Somogyi nincs a képben, Beni ügyében pedig 15 után fognak történni események, de ettől függetlenül egy légiós érkezhet közben vagy akár előbbi is alairhat, ha nem szeretne tovább várni egy esetleges ajánlatra.
Az az igazság, hogy a hétvégén elutaztam, és ezáltal nagyon nem is voltam kapcsolatban senkivel ezen a téren, szóval most csak bizakodom én is, hogy lesz valami pozitív hír a csapat felől! Jövő héttől már itt leszek aktívan, de talán arra már eldől minden!(Beni, Somogyi vagy légiós)
Így van, alacsony játékos is lehet például jó befejező a palánk alatt is, csak meg kell tanulnia a megfelelő technikákat. Vagy akár jó triplázó is. Persze nehezebb dolga van, de ki kell használnia az erősségeit.
Golomán nyilván külföldön képzeli a folytatást. Én úgy hiszem bizok benne h neki brutál szezonja lesz .Ha Beni maradna és igy 5 válogatottal a sorainkba és a hátterben munkás legiósokkal megyünk neki a szezonnak.Az egyik legjobb és legszerethetőbb csapatunk is összeállhat. Lehetne hozni 5 jó légióst de amit a mi magyarjaink bele adnak azt nem lehet megvenni.
Turner például az egy ellenünk lejátszott meccsen konkrétan földbe rajta Benit és Hookert együtt, de ha távolabbra megyek Trae Young az NBA-ben hasonló paraméterekkel megcsinálja ezt szinte bármelyik védőjével. Anderson a BL-ben megcsinálta ugyanezt nem egyszer.
Az egész a rendszeren múlik, milyen szisztemaban jatszol és milyen játékosok vannak a pályán, ők miként egészítik ki egymást, tüntetik el egymás hiányosságait. Ha ez megvan és működik, akkor a fizikai paramétereket simán lehet kompenzálni.
De ettől függetlenül én is fizikálisan erősebb játékost/játékosokat várok idén Beni mellé/helyett mint mondjuk a fennt említett játékosok.
Amennyiben valóban nem érkezik Somogyi, akkor Clark az első félidőkben 4-es poszton egyetlen percet sem fog tudni játszani. Ugyanis ebben az esetben Kovács fog minimum 15 percet ott játszani, Baracnak ebben az időszakban fog jutni kb. 5 perc, így a második félidőben is kell játszania minimum 15 percet (ebből esetleg 2-3 perc 5-ös poszton), mert nyilván nem 20 perc alatti légiósnak tartottuk meg, szóval Clark itt is csak minimális perclehetőséget fog kapni 4-esen. A BL-ben persze nyilván más lesz a helyzet.
Megértem azokat is, akik szeretnének egy extra magas embert, mert ennek én is örültem volna. Így viszont, ahogy látjuk a keret alakulását tényleg ne várjunk már oda senkit. Öt játékosunk lesz a felső két posztra, és ráadásul Barac úgymond "kettős ügynök" is lehet. 4-esen Barac, Kovács, Clark (elsősorban BL-ben), 5-ösön pedig Keller, Golomán és Barac (ha szükséges). Az, hogy a minőség milyen lesz majd kiderül, de mennyiségben egyértelműen megvagyunk, szóval kizártnak tartom újabb játékos érkezését ezekre a posztokra.
Vannak többen, akik félnek attól, hogy egyelőre úgy tűnik nincsen sztárlégiósunk. Évekkel ezelőtt engem is megijesztett volna, de most sokkal nyugodtabb vagyok. Persze ez nyilván még nagyon függ attól, hogy marad e Váradi. Ha igen, akkor azért jusson eszünkbe az utolsó szezon, és a bajnoki döntő ötödik mérkőzése. Úgy kell felfogni, hogy (Beni maradása esetén) van 5 légiósunk, amiből hárman együtt a legjobb trió hazánkban. Lesz két közepes-jó légiósunk ötös poszton. A légiósokat pedig fogjuk fel "magyar játékosoknak", és azt gondolom, hogy Barac és Clark is kiváló így nézve is, és valószínűleg fog érkezni még egy "magyar" (vagyis légiós). És akkor ott van még egy Jolly Jokerünk, akit Kovács Benedeknek hívnak.
Szóval látva az eddigi keretet, bármilyen "rosterrel" indulunk neki a bajnokságnak én nem fogok aggódni. Ami miatt igen, hogy már nem az edzőlegendánk fogja irányítani a csapatot. Bízom Milosban (ez így szezon előtt nyilván kötelező), de azt most még senki nem tudhatja, hogy vezetőedzőként mire lesz képes. Szakmailag és pedagógiailag egyaránt, valamint a csapat részéről elfogadottság terén is. Persze a játékosok többsége ismeri jól, de mégis kimondható - egy kis túlzással -, hogy a vezetőedzői szakma már egy egészen más szintű munka a másodedzőéhez képest. Arra is kíváncsi leszek, hogy Gasper meddig marad majd a Falco kötelékében, vajon akar e egy évet "pihenni" egy ilyen energiaszinttel rendelkező szakember? És , ha esetleg szezon közben "lelép", akkor vajon Konakov biztonsági komfortja mennyire fog megváltozni? Valamint bírni fogja e azt a nyomást, ami várhatóan vár rá, mert ez az amire nem lehet felkészülni, amit nem lehet előre megtanulni. Nekem inkább ezek az aggályaim, és nem a csapat összetétele. Persze én is örülnék, ha a maradék három helyből minimum kettőt komoly játékos töltené be (és egyikük Beni legyen).
Igen. Beni döntése után ez is fontos hogy Clark milyen poszton lesz többet. Remélem Beni marad, és rajta kívül is hozunk még egy embert. Aztán hogy őt milyen posztra, azt majd Milos elődönti
Szerintem azért nem jön ki a matek, mert Clarkkal mindenki kisemberként számol, pedig szerintem többet fog ő 4-esben játszani, mint 3-asban.
Ettől függetlenül egy Lake-szerű elsőéves, olcsó, atletikus amcsi cserecentert el tudnék képzelni, de extrább magasembert szerintem felesleges várnunk...
Sztem is alsó posztra kell legios palánk alatt . Keller,Golomán,plusz baraccal megvagyunk Clark és kováccsal kiegészülve.sztem is marad Beni, Curry igen jó lenne akkor lenne megint egy brutal védekezésű csapat .
Perl, Verasztó--Benke,Clark ...6 ember a 3 alacsony posztra bőven elég! Bármelyikük képes 30 percet is játszani(Verasztót kivéve) ha valaki kiesne, minőségi visszaesés nélkül.
A palánk alatt a Barac,Kovács---Keller,Goloman viszont kevés!
Kovács 8 percet átlagolt,ami abból jött össze ha Evan vagy Barac pihent(ebből a berény ellen 25öt)És ha Somogyi jön akkor sokkal többet most sem fog....,Baracot nem tudjuk mennyit bír.Főleg kezdő 4es ként.Én kedvelem, de azert az eddigiek alapján nem egy Bruisma, Arnas, Varnado, Dzeletovic,Subotic szint..és akkor a Bl. ről még nem is beszéltünk!
Keller és Golomán sérülékeny,ráadásul Ákos fault problémákkal is szokott küzdeni.25 percet átlagolt de egy hosszabb szakaszban már lógott a nyelve és Beni 10 mp-t várt rá,hogy elkezdjük a figurát...... Egyik center megsérül és óriási gondban lennénk!
Ha alsó posztra hozunk légióst akkor ott hogy osztjuk el a perceket?
Az eddigiek alapján Beni 27 Perl 27 Benke 27 Clark 27= 108 Maradt 12 perc Somogyinak és Verasztónak?????? Sztem Somogyi többet fog átlagolni egyedül-vagy el sem jön...
3.légiósnak kell egy jó 4 es aki felfelé tud játszani.Ha mindenki egészséges megpróbálhatjuk majd a magas szerkezetet is 3 "nagy emberrel"
Egy kicsit elkanyarodott a beszélgetés. Nekem rendben van ha modern, magasabb irányítót hozunk, csak irányító legyen. :)
Illetve egy kérdés. Beni az igazolásától függetlenül elkezd edzeni a csapattal, ugye? Ha eligazol akkor legalább formában lesz, ha pedig nem akkor nem kell napokkal később elkezdeni a beillesztését.
Körmenden kiválóan teljesített pontban, százalékokban, és gólpasszban is. Fehérváron már nem volt olyan jó, de ott sokan nem hozták a korábbi teljesítményüket (hogy csak általunk jól ismert sztárjátékosokról beszéljek pl. Doyne és Govens).
Abszolút. Pl Turner méretű törpe betörése sem igazán veszélyes. Tripla esetén meg mérete miatt ha csak 20 centivel beljebb lehet fogadni védekezésben, az óriási különbség. Egy átlagban 7-8 centivel magasabb csapat óriási előnyben van a mai kosárlabdában szerintem.
A védekezés részében még van valóság (Beni ezért is nagy előny nálunk irányítóként) , de például ott volt Hooker, aki kiválóan teljesített hátul. Amit viszont a támadással kapcsolatban írsz, hogy ritkán tudnak segíteni, ezt komolyan is gondolod?
Ezt nagyon adom. Viszont a 198-203 centi közötti jó esetben kiváló fizikumu, ruganyos játékosok akár 2, 3, 4 posztot is hozzák védekezésben. A törpékkel védekezésben csak a baj van, támadásban meg nagyon ritka esetben tudnak komolyan segiteni