Ugy latszik hogy ingyenes web oldalrol nem lehet belinkelni kepeket, igy hat fizetek egy par dollart havonta es igy ok. Most mar csak idot kell talalni hogy feltoltsem a honlapom.
Nem Raratonga hanem Rarotonga, de az. Rarotonga a legnagyobb sziget es oda erkezik meg mindenki. Onnan kb 1 ora a kis deli szigetek pici repulovel, vagy 5 ora az egyenlitohoz kozeli szigetek egy picit nagyobb repulovel. Itt a pici repulo:
Cook Szigetek, Tahiti es New Zealand kozott. csak reszletesebb terkepeken tuntetik fel. Ha jon repulo, a falu apraja nagyja kimegy az esemenyre. Egy falu van csak (kb 200 ember).
Ferihegy-LHBP
Köln/Bonn-EDDK
Frankfurt/Main-EDDF
München-EDDM
Róma/Fuimicino-LIRF
Amsterdam/Schiphol-EHAM
Bécs/Schwechat-LOWW
Hong Kong Intl-VHHH
Taipei/Chiang Kai Shek Intl-RCTP
Már jártam ott, de még nem írtam róla: Szófia nemzetközi reptere.
Egy futópályával és a balkáni átlagot mutató gurulóutakkal (kb. 20 km-es sebességgel lehet begurulni, vagy törnek a futók...) rendelkező kisebb, regionális jellegű reptér, amelynek utasforgalmi épületét néhány éve újították fel. Az épület kicsi, színtelen, de funkcionális és összességében modernnek hat.
Az indulási részen a mintegy 10-15 c/in pult két oldalán lehet bejutni a biztonsági ellenőrzésen, a vámon és a határőrökön keresztül a tranzitba, ahol 7 beszállító kapu van. Nagyon sok ülőhely van, duty free shop, üzletek, kávézók, ingyenes WC, illetve az első emeleten egy óriási bizniszváró, nagyon gazdag ital és ételválasztékkal (gyakorlatilag a teljes emeletet elfoglalja!)
Cső nem lévén buszokkal viszik az utasokat a gépekig, amelyek viszont közvetlenül az épület előtt parkolnak. Így nagyon jól lehet gépeket nézegetni - már ha vannak. A forgalom elég kicsi, British, Air France (Airbusok), Lufthansa (RJ85), CSA (B-734), Tarom és Austrian a legfőbb választék, utóbbi viszont napi két géppel is (MD-87). No meg a Malév és a helyi légitársaságok (Balkan Air Tour és Hemus Air). Az utastájékoztatás megfelelő, de az egész belső tér valahogyan kicsit hideg és színtelen.
Nem hiszem hogy a vilag legkissbb repterei lennenek mert van olyan hely ahol epulet sincs, de nekem ez is nagyon hangulatos. Kuldok neked meg egy kepet. Ez nincs a honlapon, az Atiu-i repteren van a varoban felteve egy tabla. Nem rontom el a meglepetest, biztos tetszeni fog.