de nálunk is van egy ex kaposvári aki volt csapata ellen remélhetőleg 2 szer villan. Ja és nem bánnám, ha jövőre összeállna a Rajczi Jovánczai ékpár... Újpesten.
Jovánczai két gólt rúgott az U21-es csapatban a skótok ellen, tevékeny részt vállalva a 4-2-es győzelmünkből. Trezor (Bank Pisti) is a kezdőben kapott helyet! Gratuláció a fiúknak, Zolitól pedig az Újpest ellen is kérünk kettőt! :-)
Asteriksz, a ligabajnokság végeredménye valóban nem túl fontos, némileg érthető is, hiszen a nagycsapatba be nem férő, de nem juniorkorú játékosokat is itt tartják formában az edzők. Az azonban furcsa volt, hogy a soproniaknál olyanok is játszottak, akik amúgy a felnőttcsapatban is szóhoz jutottak a hétvégén.
A juniorok 2-1-re kaptak ki Sopronban. Ezen eléggé elcsodálkoztam, mert az első fordulóban a Sopron juniorcsapata 11-0-ra kapott ki az MTK-tól, szóval nyilvánvaló volt, hogy abszolút kutyaütőkről van szó! Aztán megszemlélve a soproni juniorok összeállítását e hét végén kiderült, hogy igen jelentősen változtattak a múlt héthez képest: mivel a ligabajnoki meccsre csak hétfőn került sor, teletömték a juniorcsapatot a felnőttcsapat focistáival: Balaskó, Sira, Szabó Ottó is játszott többek között, s még így is csak az utolsó percekben szerezték meg a győzelmet jelentő gólt. Természetesen semmi szabálytalan nincs abban, amit a soproniak csináltak, de mindezeket figyelembe véve én a vereség ellenére is gratulálok a fiataljainknak (bár nálunk a felnőtt-csapat is nagyon fiatal)!
Kaposvár, augusztus 16., 19.50 A kapus pontot mentett a Sopron ellen.
A Sopron-Kaposvár mérkőzésen a vendégek sokat köszönhettek kapusuknak, Balajcza Szabolcsnak. A 25 éves hálóőr végig magabiztosan szerepelt a kapu előtt, s neki is köszönhető, hogy a csapat ponttal távozhatott haza Sopronból - Valóban úgy érzem, hogy jól ment a védés, de mindehhez kellett a nagyszerű védőmunka is - mondta Balajcza. - Újoncként jól kezdtük a szezont, de tudjuk, hogy minden meccsen meg kell harcolnunk a bennmaradásért.
Sopron, augusztus 13., 20.20 Prukner szerint a Vasas elleni meccs az alap.
Sopron, szombat, 20.00, v.:
Dajka László (Sopron): - Ez az első hazai mérkőzésünk, természetesen a három pontot szeretnénk itthon tartani a jól rajtoló, felszabadult Kaposvár ellen. Szombaton Balogh János kap bizalmat a kapuban, míg rendeződni látszik Debnár sorsa is, aki legutóbb Törökországban futballozott. Prukner László (Kaposvár): - Megadta az alaphangulatot a csapatnak, hogy küzdelmes mérkőzésen legyőztük a Vasast. Remélem, most már elhiszik a játékosaim, hogy nem alárendelt szerepre ítéltetnek az élvonalban. Igyekszünk a hibáinkat kijavítani, és olyan fegyelmezetten játszani, mint a Vasas ellen.
A várható kezdőcsapatok Sopron: Balogh – Földvári, Bagoly (Debnár), Szekeres, Hanák – Lazic, Fehér Z., Balaskó, Szabó O. – Bárányos (Sira), Tóth M. Kaposvár: Balajcza – Farkas (Nagypál), Zahorecz, Mező, Tóth B. – Máté, Bank, Andruskó, Kardos – Jovánczai, Oláh
A Sopron szerintem jóval erősebb annál, mint amit a múlt heti sima 3-0-ás veresége mutat, de ha valamikor, akkor most meglephetnénk őket. 2-1-es győzelmet szimatolok, remélem, bejön ez is!
Némi vitát váltott ki az utóbbi időnkben a stadionunk befogadóképessége. Nos, vettem a fáradságot, és fényképek segítségével utánaszámoltam a dolgoknak. Ennek alapján a következőkre jutottam:
- a nagylelátó hat szektorra oszlik, melyek férőhelyszáma a következő:
"A" szektor: 409 ülőhely
"B" szektor: 404 ülőhely
"C" szektor: 575 ülőhely
"D" szektor: 575 ülőhely
"E" szektor: 591 ülőhely
"F" szektor: erről nem volt teljes fényképem, kb. 400 ülőhely van
összesen tehát a nagylelátón kb. 2950 ülőhely van.
- az északi lelátó három szektorra oszlik, ebből a két szélsőben 296 ülőhely van (a Vasas-szurkolók is egy ilyenben voltak elhelyezve, s mivel meccs közben elég fullosnak tűnt a szektoruk, nagyjából 300 körüli létszámban lehettek lent nálunk), a középsőben pedig 606 ülőhely van, a déli lelátón tehát egészében 1198 ülőhely áll rendelkezésre
- a klubház felőli oldalt nem tudtam pontosan megszámolni, itt kb. 250 ülőhely lehet.
Összesen tehát 2950+1200+250, azaz 4400 ülőhely van a stadionban.
A déli lelátó állóhelyes, ide hevenyészett számítás szerint maximum 2500 néző tud bezsúfolódni, tehát a stadion maximális befogadóképessége nagyjából 6900 fő körül van.
Remélem, jó eredményt érünk el Sopronban, és az Újpest ellen megtelik a Gödör!
Finta Zoli egy meccses eltiltást kapott. Talán már tudjátok, de a juniorok is nyertek 3-2-re, itt Galgóczi két gólt szerzett, Zsolnai meg egyet, szóval a hétvégén nagyon eredményesek voltak a csatáraink! Ehhez még hozzávehetjük, hogy a Lellére kölcsönadott Petronovics is kétszer beköszönt a Budafoknak! Szóval egyelőre jó a helyzetünk!
Megpróbáltam elküldeni egyben az összeset, azt visszadobta a postamester, aztán részletekben is, de mintha azokat is mind visszadobta volna. Vagy talán az egyik átment?
Lecso11, neked biztosan nem ment át, úgy tűnik, betelt az a cím, amit megadtál.
Annyit valóban ő intézett, hogy az ún. vállalkozói pénzek Kaposváron rendelkezésre álljanak! Ugyanis az eredeti stadionrekonstrukciós programban az állt, hogy központi forrásból csak a fejlesztéshez szükséges pénzek felét állják, a másik felét az önkormányzatoknak kell előteremteni vállalkozók bevonásával. Ebben pedig Szita Károlynak már sok sikere volt, és amint a Kossuth tér példáján is látjuk, továbbra is tud hatni a kaposvári vállalatokra és vállalkozókra a közprogramok finanszírozásában! Más városok tudtommal nem voltak ennyire hatékonyak a saját hozzájárulásuk előteremtésében, így kerülhetett Kaposvár ilyen kedvező helyzetbe stadion-ügyileg.
Jobbak voltatok, és megérdemelten nyertetek. Mi csak csalódottan kutatjuk, mi lehet az oka, hogy már egész tavasszal, ugyanúgy mint most, nem játszunk jól. Ez nem politikai kérdés.
A csapatotok szimpatikus, így is lehet... A stadion pedig egyszerűen pazar. A fél karomat odaadnám, ha mi is ilyen helyre járhatnánk meccsre. De nem biztos, hogy megérem.
További sok sikert, de azért a Fáy-ban igyekszünk majd revánsot venni...