteni, hogy nem indul el a csapat. Hiába van presztízse a versenynek, ha ebből a csapat nem tudja kivenni részét. Abban pedig biztos vagyok, hogy a Tour előtt Contadort, meg a Touros kompániát exportálják a macskakövekre, és végig menne rajta annyiszor amennyiszer nem szégyellik. Lehet, hogy nem versenykörülmény, de lássuk be, hogy a Paris-Roubaix az brutál, és sokkal nagyobb ott a bukás és sérülésveszély, mint a sima gyakorlásokon.
Contadornak lehet hogy a Toura nem lesznek segítői erre még neki is figyelnie kell. Ez lesz neki a gyenge pontya és az Astana valjuk be hogy nem olyan erős most mint tavaly, amikor majd nagyon kellene Contadornak a segítség akkor nem lesz erre még ráfaraghat csak halkan jegyzem meg. De nem akarok vészjósló lenni !
Értem, amit írsz, van is benne igazság de akkor is úgy vélem, hogy bukás- és sérülésveszély ellenére el kellett volna menni a Rubaix-ra. Erről a versenyről távol maradni a szememben egyenértékű a Tourról való távolmaradással.
Nem tudom mi van a háttérben, de nagyon remélem, hogy valami nyomósabb ok annál, mint hogy nem telt ki egy nyolcfős egység... :-(
Az a baj, hogy, hogy is mondjam. Ott el lett cseszerintve, hogy hagyták szétmenni a csapatot. Aztán olyan emberek kerültek ide, akik nem is tudom, hogyan. Egyik nap még azt olvassa az ember, hogy x a csapatfőnök, másnap meg már más. Aztán végül a 3. Nem tudom, követitek-e mostanában az F1-et. Van ez a Lotus csapat, amely egy kult és nagy hagyományokkal rendelkező csapat (ismeritek ti is). Volt. Ez a Lotus már nem az a Lotus. Valami cég megvette a nevet és beállított a forma1-be. Épphogy sikerült összerakni az autót a rajtrácsra. Gyakorlatilag tök utolsók vagy lerobban az autó. Egy Lotus könyörgöm!!! Hihetetlen. Ez csak most eszembe jutott...
Most úgy írtál, mintha én döntöttem volna el, hogy nem indulnak. Csak egyszerűen megértem. Ennyi. Igen, ott szokás lenni, ott kéne. De nem lesznek ott. Nem tudom, ki dönti el, őszintén szólva azt sem tudom, kik a csapatvezetők, a keret nagy részének a neve sem mond sokat. Úgyhogy ehhez többet nem tudok hozzáfűzni. Minden Touron van ilyen szakasz, nem? Eddig is volt. Azért gondolom, hogy a csapat tagjai versenyeztek már pávékon, durva lenne, ha nem...
" láthattad a P.-N. szeles szakaszán vmennyire sikerült is" Nem láttam a versenyt.
Nekem az a véleményem, hogy gyenge a csapat, és nem is igen lesz erősebb, max mentálisan. Contadornak valszeg nagyrészt egyedül kell majd megnyernie a versenyt.
Egész eccerűen: A "Csapat" .... mert egy Rubé az több, mint 1 átlag klasszikus, ott ott KELL lenni, sőt, NAGYON OTT KELL LENNI, és pl. pont az Astana esetében nem az eredmény számít! Merugye lesznek a Touron is "ilyen" szakaszok, sőt, az egyiken ha jól tudom mennek pont ezeken a pavékon, amire nemhogy nem árt rágyúrni, de kutya kötelessége annak, aki Tourt akar nyerni!
És itt érintett az egész csapat, ezt gyakorolni KELL, de nem elég edzés szinten, versenykörülmények kellenek! Ezt nem lenne szabad, ennek lehet böjtje, az ellenfelek ismeretében olaj a tűzre - valszeg eddig is ment a "mesterkedés" , hogyan szakítsák szét az Astanát, és le Contadort, láthattad a P.-N. szeles szakaszán vmennyire sikerült is, nos a Touron ez hatványozódni fog, ha a Rádiósokk vérszemet kapnak, abból súlyos percek kerülhetnek a zsákba, még a hegyek előtt ... hm?
Asszem Péternek is ilyesmi villanhatott be ... amellett, h "illik" kivenni minden csapatnak a részét ebből is, nemcsak hegyekből és cronóból áll a kerékpárverseny.
Igen, ez a Roubaix. Viszont én minden Roubaix-n azon idegeskedem, hogy ne törje össze magát a csapat. Megértem, hogy így érzel, de ha mondjuk valaki úgy töri össze magát, hogy ennek az évének vége, akkor utána te is azt mondanád, inkább ne mentünk volna, nem? Lehet, hogy annak a 4 olasz csapatnak hosszabb a kispadja vagy a baszkok sem mondjuk a Tour keretükkel állnak fel. Annak meg mi értelme, hogy odaküldjük a 3. vonalunkat? Esélytelen. Mondj valakit, akinek esélye lehet. Én nem tudok. Persze nekem is "fáj", hisz ez egy kult verseny, de valahol megértem.
Nagy napja volt ma a csapatnak! Contador hazaviheti Nizzából a sárga trikót, pedig a Caisse két erős embere határozott lépéseket tett, hogy megszerezze. De Alberto ma okosan nem hagyta magát felcukkolni, csak tette a kereket és tartotta a lépést. Eddig kettőből kettő az idei statisztikája, ezt nehéz lesz fokozni. :-)
Olaszföldön gyönyörű csapatmunkának köszönhető a győzelem. A fő érdem persze Gasparottoé, hiszen ő szökött szép hosszasan, majd sprintelte le az ellent, de Max is sztpéen kapcsolta ki a sprintből Garzellit.
Enrico szerint Bazajev, Igliskij, Allan Davis és ő kiváló csapatot képeznek majd a Sanremora. Max szerint pedig két cél maradt a versenyre, megőrizni a dobogós helyét és Vino is szeretne nyerni egy szakaszt.
Ez lett volna az egyetlen tippem. Valamilyen szinten érthető. Tudsz valakit mondani, aki esélyes lehet tőlünk, akár top 3-ra? Azért meg, hogy összetörje magát 1-2 ember...így is "kevés" a csapat, nem kéne aprítani.