Az oroszlánkirályos Disney-ben, nem ott volt 1 Kiara? Nem is tudtam, hogy Klára. Jééé. Tényleg szép. Szóval oroszlánszivem van...:)))
Emma - piros
Iván - szürkés matt zöld
Camilla - így c-vel naplementés (az a halvány narancsvörös estefelé)
K-val Kamilla viszont sárga, biztos a kamillatea miatt:)
Ádám - fényes fekete, amiről fényben nem tudjuk, nem sötétlila vagy sötétkék-e. Kicsit színjátszós.
Na, és ha már igy "betolakodtam"..
egy ismerős pár kislányát Kiara-nak anyakönyvezték...
volt már ilyen? mert szóljatok, sajna, nem nagyon volt még időm visszaolvasni, és ezért ez az elmaradott állapot..
: )
Hahó! :-)))
Én is ajánlanék két fiúnevet mára, úgyis azt mondtátok, hogy sokkal nagyobb a választék lánynevekből:
RÓBERT
ERIK
Mindkettő azért tetszik nekem, mert ugyan közismert, de nem annyira gyakori. Legalábbis Robi-kisbabákról az utóbbi időben nem igen hallottam...
Éljenek az Attilák. Nekem kettő is van és imádom őket.
Vickie: Vicus, vagy Vica, ezekről nekem mindjárt 1 fenséges, bársonyos, látszólag szelíd cicus de valójában igen célratörő, tudatos, karmos matsek jut az eszembe. De lehet, hogy neked túl negédes. Pláne, ha nem szereted a matsekokat, ezt nem tudom.
Szép név a Viktória és persze, hogy királynői, a jelentése is győzelem, és/vagy uralkodó, nem?
Buda - nekem is szőke kisfiú, és kövérkés is, biztos a B miatt.
Saját név: én nagyon szeretem, Klára, a Klári még OK de a Klárikától falnak megyek. Viszont imádom, még ma is, ha anyukám azt mondja, Kaláris meg Klárisom:))
Kinizsi Pál feleségét úgy hívták, Magyar Benigna és a harmadik férjét felakasztatta, asszem azért mert az megkorbácsoltatott egy 7éves kisfiút. Nagyasszony volt.
És ismeri valaki az Óvadóc-ot? Játszottam vele kicsit míg pocaklakó volt a lányom, de említeni sem mertem senkinek, most vallom be először. Igazából nem gondoltam komolyan.
Nem is tudtam, hogy Gyapot is Attila! Ez tok jo!
A Viki pedig szerintem aranyos nev, ne izeld! De most mar tudom miert az van a hangpostadon, ami...
;o)
Vickie, ne izgasd magad a Jolánnal, nem használod és kész!!
A Viktória nagyon szép, nekem olyan királynői! És nagyon sötét kék színű nálam.
Buda: érdekes, nekem szőke göndör, alacsony, mókás fiú ugrik be (életemben nem ismertem
egy Budát sem)
Saját név: én imádom a nevemet (Beáta), és baromira illik is rám,úgyhogy hálás vagyok
a szüleimnek!
Ami érdekes: Anyu szerint egy Beata Tyeszkyewitz (tuti, hogy van benne min. hiba) nevű
lengyel színésznő után kaptam, Apu szerint meg egy nagy szerelméről nevezett el:-)
Télleg, ti mik lettetek volna, ha ellenkező neműnek születtek?
Itt is ellentmondás van ám, Anyu szerint András (talán innen ered a mániám?), Apu szerint Norbert.
Most bevallom töredelmesen, nekem a második nevem Jolán. Sokáig én sem tudtam, aztán csak érdekesség képpen megemlítette Anya. Akinek nagy titokban elárultam:
1. kb. egy hétig röhögött
2. Névnapról csak a Jolánnál emlékezett meg, a Viktória kimaradt:o)
Azt pl., hogy a Gyapot második neve Attila komolyan csak az esküvőn az anyakönyvezetőnél tudtam meg, amikor felolvasott valami okosságot. Jó nagyot néztem.
A Berku szerintetek milyen névnek a becézése? Nekem tetszik. Vagy Berka, már nem is emléxem.
Fiú név: Buda Na, mit szóltok hozzá? Nekem fekete, göndör művészlélek fiú.
Abigél: Nekem szappanhab jut eszembe róla.
Ki, hogy van a saját nevével? Én szeretem, mondjuk attól függ hogyan. A Viktóriát akkor használják, amikor haragszanak rám, ezért nem szeretem. Viszont, mint név csak így tetszik. A Viki olyan kis hülyegyerekes. Most akkor hogy is hívjanak...
Sziasztok, jóreggelt!
Köszi a felhomályosítást Regős Bendegúz ügyében:-)
Ahogy Thor írta magáról, én is belepislogtam a filmbe vagy háromszor (férjem egyik
kedvence), de eszméletlen ökörségnek tartottam, ezért inkább olvastam valamit filmnézés helyett.
Lehet, hogy ehhez fel kell nőni? Nekem még nem sikerült... (Azért azt tudtam, hogy Bendegúznak hívják a kisfiút.)
Nevek: nekem a Zsanettről vagy Zsilett, vagy Zsakett jut eszembe, esetleg Zsanér. Van egy Zsanett a családban, az Zsanér becenévre hallgat (illetve nem hallgat, mert utálja, de ez más kérdés).
Zsüli - valamelyik (női) újságban most olvastam a napokban, hogy valakinek (híres ember, de nem emlékszem, hogy ki) a kislánya Zsülike. Elég elképesztő így leírva.
Olyan név van, hogy Zsazsa? Rózsa Zsazsa, esetleg...
Tényleg nagyon jó ez a topic! Nekem elég kevés név tetszik, úgyhogy remélem itt lesz még olyan név amibe "beleszerethetek".
Nekem régen az Ariel tetszett nagyon, mármint most is tetszik csakhát a mosópor miatt most már nem adnám a fiamnak, mert mindenkinek ez jut eszébe róla.
Bezzeg mennyi Tomi van és erre nem ez az első asszociáció.
Lencsi:
Én úgy tudom, hogy ezt a fonetikus irás dolgot 1-2 éve vezették be, pont azért, mert az MTA nyelvtudományi intézete szerint nagyon elharapódzott az idegen nevek idegen helyesirású alakja. Vagyis túl sok volt a Jennifer:)
Arra gondoltak, hogy igy talán kevesebb lesz, mert azért az hogy Sarah sokkal vonzóbb, mint az hogy Szara :)
Bocsi:)
Volt osztálytársam: Nemtudommilyen Zsüliett. (Ez volt kb. 10 éve.)
A sulinkban egy etnikumi csaj: Bokor Zsaklin Zsanett. Van Daróczi Renátó is, igaz, ő fiú. :-)) A Szajkó Dzsenifer is tetszik. :-) A szomszédunk nagyobbik fia: Magyar Dusán.
Sziasztok
Én is úgy tudtam, hogy a külföldi neveket csak fonetikusan anyakönyvezik, ennek ellentmondanak a népességnyilvántartó adatai. Íme néhány 1997-ből: 57 db Dzsenifer, 26 Jennifer, 27 Jenifer(!) 881 Klaudia és 10 Claudia. 1090 Fanni és 14 Fanny(!) 44 Elizabet, 10 Elizabeth(!) és 12 Elisabeth. 245 Vanessza és 15 Vanessa.
A Leila és Lejla is párhuzamosan fut. Gondolom anyakönyvvezetője válogatja, hogy milyen írásmódot használ.
A Violettáról ('97-ben 28 db) nekem a Ferrari Violetta jut eszembe.
Az Attilát én túl nőies hangzásúnak találom, az isten ostora egy kis férfias töltést ad neki. Esetleg Attila a hun. Ha nem szimpi, akkor Atkának is becézhető.
Gizike-Gőzeke Gizella-Gazella nem ajánlott név (általam)
Üdv: Lencsi
Egy napig nem nézek ide, és nem tudom követni az eseményeket:)
Így össze-vissza, amik eszembe jutnak írom:
- a mi ovi csoportunkba 2 Krisztina is jár, és van Virgínia is (ő Dzsina)
- van pici baba Klári ismerős
- Abigél a barátnőm egyik kutyája
- Rózsa Zsuzsa, töri tanárnőm volt
- Egyidőben szültem egy igen fiatal (hogy is írtátok?) kisebbségi, vagy nemzetiségi lánnyal, neki lett Jolikája, de a témánál maradva: Horvát Andzséló, és Horvát Rómeó is előfordul
- ismertem Ilonát, akit mindenki Lutya becenévvel illetett
- Az indul a bakterház alapmű, így meglepett, hogy van akinek Regős Bendegúz nem mond semmit. Ebből azt szűrtem le talán öregszem.
Eszembe jutott még egy apró "név"-sztori: egy előadáson, ahol szülők képviselték a gyereket mondja a dokinő:-ugye önök pedig a kis Zsuzsihoz tartoznak,
szülők:-Zsüli
dokinő: -Ja, igen Juli
szülők: -Zsüli
Hm? ilyen is van:)
Hááááát, dolgoztatok ma is, szép a termés elvtársnők:)
Jókat röhögtem, a legjobban a Rózsa Rezsőn:) Állati jó:)))
tamara:
Kedves párom is ábrándozott már arról, hogy milyen szép hangzású név a Mandula, és hogy lehet anyakönyveztetni is....
De aztán minidg eszébe jut, hogy mekkora kitolás a Keserű Mandula :)
Szóval, hosszú a Johanna... Pedig bevallom, hogy bár nálunk a családban senkinek nincs két keresztneve, én azért szakitva a mindennel ami számit:) arra gondoltam, hogy a Keserű Johanna után még egy Klárát is odabiggyesztenék, szeretett Nagyim emlékére.
De vajon mit fog szólni a másik nagyim... Ő ugyanis Ibolya, és bár ez is szép név, de kicsit olyan Gizikés, meg Icukás, Mancikás, nem?:)
A Regős Bendegúz se rossz:)
Bálint...egy reménytelen szerelmemet hivták igy a suliban...észre se vett:)))
Egyszer volt egy olyan ötletünk is, hogy ugyebár nekünk 3 gyerekünk lesz méghozzá 2 lány 1 fiú (mer az úgy megy..:)))), és ezért a nevük allitermálni fog, mégpedig: Bernadett, Boglárka, Balázs. Aztán valahol olvastam, hogy a Bernadett nagy medvét jelent... azóta kiábrándultam belőle, pedig olyan széép, nem?:))
Na jó kis vegyesvágott szalámit hadováltam itt össze nektek:)
Hát már késő van, azért tessék velem toleránsnak lenni:)
Tök megkedveltem ám a topicot ám:)))
Legyetek jó kislányok! :)
Bugi bácsinak ez fakultativ:)
Sziasztok,
Az Abigél nekem opálos. Van most 1 amerikai kolléganőnk, ő Abigail és Aebinek hívjuk, de ha iskola lennénk és huncut kölykök, lehet, hogy más lenne, ebihal...
Rózsa Kázmér
Rózsa Jóska:))
Monkey, de-de, erre is gondoltam, Ica a negyediken:)) meg az Icuka hozzon egy kávét meg "nem a Tóth Icáét, az 1 hegyvonulat" meg sok ilyen volt. A Gizellával is elbántunk, ugye még ma is a "Gizike" gyakszilag a "butuska titkárnő" fogalmával egyenlő.
Nem rossz... Rózsa Barna már-már rozsdabarna! :-)))
(Rózsa Józsa -jelentem- szerepelt az akkori felsorolásunkban, most nagy hevességemben kifelejtettem.)
Regős Bendegúz:
Jó! :-)) Bár szerintem sem az a nagyon "kicseszős" kategória! Az embernek szerintem csak másodikra ugrik be az azonosság, hacsak nem előtte látta a filmet :-) és ha be is ugrik, akkor is jó! :-) Na mondjuk ha szemüveges, pattanásos fizikus lesz a gyerekből....hát az a CIKI! :-)))
Hát látod, nem. Én se tudtam volna asszociálni tavalyelőtt ilyenkorig. Akkor küldte el nekem egy kedves Tasztaltárs a könyvet, amit előbb gyanakodva nézegettem, mert a filmbe már belefutottam vagy 3x, és 5 percnél tovább nem bírtam nézni, annyira marhaságnak találtam. Végül a könyv baromi tetszett és pont emiatt a Bendegúz név is tetszik azóta.
Mialatt az utóbbi néhány hozzászólás beíródott ide, (remélhetőleg) kielégítettem Ananovát egy méllel, ne mondjam, privátban is folytattuk a keresztnevezgetést. Mondtam, hogy mi sem voltunk könnyű helyzetben, mert ami nekem eredetileg még tetszett volna, azok közül egy sem ment a férjem nevéhez. Gyönyörű nevünk van (Rózsa), csak éppen baromi nehéz hozzá nevet találni (eredetileg a Zsófit akartam, szerintem kiejtve borzalmas párosítás). Egyszer -már a Szimonetta név ugyi eredendően el volt döntve, ebből sosem engednék, max. ha fiú lenne- eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha ikreink lennének, és kéne még egy lánynév. Nekem az Anna mindig is nagyon tetszett, komoly de szép női név, nálam is szempont volt (mint már kiderülhetett), hogy nemzetközi név legyen, és amikor mondtam, hogy mit szólna a Rózsa Annához, elnevette magát, mert szerinte a Rózsa Anna olyan, mintha azt mondtam volna, hogy Hozsanna!
Ettől aztán beindultunk, és végigökörködtük az egész kérdéskört. Zseniális neveink a következők:
- Rózsa Linda (a Rosalinda mintájára, hadd örüljenek a nagymamákok)
- Rózsa Rózsa
- Rózsa Rezső (hogy fiúnevünk is legyen... VICCESEKNEK!)
- Rózsa Sándor (betyáros jókedvünkben)
- Rózsa György (csak perverz vetélkedő-kedvelőknek)
- Rózsa Norbert (sportrajongók kedvéért)
...és folytathatnám még a sort! :-)))