Ezt inkább nem kommentálom, szégyellem, hogy ahhoz a csapathoz bármilyen szinten is köthetők lettünk...
Csík Zoltán úr témájához : az én szememben is erősen negatív a megítélése, de láthattuk Szkopjéban milyen eredménye lett, hogy a média/szurkolók/közvélemény elkezdte támadni a pénzembert, szóval ezzel óvatosan! Borsos neve felmerült, nagyon érdekes lenne! Szakmaiság megvan, összeszedett kommunikáció megvan, Csík úr is maradhatna mellette, csak egy kicsit háttérben, de feltételezem, az m, hogy szerepeljen, személyes indíttatása
A BL döntő előtti Kiel és Szeged meccs elbizakodottá tehette a csapatot is, edzőt is és lett ami lett. Többen leírták, hogy Jícha lemeccselt mindenkit, felkészülésben, akaratban, erőnlétben, felülmúlták a másik három résztvevőt.
Szóval összességében úgy látom, nem jó irányba mennek a dolgok már egy ideje.
A nagy kérdés, akkor most hogyan tovább???
Szerintem kellene egy igazi sportvezető (pl. Borsos), előbb utóbb egy edző (pl. Parrondo), akik a lehetőségek keretei között fokozatosan módosítják a csapat összetételét, és ezen keresztül korszerűsítik a játékot, elsősorban a védekezést. (Nagy Laci tevékenységét nem tudom megítélni, mert nagyon a háttérben tevékenykedik.)
D.D. érkezésekor kétségtelenül kihúzta egy jó nagy gödörből a csapatot, de mintha azóta lassan elfogyna a tudománya (és úgy érezni, hogy veszít a tekintélyéből is). Ez látszik az egysíkú és rossz védekezésen, pl. az 5+1 és 3+2+1 védekezés hiányán. Ezt persze magyarázza a lassú belső védők. A felgyorsult játékot ilyen sok lassú védővel nehéz eredményesen megoldani, ezért is ismernek ki és szednek szét bennünket olyan könnyen. Ezek a problémák véleményem szerint visszavezethető a hibás igazolásokra és hosszabbításokra is.
Támadójátékunkban kulcsfontosságú az irányítók formája. A legjobb példa erre Nenadic. De mellette még van/volt másik három, akik közül Mahét érthetetlenül teljesen mellőzte Davis, ezért várhatóan el fog menni, és ő lesz a Veszprém Skubéja.
Míg Lékai hosszabbításáról Nagy L. valahogy úgy nyilatkozott, hogy nem volt kérdés, hogy vele hosszabbítunk. Miért nem volt kérdés? Mert magyar? Vagy ? Az utóbbi években bizony saját magához képest alulteljesített. (Kivéve korábban azt az őszt amikor nagyot ment egyedül.) Itt kapcsolódik az ügyhöz mellékszálként a csapatkapitány kérdése. Szerintem hiba volt őt választani, mert nincs a játékosok előtt tekintélye, nem tud vezéregyéniség lenni.
Szeretném közzé tenni összegyúlt gondolataimat elsősorban a BL döntő kapcsán.
Aki túl unalmasnak, vagy hosszúnak találja nyugodtan ugorja át.
Íme:
Szeretném hangsúlyozni, hogy a következőkben leírtak egy hozzá nem értő, de lelkes szurkoló véleménye, nem kell vele egyetérteni sem.
A BL döntő óta sokat tépelődtem mi is a helyzet jelenleg az Építőknél.
Arra jutottam, hogy a korábbi évek történéseit is figyelembe kell venni, hogy kihámozzuk a lényeget. Ez nem lehet teljes, és nem lehet az őskorig visszamenni, mert akkor könyvet kellene írni, ezért az általam fontos dolgokat emelem csak ki.
Kezdjük a klubvezetéssel. Hajnal Csaba és dr. Magyarády Péter távozása óta nincs nemzetközileg elismert vezetője a klubnak. (Pénz viszont jött/jön? csőstül ha kellett.) Sajnos ha áttételesen is, de a politika is belekeveredett a dologba, ami kezd hasonlítani a fociban zajló negatív eseményekhez. A jelenlegi vezérigazgatóról már sokan megírták a véleményüket, amivel én is egyetértek, de valószínűleg nála van a pénzesláda kulcsa. Kommunikációjával (is) viszont nagyon sokat árt a klub tekintélyének.
(Korábban valaki szóba hozta az általam nem igazán kedvelt Borsos Attilát, aki viszont szerintem nagyon is alkalmas lenne klubvezetőnek. Ezzel persze nem kell egyetérteni, mint ahogy a következőkben írtakkal sem, csak egy vélemény.)
Nyilván ő, a sportigazgató és az edző dönt minden lényeges kérdésben. És ha ez így van, akkor a csapat által elért sikerek és a kudarcok is az ő számlájukra írhatók elsősorban. (Nem tudom, a cégvezetőnek mennyi beleszólása lehet ebbe.)
Korábban is voltak érthetetlen igazolások, pl. Eklemovics ideje alatt. De Vranjes neve és nimbusza (na meg a fizetés) elegendő volt pl. Mahé és Lauge igazolásához. Már a mostani vezetés alatt cseréltük le Gajicot Shishkarevre, Mackósajtot Markussenre. Itt érdemes kicsit elgondolkozni, miért kellett egy végre működőképes Blago-Mackovsek belső hármast szétszedni. Miért kellett egy gólerős Gajicot a fiatalítás ürügyén lecserélni. Az eredmény magáért beszél. A decemberben bejelentett hosszabbítások sem okoztak osztatlan sikert a szurkolók körében. Korábban az volt a szokás, hogy az év eleji világverseny után hozzák meg az ilyen döntéseket.
Talán off, de azért figyeljünk oda, h lett egy testvércsapat a DVTK! Lesz elég akarat, v mi lehet az utasítás, vinni kell mindkettőt, v elég volt a kéziből? Habár a Diósgyőr simán ki is eshet idén, mi meg 'csak' F4-et nem tudunk nyerni...
Három dolog: DD vastagon benne van a kudarcban, a Veszprém mutatta a legkisebb kreativitást és "játékot" a FF-ban.
Másrészt, a politika irányítja a sportot is minden tekintetben és ez így is marad ha marad ez a garnitúra. Ez van, ezzel kell főzni sajnos. Sok példát lehetne hozni erre az élet minden területéről. Mármint a politikai kinevezettekre és a velük járó szakmaiatlanságra és hozzá nem értésre. Nemzetközi viszonylatban ez persze kínos, szó se róla. De pl. a Vardar is kvázi így működött, némi áttéttel.
A Duvnjak-Omar ütközést nem említi a cikk, pedig ott is komoly bukfenc volt a zigazgató úrtól a műsorban.
Nem értem, hogy a Kiel 9 játékossal megoldotta az egészet, nekünk meg sok kiváló tehetség üldögélt a padon és a gyenge, betegségből jött játékos edzés nélkül rengeteget játszik. Ez mekkora gáz volt, képzelem a srácokat a padon, mit éltek át.
Ma meghallgattam a "kézivezérlés" podctastot. Annyira sok igazság volt abban, ami ott elhangzott, hogy már fájt.
- Miért ne tudhatná a szurkoló, hogy ki sérült, ki beteg, kivel van probléma? Ezt erősítették meg a műsorban is. Semmibe veszik a klub a saját
szurkolóit.
- Markussen, Tönnesen. Állítólag Borsos tudja, hogy mi a probléma velük, de nem volt hajlandó elmondani, amit tud. Persze ezt sem tudhatjuk.
Csak megkellett nézni Tönnesen arcát a két nap alatt, és minden ott volt.
- Székely Marci. Ez a klub, és annak a bagázsnak a szégyene. Szimpatikus srác, és megtett minden az elmúlt két évben. Ide csábítottuk,
szerintem nem korrekt módon és a legfontosabb éveiből elvettek az illetékesek kettőt. Laci tényleg ennyire nem érzi, hogy ez mennyire gáz.
Miért nem lehetett nevezni 3 kapust a Paris ellen, és adni nekik néhány percet? Legfeljebb Markussen nem ült volna padon.
Telnek a napok, megy a lapítás és ezzel együtt a túlélés. Szánalmas és undorító az egész. Senki nincs, aki felálljon és azt mondja igaz, ebben és ebben hibáztunk. Játszuk az eszünket, hogy kiállunk a meccsre vagy sem?! Milyen elnök az, aki ezt még el is mondja? Tényleg ennyire elszálltak maguktól? Bármennyire drukkoljon az ember egy csapatnak évtizedeken keresztül, ez az egész annyira gáz és vállalhatatlan.
Én továbbra is azt mondom, tessék innen elmenni, de gyorsan.
Az új évre leiratkoztam a Telekom Veszprém FB oldaláról ezért nem is látom rendszeresen a posztokat, vagy csak szelektálva.
A Csik úr féle Sport tv-s agymenéseknek lett valami visszhangja a hivatalos FB oldalon a kommentelők részéről? Vagy csak az megy még mindig, hogy jön egy kritikus hang és ráugranak többen, hogy de milyen nagy dolog, hogy egyáltalán eljutottunk a Final Fourba, meg hogy az ellenfelek is milyen erősek voltak, meg COVID meg szurkolókkal meglett volna és a többi. Az eredmények mind szépek és jók, de közben a veszprémiektől elvették a csapatukat, megy a pénzégetés és az értelmetlen (éles meccsen soha be nem vetett) igazolások.
Ha van Vodafone/UPC rögzíthető adás funkció, ott 7 napig elérhető. Neten is. Erősen ellenjavallt amúgy a megtekintése :)
Fáj az a tehetetlenség, hogy nem tudunk az ilyen fazonoktól szabadulni. Hol vannak ezek eleganciában, intelligenciában, STÍLUSban egy Magyarádyhoz, Hunyadfalvihoz, Szabó Jánoshoz képest? (utóbbit például miért nem kérdezik soha? - költői) Feudális intézőemberek akik egyik projektről mennek a másikra.
Én ezt amit itt ma látok (az Építők műsort nem láttam még) botrányosnak ítélem meg. Nehezen fogok elaludni ezután, jóllehet ezt a klubot én már korábban elengedtem, mégis fölhergeltem magamat.
Ezt a kérdést leginkább Mocsai rektor Úrnak kellene feltenni,hogy. Neka eddig kiket tudott kinevelni... senkit.
Én is örülnék magyar játékosoknak,de akik szóba jöhetnek és bl szint,azok szegeden játszanak. Az utánpótlás egy másik topic lehetne... férfi szinten leginkább:(